Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Locked
User avatar
Luke Perry
Posts: 1862
Joined: 07/04/2008 17:59

#376 Re: Huliganstvo

Post by Luke Perry » 03/10/2009 21:55

nisu to huligani vec udruzenje gradjana :oops:


zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#377 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile » 03/10/2009 22:16

ma sociološki oni su produkt ovog društva,psihološki se ponašaju instiktivno ,poznati sindrom krda,mase.Sve to stoji i sve je to objašnjivo,ali gdje smo mi ostali tu.Smiješno je da grad parališe par stotina dripaca i još ih sprovodi policija,oni urlaju,provociraju prolaznike,kradu iz radnji,svi se sklanjaju.Na stadionu 22 nabijeđene fudbalske veličine trči i opet isti i gori scenarijo.To je tek tema,čiji je klub,kako se finansira,kada bi se tu istrajalo,a nameće se kao imperativ,onda će se Koševo uzorati i posaditi kupus za kiseliti.Po povratku,slijedi lomljenje sadnica,bacanje smetlja,Gras ne radi poučen iskustvom vandalskog razbijanja-čemu.Utržak od utakmice,2 000 KM,par stotina delikvenata se ižiljavalo nad gradom,a platili svi mi.

User avatar
aze
Posts: 286
Joined: 23/08/2009 17:07
Location: D memli sajd

#378 Re: Huliganstvo

Post by aze » 03/10/2009 23:38

do_tokija wrote:te huligane treba na goli otok zatvoriti sve ove navijacke skupine sa balkana pa nek se pobiju medjusobno!
Ja imam slican prijedlog ali samo sto on ukljucuje politicare.Huligani se pobiju- i odu kuci sa par masnica ili eventualno lomom nekog ekstremiteta :D (huligani ne bodu ni ne pucaju - to nisu huligani nego psihopate teske i kriminalci) Politicari se posvadjaju pa pogine 200 000 ljudi.Problem huliganizma ce biti lako rijesiti kada se rijese problemi tipa narod nema sta da jede a politicari se vozaju u limuzinama i ljetuju po mjesec dana.

mostarac
Posts: 8426
Joined: 03/03/2005 13:47

#379 Re: Huliganstvo

Post by mostarac » 04/10/2009 00:46


Ekspertiza nakon batina u Žilini: Psiho-profil idiota s bengalkom u gaćama

Objavljeno dana: 04.08.2009. / 14:00

Autor: Renato Baretić

Naš je kolumnist interdisciplinarnom metodom pokušao analizirati i definirati problem Hajdukovih navijača u slovačkoj provinciji

Kako definirati problem, još neriješen, Hajdukovih navijača u slovačkoj provinciji? Kao politički, kao sportski, kao psihološki, kao sociološki, kao...?

Politički sasvim sigurno nije, premda na portalima ima i tekstova i komentara koji tvrde kako su naši skrušeni siročići nadrapali u onom tamo nekom mjestašcu na "Ž" samo zato što su Hrvati. Iz istog razloga, znači, zbog kojega Franjo Tuđman, prema vlastitom skrušenom priznanju, nije dobio Nobelovu nagradu za mir.

Kao sportski? Nema šanse. Aktualno Hajdukovo igranje, i vani i doma, ima sa sportom veze taman koliko i mahnitanje slovačkih specijalaca, svjesnih da će - ako ovo propuste - tko zna do kad čekati priliku da napokon onjuše krv, a samo su se za to školovali ili prekvalificirali.

