Bio je Pink Horor sinoć na TEST TS4, pa kad su popravili, vratili su opet ono ˝Smart card out of date˝.Benq wrote:Ko To Tamo Trola ??chakany wrote:Na TVSA i RTV VOGOŠĆA je pisalo : Nadogradnja mreže, molimo sačekajte.Stajao je pravougaonik plavi sa tim natpisom.Znači, nešto su čačkali sinoć.
I da, na TEST TS4 je Pink Horor, i ja sam to vidio. Bas sad pogledam na TS4 kad "smart card out of date"
, evo skeniram opet kanale jer sinoc poslije one havarije nestalo mi par kanala...
HS kablovska
Moderator: anex
- chakany
#8801 Re: HS kablovska
- Benq
#8802 Re: HS kablovska
Daj onda zovite ih , neka pokvare opet , bolje radi a i novi kanali su tuchakany wrote:Bio je Pink Horor sinoć na TEST TS4, pa kad su popravili, vratili su opet ono ˝Smart card out of date˝.Benq wrote:Ko To Tamo Trola ??chakany wrote:Na TVSA i RTV VOGOŠĆA je pisalo : Nadogradnja mreže, molimo sačekajte.Stajao je pravougaonik plavi sa tim natpisom.Znači, nešto su čačkali sinoć.
I da, na TEST TS4 je Pink Horor, i ja sam to vidio. Bas sad pogledam na TS4 kad "smart card out of date"
, evo skeniram opet kanale jer sinoc poslije one havarije nestalo mi par kanala...
-
sarajlija1971
#8803 Re: HS kablovska
Ima li neko sa Grbavice, Behdzeta Mutevelica da mu radi HS internet? Hvala
-
AdrianMole
#8804 Re: HS kablovska
Zašto onda ne puste Pink Horror ako ga već testiraju na 466 Mhz ?Odavno već trebaju imati pravo na to i ugovor sa Pinkom.Mislim kako je netko stvarno dužan korisnicima objasniti situaciju i što se čeka,jer već svi veći operateri koji imaju ugovor sa Pinkom su pustili kanal(Mtel,Logosoft,Blic,Elta,Bh Telekom...).Čak i mali operater Neon iz Kalesije ima Pink Horror u programskoj shemi http://www.neon.ba/digitalna-tv/lista-k ... e,Kalesija ispred Sarajeva.Bravo HS

- Kal El
#8805 Re: HS kablovska
Ja sam juče zvao i rekli su da je neko prekinuo neki kabal na Stupu...sigurno su opet ovi iz Telemach,već su jednom zapalili onu kutiju na malti ili bliže Ilidži
Sent from my LT26i using Tapatalk
- Benq
#8806 Re: HS kablovska
Da , bio je prekinut i stanovnici Otesa i okolice nisu imali kablovske ni neta citav dan , ali ovaj prekid sinoc ne vjerujem da je nus pojava tog prekida na Stupu..Kal El wrote:Ja sam juče zvao i rekli su da je neko prekinuo neki kabal na Stupu...sigurno su opet ovi iz Telemach,već su jednom zapalili onu kutiju na malti ili bliže Ilidži
- polis
#8807 Re: HS kablovska
Šta je ovo sa internetom. Pa brži mi je bio dial-up.
Izgasio sam Bh Telekom i pohvalio se kako sam uveo KID8 paket i da je OK i da je bolji od Telekoma. OD sinoć nemam interneta. 24h u cugu. SAd je došao ali je 1mbps na http://www.speedtest.net/
Izgleda da sam požurio sa zaključkom koji je davalac usluga bolji, brži i STABILNIJI.
MOram tražiti raskid ugovora ili nekako da me ubijede da ostanem pretplatnik?
Molim odgovor, HS kablovska?
Izgasio sam Bh Telekom i pohvalio se kako sam uveo KID8 paket i da je OK i da je bolji od Telekoma. OD sinoć nemam interneta. 24h u cugu. SAd je došao ali je 1mbps na http://www.speedtest.net/
Izgleda da sam požurio sa zaključkom koji je davalac usluga bolji, brži i STABILNIJI.
