HS promjena frekvencije

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#1 HS promjena frekvencije

Post by d2 » 12/11/2008 20:24

elem posto je HS promijenio tu nekakvu frekvenciju za digitalnu tv imam problem...

kada su uradili promjenu nestalo mi je par ganala (civilisation, travel, world fashion...) ali sam i dalje imao onaj njihov HS, baby tv, balkanika i fox life, nakon sto sam uradio proceduru sa njihovog weba

http://www.hs-hkb.ba/promjenafrekvencije1

pojavili su se kanali koji su nedostajali (dakle civilisation, travel...) ali su nestali ovi koji su bili (fox life, baby tv...)...

doduse primjenio sam samo ovaj dio njihove upute

Pritisnuti tipku MENU na daljinskom upravljaču;
Strelicom za smanjivanje izabrati opciju Installation;
Strelicom za mijenjanje kanala (prema dole) izabrati opciju Channel search ;
Pritisnuti tipku OK na daljinskom upravljaču;
Pritisnuti crvenu tipku na daljinskom upravljaču ( izabrati edit mode);
Setovati tražene parametre ( Frequency, Symbol rate, Modulation) sa strelicom prema dole i ukucavanjem brojeva preko daljinskog

Strelicom prema dole izabrati opciju Save da bismo spasili unešene vrijednosti ;

Broj kanala
Frequency Symbol rate Modulation
Channel 1 386 MHz 6875 128 QAM

jer mi nije bilo jasno na sta misle pod ovim
Za drugi kanal ponoviti proceduru iz tački 5, 6 i 7;

ne uspijevam tako dodati taj neki drugi kanal koji navode

ima li neko da je prosao ovu proceduru i da mi moze pomoci da dobijem i ovih par kanala koji su nestali ?

hvala


User avatar
karanana
Posts: 39804
Joined: 26/02/2004 00:00

#2 Re: HS promjena frekvencije

Post by karanana » 12/11/2008 20:54

jeli ovo sa osnovnim paketom ili imas receiver i placas dodatne programe?

User avatar
Skyfox
Posts: 7521
Joined: 27/09/2003 00:00
Location: Selo Strumfova

#3 Re: HS promjena frekvencije

Post by Skyfox » 12/11/2008 21:33

Sorry ne mrem ti pomoc a i sa srecom ti da ih dobijes na telefon mene su danas jedno 5x ukinuli a bas ih zovem da se raspitam oko tog dodatnog family paketa... :roll:

znaci moras nabaciti jos jedan receiver??? jos skalamerije i kablova :-) :roll:

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#4 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 12/11/2008 22:11

karanana wrote:jeli ovo sa osnovnim paketom ili imas receiver i placas dodatne programe?
dodatni paket poznat kao porodicni paket (dobijes od njih digitalni risiver)

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#5 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 12/11/2008 22:13

Skyfox wrote:Sorry ne mrem ti pomoc a i sa srecom ti da ih dobijes na telefon mene su danas jedno 5x ukinuli a bas ih zovem da se raspitam oko tog dodatnog family paketa... :roll:

znaci moras nabaciti jos jedan receiver??? jos skalamerije i kablova :-) :roll:
bogami ako se ne jave sutra kad krenem na posao odnesem im risiver pa neka se zajebaju

jeste, donijece ti svoj digitalni risiver kada se pretplatis, za utjehu - nije prevelik... :)

User avatar
Skyfox
Posts: 7521
Joined: 27/09/2003 00:00
Location: Selo Strumfova

#6 Re: HS promjena frekvencije

Post by Skyfox » 12/11/2008 22:14

zapalit ce mi se kuca od te tehnike :lol:

btw posalji ih meni ako ih dobijes :D :-)

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

#7 Re: HS promjena frekvencije

Post by mala-i » 12/11/2008 23:55

d2 wrote:elem posto je HS promijenio tu nekakvu frekvenciju za digitalnu tv imam problem...