Kao psihološki? E, tu smo već za korak bliži slutnji definicije. Naime, ako smo svi znali da je UEFA zabranila prisutnost ijednoga Hajdukovog navijača na prvoj sljedećoj međunarodnoj utakmici toga kluba, onda se, također svi, moramo zapitati što je u glavama likova koji su se tamo ipak zaputili, uvjereni da će zajebati slovačke krvosljednike? Koji ih je vrag toliko jako tjerao da idu čačkati mečku, da ne kažem Slepičku? Prijeći tolike kilometre, usred turističke gužve na cestama, gnjaviti se s GPS-ovima koji malo rade, malo ne rade i onda nasumce tražiti to mjestašce na "Ž", pa tražiti parking podalje od stadiona, pa po toj vrućini (Ante, naime, ne podnosi klimu, ima neki blaži oblik epilepsije, pa se svi ostali u autu cijelim putem kolegijalno znoje do besvijesti) još vezati šal oko struka i gurati bengalku u gaće, a sve to dok slušaš Matine (bio čovjek jednom u Slovačkoj na skijanju, pa zna kako je ovdje) upute o tome kako se praviti da si običan civil s uredno kupljenim ski-passom, pardon, ulaznicom... Ej, ljudi, nije li to za ozbiljnu ekspertizu, individualnu i kolektivnu?! Slovakinjâ na Jadranu koliko hoćeš, baciš udicu i treba ti samo malo strpljenja (ne samo za Slovakinje, naravno) ali ne, pravi muški baš u to vrijeme idu gore, galebovi novog doba spremni su voziti i tisuću kilometara u znoju, tamo i amo, spremni na to da zauzvrat dobiju tek krv i suze! Ponavljam: nije li to za ekspertizu, i individualnu i kolektivnu?

Dakako, ako promatramo sa psihološkog aspekta, treba u obzir svakako uzeti i moguću frustraciju ponekog slovačkog policajca: zaručnica s dvije prijateljice prekjučer mu otišla na jednotjedni odmor u Dalmaciju, s objašnjenjem da tamo mora odlučiti koja će joj od njih biti vjenčana kuma...

Koja nam je ono još dimenzija ostala za definiranje problema? Ah, da, sociološka! Desetljećima nam već (neki) sociolozi prodaju kojekakve palamudidbe o frustriranim nasilnicima kao nekakvoj "subkulturi" i "urbanim plemenima". Da ne bi bilo zabune - s dvojicom od njih (oba doktorirala s tom tezom!) privatno sam vrlo dobar, ali tim mi teže padaju njihove teorije bez ikakva praktičnog učinka. Dapače, njihovi znanstveni radovi samo pružaju alibi likovima koji u tim tekstovima razumiju najviše pet do šest riječi, uključujući i veznike, ali se svejedno osjećaju važno. Na kraju krajeva, što jest jest, o vama i o meni nikad nitko još nije napisao doktorat...

S druge strane, ne znam ni za jednog psihijatra koji bi opravdavao umrežene pedofile definirajući ih kao nekakvu "subkulturu", niti ijednog pravnika koji bi pljačkašku bandu pred sudom branio znanstveno verificiranom tezom o "urbanom plemenu". Djelić krivnje, drugim riječima, za sve što se dogodilo u onom slovačkom mjestašcu na "Ž" (dovraga, nikako da se sjetim istoimenoga kluba, onoga od kojeg će Hajduk doma popušiti u uzvratnoj utakmici!) pripisujem i tim svojim prijateljima sociolozima, koji nasilničkoj bandi odavna percem glade guzice, tretirajući ih isključivo kao žrtve povijesnih okolnosti i globalnih silnica pred kojima, eto, strogo sociološki gledano, nema zaklona.

Sve u svemu, dakle, što se to zbilo u tom mjestašcu čije ime počinje na... ma, tamo negdje u Slovačkoj? Ništa neočekivano. Hrvatske budale naletjele su odveć samouvjereno na slovačke specijalce žedne krvi i zacijelo unaprijed puštene da malo prekorače ovlasti prihvaćene primanjem u EU. Tko je ove naše tjerao, usred ljeta, unatoč jasnoj i pravovremenoj UEFA-inoj zabrani ulaska na stadion, da se zapute s mora pod Tatre? Nitko. Tko osim ponekog hrvatskog sociologa ili novinara ima razumijevanja za njihovu idiotsku (i po Hajduk nedvojbeno štetnu) ekskurziju? Nitko. Tko će od slovačkih policajaca odgovarati, barem disciplinski, zbog brutalnog prekoračenja službenih ovlasti? Nitko. Tko je ministra Jandrokovića tjerao da se ispričava prije nego je dobio kompletnu informaciju o incidentu? Nitko. Tko će od polomljenih i okrvavljenih navijačkih lumena iz svega skupa izvući barem jednu pouku? Nitko.

