Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Svintan

#1726 Re: Huawei telefoni

Post by Svintan »

Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Identičan problem, Honor 8...
Odnio telefon u oficijelni servis, onaj MESC čini mi se, zamjenili mi zvučnik...prilikom zamjene zvučnika sjebali kameru...dali mi novi uređaj, isti telefon samo novi...koristio ga možda 3 - 4 mjeseca i to se desilo sa zvučnikom...

Koristim novi honor 8 3 - 4 mjeseca...evo ima 2-3 dana opet mi se javio identičan problem na novom uređaju...
Opet im u ponedjeljak nosim, i tražiti ću neki drugi, kontam da nije kakva serijska greška u pitanju, ovo je bijeli Honor 8, tražiti ću crni ili plavi, čisto da razbijem maler :-D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1727 Re: Huawei telefoni

Post by liaar »

Ima li se negdje provjeriti da li će Honor 9 dobiti taj update za kameru ?
sencobih

#1728 Re: Huawei telefoni

Post by sencobih »

xoklix wrote:Znači, P20 Pro je prebrutalan u noćnom modu... Ne može nijedan mob ni blizu,ama baš ni blizu.
Night mode je perverzija na kvadrat.

Ovako otprilike izgleda osvjetljenje koje vidimo golim okom.
Image

A ovako kad uključivši night mode... Prebrutalno.
Slike u običnom modu nisu puno lošije,ali NM je nešto što nisam vidio ni na jednom mobitelu.
Ovo hajfon ne meRe ni blizu :D

Image
Da je neko drugi slikao ne bih mu vjerovao da je fotografija urađena bez blica :D
Moze li P20 lite ds ovako ili barem blizu? Je li se saznalo ikad koj je generacija zastite stakla naP20 lite?
Averus

#1729 Re: Huawei telefoni

Post by Averus »

Honor 8

Stiže update, reko' evo ga Oreo, kad ono sljedeći mjesečni :D
Neloše opet, ima nekih novih funkcija

Update B406
strong69

#1730 Re: Huawei telefoni

Post by strong69 »

I P20 Pro dobio je update .131. Junska sigurnosna zakrpa i poboljšanje kamere.
beco

#1731 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Ja do sada boljeg mobitela od Mate 10 pro nisam imao. Baterija je wow, sinoć sam prvi put u životu imao SOT 8h :-), sa konstantno uključenim GPS na wifi, mobile data i wifi konstantno uključen i 1h bluetooth. Kamera je isto super, mada nekad imam osječaj da je softwear sputava da bude odlična. Jedino što mi ide na živce je nedostatak 3,5 mm đeka. Ima li kod nas onaj glupi doungl kupiti? Bijes me hvata da mi treba doungl (naručio sam bluetooh slušalice ali dok dođu). Huawei home sam zamjenio sa nova louncher pro, jer mi nije bilo moguće da se ponekad desi, huawei home malo u animaciji pri tranzicijji između slajdova zapne, Nova leti kao luda. Sviđa mi se isto što nije previše glomazan mobitel. Čitać otiska savršen, na pravoj lokaciji izrazito brz, i spušta notifikacije. Huawei health super integrisana aplikacija. I pravo mi se sviđa izgled mobitela, ali nemam hrabrosti ga bez maske da ga nosim. Još uvijek na .137 nema face unlock.
Qler

#1732 Re: Huawei telefoni

Post by Qler »

Meni na P10 Plus ne moze ni radni dan baterija, ali mi je sve ukljuceno, i mobile data, i wifi i BT i GPS... znaci sve antene... i jebi ga, puno ga koristim..
r_faruk

#1733 Re: Huawei telefoni

Post by r_faruk »

Svintan wrote:
Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Odnio telefon u oficijelni servis, onaj MESC čini mi se, zamjenili mi zvučnik...prilikom zamjene zvučnika sjebali kameru...dali mi novi uređaj, isti telefon samo novi...koristio ga možda 3 - 4 mjeseca i to se desilo sa zvučnikom...

