HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#9876 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Ja bih volio vidjeti TXT na BHT 1 HD :D
Adriatic

#9877 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

chakany wrote:
Adriatic wrote:Jebo ih BHT HD.
Ja gledao na njemu, i u cijelom kvartu se raduju i viču da je gol a u mene na slici tek za 10 sekundi.....
Zašto kasni slika?
Zemaljski signal (analogni signal) uvijek ide prije HD signala. To ti je nepisano pravilo. Ne znam zašto je to tako, ali tako je u većini slučajeva (Eurosport 1 i 2, FACE HD...), kao i ostali kanali koje imamo u HD-u.
Da li se to može namjestiti, e to sad ne znam, mislim da je to teško izvodivo.

Kada su bile kvalifikacije, stari u jednoj sobi, ja u drugoj, i na FACE-u gledamo utakmicu, kod njega gol, a kod mene tek nakon nekoliko sekundi :lol:
Pa to se i meni desilo sinoć.
Napolju urlaju a meni upitnik iznad glave.
Komedija.
riko-ga

#9878 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Isto.Kod mene Vedo jos nije primio loptu na sprat nize zemljotres i cuje se gooooooollllllllllllllll.Tacno sam u dilemi da sledecu ne gledam u HD :-D
ifus

#9879 Re: HS kablovska

Post by ifus »

pogaca wrote:Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.
I kod mene dolazi do prekida zvuka. Ima li kakvog rjesenja? Slika je odlicna, ali ide na zivce ovo konstantno prekidanje, tako da sam sinoc nase gledao u SD-u. :) I da, zvuk nije sinhronizovan sa slikom, slika kasni.
kemox

#9880 Re: HS kablovska

Post by kemox »

chakany wrote:Ja bih volio vidjeti TXT na BHT 1 HD :D
volio bih i ja janjetine :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=74AcxdQcZfk#t=260[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=74AcxdQcZfk#t=260
Last edited by kemox on 16/06/2014 12:51, edited 1 time in total.
cancel

#9881 Re: HS kablovska

Post by cancel »

Adriatic wrote:Jebo ih BHT HD.
Ja gledao na njemu, i u cijelom kvartu se raduju i viču da je gol a u mene na slici tek za 10 sekundi.....
Zašto kasni slika?
Zbog MPEG4 kompresije slike. Što veća kompresija (a HD zbog veće kvalitete treba što više smanjiti/kompresirati) - to duže treba da slika "izađe van". Slika na BHT SD ide van u MPEG2 koji je lakši/brži, dok BHT HD ide u MPEG4 koji je teži/sporiji ali na kraju kvalitetniji što se slike tiče (veći bitrate kompresira u manji).
Drvosjeca iz Dejcica

#9882 Re: HS kablovska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ifus wrote:
pogaca wrote:Dolazi li kod vas do prekida zvuka na BHT HD? Zvao sam ove iz HS-a, kažu da nije do njih već do linka koji primaju od BHT-a, a nisam primjetio ovdje da se neko žali. Ako neko može samo da odgovori ima li problema sa zvukom ili je sve u redu.
I kod mene dolazi do prekida zvuka. Ima li kakvog rjesenja? Slika je odlicna, ali ide na zivce ovo konstantno prekidanje, tako da sam sinoc nase gledao u SD-u. :) I da, zvuk nije sinhronizovan sa slikom, slika kasni.
Kod mene je ton kasnio prvi dan, sada je ok, doduše ja sam na TV-u (Philips 7000 46'') uključio neku opciju kao Audio Out Delay tako da je sada OK. Probaj vidjeti da li imaš nešto slično.
chakany

#9883 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kemox wrote:
chakany wrote:Ja bih volio vidjeti TXT na BHT 1 HD :D
volio bih i ja janjetine :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=74AcxdQcZfk#t=260[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=74AcxdQcZfk#t=260
Ovo si dobro rekao, a i dobar ti video :pisnuo:. Odlično, odlično :thumbup:

Janjetina se ne odbija nikada :D
fortaleza

#9884 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

chakany wrote:Da li se to može namjestiti, e to sad ne znam, mislim da je to teško izvodivo.
Može, al ne mogu ubrzati prikaz HD slike, al zato nek oni u BHT-u namjeste kašnjenje na SD sliku kao što su to uradili na slovenskoj nacionalnoj televiziji i voila. Čudi me da to još nisu skontali na HTV-u..
chakany

#9885 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Uključili TXT na BHT1 HD :thumbup:
Hajmo HS-ovci za nas koji nemamo TXT na OBN i RTRS (digitala), još i to da završite, i biće super.
Svaka čast.
Čita se ovaj forum izgleda :lol:
Kal El

#9886 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Opet ja sa sličnim pitanjem..je li se ona kartica ci modul naplaćuje kao dodati priključak (jedan će zamjeniti za resiver,a drugi mi treba za drugi tv) ? Ili se samo jednom to plaća, tj 40-50 KM ili koliko je već ona kartica..