kada su uradili promjenu nestalo mi je par ganala (civilisation, travel, world fashion...) ali sam i dalje imao onaj njihov HS, baby tv, balkanika i fox life, nakon sto sam uradio proceduru sa njihovog weba

http://www.hs-hkb.ba/promjenafrekvencije1

pojavili su se kanali koji su nedostajali (dakle civilisation, travel...) ali su nestali ovi koji su bili (fox life, baby tv...)...

doduse primjenio sam samo ovaj dio njihove upute

Pritisnuti tipku MENU na daljinskom upravljaču;
Strelicom za smanjivanje izabrati opciju Installation;
Strelicom za mijenjanje kanala (prema dole) izabrati opciju Channel search ;
Pritisnuti tipku OK na daljinskom upravljaču;
Pritisnuti crvenu tipku na daljinskom upravljaču ( izabrati edit mode);
Setovati tražene parametre ( Frequency, Symbol rate, Modulation) sa strelicom prema dole i ukucavanjem brojeva preko daljinskog

Strelicom prema dole izabrati opciju Save da bismo spasili unešene vrijednosti ;

Broj kanala
Frequency Symbol rate Modulation
Channel 1 386 MHz 6875 128 QAM

jer mi nije bilo jasno na sta misle pod ovim
Za drugi kanal ponoviti proceduru iz tački 5, 6 i 7;

ne uspijevam tako dodati taj neki drugi kanal koji navode

ima li neko da je prosao ovu proceduru i da mi moze pomoci da dobijem i ovih par kanala koji su nestali ?

hvala

Hvala Bogu što ima još neko ko je u istoj situaciji kao ja, jer ja sve vrijeme mislim da sam ja ta koja je nešto zahebala. ja zvala danas, rekli mi da tražim nekog Harisa jer on jedini zna s tim :D pa ću sutra zvati. ko prvi sazna, neka javi.

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#8 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 13/11/2008 00:40

imas bas isti problem kao i ja mala ?

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

#9 Re: HS promjena frekvencije

Post by amrica » 13/11/2008 00:46

je li to onaj paket sa Hallmark-om? Sky fox i sl?
Spremam se da ga uvedem, znaci ceka me sva ta frka?

Kad dodju da uvedu, da ih uhapsim dok sve ne nastimaju :D :D :D

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#10 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 13/11/2008 01:04

nije, ovo je cibilization i travel i nesto i jos par... ne znam napamet, rijetko gledam...

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

#11 Re: HS promjena frekvencije

Post by amrica » 13/11/2008 01:25

To je Family paket, a ja zelim MAX paket.
Sega, Fox life na family, a fox crime na MAX...

Nebitno, kad dodju da uvedu, ne pustati ih iz kuce dok sve ne bude nastimano.

:sax:

Koliko sam blesava, ja bih im dala pare i rekla sredicu ja to, no frks.... :-)

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#12 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 13/11/2008 01:30

amrica wrote:To je Family paket, a ja zelim MAX paket.
Sega, Fox life na family, a fox crime na MAX...

Nebitno, kad dodju da uvedu, ne pustati ih iz kuce dok sve ne bude nastimano.

:sax:

Koliko sam blesava, ja bih im dala pare i rekla sredicu ja to, no frks.... :-)
ma ja malo gledam tv svakako, i ovo mi je visak...
ma oni ce ti donijeti ustiman risiver i samo ce ga spojiti ali probaj odmah da vidis da li ti rade ostali, obicni, kanali jer su meni prestali raditi posto gospoda nije spojila pass thru kabl koji proslijedjuje signal dalje... uglavnom probaj sve prije nego odu.

sretno !

User avatar
Skyfox
Posts: 7521
Joined: 27/09/2003 00:00
Location: Selo Strumfova

#13 Re: HS promjena frekvencije

Post by Skyfox » 13/11/2008 08:35

komplikacije u 3EUPM

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

#14 Re: HS promjena frekvencije

Post by mala-i » 13/11/2008 12:31

d2 wrote:imas bas isti problem kao i ja mala ?

potpuno, sve isto što se kanala tiče. nego sam ja mislila da sam ja nešto zeznula i skenirala jedno 100 puta. sad vidim da to očito nije bilo dobro objašnjeno. nemam vremena sad da nazovem i tražim izvjesnog Harisa, ali čim dobijem info, javim.

