Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
glade

#76 Re: Huliganstvo

Post by glade »

eh ovako... par stvari za sve ove koji toliko slijepo prate propagandu od strane novinara i policije protiv navijaca...

1. sta mislite zbog koga je fudbal postao ovo sto je danas? kad malo bolje razmislite i nije bas neka igra, zar ne? 22 igraca ganjaju jednu loptu, tu i tamo padne neki gol, neki lijep potez... mislim sta je tu toliko zanimljivo? puno dinamicnija je kosarka ili rukomet... ali zasto oni nemaju ovoliku popularnost? kratko i jasno... nemaju fudbalske navijace...

2. svi argumenti su vezani za to da roditelji ne smiju djecu dovesti na stadion... pa normalno kad bi roditelji da dolaze samo na "velike" utakmice... sta je sa malim... utakmice klubova koje imaju organizovane navijacke skupine protiv klubova tipa laktasa, orasja, posusja itd?
tad odjednom nema tolike ljubavi prema igri ili klubu... cudno, zar ne?
ma ustvari najlakse je otjerat "majmuna" koji 24/7 razmislja o svom klubu, o postavci igre, o tome kako ce koreografijom naloziti igrace da izgaraju na utakmici... najlakse je otjerat "majmuna" koji navija za svoj klub po pljusku i kasnije fasuje upalu pluca... ma da, vise vole klub oni koji bi dosli da gledaju gradski derbi, newcastle, dynamo kiev, partizan itd... a ove male utakmice, ko ih jebe... ionako se nema sta vidjet... to je ta ljubav?

3. sta vi mislite zbog cega su celnici i igraci arsenala plakali za navijacima dinama, bbb-om? zato sto im trebaju neredi? ili je to pak zato sto dinamo ima atmosferu kakvu u engleskoj, otkako su otjerali "huligane", mogu samo sanjati...

4. kazete fudbal je sport za sve? siromasne, srednju klasu, bogate? a opet bi vi na engleze da se ugledate... englezi pukose cijene karti takve da prosjecan covjek treba nogom u guzicu da se udara ako uspije kupiti kartu... to je taj fudbal za sve?

5. "huligani" su tu samo zbog tuca? ne zanima ih fudbal?... uzmimo za primjer evropska i svjetska prvenstva koja su, kao i engleska liga, postala san za prosjecnog covjeka... koliko puta ste vidjeli navijace, one "prave" po vama, koji masu kada ih kamera snima... da li su ti navijaci tu zbog tog fudbala ili mozda da bi se vidjeli na tvu? nekako mi se cini da su previse okupirani kamerom, zeljno iscekujuci da mahnu familiji, da bi pratili sta se desava na terenu... dok oni, "huligani", kao popisani sjede u nekom kaficu, pubu u svojoj drzavi gledajuci na tv-u od 30x30 cm utakmicu za koju bi sve dali da mogu otici...

6. "policijo tuci ih"... pa jeste li vi svjesni da za 99% incidenata izmedju policije i navijaca je odgovorna policija... zamislite da se nadjete "face to face" sa obucenim specijalcom, kojem je svaki dio tijela zasticen i koji drzi u ruci pendrek veci od vase ruke... vi bi htjeli da se tucete sa njim?
ne bi? pa normalno... niste budale... nisu ni navijaci... znaju da ce na kraju dobiti batine... zasto da david provocira golijata? nema logike, zar ne?

7. neko spominje lomljenje stolica od strane hordi zla... niko se ne pita zasto... niko ne zna da je nagurano na onaj prostor duplo vise ljudi nego sto je predvidjeno... niko ne zna da su ljudi tokom citave utakmice padali u nesvijest... niko ne zna da je hitnu trebalo moliti da dodje i da pomogne tim ljudima... i pored toga im klub gubi 2:0... klub za koji zive... vi bi ostali pribrani nakon toga?

