Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#2751 Re: Huawei telefoni

Post by heat »

Cossack wrote:
heat wrote:
Da.
Samo sto je taj model sa 6GB za Singapur i Hong Kong, makar tako pise na GSM areni jbg.
Igra li to kakvu ulogu kod koristenja kod nas ?
Provjeri s Hustelom, mozda je greska u pitanju.

EDIT: Evo te verzije i u Indiji npr.

https://www.fonearena.com/blog/279480/h ... tions.html
Nemaju na stanju ali ipak imaju artikal na piku :-)
nemampojma0

#2752 Re: Huawei telefoni

Post by nemampojma0 »

caseytron wrote:Honor 10 iko isksutva? Neki dan mi ispadne Mate 10 i skrha se sav, ostao bih na Huaweiu jer sam prezadovoljan. Ili nesto slicno u tom rangu?
Koristim ga dva mjeseca, nikakve zamjerke nemam. Odlican telefon u svakom pogledu. Neces se pokajati ako ga kupis. Fluidan, baterija odlicna, a ni kamera nije za zanemarit, iako meni kamera nije najvaznija kod kupovine telefona.
lissics

#2753 Re: Huawei telefoni

Post by lissics »

heat wrote:
lissics wrote:Uzeo jucer P30 Lite (MAR-LX1M), i za sada sam zadvoljan. Solidan i fluidan tel i definitivno dobra vrijednost za novac (1100AED/525KM).
Super. Drago mi je da si zadovoljan, Kakav je utisak nakon 3 dana ? Gdje si uzeo, ako nije tajna ?
Nakon 3 dana prezadovoljan. Sve aplikacije rade fluidno, procesor dobar za browsanje i drustvene mreze (igre nisam probao jer ne koristim). Kamere prednje i zadnje odlicno nastimane u smislu balansa i boja i nisam ocekivao da ce biti ovako dobre. Supruga ljubomorna jer selfie kamera ima bolje namjestene boje za selfie kameru nego njen P20 Pro :D
Jedino video je malo treskav jer ima EIS umjesto OIS, ali u s obzirom na cijenu sasvim OK. Prilkjucak 3.5mm za slusaslice je tu. Senzori za otisak prsta i prepoznavanja lica rade dobro i brzo.

Imao Samsung S7 prije ovoga i definitivno je bolji telefon i upgrade u odnosu na njega.

Zivim u inostranstvu, uzeo sam u lokalnom marketu. Cijena 525 KM u Emiratima.
Evelinda

#2754 Re: Huawei telefoni

Post by Evelinda »

vlasnici obicnog p 30 kako ste zadovoljni jel velika razlika njega i mate 20 pro?Kazu da je samo malo losiji nego p 30 pro a da je razlika u cijeni velika
caseytron

#2755 Re: Huawei telefoni

Post by caseytron »

nemampojma0 wrote:
caseytron wrote:Honor 10 iko isksutva? Neki dan mi ispadne Mate 10 i skrha se sav, ostao bih na Huaweiu jer sam prezadovoljan. Ili nesto slicno u tom rangu?
Koristim ga dva mjeseca, nikakve zamjerke nemam. Odlican telefon u svakom pogledu. Neces se pokajati ako ga kupis. Fluidan, baterija odlicna, a ni kamera nije za zanemarit, iako meni kamera nije najvaznija kod kupovine telefona.
Upravo to, kamera mi je nebitna, najbitnija mi je baterija i fluidnost iskreno. Posao mi je takav da cesto lomim telefone pa mi se ne isplati davati za neke flagshipe, svaki koji prezivi godinu je bingo :D
beni-bu-man