Prvi dokaz dobili smo u subotu. Na poljudskim tribinama, po kazni, toga dana nije smjelo biti nikoga, ali su se junaci, da ne kažem delije, dosjetili jadu. Svi već znate što se zbilo: umjesto na zaključani Poljud, nekolicina se nesuđenih ranjenika (dušu bi dali da je i njih u Slovačkoj onako sadistički maltretiralo, kladim se) u neplanirano slobodno vrijeme zaputila u Šibenik, gdje je lokalni klub igrao protiv "uvijek neugodnog" Osijeka, pa bacilo dimnu bombu u jedan kafić i demoliralo sve oko njega, te naposljetku završilo u pritvoru.

Zašto, pitate? Pa rekli smo još na početku: samo zato što su Hrvati!

User avatar
-LIBERO-
Čiča Gliša
Posts: 15604
Joined: 11/02/2008 01:27
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#380 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- » 04/10/2009 02:03

Da sam zloban,a nisam..da sam jedan od "kvazi intelektualaca",kojima je najveci domet popljuvati nekoga il' nesto,a imati sasvim limitiranu kolicinu informacija i podataka...onda bih mogao, a necu,reci "..sta ocekivati od lika koji izgleda ovako,sta ocekivati od lika koji je u svom svijetu,sto postujem,ali koji negira sve druge svijetove oko njega..."

Renato Baretic

Image


Da razjasnimo,apsolutno sam protiv nasilja,ali sam i protiv predrasuda tipa "..svi navijaci,tj. organizovane skupine ,su zli huligani koji jedu malu djecu...."

Sada da se samo sekundu vratim na desavanje u tom slovackom mjestu koje pocinje na Ž :D

Torcida je dobila zabranu ,ali da organizovano ,ponovicu ORGANIZOVANO dodje na tu utakmicu. Kasnije i sam Platini,kao i organi UEFA,su naglasili da su slovacki policajci totalno pogresno protumacili zabranu,i da po bilo kojim zakonima ljudskih prava i raznik konvencija ,nisu imali osnove da zabrane pojedinacni dolazak,odlazak do stadiona i pojedinacnu kupovinu karata za utakmicu.

Da napomenem,slovacka policija je zaustavljala automobile sa HR tablicama i vracala sa granice,zaustavljala i vracala iz Žiline,i sprecavala prilazak stadionu bilo koga ,cak i pojedinacne pokusaje samo zato sto je prilikom legitimacije pojedinac imao HR dokumente.

Jel to normalno ponasanje,u normalnim drzavama u normalnoj Evropskoj Uniji?

Zato samo da dodam,najgori su mi ljudi koji sa samo povrsnim informacijama,samo sa limitiranom kolicinom znanja u pojedinoj tematici.donose takve zaklucke,preko svojih "mastrubirajucih piskaranja".

A duboko sam uvjeren da bas ovaj ,iznad na slici,autor itekako ima puno vise patoloskih karakternih crta,od velike vecine momaka koji su dio organizovanog navijackog pokreta,ne mislim na huligane.

p.s za ove pljuvace Google=majka znanja :mrgreen: ,prva lekcija Ultras,Cesual,Huligani...paralele i povezanosti ovih pravaca unutar navijacke scene..itd.itd.

Najlaksa je varijanta sve u isti kos baciti tipa "...svi navijaci su huligani i zivotinje....","....svi Njemci su bili nacisti i psihopate...","...svi muslimani su krivi za 11.septembar..." isl itd.