8. kao kraj... neki spominju smrtne slucajeve u navijackim obracunima u nasoj drzavi... ja vas molim da mi kazete kada se to desilo?
a ja vam odma mogu reci slucaj kada je u nasoj drzavi policajac na smrt prebio srcanog bolesnika, koji je eto, navijac zeljeznicara... a da ne govorim u svijetu...

zivjeli
mostarac

#77 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

KPNCTNJAH wrote:
Ovo su po meni pravi navijaci i naravno sve druge navijacke skupine iz ovih zemalja su po meni bolje od navijaca u Engleskoj :-D
Muka mi je vise od slusanja himne Liverpoola pred pocetak utakmice LP i odusevljenja nasih komentatora kad cuju istu i poslije toga svi na stadionu fotoaparate u ruke i slikaj sve sto stignes :roll: jedino sto bi kao dobro izdvojio kod Engleza je ovaj video od 7 sekundi

Ispade da je u engleskoj svaka tekma minuta sutnje i da bi trebalo doci sa Balkana da im se pokaze kako se navija, a jadni englezi nemaju pojma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ste vi likovi majko moja :lol:

Kad pitas ljude na ulici gdje bi volili otici na utakmicu 9 od 10 ce reci da bi volili u Englesku, a mozda 1 od 500 bi spomenuo te vase hvaljene Grcku ili Tursku :D
mostarac

#78 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

glade wrote:eh ovako... par stvari za sve ove koji toliko slijepo prate propagandu od strane novinara i policije protiv navijaca...

1. sta mislite zbog koga je fudbal postao ovo sto je danas? kad malo bolje razmislite i nije bas neka igra, zar ne? 22 igraca ganjaju jednu loptu, tu i tamo padne neki gol, neki lijep potez... mislim sta je tu toliko zanimljivo? puno dinamicnija je kosarka ili rukomet... ali zasto oni nemaju ovoliku popularnost? kratko i jasno... nemaju fudbalske navijace...

2. svi argumenti su vezani za to da roditelji ne smiju djecu dovesti na stadion... pa normalno kad bi roditelji da dolaze samo na "velike" utakmice... sta je sa malim... utakmice klubova koje imaju organizovane navijacke skupine protiv klubova tipa laktasa, orasja, posusja itd?
tad odjednom nema tolike ljubavi prema igri ili klubu... cudno, zar ne?
ma ustvari najlakse je otjerat "majmuna" koji 24/7 razmislja o svom klubu, o postavci igre, o tome kako ce koreografijom naloziti igrace da izgaraju na utakmici... najlakse je otjerat "majmuna" koji navija za svoj klub po pljusku i kasnije fasuje upalu pluca... ma da, vise vole klub oni koji bi dosli da gledaju gradski derbi, newcastle, dynamo kiev, partizan itd... a ove male utakmice, ko ih jebe... ionako se nema sta vidjet... to je ta ljubav?

3. sta vi mislite zbog cega su celnici i igraci arsenala plakali za navijacima dinama, bbb-om? zato sto im trebaju neredi? ili je to pak zato sto dinamo ima atmosferu kakvu u engleskoj, otkako su otjerali "huligane", mogu samo sanjati...

4. kazete fudbal je sport za sve? siromasne, srednju klasu, bogate? a opet bi vi na engleze da se ugledate... englezi pukose cijene karti takve da prosjecan covjek treba nogom u guzicu da se udara ako uspije kupiti kartu... to je taj fudbal za sve?

5. "huligani" su tu samo zbog tuca? ne zanima ih fudbal?... uzmimo za primjer evropska i svjetska prvenstva koja su, kao i engleska liga, postala san za prosjecnog covjeka... koliko puta ste vidjeli navijace, one "prave" po vama, koji masu kada ih kamera snima... da li su ti navijaci tu zbog tog fudbala ili mozda da bi se vidjeli na tvu? nekako mi se cini da su previse okupirani kamerom, zeljno iscekujuci da mahnu familiji, da bi pratili sta se desava na terenu... dok oni, "huligani", kao popisani sjede u nekom kaficu, pubu u svojoj drzavi gledajuci na tv-u od 30x30 cm utakmicu za koju bi sve dali da mogu otici...

6. "policijo tuci ih"... pa jeste li vi svjesni da za 99% incidenata izmedju policije i navijaca je odgovorna policija... zamislite da se nadjete "face to face" sa obucenim specijalcom, kojem je svaki dio tijela zasticen i koji drzi u ruci pendrek veci od vase ruke... vi bi htjeli da se tucete sa njim?
ne bi? pa normalno... niste budale... nisu ni navijaci... znaju da ce na kraju dobiti batine... zasto da david provocira golijata? nema logike, zar ne?