#2756 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

Sve ok bilo prije Update-a Healrh aplikacije, nako toga ovo mi se desava

Image

Image
P308

#2757 Re: Huawei telefoni

Post by P308 »

kokuz_sa wrote:Dobra je kamera..
Na mate 20 lite slike su jasnije..tako da kazem, prvenstveno radi rezolucije ekrana..
Ali AI je nekako bolji na mati
Isao u BH Telecom i nisu imali Mate 20 lite pa sam ipak uzeo P20 lite, nije mi se dalo narucivati i cekati. U svakom slucaju, vrlo lijep mobitel i za sada sam jako zadovoljan. Medjutim imam jedno pitanje. S obzirom da koristim ULTRA karticu, imao sam nekih 30 KM kredita u trenutku kupovine uredjaja. Par dana nisam provjeravao kredit da bih danas pokusao pozvati druga i javlja mi ona teta nemate dovoljno sredstava za uspostavu poziva. Provjerim kad ono 0,40 KM :shock: Provjerim opet za minut kad 0,30 KM ... i tako svakih par sekundi po 0,05 KM ode i trenutno sam na 0,00 :shock: Mobilni podaci su iskljuceni tako da nije do toga a jedino mi je padalo na pamet da je to.

Znate li u cemu je problem? Mislim za dva dana ode 30 KM a da nisam ni primijetio i mogu ti reci da mi je malo krivo. Napomenuo bih da sam u poslovnici BH Telecoma na dan kupovine uredjaja uzeo i zamjensku karticu.
P308

#2758 Re: Huawei telefoni

Post by P308 »

Evo da dodam da sam zvao 1444 ... Bili su izuzetno drski :D Objasnim o cemu je rijec, kaze ukljuceni su vam mobilni podaci ... reko nisu .. kaze jesu ...i tako minutu ubjedjujemo jedan drugog u ono suprotno :D Kaze evo ja imam listing, ukljuceni su i to vam trosi ... Uglavnom, mobilni podaci nisu ukljuceni ali eto nekako trose...je li to moguce? Moze li biti da je to telefona? Iz telecoma kazu ne moze ... nemam pojma sta da radim. Maloprije dopunio 5 KM da istestiram jesam li popravio jer sam sve moguce isljucio i deaktivirao i sad imam 3 KM kredita, znaci nista nisam postigao :D De pomagajte ljudi :D
hopi

#2759 Re: Huawei telefoni

Post by hopi »

imaš negdje u setingsima data usage, koliko je po danu, po kojoj aplikaciji pa za početak to provjeri, ako ti stoji 0 MB znači nije do mobile date
P308

#2760 Re: Huawei telefoni

Post by P308 »

hopi wrote:imaš negdje u setingsima data usage, koliko je po danu, po kojoj aplikaciji pa za početak to provjeri, ako ti stoji 0 MB znači nije do mobile date
Stoji 43,51 KB ... znaci nije do toga :) Logicno jer je iskljuceno medjutim momak iz Telecoma tvrdi da je to to i da on ima listing i vidi da trosim??? :shock:

EDIT: evo da dodam da su i one 3 KM koje su ostale otisle ... opet sam na 0,00 KM ... znaci za dva dana 35 KM :-)
alibaba_i_30_godina

#2761 Re: Huawei telefoni

Post by alibaba_i_30_godina »

P308 wrote:
hopi wrote:imaš negdje u setingsima data usage, koliko je po danu, po kojoj aplikaciji pa za početak to provjeri, ako ti stoji 0 MB znači nije do mobile date
Stoji 43,51 KB ... znaci nije do toga :) Logicno jer je iskljuceno medjutim momak iz Telecoma tvrdi da je to to i da on ima listing i vidi da trosim??? :shock:

EDIT: evo da dodam da su i one 3 KM koje su ostale otisle ... opet sam na 0,00 KM ... znaci za dva dana 35 KM :-)
Idi na stranicu bhtelecoma, uloguj se i provjeri tu potrošnju za svoj broj telefona. Ili traži od podrške da ti pošalju listing sa iskorištenim podacima koji oni vide, a ti ne.
P308

#2762 Re: Huawei telefoni

Post by P308 »

alibaba_i_30_godina wrote:
P308 wrote:

Idi na stranicu bhtelecoma, uloguj se i provjeri tu potrošnju za svoj broj telefona. Ili traži od podrške da ti pošalju listing sa iskorištenim podacima koji oni vide, a ti ne.
Ulogovao sam se ali ja ne vidim detaljnu potrosnju (nema neka vrsta listinga), samo stanje racuna koje je 0,00 :D Ako nadjem vremena da odem sutra direktno pa da pitam.
Ovo mi se nikada nije desilo. :-? Izvinjavam se svima sto zatrpavam temu svojim glupostima ali da vam iskren budem bas mi je zao ovih 35 KM :cry:
alibaba_i_30_godina