Duboki naklon,i veliki pozdrav :mrgreen:

elSaik
Posts: 11642
Joined: 27/03/2007 16:49
Location: 8. krug pakla
Contact:

#381 Re: Huliganstvo

Post by elSaik » 04/10/2009 02:20

Navijači Želje su večeras skupili nešto malo više od 2000KM za malog Vedada. Narkomani, ubice, kriminalci!!!

mostarac
Posts: 8426
Joined: 03/03/2005 13:47

#382 Re: Huliganstvo

Post by mostarac » 04/10/2009 02:44

-LIBERO- wrote:Da sam zloban,a nisam..da sam jedan od "kvazi intelektualaca",kojima je najveci domet popljuvati nekoga il' nesto,a imati sasvim limitiranu kolicinu informacija i podataka...onda bih mogao, a necu,reci "..sta ocekivati od lika koji izgleda ovako,..."Sa ovim boldiranim prestalo je moje dalje citanje tvog teksta, jer ti si sam sebe diskvalifikovao i suditi o bilo kome na osnovu njegovog izgleda datog od majke prirode je nesto sto tezi fasizmu.

Svaka dalja diskusija sa tobom je suvisna i totalno i apsolutno besmislena.

Rješenje navijačkog pitanja
Srbija objavila rat huliganima i želi ih uništiti!'Mi znamo tko su oni, imenom i prezimenom, i imamo njihove dosjee. Oni organizirano rade izgrede i linčuju ljude', rekao je srpski državni tužitelj i već predao zahtjev za uništenje navijača.


Kobno gostovanje
Grobari ubili navijača Toulousea
Ubojstvo navijača Toulousea Bricea Tatona, koji je u utorak preminuo od posljedica brutalnog premlaćivanja Grobara u centru Beograda 17. rujna, podiglo je na noge Srbiju koja želi 'izbrisati' navijačke skupine Partizana, Crvene Zvezde i Rada te im zabraniti organizirano okupljanje, odlazak i boravak na utakmicama svojih klubova.


"Oni se grupiraju i imaju svoje vođe. Organizirano rade izgrede i linčuju ljude. U praksi bi to izgledalo tako da policija organiziranim skupinama zabrani ulazak na stadion, ali i okupljanje u gradu", izjavio je srpski državni tužitelj Slobodan Radovanović, koji je MUP-u Srbije već predao zahtjev za uništenje navijača, te je isključio mogućnost da će se navijačke grupe preimenovati i nastaviti djelovati pod drugim nazivom:


Uoči susreta Toulousea i Bruggea navijači i igrači francuskog kluba odali su počast Briceu Tatonu transparentima na kojima je pisalo "bol ne poznaje boje"


Grobari grobari svog kluba
Partizanu izgon iz Europe zbog smrti Francuza?
"Mi znamo tko su oni, imenom i prezimenom, i imamo njihove dosjee. Vođe tih skupina zloupotrebljavaju one koji su pod njihovim utjecajem i angažiraju ih u nekim kriminalnim aktivnostima. Radi se o trgovini drogom, ali i brojnim drugim kaznenim djelima. Preimenovanje ne dolazi u obzir, jer oni ne mogu sami promijeniti naziv, već su registrirani kod nadležnog državnog organa. Registrirani su zato što su imali ustavno pravo, a sada su to pravo zloupotrijebili", tvrdi Radovanović.

U četvrtak je u Beogradu održan i javni skup pod nazivom Stop nasilju na kojem se, uz državne čelnike i francusku ministricu sporta Ramu Yade, pojavio i predsjednik Srbije Boris Tadić koji je također zaprijetio huliganima:


"Borba protiv nasilja je prioritet i važnija je i od europskih integracija i svakog drugog pitanja u Srbiji. Vidim neprekinutu nit između nasilja koje se događalo 90-tih, zvjerskih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, političkog jezika koji je proizvodio bijes prema takozvanim izdajnicima i stalnog traganja za neprijateljima u društvu. Ta nit nasilja je više nego očigledna i o tome ne možemo šutiti", izjavio je Tadić dok je na Trgu Republike palio svijeću u znak sjećanja na nesretnog Tatona.