7. neko spominje lomljenje stolica od strane hordi zla... niko se ne pita zasto... niko ne zna da je nagurano na onaj prostor duplo vise ljudi nego sto je predvidjeno... niko ne zna da su ljudi tokom citave utakmice padali u nesvijest... niko ne zna da je hitnu trebalo moliti da dodje i da pomogne tim ljudima... i pored toga im klub gubi 2:0... klub za koji zive... vi bi ostali pribrani nakon toga?

8. kao kraj... neki spominju smrtne slucajeve u navijackim obracunima u nasoj drzavi... ja vas molim da mi kazete kada se to desilo?
a ja vam odma mogu reci slucaj kada je u nasoj drzavi policajac na smrt prebio srcanog bolesnika, koji je eto, navijac zeljeznicara... a da ne govorim u svijetu...

zivjeli
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: joj koji lik. Naravno za sve je kriva policija, za sve su krivi drugi, za lomljenje stolica su krivi drugi, za to sto su Delije spalile cijelu tribinu na JNA su naravno krive stolice valjda sto su bile zapaljive :lol:

Sto se tice Anera Kasapovica rekao sam sto puta da za njegovu smrt policija nikako ne moze biti kriva. Kriv je sam. Znao je kakvu boiest ima i nije imao sta da trazi na takvom dogadjaju koji sa sobom nosi takve rizike. To je kao da izletis na cestu iza krivine i optuzis vozaca sto te je udario jer nije stigao da zakoci. Potpuno isto.

Joj jos samo policiju da sklonimo sa stadiona i sve bi bilo u najboljem redu, obzirom da je policija uvijek kriva za belaj s navijacima :lol: :lol: :lol: :lol:
Ljudi moji je li vi ozbiljno mislite ovo sto napisete?
glade

#79 Re: Huliganstvo

Post by glade »

hvatas se za slamku... pateticno jel' da? sta je sa ostatkom posta?
vidim da si stariji ali shvati da policija nije vise sto je bila... vise u policiji ne tuku kriminalce... zasto bi kad ih dobro placaju? shvati da u policiji vise ne radi covjek koji zapravo stiti gradjane... koliko puta cujes da je podmicen policajac da ne bi pisao kaznu za brzu voznju, da je policija maltretirala nekog "prijestupnika" bez dokaza da li je kriv, da ne reaguje kada neki tasim opali samar zeni a oni stoje 5 metara dalje? moras shvatiti da danas u policiji rade iskompleksirane seljacine koje jedva cekaju da se izive nad slabijim... naravno, cast izuzecima

p.s. aner je sam kriv? kako te nije stid molim te? kriv bi MOZDA i bio da ga je pretukao robijas na smrt, ali ovako, divni policajac i pored anerovih rijeci da je srcani bolesnik i dalje ga krvnicki udara... kriv je jer je volio toliko svoj klub da bi ga i u takvom stanju pratio... a ni na kraj pameti da ce ga upravo policija na smrt pretuci... kako te molim te nije stid?
shadow

#80 Re: Huliganstvo

Post by shadow »

mostarac wrote: Sto se tice Anera Kasapovica rekao sam sto puta da za njegovu smrt policija nikako ne moze biti kriva. Kriv je sam. Znao je kakvu boiest ima i nije imao sta da trazi na takvom dogadjaju koji sa sobom nosi takve rizike. To je kao da izletis na cestu iza krivine i optuzis vozaca sto te je udario jer nije stigao da zakoci. Potpuno isto.
:shock: kako ce biti isto jadan ne bio? Imao je bolest i prije pa je isao na utakmice i vracao se ziv kuci. I sa ove bi se vratio ziv da ga murija nije isprebijala. :x Nemoj vise molim te..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#81 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

shadow wrote:
mostarac wrote: Sto se tice Anera Kasapovica rekao sam sto puta da za njegovu smrt policija nikako ne moze biti kriva. Kriv je sam. Znao je kakvu boiest ima i nije imao sta da trazi na takvom dogadjaju koji sa sobom nosi takve rizike. To je kao da izletis na cestu iza krivine i optuzis vozaca sto te je udario jer nije stigao da zakoci. Potpuno isto.
:shock: kako ce biti isto jadan ne bio? Imao je bolest i prije pa je isao na utakmice i vracao se ziv kuci. I sa ove bi se vratio ziv da ga murija nije isprebijala. :x Nemoj vise molim te..
Mostarac,ovo sto si izjavio za rahmetli Anera ..samo ti mogu reci STIDI SE.