Hvala :mrgreen:
kloniran

#9887 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Kal El wrote:Opet ja sa sličnim pitanjem..je li se ona kartica ci modul naplaćuje kao dodati priključak (jedan će zamjeniti za resiver,a drugi mi treba za drugi tv) ? Ili se samo jednom to plaća, tj 40-50 KM ili koliko je već ona kartica..

ako se moze kupiti modul onda se ne placa dodatna pretplata, to ti je ko da kupis dodatni resiver
Kal El

#9888 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

kloniran wrote:
Kal El wrote:Opet ja sa sličnim pitanjem..je li se ona kartica ci modul naplaćuje kao dodati priključak (jedan će zamjeniti za resiver,a drugi mi treba za drugi tv) ? Ili se samo jednom to plaća, tj 40-50 KM ili koliko je već ona kartica..

ako se moze kupiti modul onda se ne placa dodatna pretplata, to ti je ko da kupis dodatni resiver
E hvala ti velika :thumbup:
Djidjimilovich

#9889 Re: HS kablovska

Post by Djidjimilovich »

.
chakany

#9890 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Zašto mi na HS-u nemamo ATV iz Banja Luke?
Na ATV-u često prenose ATP Masters turnire u tenisu, bilo bi super da gledamo taj kanal, kad već nemamo SPORT KLUB.

I zna li neko od vas hoće li neka naša TV prenositi Wimbledon?
Arsene Wenger

#9891 Re: HS kablovska

Post by Arsene Wenger »

Da li preporučujete paket TV+internet+fiksni telefon od HS-a? Kakve su tarife fiksne telefonije u poređenju sa BH Telezlobom? Kakva je brzina interneta u poređenju sa ADSL-om? Da li će kabl biti opterećen ako se koriste sve 3 usluge odjednom i da li mogu nastati neki problemi/usporavanja interneta/štopanja slike? Da ne bude kao kod BH Telezloba da mi kažu kako je zastarjela mreža, ali tek nakon što su mi prodali uslugu na 2 godine... HVALA!
RahatHurmašica

#9892 Re: HS kablovska

Post by RahatHurmašica »

Arsene Wenger wrote:Da li preporučujete paket TV+internet+fiksni telefon od HS-a? Kakve su tarife fiksne telefonije u poređenju sa BH Telezlobom? Kakva je brzina interneta u poređenju sa ADSL-om? Da li će kabl biti opterećen ako se koriste sve 3 usluge odjednom i da li mogu nastati neki problemi/usporavanja interneta/štopanja slike? Da ne bude kao kod BH Telezloba da mi kažu kako je zastarjela mreža, ali tek nakon što su mi prodali uslugu na 2 godine... HVALA!
ja imam taj trio paket. internet je brz i ne štopa. slika na tv je dobra. telefon radi dobro, s tim što kod mene nije flat. pretplata mu je manja od telekoma ali su minute razgovora malo skuplje. ako mjesečno trošiš 5-6 maraka fiksnog telefona isplati se.
Tech-l4

#9893 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

Arsene Wenger wrote:Da li preporučujete paket TV+internet+fiksni telefon od HS-a? Kakve su tarife fiksne telefonije u poređenju sa BH Telezlobom? Kakva je brzina interneta u poređenju sa ADSL-om? Da li će kabl biti opterećen ako se koriste sve 3 usluge odjednom i da li mogu nastati neki problemi/usporavanja interneta/štopanja slike? Da ne bude kao kod BH Telezloba da mi kažu kako je zastarjela mreža, ali tek nakon što su mi prodali uslugu na 2 godine... HVALA!
Kod mene je Flat, i vjeruj mi nikad ne gledam koga i kad zovem, cjena mobile je ista kao kod drugih operatera, tako da si tu na 0, sta da ti kazem racun mi nikad ne prelazi 20km, za razliku od "Telezloba" :) milina.
Benq

#9894 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Kod mene je KID22 + njihov fiksni. Racuni nikad nisu bili manji , a Boga mi se i ne pazi koga zovem i koliko pricam. Racun jedva 25KM.
Arsene Wenger

#9895 Re: HS kablovska

Post by Arsene Wenger »

Hvala na informacijama. Još samo da sačekam da mi istekne dvogodišnji ugovor sa BH Reketašcomom i vraćam se HS-u ko kučka podvijenog repa. :mrgreen:
Federenko

#9896 Re: HS kablovska

Post by Federenko »

chakany wrote:Zašto mi na HS-u nemamo ATV iz Banja Luke?
Na ATV-u često prenose ATP Masters turnire u tenisu, bilo bi super da gledamo taj kanal, kad već nemamo SPORT KLUB.

I zna li neko od vas hoće li neka naša TV prenositi Wimbledon?
Biće prenos na RTRS u naredne tri godine
kloniran

#9897 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Arsene Wenger wrote:Hvala na informacijama. Još samo da sačekam da mi istekne dvogodišnji ugovor sa BH Reketašcomom i vraćam se HS-u ko kučka podvijenog repa. :mrgreen:
:lol:
fortaleza

#9898 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

BH Telezlo najjači.. :lol: :lol:
AdrianMole

#9899 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Jučer su bili vrijedni u vezi EPG-a u HS.Napokon je došao EPG na Eurosport 1i 2 (HD i SD verzija),Al Jazeeri,Nat Geo HD ,Outdoor Ch i još par njih :-D .Sada možemo reći kako je 90% kanala ima EPG,a skoro svi važniji su tu.

Zanima me još nešto.Da li netko od vas sa modulima ima EPG na kanalima sa 354 Mhz(BN,Atlas,Slo Tv,Discovery..)?
Kod mene nema EPG na toj frekvenciji,dok neki od tih kanala imaju EPG na Hema2 risivieru na drugom TV-u.
U svakom slučaju napravili su mali,ali vrijedan pomak,za koji sam ih ja već nekoliko puta prozivao. :thumbup:
Kal El

#9900 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

EPG?

Izvini ali sta to znaci? :D
Locked