Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#251 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

E omrsio sam se sa honor 8
napustio htc-a. odlican telefon. 7 dana nisam nasao ni najmanju zamjerku. Bloatware-a nema skoro nikako. dosle neke igrice ali su sve izbrisve.
nisam jos uradio update na 7-icu. iskreno ne znam ni hocu li. opekao sam se jednom o update cim je izasao pa sada malo gledam sa rezervom na te "prvu stativu". a sve one dobitke koji se dobiju sa sedmicom, pa i nisu nesto woooow.
ima li jos neko pa da djelimo iskustva.
djigibau

#252 Re: Huawei telefoni

Post by djigibau »

Ja se taman pohvalih kako je sve OK poslije upadate na sedmicu kad ono baterija dooobro krace traje u odnosu na proslu verziju Androida. I jos jedan vrlo cudan problem sa satom. Naime sat kasnije nekih pet minuta a podnesen na vrijeme davatelja usluga?! Jel' ima ko slican problem?
beco

#253 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

I meni se čini da je na 7 malo slabija baterija na P9. Kako se regulišu protected apps sada, nema više te opcije, ubija mi aplikacije kako hoće? :D
kafanski_covjek

#254 Re: Huawei telefoni

Post by kafanski_covjek »

zdruzdjo wrote:E omrsio sam se sa honor 8
napustio htc-a. odlican telefon. 7 dana nisam nasao ni najmanju zamjerku. Bloatware-a nema skoro nikako. dosle neke igrice ali su sve izbrisve.
nisam jos uradio update na 7-icu. iskreno ne znam ni hocu li. opekao sam se jednom o update cim je izasao pa sada malo gledam sa rezervom na te "prvu stativu". a sve one dobitke koji se dobiju sa sedmicom, pa i nisu nesto woooow.
ima li jos neko pa da djelimo iskustva.
i ja sam se ponovio sa honor 8 :) jako sklizav tel :D pa cekam da s ebaya doce oklop, jos uvijek se dvoumim za zastitu za staklo. Kamera je :shock: tel doslovno leti...update odmah uradio na 7icu i za sada nikakvih zamjerki :thumbup:
zdruzdjo

#255 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote: i ja sam se ponovio sa honor 8 :) jako sklizav tel :D pa cekam da s ebaya doce oklop, jos uvijek se dvoumim za zastitu za staklo. Kamera je :shock: tel doslovno leti...update odmah uradio na 7icu i za sada nikakvih zamjerki :thumbup:
Ja sam generalno skroz na skroz zadovoljan. fakat telefon leti. Update nisam radio jos. razmisljam se treba li mi.
Obzirom da mi je root telefona "must have", jos uvijek je malo mrljavo oko root-ovanja nougat-a pa cu sacekati malo. inace ne radim update-e odmah jer sam se jednom opekao. pa oda tada malo pustim da prodje vremena prije update-a

Koju si masku narucio?
Ja sam stavio staklo ali je bezveze. ne pokriva display od-do obzirom da je zakrivljen pa onako izgleda. Iskreno mi se ne svidja. prijatelj koji radi sa telefonoma, mi je rekao da ce ubrzo nabavljati neke zastitne "gume" za ekran. koje su bolje za ekran. ne znam nisam vidio.
Toliko mi krhko izgleda telefon da ne smijem se kockati.
orinoco

#256 Re: Huawei telefoni

Post by orinoco »

beco wrote:I meni se čini da je na 7 malo slabija baterija na P9. Kako se regulišu protected apps sada, nema više te opcije, ubija mi aplikacije kako hoće? :D
A ja pomislila da mi je baterija stara, nije mi palo na pamet da je zbog softvera :-) :lol: :lol:
djigibau

#257 Re: Huawei telefoni

Post by djigibau »

beco wrote:I meni se čini da je na 7 malo slabija baterija na P9. Kako se regulišu protected apps sada, nema više te opcije, ubija mi aplikacije kako hoće? :D
Postavke, baterija, pa pod opciom optimizacije imas tu opciju, nema vise sistemskih obavijesti.
kafanski_covjek

#258 Re: Huawei telefoni

zdruzdjo wrote:
kafanski_covjek wrote: i ja sam se ponovio sa honor 8 :) jako sklizav tel :D pa cekam da s ebaya doce oklop, jos uvijek se dvoumim za zastitu za staklo. Kamera je :shock: tel doslovno leti...update odmah uradio na 7icu i za sada nikakvih zamjerki :thumbup:
Koju si masku narucio?
NILLKIN kao i za prosli tel a inace koliko sam mogao primjetiti da vecina uzima Spigenovu masku :)
zdruzdjo

#259 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote:
NILLKIN kao i za prosli tel a inace koliko sam mogao primjetiti da vecina uzima Spigenovu masku :)
Ma i ja sam kontao uzeti spigen, ali shiping kosta kao i sama maska.
Mislim "mnooooogo je kume"
Ima na amazonu ali tek preko 30 dolara ide free international shiping.
kafanski_covjek

#260 Re: Huawei telefoni

ma znam ali se jos uvijek dvoumim :) na nexus 7 sam imao Trident Aegis Case (80KM) i vjeruj da je vrijedio svakog pf
zdruzdjo

#261 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote: NILLKIN kao i za prosli tel a inace koliko sam mogao primjetiti da vecina uzima Spigenovu masku :)

Ako si zainteresovan za dual sim plus sd-card, ona varijanta "hybrid sim slot hack" radi. savrseno. Obzirom da koristim dvije kartice a i sd mi je puna stvari koje mi trebaju, probao danas ovo i ta daaaaa, radi.

Veceras sam na aukciji na e-bay uzeo ovo za 1,40 $. jes' da ce se malkice sacekati iz hong konga da dodje ali "i can live with that".