#2763 Re: Huawei telefoni

Post by alibaba_i_30_godina »

P308 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Idi na stranicu bhtelecoma, uloguj se i provjeri tu potrošnju za svoj broj telefona. Ili traži od podrške da ti pošalju listing sa iskorištenim podacima koji oni vide, a ti ne.
Ulogovao sam se ali ja ne vidim detaljnu potrosnju (nema neka vrsta listinga), samo stanje racuna koje je 0,00 :D Ako nadjem vremena da odem sutra direktno pa da pitam.
Ovo mi se nikada nije desilo. :-? Izvinjavam se svima sto zatrpavam temu svojim glupostima ali da vam iskren budem bas mi je zao ovih 35 KM :cry:
Možda nema detaljan pregled na ultri, ja sam na pretplati i potrošnja se detaljno može provjeriti na stranici.

Ako nemaš vremena ići u neku od poslovnica nazovi 1444 i neka ti pošalju na mail to što te interesuje.
Fauja Singh

#2764 Re: Huawei telefoni

Post by Fauja Singh »

Pa ja bi lijepo otisao u centralu BH Telekoma, trazio nekoga ko je strucan i na licu mjesta mu pokazao kako je mobilni internet iskljucen, a kredit se trosi.
Cortado

#2765 Re: Huawei telefoni

Post by Cortado »

Sa OP6 sam presao na P30 PRO. Ima li neko iskustva s P30 PRO iako je realtivno nov model?
thekupus

#2766 Re: Huawei telefoni

Post by thekupus »

Cortado wrote:Sa OP6 sam presao na P30 PRO. Ima li neko iskustva s P30 PRO iako je realtivno nov model?
Telefon avion! Uživaj :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#2768 Re: Huawei telefoni

Post by sime_cipol »

Vrijedi
Radar71

#2769 Re: Huawei telefoni

Post by Radar71 »

:thumbup:
Evelinda

#2770 Re: Huawei telefoni

Post by Evelinda »

Jel velika razlika izmedju p30 pro i p 30?
jarobot

#2771 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

Evelinda wrote:Jel velika razlika izmedju p30 pro i p 30?
Veličina i oblik displeja ( pro zakrivljen ) , razlika u glavnoj kameri , veća baterija na pro modelu 4200 naspram 3600 , brzina punjenja pro ima bežično punjenje a obični nema, pro model ima ip68 certifikat dok obični samo ip53. Pro nema 3,5 mm džek a obični ima, pro ima infracrveni port a obični nema . I na kraju pro je 200 eura skuplji
jarobot

#2772 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

Honor 10 za te pare ili malo skuplji je puno bolji izbor
Huaweidzija

#2773 Re: Huawei telefoni

Post by Huaweidzija »

P308 wrote:

Idi u postavke mreze, pa "Mobile networks". Trenutno ti je ukljuceno u "Preferred network mode" 4G/3G/2G auto. Umjesto toga odaberi 3G/2G auto. Nakon toga ukljuci airplane mode (brze je nego restart) i onda ga iskljuci i prestace da ti skida kredit. Tokom testiranja uređaj je "pokupio" 4G signal i ne moze da prekine sesiju sve dok registruje 4G.
Not My Idea

#2774 Re: Huawei telefoni

Post by Not My Idea »

Treba mi onako solidan telefon s dobrom kamerom.
Sta mislite o huawei p20 lite ds? Ako ne taj, koji huawei preporučujete,a da nije preskup? Hvala
zateznistub

#2775 Re: Huawei telefoni

Post by zateznistub »

Not My Idea wrote:Treba mi onako solidan telefon s dobrom kamerom.
Sta mislite o huawei p20 lite ds? Ako ne taj, koji huawei preporučujete,a da nije preskup? Hvala
Topla preporuka horor 10, slike su strava
Post Reply