HTL Bulme

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Zenzuba

#1 HTL Bulme

Post by Zenzuba »

Pozdrav! :-D
Zanima me sta ekipa misli o ovom HTL-u Bulme :?
http://wwwneu.bulme.at/bulme258/
Iako sam primljena na KFU,prijateljice koje vec duze zive u Grazu su mi savjetovale da Betriebswirtschaft nema nikakve buducnosti nigdje,da je puno bolja opcija taj HTL.
Nakon kojeg bi imala zvanje inzinjer poslovne ekonomije,a nakon 2 god.rade u struci bez ikakvih ispita bi imala zvanje dip.inž.poslovne ekonomije :oo,uz to besplatno je sve.
Zvuci primamljivo,sta vi mislite?
Je li ima mozda netko ko studira na KFU ili na ovom HTL-u pa da kaze svoje misljenje i iskustvo?
Hvala :-D
dijana_19

#2 Re: HTL Bulme

Post by dijana_19 »

Ne znam ko ti je takvu glupost prosuo. HTL je srednja skola, ne fakultet. Ta titula "Ingenieur" koja se dobija nakon 3 godine nije akademska titula. Diplomirani inzinjer (Master) si nakon 5 godina stdiranja. Dakle HTL+5 godina studija. BWL ti je u svakom slucaju bolji, a taj ko te je posavjetovao veze svoje sa zivotom nema. Garant neka dijaspora.
RS6_BI_TURBO

#3 Re: HTL Bulme

Post by RS6_BI_TURBO »

Diplomirani inzinjer poslovne ekonomije :-)
Prvi put cujem za takvo zvanje.
dijana_19

#4 Re: HTL Bulme

Post by dijana_19 »

Mislim da je u pitanju ili Wirtschaftsingenieurwesen- Proizvodni menadzment ili menadzment u masinstvu, bar se u sarajevu na masinskom faksu taj smjer tako zove. Ili Wirtschaftsinformatik-poslovna informatika/informacioni sistemi.
dijana_19

#5 Re: HTL Bulme

Post by dijana_19 »

...U svakom slucaju glupost jer je to srednja skola :)
Mr.Sojic

#6 Re: HTL Bulme

Post by Mr.Sojic »

HTL Bulme je srednja skola.

Za zvanje inzenjera mora se ici jos na UNI 4 ili 5 godina --zavisi od UNI-a.

Stanujem vrlo blizu HTL Bulme--cak ima HS (BUS Stanica) zove se HTL Bulme--BUS broj 52 ili 40 :thumbup:

Nadam se da je dovoljno informacija :D
Post Reply