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#15 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 13/11/2008 14:43

mala-i wrote:
d2 wrote:imas bas isti problem kao i ja mala ?

potpuno, sve isto što se kanala tiče. nego sam ja mislila da sam ja nešto zeznula i skenirala jedno 100 puta. sad vidim da to očito nije bilo dobro objašnjeno. nemam vremena sad da nazovem i tražim izvjesnog Harisa, ali čim dobijem info, javim.
hajde molim te ako skontas rjesenje napisi ovdje pa da Hapliciram...
tnx !

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#16 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 13/11/2008 16:03

ok evo rjesenja...

prvo postoje 2 telefona za support za digitalnu, jedan je +387 33 710 415, drugi je +387 33 710 416
drugo risiver mozete odnijeti na njihovu adresu http://www.hs-hkb.ba/kontakt do pola 12 navece ako sami ne znate napraviti
trece evo procedure (ne odgovaram ako sta zeznete :D)

pritisnite menu, odaberite instalation, factory defaults pa validate
ovim ste resetovali risiver i vise nemate nista u njemu :lol:

potom na channel search i sada trebamo tu dodati nekoliko frekvencija koje se koriste kako bi ih risiver odskenirao i nasao kanale
postupak dodavanja je isti za sve frekvencije tako da fakticki nekoliko puta prolazimo istu proceduru unosenja podataka da bi na kraju kada sve frekvencije unesemo uradili channel search koji se pronaci sve kanale cije smo frekvencije unijeli

procedura dodavanja frekvencija
u channel search pritisnemo crveno dugme da udjemo u edit mod i potom unesemo

frekvencija 610
symbol rate je uvijek isti 6875
modulation 64 QAM

idete dole na save i snimite to

vratite se gore gdje pise new ch, pritisnete lijevo na daljinskom da prebacite na novi prazni kanal gdje cete ukucati nove podatke
frekvencija 386
symbol rate 6875
modulation 128 QAM
ponovo save

ponovo idete nazad na ime kanala pa pritisnte lijevo da prdjete opet na novi kanal
unesete
frekvencija 394
symbol rate 6875
modulation 128 QAM
ponovo save

sada se vratite gore na search ch i tu sa lijevo i desno promjenite opciju u "search all ch"

pokrenete pretragu i nemojte odmah klikati save and exit nego sacekajte minutu da risiver odskenira sve

zivjeli :D

ps
malo je glupo napravljeeno ovo oko dodavanja fekvencija, kada idete ovo lijevo da predjete na novi prazni kanal pazite da se ne vratite na neku od vec ukucanih frekvencija (gore su vam napisane) znaci samo pazite kada ukucavate da ne ukucate preko nekog vec postojeceg gore navedenog broja 610, 386, 394... ako naletite na broj frekvencije 650 mislim da je to defaultni kanal koji je prazan i preko njega mozete ukucavati
Last edited by d2 on 14/11/2008 01:38, edited 2 times in total.

User avatar
AfromMann
Posts: 481
Joined: 24/01/2007 13:57
Location: Grad bez boje

#17 Re: HS promjena frekvencije

Post by AfromMann » 13/11/2008 19:35

Za takve "vrhunske" kanale vrhunska zajebancija,jos jedna preporuka da ne uzimam lafo digitalne pakete!!! :-) :-)

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

#18 Re: HS promjena frekvencije

Post by mala-i » 14/11/2008 00:18

Naravno da sam u dvije minute uspjela sve da sredim. samo mi nije jasno zašto oni nisu mogli ovakve upute staviti :D
d2, hvala :-D

d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#19 Re: HS promjena frekvencije

Post by d2 » 14/11/2008 01:39

mala-i wrote:Naravno da sam u dvije minute uspjela sve da sredim. samo mi nije jasno zašto oni nisu mogli ovakve upute staviti :D
d2, hvala :-D
nema na cemu, drago mi je da sam pomogao :)

Post Reply