Hrvatsko-srpski rat za Banat
Video: Obračun Delija i Boysa, ozlijeđenih na obje strane!
No, glas razuma, čini se, ipak nije dospio do onih koji su i izazvali tektonske poremećaje - huligana. Dok se u Beogradu prosvjedovalo protiv nasilja, neki pripadnici Delija i Grobara radije su se uputili u Temišvar kako bi se obračunali s Bad Blue Boysima.


izvor: net.hr

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#383 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile » 04/10/2009 13:31

po stoti put,novi strogi zakon o navijačima,ali izmjena i KZ BiH.Policiji vratiti samopouzdanje,kakva sranja i certificiranje,pola zločinaca u policiji,a specijalci koji su hapsili jednog Karkelju ostali bez posla.Pa može kada je i dalje više od pola stanovništva uvjereno da je Orić heroj i biznizmen,kao i Čele 2x.

User avatar
Luke Perry
Posts: 1862
Joined: 07/04/2008 17:59

#384 Re: Huliganstvo

Post by Luke Perry » 04/10/2009 17:40

1 mrtav. ocekujem "mi se ogradjujemo". ole, ole

sasa_t
Posts: 463
Joined: 19/09/2008 01:15

#385 Re: Huliganstvo

Post by sasa_t » 04/10/2009 18:01

elSaik wrote:Navijači Želje su večeras skupili nešto malo više od 2000KM za malog Vedada. Narkomani, ubice, kriminalci!!!
A oni sto su bacili bombu u Zenici su izolovani pojedinci????

kmosst
Posts: 184
Joined: 22/01/2009 07:30

#386 Re: Huliganstvo

Post by kmosst » 04/10/2009 18:07

U Mostaru ne mozes doci do stadiona, u Sirokom ubise cojeka...ima li kraja huliganstvu...moze li se igdje u BiH normalno odgledati fudbalska ili neka druga utakmica , a da ne strepis hoces li poginuti ili se vratiti razbijene glave...

User avatar
Lincoln-Burrows
Posts: 7143
Joined: 22/01/2008 18:17

#387 Re: Huliganstvo

Post by Lincoln-Burrows » 04/10/2009 18:32

Trebalo bi prekinuti prvenstvo, ovakav "sport" nam ne treba.

KREMEN
Posts: 398
Joined: 10/09/2009 18:25

#388 Re: Huliganstvo

Post by KREMEN » 04/10/2009 19:08

Pa da, mirne navijacke skupine.. treba to sve zabraniti i u zatvore..i nogomet ukinuti, jer ga ne gledaju vise normalni ljudi, vec samo huligani..
zalosno je sve ovo..

casinoboy
Posts: 35
Joined: 25/07/2008 07:51

#389 Re: Huliganstvo

Post by casinoboy » 04/10/2009 20:11

S obzirom da se u Bosni ništa ne pokreće sa mrtve tačke dok neko ne pogine, onda me ne čudi da je i po ovom pitanju tako. Primjeri koje smo imali u susjedstvu posljednjih sedmica (da se ne govori o primjerima od prije dvije-tri godine, jer ovdje ionako niko ništa ne pamti) ništa nas nisu naučili.
Mi smo varvarsko društvo, a u takvim se ne planira ništa, ne promišlja, a pogotovo se preventivno ništa ne čini.
Žao mi je da samo nečije ubistvo može biti pokretačka sila da se problemi počnu rješavati: Denis Mrnjavac, Amar Mistrić, Vedran Puljić i drugi, nesretni i zaboravljeni ljudi, djeca majke Bosne - višestruko (ne)osuđene za čedomorstvo.

User avatar
Meho Kodro
Posts: 1141
Joined: 30/09/2005 13:57

#390 Re: Huliganstvo

Post by Meho Kodro » 04/10/2009 20:41

KREMEN wrote:Pa da, mirne navijacke skupine.. treba to sve zabraniti i u zatvore..i nogomet ukinuti, jer ga ne gledaju vise normalni ljudi, vec samo huligani..
zalosno je sve ovo..
Da nema nogometa, belaja bi bilo na kosarci, rukometu...

btw
VIDEO snimke HTV-a i Nova TV o neredima u Sirokom

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#391 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile » 04/10/2009 21:26

r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.