Image
kafanski_covjek

#262 Re: Huawei telefoni

zainteresovan :D sta? kako? :D
zdruzdjo

#263 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote:zainteresovan :D sta? kako? :D
Znaci naoruzaj se strpljenjem i bez srkleta. Uzmi malu turpijicu za nokte da mozes isturpijati onaj rub na karici sd.
I BEZ SILE. zve perfektno legne kad se pazljivo i lijepo uradi.
S tim zto sam je ja zaljepio za sd karticu za zvaki slucaj da je osiguram.

Evo ljepsi i elegantniji video.

kafanski_covjek

#264 Re: Huawei telefoni

zdruzdjo wrote:
Znaci naoruzaj se strpljenjem i bez srkleta. Uzmi malu turpijicu za nokte da mozes isturpijati onaj rub na karici sd.

jos mi samo reci mozes li izvaditi card slot nakon prepravke? :D
zdruzdjo

#265 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote:
zdruzdjo wrote: jos mi samo reci mozes li izvaditi card slot nakon prepravke? :D

Naravno. Najnormalnije. Telefon ostaje netaknut.
Zato sam isturpijao onaj mali "ris" na sd kartici jer bi u suprotnom on bio najdeblji dio same kartice i mogao bi zapinjati. Ovako ne.

Ovaj lik na videu ne lijepi ali jasam isao na sigurno. Ipak se moze pomjeriti sim kartica pa da se nesto zaglavi u slotu.
kafanski_covjek

#266 Re: Huawei telefoni

isturpijao, zaljepio i radi ko singerica :thumbup:

Image Image

hvala na ovome :)
zdruzdjo

#267 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

kafanski_covjek wrote:isturpijao, zaljepio i radi ko singerica :thumbup:
hvala na ovome :)
Ma nema na cemu buraz. Drago mi je da sam pomogao. I meni je neko ovdje na klix-ovom forumu ovo savjetovao pa sam malo pročaprkao. Mislio sam da je taj izbor izmedju sd i druge sim pored hardverske i softverska zvrčkica. Kad ono cisto mehanicka. A obzirom da se ne radi nikakav zahvat na telefonu fakat nije tesko i zasto da ne.
Ja koristim bhtelekom i haloo. Telekom primarni broj a haloo koristim net jer im je jefiniji. Ali evo sad vidim da i ultra uvodi neke povoljnosti za net pa cu i to malo istraziti.
Evo vidim da na xda ima i neki hack za glasniji zvuk na slusalicama pa cemo i to istraziti, aBd.
orinoco

#268 Re: Huawei telefoni

Post by orinoco »

zdruzdjo wrote:

Jersi li odlijepio čip s plastične SIM kartice, pa njega zalijepio za SD karticu? Kojim si ljepilom lijepio?
zdruzdjo

#269 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

orinoco wrote:
Jersi li odlijepio čip s plastične SIM kartice, pa njega zalijepio za SD karticu? Kojim si ljepilom lijepio?
Da.
Lagano zagrijes na plamenu. Bukvalno sekundu-dvije ono mahajuci iznad plamena. Drzi pincetama. I onda samo odljepis. Lagano bez puno savijanja metalnih kontakata.

A ljepio sam super ljepilom. Brzo. Pazi da ne nakapas puno ljepila. Najbolje malu kap kapnes na karticu i zaljepis koliko uhvati. A onda kapnes negdje sa strane na nesto i pokupis kap cackalicom i lagano podvuces pod djelove gdje nije uhvatilo. Imas bolju kontrolu nad ljepilom.
Sretno.

Ah da: ne preuzimam nikakvu odgovornost za neki belaj. Hahahahah.
orinoco

#270 Re: Huawei telefoni

Post by orinoco »

:D Hvala :thumbup:
cakaniboy

#271 Re: Huawei telefoni

Post by cakaniboy »

zdruzdjo wrote: Ja koristim bhtelekom i haloo. Telekom primarni broj a haloo koristim net jer im je jefiniji. Ali evo sad vidim da i ultra uvodi neke povoljnosti za net pa cu i to malo istraziti.
džaba ne istražuj nego se i dalje drži haloo i 2 gige za 8 KM
umjesto 13 KM sada je kod bht lopova giga "samo" 10 KM

moram i ovdje ponovit
najbolji GOfree
za 10 KM dobije se 3 gige plus flat 128 kbps !!!
kafanski_covjek

#272 Re: Huawei telefoni

ima li kakva dark theme? :D
zdruzdjo

#273 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

cakaniboy wrote:........

umjesto 13 KM sada je kod bht lopova giga "samo" 10 KM

Mamu im jxxx bas su skinuli cjenu.
cakaniboy wrote:........
moram i ovdje ponovit
najbolji GOfree
za 10 KM dobije se 3 gige plus flat 128 kbps !!!
A ja taman zaljepio karticu :razz: :razz:
edys

#274 Re: Huawei telefoni

Post by edys »

1gb je 10KM ...al je zato 5gb uskoro 15KM...sto ce definitivno zadovoljiti moje potrebe
cakaniboy

#275 Re: Huawei telefoni

Post by cakaniboy »

i opet je GOfree bolji
za 12 KM možeš dobit 8 GB
http://www.gofree.ba/tarife/goMeni

plus ova značajna opcija

Ukoliko kupiš tarifnu opciju mobilnog interneta, a već si pretplaćen na neku tarifnu opciju, čiji period važenja nije istekao, na postojeće stanje mobilnog interneta dodaće ti se nova količina mobilnog interneta,dok se za period važenja tarifnih opcija uzima duži (povoljniji) period od perioda važenja postojeće tarifne opcije.
Post Reply