Da li uopste znas zbog cega i kako je momak podlegao batinama?Da li po tvom rezonovanju,bilo koji covjek sa nekom bolescu,ili invaliditetom ne treba ici na utakmice ?
Nije li to diskriminacija bolesnih ljudi?

Da li znas da policajci koji su batinali momka,a koji im je prije toga rekao da nemoze brze ici jer je srcani bolesnik,i poceli su ga terorisati i tuci samo zbog toga sto nije mogao trcecim korakom hodati?

Jel te stid ove izjave?
Luke Perry

#82 Re: Huliganstvo

Post by Luke Perry »

sta ga ima biti stid. u pravu je.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#83 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Luke Perry wrote:sta ga ima biti stid. u pravu je.
Iz koje si ti policijske stanice?
Il si samo onako zajeban?
odvijac

#84 Re: Huliganstvo

Post by odvijac »

mostarac i perry,funjare!
Luke Perry

#85 Re: Huliganstvo

Post by Luke Perry »

smijesni ste :lol:
uzalud pitas

#86 Re: Huliganstvo

Post by uzalud pitas »

Jebali vam kerovi mrtve.
mostarac

#87 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

-LIBERO- wrote:
shadow wrote:
Mostarac,ovo sto si izjavio za rahmetli Anera ..samo ti mogu reci STIDI SE.

Da li uopste znas zbog cega i kako je momak podlegao batinama?Da li po tvom rezonovanju,bilo koji covjek sa nekom bolescu,ili invaliditetom ne treba ici na utakmice ?
Nije li to diskriminacija bolesnih ljudi?

Da li znas da policajci koji su batinali momka,a koji im je prije toga rekao da nemoze brze ici jer je srcani bolesnik,i poceli su ga terorisati i tuci samo zbog toga sto nije mogao trcecim korakom hodati?

Jel te stid ove izjave?
Naravno da me nije stid i ja iza te izjave stojim. Aner Kasapovic je odgovoran za svoju smrt i niko drugi osim njega. Npr. kad imas astmu i odes gasiti pozar nije kriv onaj vatrogasac koji te rasporedio jer on ne mora znati da ti imas astmu, nego si kriv ti sto si preuzeo taj rizik na sebe svjestan situacije. Vodeci se tvojom logikom diskriminacija je ako neko sa astmom ne moze gasiti pozar jer on zaboga voli da bude vatrogasac.
Nije diskriminacija ako se neko brine o sebi. Taj dogadjaj je nosio rizike za njega i on je to znao. Policija nije znala i nije morala znati da on ima srcanu manu i zasto bi mu vjerovala kad to govori, ali on je znao i morao znati da i on moze biti taj koji moze doci u sukob s policijom. Policija kad suzbija nerede nema vremena da gleda zdravstvene kartone navijaca.
Znaci u nas u drustvu se radi o nesposobnosti prihvatanja vlastite odgovornosti za vlastita djela. Aner je krenuo sa grupom navijaca na utakmicu, potpuno svjestan da moze doci do huliganskih ispada i da ce i policija na to adekvatno reagovati. Znao je da to moze biti fatalno po njega i nazalost bilo je, ali niko drugi za to ne snosi krivicu osim njega samog i kompletne huliganske scene u BiH, tj. scene koja je fudbalu ucinila takvo zlo da se desavaju takve stvari. Nije policija kriva za huligane, za huliganske ispade, za sranja koja prave navijaci i ne moze se policija za to okriviti. Oni su reagovali kako su reagovali, ali u skladu sa ovlastenjima koja su imali u datom momentu. Glupo je krivicu za smrt covjeka koji se nalazi u skupini navijaca na izuzetno rizicnom gostovanju okriviti policiju jer je reagovala i sprijecavala medjusobni kontakt navijackih skupina. Nije policija kriva sto bi manijaci i robijasi poubijali jedni druge da ih se pusti. Znaci svako je odgovoran za sebe i nema tu nikave diskriminacije prema srcanim bolesnicima jer ni ja ne radim nesto sto mi je opasno po zivot ma koliko to volio, a ako radim onda sam spreman za to snositi i posljedice.
odvijac

#88 Re: Huliganstvo

Post by odvijac »

po tvojoj prici mostarac da se vidjeti da se ne suosjecas sa tim momkom..i to mi vrlo glupo i tuzno djeluje.. :(
mostarac