User avatar
Petit_Beurre
Posts: 901
Joined: 12/08/2009 18:55
Location: Fioka

#392 Re: Huliganstvo

Post by Petit_Beurre » 04/10/2009 21:54

zonbirile wrote:r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.
Čega da se postidim? Jesam li ikoga ubio?

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#393 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile » 04/10/2009 21:58

Petit_Beurre wrote:
zonbirile wrote:r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.
Čega da se postidim? Jesam li ikoga ubio?
--------------------------------
ako dijeliš stavove kompanije imaš ,a da nisi ubio,pa nisi samo si bio dio rulje,bar po pitanju sudim

slusam.ba
Posts: 100
Joined: 19/02/2008 15:33
Location: svemir

#394 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba » 06/10/2009 10:55

zonbirile wrote:
Petit_Beurre wrote:
zonbirile wrote:r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.
Čega da se postidim? Jesam li ikoga ubio?
--------------------------------
ako dijeliš stavove kompanije imaš ,a da nisi ubio,pa nisi samo si bio dio rulje,bar po pitanju sudim

ti zonbirile stvarno provociras..pa kako te nije stid..pozurio si prvi poslje tragicnog dogadjaja da prozivas aze i ostale navijace,nisi mogao sacekati ni da se malo situacija slegne..ti bi samo sudio,spominjes neke zakone..haj mi reci imal kakav zakon za Vedranovog ubicu i ko ce njemu suditi..dobro ti je decko odgovorio "Čega da se postidim? Jesam li ikoga ubio?"

User avatar
aze
Posts: 286
Joined: 23/08/2009 17:07
Location: D memli sajd

#395 Re: Huliganstvo

Post by aze » 06/10/2009 12:10

zonbirile wrote:r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.
STOKO JEDNA OVDJE MOMKA SPOMINJES::::::

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#396 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile » 06/10/2009 15:00

aze wrote:
zonbirile wrote:r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.
STOKO JEDNA OVDJE MOMKA SPOMINJES::::::
----------------------------------------------
tvoje obračanje te definiše kao destruktivca,ograničenih znanja ,a instiktivnog emocionalnog ponašanaj.Najgora moguća kombinacija,u sprezi sa alkoholom i bobom pogubna.Lijepo pročitaj svih 17 strana,pa vidi komentare svoje i ostalih,moj @aze,obično glavom kroz zid pukne glava.Dole je bilo ono najgore,zločin,što god hočeš,ali jesi li pomislio koliko je doprinjelo tomu tvoje i ponašanje sličnih tebi,sve ove godine.Hajde dobro ustaše,šta bi sa Anerom K. u Zenici.Zar ni poslije svega ti nije jasno,da je ovo što provodite ,zlo koje se moralo nažalost ovako završiti.Policija nije bajna,nije nigdje,dešavaju se grozne stvari svugdje u svijetu,ali huliganska konfrontacija je čisto izazivanje zla,koje nikome ne može dobro donjeti.Osim vas nekolicine,javno mjenje je za to da to mora stati,e sad valjda smo mi svi u krivu,a par hiljada vas u pravu.Čovjeće za vaše je to dobro,jer očito niste svjesvi šata radite,a niste spremni ni da preuzmete odgovornost.

Mascherano
Posts: 263
Joined: 09/07/2009 21:00

#397 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano » 06/10/2009 19:17

mrzim kerove wrote:Mascherano, hoces li cuvati igrace Širokog Brijega da im sta slucajno se ne desi sljedeci put kad budu gostovali u Sarajevu,hoces li hapsiti gradjane Sarajeva koji sigurno nece nijemo gledati autobus sa igracima koji bude prolazio kroz grad (navijaca sigurno nece biti ) ?

Naravno da hocu, glupo pitanje.

