Huawei HarmonyOS telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ElRe

#1 Huawei HarmonyOS telefoni

Post by ElRe »

Nisam našao temu, a možda bude interesa.
Nakon 2022. namjeravam da kupim prvi Huawei telefon, Huawei Pura 70 Pro.
Koristio sam P20, P30 Pro i u svoje vrijeme kvalitetom materijala, završne obrade, UI meni su se izdvajali od ostalog android svijeta (Samsung, Xiaomi, Meizu, Sony...).
Pura P70 Pro je zadržala najbolje Huawei osobine, prema ytb recenzijama sve bitne Google aplikacije rade (G wallet ne radi, ali to meni ne treba). Problem može biti stari procesor, i njegovo nošenje sa novim AI funkcionalnostima. Kamera je ponovo najbolja u Android svijetu, a neki testovi kažu da je i bolja od iPhone 15 Pro kamere.
Aplikacije banaka, regionalnih news i sportskih portala, vremenska prognoza, EON, društvene mreže...sve je na Huawei store-u.
Ako je neko imao iskustva, neka piše. Igrice ne igram, niti ih instaliram.

Qler

#2 Re: Huawei HarmonyOS telefoni

Post by Qler »

Ja sam imao P10 plus, P20 i P30. Da ih nisu sjećali sa google nikad ne bi na samsung prešao. Ja zbog posla moram imati google servise, i ne smijem imati Huawei, inače, puno sam bio zadovoljniji sa huawei nego sa samsung telefonima. A eto nosio sam S21 ultra, S22 Ultra, A52s kratko :) i evo sad S24 ultra.
ElRe

#3 Re: Huawei HarmonyOS telefoni

Post by ElRe »

Ja sam imao Xiaomi 12 Pro i S23, niti jedan mi nije bio dostojan Huawei telefona. Vidjećemo, navodno Pura 70 Pro stiže uskoro u BH Telecom a to mi je bitno zbog garancije.
zrakomlat

#4 Re: Huawei HarmonyOS telefoni

Post by zrakomlat »

ElRe wrote: 01/10/2024 09:23 Ja sam imao Xiaomi 12 Pro i S23, niti jedan mi nije bio dostojan Huawei telefona. Vidjećemo, navodno Pura 70 Pro stiže uskoro u BH Telecom a to mi je bitno zbog garancije.
Kako misliš ovo iz prvog posta, sve bitne Google aplikacije rade. Preko neke zaobilaznice ili? Mada, ono što ja koristim najviše, mail i eventualno youtube, može i preko browsera. Gmail može valjda i preko neke mail aplikacije. Doduše photos i maps možda još da koristim aktivnije.
Post Reply