Koristim novi honor 8 3 - 4 mjeseca...evo ima 2-3 dana opet mi se javio identičan problem na novom uređaju...
Opet im u ponedjeljak nosim, i tražiti ću neki drugi, kontam da nije kakva serijska greška u pitanju, ovo je bijeli Honor 8, tražiti ću crni ili plavi, čisto da razbijem maler :-D
Imao sam isti problem. Tankom zicom sam ocistio slot za mikrofon, one proreze na donjoj strani (kod mene se mikrofon nalazi na donjoj strani, kod slota za punjenje). Sada me svi cuju savrseno. Dakle kod mene je problem bila prasina... Obicno se nesvjesno pokrije taj dio mobitela rujom kada cackam nesto po netu..
beco

#1734 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

r_faruk wrote:
Svintan wrote:

Imao sam isti problem. Tankom zicom sam ocistio slot za mikrofon, one proreze na donjoj strani (kod mene se mikrofon nalazi na donjoj strani, kod slota za punjenje). Sada me svi cuju savrseno. Dakle kod mene je problem bila prasina... Obicno se nesvjesno pokrije taj dio mobitela rujom kada cackam nesto po netu..
Imao sam redovno taj problem na P9, rešetka od prašine se začepi, uzmeš iglu i drndaš. U godina dana korištenja jedno 3 puta se začepilo, moja procjena mikrofon namagnetisan privlaći prašinu.
Dzontra_Volta

#1735 Re: Huawei telefoni

Post by Dzontra_Volta »

Stigao EMUI 8.0 i Oreo na Mate 10 Lite (BH Telecom).
Averus

#1736 Re: Huawei telefoni

Post by Averus »

Honor 8

Uključen 24/7 GPS, Bluetooth, WiFi, 3G, AutoRotate
Koristim web, igram poneku igricu, 3rd party weather app, viber, whatsapp, hangouts, fb messenger, reddit is fun
Tu i tamo se i muzika ili yt sluša
Instaliran Chrome i Firefox, steam, teamviewer, shazam, fiverr, freelancer, mi band tools, mi fit

Dakle, fkt sam heavy user

Baterija ide od ~7 ujutro kad je skinem s punjača, do nekih 6-7 kad dođem kući, s tim da dođe na oko 30-40%
Kad je baš "dug" dan, upalim battery saver kad dođe na 45%, čisto da se ne bi ugasio kad mi treba.

Telefon koristim godinu dana, a prosječan SOT je 3-4h (pola sata više-manje)

Koji ba Samsung? :D
beco

#1737 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Aferim :-D

Huawei treba samo jos nekokiko softwearskih detalja da bude najbolji android i tačka.
beni-bu-man

#1738 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

Averus wrote:Honor 8

Uključen 24/7 GPS, Bluetooth, WiFi, 3G, AutoRotate
Koristim web, igram poneku igricu, 3rd party weather app, viber, whatsapp, hangouts, fb messenger, reddit is fun
Tu i tamo se i muzika ili yt sluša
Instaliran Chrome i Firefox, steam, teamviewer, shazam, fiverr, freelancer, mi band tools, mi fit

Dakle, fkt sam heavy user

Baterija ide od ~7 ujutro kad je skinem s punjača, do nekih 6-7 kad dođem kući, s tim da dođe na oko 30-40%
Kad je baš "dug" dan, upalim battery saver kad dođe na 45%, čisto da se ne bi ugasio kad mi treba.

