Ja sam ugradio Hudiny. Zeder nije mogao na moju letvu volana, odnosno jeste, ali svaki put bi kao morao gatati da ubodem položaj volana. Na hudiniju mogu namotati volan i zaključavati u više položaja guma bez problema. Ugradnja je koštala 650,00 KM u zgradi do Bosmala. Nijedna plastika nije polomljena i volan nije izgubio funkciju pomjeranja po dubini i visini. Sve u svemu jako sam zadovoljan.
E sad, sasvim slucajno, sretoh poznanika sa adresom u KP domu Zenica još nekih dvije tri godine ( otkud vani pojma nemam

) upravo zbog krađe automobila. Iz prve ruke saznadoh da prave zaštite nema, jer ako neko tamo ( većinom iz CG ) naruči automobil koji odgovara vašem, ništa ga ne može spasiti. Ali isto tako, za automobile, recimo u rangu golfa V, dovoljan je zeder, jer je za otvaranje istog iskusnom lopovu neophodno 30 minuta za otvaranje brave, tako da se rijetko ko petlja sa takvim autom sa tom zaštitom, jer se n esiplati. Ako se radi o skupljem automobilu, kaže, vriejdi se pozabaviti. Po njemu najbolja zaštita je upravo Hudini u kombinaciji sa alarmnim sistemom, ne sa alarmom ( samo da se zna, recimo Cobra je alarm, ali ne i alarmini sistem ) i to recimo Meta sistemom ili kako on reče neki Eskalibur i sl. u tom slucaju treba dosta vremena da se sve to ukloni ( i po nekoliko sati ).Za multilock reče da je zaštita koje kao da nema, jer se prilično jednostavno otključava

I da, spomenuo je da je sa novim autima najlakše komunicirati zbog elektronike i da zapravo bukvalno kažu sve o sebi na prvom sastanku. Još saznadoh da zapravo sami vlasnici svojim navikama, nepažnjom ili rutinom najviše pomažu kradljivcima automobila, jer nerijetko ne zaključavaju zaštitiu, ostavljaju automobile na mračnim udaljenim mjestima, čak se znalo desiti da ostave i upaljen automobil kako bi nešto kupili u prodavnici, ključeve ostavljaju na dostupnim mjestima i sl.
Sve u svemu, sada mi je drago zbog hudinija i definitivno sam mnogo, mnogo pažljiviji.