Uostalom, sta su ti igraci Sirokog krivi? :-)

salle_eh1986
Posts: 4194
Joined: 20/08/2009 23:08

#398 Re: Huliganstvo

Post by salle_eh1986 » 06/10/2009 20:10

Zašto u našoj ligi nema kazni kao kod normalinih evropskih liga, nešto kao u seriji a gdje su kažnjeni juve, milan i fiorentina sa minus bodovima i još dosta manjih klubova godinama se isto kažnjava. Da se mene pita ja bih Široki izbacio iz lige zbog toga što se ne ograđuju od ove stoke što zovu svojim navijačima. Ako se već nemože sad izbaciti onda im pući minus jedno 30 poena pa da imaju -14 poena za nastavak sezone pa nek se pokušavaju vaditi. Što se tiče narednih utakmica, Širokom bi isto tako odredio da do kraja sezone igraju bez prisustva navijača. Nemojmo se vaditi ni da su ostali navijači cvijećke, ja lično mogu reći da sam više puta na tirbinama gledao kako likovi motaju uveliko, e kako li su to unijeli i šta se još dešava da se nevidi. Lično sad protiv Slobode sam bio svijedok, a šta se može unijeti kad je gost recimo Borac ili neko treći. Mislimda ni Sarajevo netreba biti izuzeto iz ove situacije, poštovanje svim pravim i istinskim navijačima ali zbog svih onih koji to nisu mislim da bi se i sarajevo trebalo kazniti kao i svaki klub koji učestvuje u neredima. Iz teksta na početku post-a Sarajevu bih dao -10 bodova samo zato da se i oni malo bolje organiziraju što se tiče navijača. Naš narod jedino zna za kazne, e pa kad se to desi onda će se dvaput razmisliti da li to raditi...

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#399 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile » 06/10/2009 20:15

salle_eh1986 wrote:Zašto u našoj ligi nema kazni kao kod normalinih evropskih liga, nešto kao u seriji a gdje su kažnjeni juve, milan i fiorentina sa minus bodovima i još dosta manjih klubova godinama se isto kažnjava. Da se mene pita ja bih Široki izbacio iz lige zbog toga što se ne ograđuju od ove stoke što zovu svojim navijačima. Ako se već nemože sad izbaciti onda im pući minus jedno 30 poena pa da imaju -14 poena za nastavak sezone pa nek se pokušavaju vaditi. Što se tiče narednih utakmica, Širokom bi isto tako odredio da do kraja sezone igraju bez prisustva navijača. Nemojmo se vaditi ni da su ostali navijači cvijećke, ja lično mogu reći da sam više puta na tirbinama gledao kako likovi motaju uveliko, e kako li su to unijeli i šta se još dešava da se nevidi. Lično sad protiv Slobode sam bio svijedok, a šta se može unijeti kad je gost recimo Borac ili neko treći. Mislimda ni Sarajevo netreba biti izuzeto iz ove situacije, poštovanje svim pravim i istinskim navijačima ali zbog svih onih koji to nisu mislim da bi se i sarajevo trebalo kazniti kao i svaki klub koji učestvuje u neredima. Iz teksta na početku post-a Sarajevu bih dao -10 bodova samo zato da se i oni malo bolje organiziraju što se tiče navijača. Naš narod jedino zna za kazne, e pa kad se to desi onda će se dvaput razmisliti da li to raditi...
------------------------------------
sudbinu zemlje u tranziciji moraju dijeliti i klubovi.Sve na držbu,pa ko opstane.Dosta loptanja sa leđa siromaha,ko ne opstane,zaorati,i posaditi kupus.

User avatar
Petit_Beurre
Posts: 901
Joined: 12/08/2009 18:55
Location: Fioka

#400 Re: Huliganstvo

Post by Petit_Beurre » 06/10/2009 20:45

zonbirile wrote:
Petit_Beurre wrote:
zonbirile wrote:r.i.p. ubijenom,a @aze i slični,imate li sada što za reći.Ako nemate zrno soli u glavi,imate li obraza,da se bar postidite.Fuj.
Čega da se postidim? Jesam li ikoga ubio?
--------------------------------
ako dijeliš stavove kompanije imaš ,a da nisi ubio,pa nisi samo si bio dio rulje,bar po pitanju sudim
navijam za Željezničar, nisam bio u lištici. Nemoj suditi ni zaključivati.

Locked