#89 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

To uopste nema veze sto ti govoris sa onim sto ja pisem.
Ja samo ne manipulisem zivotom tog momka kao njegove kolege da bi vikao A.C.A.B i govorio policija je kriva, a svi vrlo dobro znamo da se momak ponio neodgovorno prema samom sebi i to platio svojim zivotom.
Ja samo ne manipulisem njegovim imenom uz dozu pretjerane patetike, zalosti i glume koji treba da posluze da se kaze eto to su sve fini momci, al se policija na njima izivljava. Jest kako da nije.
Bloodflow

#90 Re: Huliganstvo

Post by Bloodflow »

Mostarac, Buaz mi je bio drug i bio sam tamo kad se sve desilo...ne d'o ti dragi bog da tvoje dijete bude srčani i ode na tekmu pa umre zbog kerova, pa te drugi ubjeđivali kako je sam kriv i sl.
Neke stvari se ne diraju, pitaj Neretvu što je hladna... Buaz je naša svetinja, u usta da ga nisi više uzeo.
shadow

#91 Re: Huliganstvo

Post by shadow »

mostarac wrote:
Naravno da me nije stid i ja iza te izjave stojim. Aner Kasapovic je odgovoran za svoju smrt i niko drugi osim njega. Npr. kad imas astmu i odes gasiti pozar nije kriv onaj vatrogasac koji te rasporedio jer on ne mora znati da ti imas astmu, nego si kriv ti sto si preuzeo taj rizik na sebe svjestan situacije. Vodeci se tvojom logikom diskriminacija je ako neko sa astmom ne moze gasiti pozar jer on zaboga voli da bude vatrogasac.
kakva nebuloza, porediti pozar i utakmicu :shock:. Iz drotovske perspektive to valjda tako izgleda, dalje od toga ne mozes i ne znas, nije problem ali zadrzi za sebe. Nevjerovatno je kakvi ljudi zive medju nama i za nesto se pitaju, provode silu, jebem ti drzavu.
glade

#92 Re: Huliganstvo

Post by glade »

mostarac wrote:Ja samo ne manipulisem njegovim imenom uz dozu pretjerane patetike, zalosti i glume koji treba da posluze da se kaze eto to su sve fini momci, al se policija na njima izivljava.
sto bi rekli navijaci zvezde

"mi nismo cvecke ni curice, mi dobro znamo svoje grehove, al' ako pravde ne bude, sudice vam vise sudije"

"policija nema vremena gledati zdravstvene kartone"... a toliko je tesko povjerovat da momak ima srcanih problema? toliko je tesko prestat ga udarat dok je na podu? jadna milicija... pa sta da nije bio bolesnik... mogo ih je sa poda sve pobit :roll:
mostarac

#93 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

ma ja :D
mostarac nikad nije bio na utakmici, sto je donekle i tacno ako se uzme u obzir da mostarac nikad nije bio na utakmici radi tribina i da bi pricao mahali kako je zajeban, nego radi fudbala i onoga na terenu i svog kluba.
Sto se tice Anera moze on vama biti svetinja sto puta, ali stvari tako stoje. Ne mozes otici na mjesto opasno po zivot i onda kriviti nekog drugog.
Bloodflow

#94 Re: Huliganstvo

Post by Bloodflow »

Nek' je tebi gostovanje "mjesto opasno po život"... Mostarac, ništa dobro za tebe...Bog ti pomogao, jer ljudi neće
mostarac

#95 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

Bloodflow wrote:Nek' je tebi gostovanje "mjesto opasno po život"... Mostarac, ništa dobro za tebe...Bog ti pomogao, jer ljudi neće
Da jeste. Gostovanje u Bosni i Hercegovini jeste opasno po zivot za srcane bolesnike i nemojmo se praviti ludi, a zasto je to tako odgovor treba da date VI ultra mega zajebani navijaci koji jedini znaju sta je fudbal i sta treba da bude. Vi ste stvorili situaciju da je gostovanje stvar opasna po zivot i sad se zalite, a ne vidim zasto.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#96 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Vidi@mostarac,situacija je krajnje jasna,ti,ili tebi neko suvise blizak (otac,brat) je policajac,drugoga nema
Budi posten pa makar priznaj ,ovako javno,a ne licemjerno se kriti iza toboznje "neutralnosti"

Interesantno je da si protumacio odlazak na utakmicu Buaza(Anera)kao nesto sto je krivicno djelo,nesto sto je prouzrokovala njegovu smrt.
A recimo,batinjanje od strane policije,samo zato sto nije mogao ubrzati korak,batinjanje da su ga oborili na zemlju i pendrecili njih trojica,kao nesto sto ti kao nevidis nista sporno. :shock: :x

Nije ti cak ni sporno,ako se izuzme da je momak podlegao batinama,da je uopste po logici tih bjednih zandara momak "zasluzio" tako krvnicke batine jer nije mogao brze hodati?
Nije ti sporno sto niko od tih policajaca nije odgovarao za to ubistvo?

