Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kokuz_sa wrote:Ne mozes..
Mada kupi sebi punjac..preporuka za nesto kvalitetnije...brendirano
Sjebat tel punjenjem mozes samo na par nacina:
Koristenjem dok je na punjacu..baterija se zagrijava
Koristenjem jaceg adaptera nego sto je predvidjeno...opet jace pregrijavanje
I koristenjem slabog punjaca za novije tel koji imaju jace baterije i originalne punjace od 2A i jace..
Slaba jacina punjenja znaci da ne moze nikad kvalitetno napuniti bateriju...samo prividno je dopunjava a to utice na radno svojstvo baterije
Zato i ne koristim ove koje imam kod kuće, jer nisam sigurna da li je jači ili slabiji adapter nego što meni treba.
Ja imam Ascend P6 i stvarno nikakve zamjerke za ove 4 godine na taj telefon nemam. Napunim ga preko noći i čitav dan mi traje baterija. Samo što je jako tanak pa se baš zagrije ako ga dugo koristim.
Nisam znala da su punjači ovako skupi
Cijena punjaca kod nas u BiH je manje vise ovakva
Jacina 0.7-1.5A..od 4 do 8KM
Jacina 2-2,1A...od 10 do 15KM
Brzi punjaci koji pale aplikaciju za brzo punjenje od 15 do 30KM
Originalni punjaci Samsungovi(kad se izvadi iiz kutije novog mob) 30-50KM
Originalni Iphone punjaci 30-40KM...a punjaci izvadjeni iz kutije novog mobitela idu od 50-70KM
Gdje god se pojavim volim da tačno znam po šta sam došla, i da to i tražim i da mi neko ne podvali muda pod bubrege i nešto što mogu na jednom mjestu kupiti za 30KM proda za 45KM, a nemam baš vremena da obiđem sve radnje u Sarajevu. Ili da kupim Huawei punjač ako mogu kupit duplo jeftiniji punjač drugog proizvođača koji neće napraviti štetu mom telefonu. Itd itd. Što si tako površan.
A ovo za jačinu punjača, stvarno ne znam koji mi treba.
Last edited by Nastasia on 04/03/2018 14:38, edited 1 time in total.
Najpametnije ti je da vidis neki od 2A. Baterija jekod njega mislim oko2000 tako da nema potrebe za nesto jace.
Nemoj se zalijetati ove neke quick varijante jer je taj telefon prilicno star i mislim da nije podrzavao quick charge.
Buckethead wrote:De bacite par screenshotova da vidim kako izgleda Oreo
Jedina vidljiva razlika je u notifikacijama. Od vizuelnih promjena tu su i ove tackice pored aplikacije kada pokazuju da u aplikaciji imamo neprocitanu notifikaciju. Kada stavis prst i zadrzis ga duze na toj aplikaciji sa tackicom pokaze ti notifikaciju. Kazu popravili bateriju i jos neke nevidljive oku promjene.
Cuj kakva...propala. A Huawei punjace samo treba u ovlastenih dobavljaca kupovati, micro usb fast charging kabl 20 KM, punjac od 2A 80 KM. Bujrum zene gaca carapa dok se nije razgrabilo.