Telefon koristim godinu dana, a prosječan SOT je 3-4h (pola sata više-manje)

Koji ba Samsung? :D
Znaci oreo camo jos morati cekat..
Averus

#1739 Re: Huawei telefoni

Post by Averus »

Ma meni Oreo nije toliko ni bitan. Bitno je da je telefon dobar, da me sluša itd.
A kad dođe Oreo, svakako ću sačekati dan-dva da vidim utiske. Mada, na XDA ga ljudi hvale do neba

Helem, zaboravih gore napisati - presudno za bateriju je bilo obrisati Facebook i Instagram aplikacije... To je najveći rak na mobitelu koji može čovjek imati! Fino ako mi trebaju (urijetko), kroz browser otvorim i ćao.
xoklix

#1740 Re: Huawei telefoni

Post by xoklix »

Koji klinac ce mi telefon ako nemam FB i Instagram :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#1741 Re: Huawei telefoni

Post by AmiĐa_Idriz »

I ja sam uzeo P Smart, treća hefta evo malo je reći da sam prezadovoljan :)
beni-bu-man

#1742 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

AmiĐa_Idriz wrote:I ja sam uzeo P Smart, treća hefta evo malo je reći da sam prezadovoljan :)
upravo ga nesto gledam i kontam ga uzet zeni :-)
AmiĐa_Idriz

#1743 Re: Huawei telefoni

Post by AmiĐa_Idriz »

beni-bu-man wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:I ja sam uzeo P Smart, treća hefta evo malo je reći da sam prezadovoljan :)
Nećeš se zajebati :mrgreen: :thumbup:
beni-bu-man

#1744 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

AmiĐa_Idriz wrote:
beni-bu-man wrote:
Nećeš se zajebati :mrgreen: :thumbup:
3 il 4 GB ram koji si uzeo
AmiĐa_Idriz

#1745 Re: Huawei telefoni

Post by AmiĐa_Idriz »

beni-bu-man wrote: 3 il 4 GB ram koji si uzeo
3 :)
Strpljiva

#1746 Re: Huawei telefoni

Post by Strpljiva »

kokuz_sa wrote:
Strpljiva wrote:
Eh sad...preporuka za servisera? Po mogucnosti perfekcionista, jer nam nam je fuseraj u genima.
Muhamed na Skenderiji
Sejo KSC Ilidza

Dva najjaca servisa u Sarajevu..ostalo je sve onako..

Mada zamjena diaplaya nije neka nauka tako da ko god radio dobit ces telefon u prvobitnom stanju
Da update-ujem u slucaju da neko bude imao isti problem. Muhamed mi rece pukao display i reparacija je 130 KM. Posto sam maler i nemam srece sa smartfonima, necu nista raditi. Dok radi, radi. Touch radi bez problema, estetika je problem.

Zamjena display-a:
Ovlasteni servis 200 KM.
Ostali oko 130 KM.
kokuz_sa

#1747 Re: Huawei telefoni

Post by kokuz_sa »

Pukao touch..nije display..

Probaj opet po nekim servisima..jedna veleprodaja je snizila cijenu diaplaya za Honor 8.. mogla bi te popravka izaci cca 90 do 110KM
Strpljiva

#1748 Re: Huawei telefoni

Post by Strpljiva »

Ako nadjem zivaca i snage da se natezem sa servisima opet. Prosli mobitel, pukao display. Odnesem u Univerzalno. Popravka 130 i ne rade neka slova na tipkovnici.

Vratim. Pukne zadnje staklo dok su otvarali. Dok su to mijanjali, pukne im display i opet zadnje staklo. Sacekam da nabave bijeli display. Nabave i u tom procesu svega opet puklo zadnje staklo. Ja jednom razbila zadnje takodjer. Nije bio neki udarac, ali. Znaci ukupno display 2 puta, zadnje 4 puta. Sve ovo je trajalo nekih mjesec i pol, visila u servisu. Potrosila zivce i vrijeme.

Iz ove perspektive, radije cu trpiti ovu "granu".
zateznistub

#1749 Re: Huawei telefoni

Post by zateznistub »

Legao i meni oreo na mate 10 lite...
I šta je sad novo u odnosu na 7?
Averus

#1750 Re: Huawei telefoni

Post by Averus »

xoklix wrote:Koji klinac ce mi telefon ako nemam FB i Instagram :mrgreen:
messenger imam instaliran, njega aktivno koristim, jbg odavno fb ne pregledam, a instagram mi faktički služi da razmjenjujem neke postove sa ženom :D
Post Reply