HŠK Zrinjski Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
star(i)mo

#951 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by star(i)mo »

Zalost. Tako je tesko bio povrijedjen da mu je i pratnja do tribina bila potrebna. Jesu li mu i "lopovski" postavljali? :-) :-) :-)
LSD

#952 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by LSD »

star(i)mo wrote:Zalost. Tako je tesko bio povrijedjen da mu je i pratnja do tribina bila potrebna. Jesu li mu i "lopovski" postavljali? :-) :-) :-)
A jadni momak uletio u teren, pretrcao 100 metara ,samo da bi uzeo autogram od Rovcanina i zagrlio svog idola...a ovaj ga nogom :-? sramota.
star(i)mo

#953 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by star(i)mo »

Da mi je brat rodjeni, Damir mu je treb'o vilicu razvaliti!!! :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#954 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Truba »

http://informer.ba/tekstovi/sport/nakon ... n-smo-oku/

mi jednostavno živmo u paralelnim univerzumima gdje neki aposlutno ne razlikuju dobro od zla
jeza u ledja

#955 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by jeza u ledja »

Black swan wrote:http://informer.ba/tekstovi/sport/nakon ... n-smo-oku/

mi jednostavno živmo u paralelnim univerzumima gdje neki aposlutno ne razlikuju dobro od zla

FUJ!!

:shock:
elSaik

#956 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by elSaik »

Koliko mogu vidjeti radi se o pageu a ne njegovom profilu.
bingov buraz

#957 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bingov buraz »

Bljuv.....
vaučer

#958 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by vaučer »

elSaik wrote:Koliko mogu vidjeti radi se o pageu a ne njegovom profilu.
A isti (nisam siguran jel identičan) tekst sam čitao na FB profilima nekih koji simpatiziraju Zrinjski, dakle kao neki manifest krokodilskih suza začinjen ugrozbom i ignoriranjem evidentne želje desetina navijača da proliju krv.
S nekim ljudima sam razgovarao danas, svi trube o udaranju na Hrvate itd., govorim im 'ali navijači su bili na terenu s namjerom da fizički ozljede igrače'. Ništa, nebitan podatak, samo deri dalje, opravdaj se i ignoriraj ostalo.
Mene nikad ne bi začudilo kad bi dobio zaslužen šamar i čudi me da netko odrastao u Mostaru to ne vidi tako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#959 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Truba »

možda je on owner :D il ide uz njegov blagoslov

ma komedija... ne znam ni što se upuštam u ove navijačke stvari ionako vas ne mogu shvatiti :D
i sad da čitam gluposti sto na pageu pišu balavci rođeni 1995 :lol: :lol: :lol: :lol:
odo šta pametnije raditi
ultima_palabra

#960 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:
elSaik wrote:Koliko mogu vidjeti radi se o pageu a ne njegovom profilu.
A isti (nisam siguran jel identičan) tekst sam čitao na FB profilima nekih koji simpatiziraju Zrinjski, dakle kao neki manifest krokodilskih suza začinjen ugrozbom i ignoriranjem evidentne želje desetina navijača da proliju krv.
S nekim ljudima sam razgovarao danas, svi trube o udaranju na Hrvate itd., govorim im 'ali navijači su bili na terenu s namjerom da fizički ozljede igrače'. Ništa, nebitan podatak, samo deri dalje, opravdaj se i ignoriraj ostalo.
Mene nikad ne bi začudilo kad bi dobio zaslužen šamar i čudi me da netko odrastao u Mostaru to ne vidi tako.
Bio u Mostaru na dan utakmice, prošetao čitavim gradom i baš nešto kontao "kako je moguće uopšte u ovakvom gradu nešto zlo pomisliti, a kamoli uraditi" :roll:
Nije dobro... nikako.
vaučer