-
The Realist
#8808 Re: HS kablovska
Pa nazovi i neka ti srede situaciju. Jesu stabilni, brzi i šta sve ide.... Ako ti ne radi, riješit će se, ali moraš im javiti.polis wrote:Šta je ovo sa internetom. Pa brži mi je bio dial-up.
-
uncas
#8809 Re: HS kablovska
Indijanci da znate da sutra u 00:30 opet igraju netsi i nemojte da vam padne na pamet da cackate ista sto moze zajebati stream. U protivnom cu nekome da jebem kevu (figurativno) i raskinem ugovor(fakat).
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- chakany
#8810 Re: HS kablovska
Kalesija ima bolje kanale od Sarajeva, ej na sta smo spali, majko rodjenaAdrianMole wrote:Zašto onda ne puste Pink Horror ako ga već testiraju na 466 Mhz ?Odavno već trebaju imati pravo na to i ugovor sa Pinkom.Mislim kako je netko stvarno dužan korisnicima objasniti situaciju i što se čeka,jer već svi veći operateri koji imaju ugovor sa Pinkom su pustili kanal(Mtel,Logosoft,Blic,Elta,Bh Telekom...).Čak i mali operater Neon iz Kalesije ima Pink Horror u programskoj shemi http://www.neon.ba/digitalna-tv/lista-k ... e,Kalesija ispred Sarajeva.Bravo HS![]()
Tefericu nigdje kraja nema
- Benq
#8811 Re: HS kablovska
Ne zna covjek dali da place , ili da se smije ... ja cu ipak da se nasmijemchakany wrote:Kalesija ima bolje kanale od Sarajeva, ej na sta smo spali, majko rodjenaAdrianMole wrote:Zašto onda ne puste Pink Horror ako ga već testiraju na 466 Mhz ?Odavno već trebaju imati pravo na to i ugovor sa Pinkom.Mislim kako je netko stvarno dužan korisnicima objasniti situaciju i što se čeka,jer već svi veći operateri koji imaju ugovor sa Pinkom su pustili kanal(Mtel,Logosoft,Blic,Elta,Bh Telekom...).Čak i mali operater Neon iz Kalesije ima Pink Horror u programskoj shemi http://www.neon.ba/digitalna-tv/lista-k ... e,Kalesija ispred Sarajeva.Bravo HS![]()
Tefericu nigdje kraja nema
- polis
#8812 Re: HS kablovska
The Realist wrote:Pa nazovi i neka ti srede situaciju. Jesu stabilni, brzi i šta sve ide.... Ako ti ne radi, riješit će se, ali moraš im javiti.polis wrote:Šta je ovo sa internetom. Pa brži mi je bio dial-up.
HOw yes no!
Ko' neka blesa ih zovem vazdan, a ona automat gospođa ponavlja "U redu čekanja ste treći... javiT Če vam se neko" jedno dvadeset puta. Niko se ne javlja!
- MOSALJOZE
#8813 Re: HS kablovska
Vala ja kad god sam imao problem,i zvao uvijek su odgovarali.Jednom sam samo čekao mozda 1minutu i to mi se izvinjavali.Sinoć,skoro niko nije imao internet,i vjeruj nije ni meni bilo lahko.Mirza igrao,ja nisam mogao gledati 
- van helsing
#8814 Re: HS kablovska
Neko od korisnika interneta ako moze da kaze iskustva,koliko je stabilan,mogu li se tcp i udp portovi otvorit,varira li ping,dobije li se deklarisana brzina kao sto stoji u ugovoru,itd . Blagodarim na odgovorima.
- Darh Wader
#8815 Re: HS kablovska
Šta je sa zvukom na nekoliko kanala,BHT,Pink Premium nekad i HRT i još neki, užasno iritantan zvuk. 
- Benq
#8816 Re: HS kablovska
Ima li neko smetnje na pinkovim kanalima ? Jutros je bilo katastrofa , sve zamrljano , sad je nekako i dobro ali jos uvijek pucaju teksture i to iritira..
-
The Realist
#8817 Re: HS kablovska
Ja imam općenito smetnje, ali mislim da je do mog kabla.