Hoce li ti biti sporno kada takvi,slicni njima izvuku te iz auta jer si prosao na crveno,i pocnu skakati po tebi,sto je odprilike proporcionalno nemogucnosti da se ubrza hod kada oni to zahtjevaju?

Ja tebe sazaljevam,a mogu samo misliti kako se osjecaju Buazovi jarani ,kojih grant ima na ovome forumu :run:
zonbirile

#97 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

pošto se balkanskoj fukari ne može dokazati da je divljaštvo na stadionima out,a ne inn,najbolje su drakonske kazne.Koji odron,libe se cijele Evrope,a uzor im poluinteligenti Grčke i Turske,joj ljepote tek u Africi,mrtvih ima na svakoj utakmici.
odvijac

#98 Re: Huliganstvo

Post by odvijac »

mostarac ako vec tako branis tu pisljivu muriju,reci mi jedan plus koji su ucinili..samo se znaju izivljavati na navijacima,malo je reci koliko su uzeli maha,i to treba prestati...SLOBODA NAVIJACIMA.da te veceri sam bio u zenici kad je preminuo nas kolega sa tribine,nisam nesto vidio da je bilo belaja u ogromnim razmjerima,da su droce morale reagovati tako..prica ti pada u vodu :oops:
Nekako s proljeća

#99 Re: Huliganstvo

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ne zna on izgleda sta je npr bila furka ''Joint Union''-a....objasni mu.Ne ostavljaj ga... :)
mostarac

#100 Re: Huliganstvo

Post by mostarac »

odvijac wrote:mostarac ako vec tako branis tu pisljivu muriju,reci mi jedan plus koji su ucinili..samo se znaju izivljavati na navijacima,malo je reci koliko su uzeli maha,i to treba prestati...SLOBODA NAVIJACIMA.da te veceri sam bio u zenici kad je preminuo nas kolega sa tribine,nisam nesto vidio da je bilo belaja u ogromnim razmjerima,da su droce morale reagovati tako..prica ti pada u vodu :oops:
Nad kim su bola uzeli maha? Bola da je murija kako treba na zadnjem derbiju bi hitna radila ko dragstor a tribina bi bila ispraznjena u sekundi. Nisi ti meni se cini nikad vidio kako titina murija to rjesava :D U ratu se nikad nisam prepao ko kad sam neiskusan docekao na tribini reakciju titne murije, a u ratu sam prosao svasta. Jest da sam bio dijete od 12 godina, ali se toga dobro sjecam i kako sam tresuci se od straha cucnuo u jednu cosu i cekao da sve prodje. Meni se cinilo ko vjecnost, a trajalo je manje od minutu. Problem murije i navijaca i jest sto murija navijacima ni blizu ne daje degeneka koliko bi trebala i stvorena je medijska fama da murija tuche navijace, a hodam po tekmama i znam sta se desava. Murija ni blizu nije nasilna prema navijacima koliko bi trebala biti.

I da Libero meni niko blizak nije u muriji, kao ni ja sam i nemam cak ni u familiji nijednog drota, ali ja sam kivan na huligane iz jednostavnog razloga - znam tu bagru i bandu jer idem po utakmicama. Istina zadnju godinu ne, ali prije toga sam obisao sve vukojebine sirom Bosne i ne bi se hvatao ove teme da ne znam sta pricam.
Zatim ja nisam protumacio odlazak na utakmicu kao krivicno djelo, ali sam rekao da je otici na mjesto opasno tvoj zivot neodgovorno prema samom sebi i ne mozes kriviti nekoga drugog osim sebe, jer taj neko drugi nije mogao znati niti je imao vremena da saznaje tvoje zdravstveno stanje, a ti si savrseno znao gdje ides i kakve mogu biti posljedice, a zasto je to tako opasno zasluzni su huligani koji se kriju iza imena navijaci.
Locked