#961 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by vaučer »

ultima_palabra wrote: Bio u Mostaru na dan utakmice, prošetao čitavim gradom i baš nešto kontao "kako je moguće uopšte u ovakvom gradu nešto zlo pomisliti, a kamoli uraditi" :roll:
Nije dobro... nikako.
Pa ni da zovneš na pivu...pff.. :-D
Odgovor je jer održavaju u glavama te paranoidne podjele, jer ne tretiraju cijeli grad kao svoj kao što jeste i jer su ksenofobični od crkve, roditelja i onog što se zove peer pressure. Meni je to smješno, to kukanje o otimanju identiteta dok radiš medvjeđe usluge u nizovima tom istom identitetu i štuješ one koji te osiromašuju i zaglupljuju.
Da ne znaju bolje nije opravdanje, bar ne pred zakonom.
U BIH je ovaj klupski fanatizam direktno odgovoran za nove generacije nacionalističkih divljaka (odaberi naciju po želji). Problem se kultivirano uzgaja i koristi u dnevnopolitičke svrhe, kao dresirani tumor mozga.
jeza u ledja

#962 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: Bio u Mostaru na dan utakmice, prošetao čitavim gradom i baš nešto kontao "kako je moguće uopšte u ovakvom gradu nešto zlo pomisliti, a kamoli uraditi" :roll:
Nije dobro... nikako.
Ih, kad onaj zvizdan upece mozak ti prokljuca. :-)
Ja ne znam kako dole ljudi izduraju ljeti. Ja bih poludio. :D
The Realist

#963 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by The Realist »

Što se tiče Ultrasa, sve je rečeno, kao i za Pehara, ali također i Rovčanina treba kazniti, jer nije da ovaj navijač (ili šta već) nije bio savladan, pa se Rovčanin branio, nego se vratio da udari nakon što su redari "navijača" savladali. Nije to njegovo da radi i to se odmah kažnjava.

Za samoodbranu jesam, ali ne za ovo, to neka riješi policija i zakon, inače nikada neće biti mira na ovakvim utakmicama.

Očito je da je sve namješteno, jer stvarno ne vidim drugi razlog nereda, ali i sa tim se trebaju pozabaviti nadležni. Hebiga, da se krenu novčane i zatvorske kazne dijeliti za sve koji ulete tako na teren, ne bi ih bilo više lako ni potplatiti da to rade, jer im se ne bi isplatilo.
ultima_palabra

#964 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:Pa ni da zovneš na pivu...pff.. :-D
Odgovor je jer održavaju u glavama te paranoidne podjele, jer ne tretiraju cijeli grad kao svoj kao što jeste i jer su ksenofobični od crkve, roditelja i onog što se zove peer pressure. Meni je to smješno, to kukanje o otimanju identiteta dok radiš medvjeđe usluge u nizovima tom istom identitetu i štuješ one koji te osiromašuju i zaglupljuju.
Da ne znaju bolje nije opravdanje, bar ne pred zakonom.
U BIH je ovaj klupski fanatizam direktno odgovoran za nove generacije nacionalističkih divljaka (odaberi naciju po želji). Problem se kultivirano uzgaja i koristi u dnevnopolitičke svrhe, kao dresirani tumor mozga.
Drugi put zovem ;-)

Ne znam, mislim da se navijači Zrinjskog, Širokog, pa i Borca ne identifikuju toliko sa klubom jer ne bi radili toliko stvari koje štete istom. Glavna identifikacija je nacija i vjera, kao i mržnja prema drugima.

A da se namjerno odgajaju takvi slučajevi i koriste u političke svrhe, to je stari balkanski recept.
jeza u ledja wrote:Ih, kad onaj zvizdan upece mozak ti prokljuca. :-)
Ja ne znam kako dole ljudi izduraju ljeti. Ja bih poludio. :D
Eh, zato si na moru za sat vremena... a nema zime, bljuzge, magle, smoga :) Inače patim za mediteranskom klimom...
kokuz_sa

#965 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by kokuz_sa »

The Realist wrote:Što se tiče Ultrasa, sve je rečeno, kao i za Pehara, ali također i Rovčanina treba kazniti, jer nije da ovaj navijač (ili šta već) nije bio savladan, pa se Rovčanin branio, nego se vratio da udari nakon što su redari "navijača" savladali. Nije to njegovo da radi i to se odmah kažnjava.

Za samoodbranu jesam, ali ne za ovo, to neka riješi policija i zakon, inače nikada neće biti mira na ovakvim utakmicama.