Zanima me, postoji li neki trajniji način da spojim TV sa kablom i da se više ne kvari slika (onaj muško-žensko je spoj i uvijek nakon nekog vremena se to zezne i mora mijenjati, da bi slika bila dobra, postoji li način da to spojim nekako da više ne mijenjam to)?
Dok je bio reciever, zavrtalo se i nikada problema nije bilo, dok sada kako pomalo TV okrenem, valjda se pomalo izvlači, ili šta već....
Zanima me, postoji li neki trajniji način da spojim TV sa kablom i da se više ne kvari slika (onaj muško-žensko je spoj i uvijek nakon nekog vremena se to zezne i mora mijenjati, da bi slika bila dobra, postoji li način da to spojim nekako da više ne mijenjam to)?
Dok je bio reciever, zavrtalo se i nikada problema nije bilo, dok sada kako pomalo TV okrenem, valjda se pomalo izvlači, ili šta već....
- O'zone
- Globalni moderator
#8818 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da će se u noći sa utorka na srijedu, 29.01.2014. godine, u periodu od 02h do 04h, vršiti izmještanje optičkih kablova na području Stupa.
Shodno tome, u pomenutom periodu, doći će do prekida u pružanju usluga na području općine Ilidža, te dijela općine Novi grad.
Hvala na razumijevanju.
Vaša kablovska televizija
- Benq
#8819 Re: HS kablovska
Nisam te bas najbolje razumio ali pokusat cu da ti odgovorim , ako mislis na dzek koji spajas na ulaz u tv , onda bih ti preporucio one "starinske" dzekove http://i.imgur.com/hJpCr.jpg a ne ove plasticne http://i01.i.aliimg.com/img/pb/724/553/ ... 24_779.jpg , jer sa ovim plasticnim slika nikad nije dovoljno dobra.The Realist wrote:Ja imam općenito smetnje, ali mislim da je do mog kabla.
-
riko-ga
#8820 Re: HS kablovska
Meni na arenama HD pise "isteklo".Ima li jos neko taj problem il da ih zovem 
- Benq
#8821 Re: HS kablovska
Kod mene su ok.riko-ga wrote:Meni na arenama HD pise "isteklo".Ima li jos neko taj problem il da ih zovem
-
The Realist
#8822 Re: HS kablovska
E ja imam "starinski" i svako malo ih moram mijenjati, dok na one što se zavrću nisam imao taj problem (samo što ja nemam takav ulaz u TV).Benq wrote:Nisam te bas najbolje razumio ali pokusat cu da ti odgovorim , ako mislis na dzek koji spajas na ulaz u tv , onda bih ti preporucio one "starinske" dzekove http://i.imgur.com/hJpCr.jpg a ne ove plasticne http://i01.i.aliimg.com/img/pb/724/553/ ... 24_779.jpg , jer sa ovim plasticnim slika nikad nije dovoljno dobra.The Realist wrote:Ja imam općenito smetnje, ali mislim da je do mog kabla.
- Benq
#8823 Re: HS kablovska
Ti to ko carape
, onda malo stisni taj dzek da sto jace uhvati ulaz u tv-u , klijesta u ruke i malo stisnes onaj vanjski dio.
-
The Realist
#8824 Re: HS kablovska
Radi i meni.riko-ga wrote:Meni na arenama HD pise "isteklo".Ima li jos neko taj problem il da ih zovem
-
The Realist
#8825 Re: HS kablovska
I češće od čarapaBenq wrote:Ti to ko carape, onda malo stisni taj dzek da sto jace uhvati ulaz u tv-u , klijesta u ruke i malo stisnes onaj vanjski dio.
Probao, nije do toga, trenutno mi je NatGeoHD problem, dok ostali uglavnom dobro rade (od HD sam samo Arene probao još), ali definitivno je kvalitet signala slabiji.
Ma nešto se desi u samo džeku, jer kada god promijenie, vrati se sve u normalu, osim problema sa HD-om koji imam, iako su i oni postali gledljivi (ponekad da zatrza).
Ništa, ne mogu ih samo zbog toga zvati, pa ću ih zvati kada drugi reciever uzmem, a.B.d.!