Očito je da je sve namješteno, jer stvarno ne vidim drugi razlog nereda, ali i sa tim se trebaju pozabaviti nadležni. Hebiga, da se krenu novčane i zatvorske kazne dijeliti za sve koji ulete tako na teren, ne bi ih bilo više lako ni potplatiti da to rade, jer im se ne bi isplatilo.

pametnom dosta 1 da pregleda
al opet ima i onih coravih pored ociju
The Realist

#966 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by The Realist »

kokuz_sa wrote:[
pametnom dosta 1 da pregleda
al opet ima i onih coravih pored ociju
Pod uslovom da mu je ovaj uhvatio nogu na bilo koji način, osim što ga je igrač htio udariti, naravno da mijenja stvari. Ja sam samo vidio sliku, ne i video i očito pogriješio.
M.Laktasenko

#967 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by M.Laktasenko »

Black swan wrote:http://informer.ba/tekstovi/sport/nakon ... n-smo-oku/

Anji se poserem u usta.
M.Laktasenko

#968 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by M.Laktasenko »

jeza u ledja

#969 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by jeza u ledja »

The Realist wrote: Pod uslovom da mu je ovaj uhvatio nogu na bilo koji način, osim što ga je igrač htio udariti, naravno da mijenja stvari. Ja sam samo vidio sliku, ne i video i očito pogriješio.
Pa ako si vidio samo sliku, kako si onda zakljucio ovo:
The Realist wrote:ali također i Rovčanina treba kazniti, jer nije da ovaj navijač (ili šta već) nije bio savladan, pa se Rovčanin branio, nego se vratio da udari nakon što su redari "navijača" savladali. Nije to njegovo da radi i to se odmah kažnjava.
:? :? :? :?
The Realist

#970 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by The Realist »

jeza u ledja wrote:Pa ako si vidio samo sliku, kako si onda zakljucio ovo:
The Realist wrote:ali također i Rovčanina treba kazniti, jer nije da ovaj navijač (ili šta već) nije bio savladan, pa se Rovčanin branio, nego se vratio da udari nakon što su redari "navijača" savladali. Nije to njegovo da radi i to se odmah kažnjava.
Iskreno, iz slike i komentara ranije napisanih (koje sam vidio), pa sam mislio da su ljudi pregledali.

Ponavaljam, moja greška i nemam opravdanja za to, jer sam trebao detaljnije pregledati sve, ako sam se već odlučio na komentar.
jeza u ledja

#971 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by jeza u ledja »

The Realist wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ako si vidio samo sliku, kako si onda zakljucio ovo:
Iskreno, iz slike i komentara ranije napisanih (koje sam vidio), pa sam mislio da su ljudi pregledali.

Ponavaljam, moja greška i nemam opravdanja za to, jer sam trebao detaljnije pregledati sve, ako sam se već odlučio na komentar.
Nisam tebe htio optuziti.

Hocu samo da pokazem kako radi propaganda fasistickih apologeta.
The Realist

#972 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by The Realist »

jeza u ledja wrote:
Nisam tebe htio optuziti.

Hocu samo da pokazem kako radi propaganda fasistickih apologeta.
Ma naravno i da jesi nešto rekao, ne bih ništa prigovorio, jer ni ja ne volim kada ne čita i priča o stvarima koje čovjek nije provjerio kako treba, tako da bih sve kritike pretrpio, pa čak i uvrede :).

Hvala Bogu, pa je neko ovo snimio, tako da postoji jasan dokaz šta je stvarno bilo i da momak nije ništa kriv, a ovako se već spremao linč i na njega (mislim na igrača).
Sasvim_Obican

#973 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Sasvim_Obican »

S obzirom da sam, prateći rasprave ovih dana, zaključio da većina navijača ovog kluba ima fašističke svjetonazore opisane riječima : "Bog i Hrvati" i slična pro-ustaška s*anja, teško da ću u skorije vrijeme zdušno navijati za ovaj klub.
ljože11

#974 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by ljože11 »

http://youtu.be/JGXvsK8y-Rs '....putuj evropo,super smo se druzili,nama je lepo,taman kako smo zasluzili.....'
Hodidid

#975 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Hodidid »

Ja govana i kluba. Jel ovaj Mile Pehar isao u specijalnu? Cini mi se da on nije ni za krampe ni lopate a kamoli za nogometa.

A Zrinjski treba izbaciti iz lige i tu nikakve rasprave ne treba. Nek se ganjaju po kamenjaru i hvataju poskoke. Za boljeg nisu.
Post Reply