HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
AdrianMole

#8151 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

alchak.ba wrote:
The Realist wrote:
alchak.ba wrote: Krivo si me shvatio.
Ja nisma za to da ih se ukine, neka ih, meni ne smataju i odlicni su. Cak sa njima usavrsavam moj engleski.

Ali ujedno smatram da bi bilo puno bolje da svi imaju titlove zbog drugih ljudi kojima engleski nije jača strana.
Mislim da postoji opcija za titl na svim kanalima na kojima postoji isti.

Ono što bi bilo dobro je da ubace ENG titl, pa onda i ako nema našeg, vjerujem da bi mnogima bilo lakše razumjeti kada bi mogli pročitati barem na ENG, jer često ljudi ne govore dovoljno dobro da bi riječi razlučili, ili treba više pojačati, što često nije moguće.

Ima HS dosta posla oko ovih tehničkih detalja da riješi, a koji bi unaprijedili uslugu.
Ne postoji na svim, konkretno, cini mi se, ne postoji na 2 discovery-a.
I slazem se sa ovim engleskim titlovima.
Discovery Science ima srpske titlove(još ne u potpunosti),dok Discovery World ide samo na engleskom (ne postoje domaći titlovi i to nije do HS-a nego do Discovery-a).
alchak.ba

#8152 Re: HS kablovska

Post by alchak.ba »

Ne plaćam ja Discovery-u nista, nego HS-u.
The Realist

#8153 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

alchak.ba wrote:Ne plaćam ja Discovery-u nista, nego HS-u.
Ne zahebaji :D, niko ne bi trebao imati titlove za Discovery na kojem fali titl.
bloodyczech

#8154 Re: HS kablovska

Post by bloodyczech »

POGODNOSTI ZA POSTOJEĆE KORISNIKE

1. Postojeći korisnici kablovske televizije koji u toku trajanja akcije priključe uslugu digitalne TV, dobijaju 3 mjeseca besplatno digitalnu TV i HBO kanale.

Prelazak na KID paket

1. Postojeći korisnici koji imaju uslugu kablovske televizije i interneta (uz vlastiti modem), prelaskom na jedan od KID paketa dobijaju 3 mjeseca besplatno digitalnu televiziju i HBO kanale.

ja sam prikljucio digitalnu prije mjesec i po i uredno mi je stigao racun 36,20.
Pa me zanima šta je ovdje gratis?
Last edited by bloodyczech on 21/11/2013 19:20, edited 1 time in total.
starii

#8155 Re: HS kablovska

Post by starii »

bloodyczech wrote:POGODNOSTI ZA POSTOJEĆE KORISNIKE

1. Postojeći korisnici kablovske televizije koji u toku trajanja akcije priključe uslugu digitalne TV, dobijaju 3 mjeseca besplatno digitalnu TV i HBO kanale.

Prelazak na KID paket

1. Postojeći korisnici koji imaju uslugu kablovske televizije i interneta (uz vlastiti modem), prelaskom na jedan od KID paketa dobijaju 3 mjeseca besplatno digitalnu televiziju i HBO kanale.

ja sam prikljucio digitalnu prije mjesec i po i uredno mi je stigao racun 36,20.
fata morganaaa :)
The Realist

#8156 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Prelazak na KID paket

Jesi li dobio HBO? Ako da, onda su oni gratis (mada, kako 36,20?).
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8157 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

Ljuba Moljac wrote:tv sabina je jelena karleusa glavom i medjunozjem. samo se jelena karleusa jos ovako predano bori protiv pinka. :D odgovore naravno da neces dobiti od doticne jer ih ne zna i nema argumenata. steta, srce joj je mozda na pravoj strani, ali je razocarana u ljubav. otud i ovakvo pisanje.posluzit cu se malo izmijenjenim citatom sa kraja "balkanskog spijuna", jer je uocljiva slicnost izmedju paranoje Cvorovica i doticne: "Gospodjo Sabina, zelim vam sve najbolje" :D
rizibizi wrote:E, Danice, Danice, kako si ti mače naivna. Opletes po necemu i onda prijetis prijavom zato sto sam te nazvao mače. Nego, pusti se prijave,mačića i Zanzibara, mislio sam da si raspolozena za jednu fer i korektnu diskusiju, na demokratskim osnovama jer vidim da ocigledno dobro poznajes medijski prostor BiH a ti neces ni na par jednostavnih, konkretnih pitanja da odgovoris.Steta, a ja bih zbog tebe i Karleusu zagotivio.Sto se tice HS-a, u smislu ponude kanala i usluge digitalne televizije totalno su van konkurencije u KS,spori su,prespori,ne rade nista na promociji, misle ako daju dzaba HBO par mjeseci i to samo novim korisnicima da ce se raja otimati da potpisu ugovor kod njih.Definitivno moraju nesto uraditi i to hitno na poboljsanju kvalitete usluge i ponude digitalne televizije.
Ako vi ove pismene zadaće za drugi razred osnovne škole nazivate "argumentima" onda ste nažalost preskočili važan dio u vašem obrazovanju.
Bila sam sasvim jasna. PINK smatram klasičnim šundom , smećem , odronom od televizije, Njihov brend mi je sinonim za neukus , nekvalitet , šund i kič. Ukoliko ta kompanija emituje 10 ili 20 kanala od kojih 5 ili 10 ima prihvatljiv programski sadržaj , to ne znači da ta kompanija nije klasičan reperezent neukusa i gluposti.

A sada da se vratimo na temu. Pitala sam oficijelnog predstavnika kompanije čijim se uslugama služim (kablovska televizija) koji će kanal uvrstiti u ponudu umjesto ugašene Nova TV i izrazila nadu da to neće biti JOŠ JEDAN od bezbroj glupih , neinteresantnih i štetnih PINK kanala? Kazala sam da te kanale nemam memorisane ali da po prirodi stvari želim imati što VIŠE memorisanih kanala a što MANJE PINK-ova jer je pretplata fiksna. Isto tako sam konstatovala da u dijelu grada u kom živim je NEMOGUĆE promijeniti kablovskog operatera tj. mogu biti ili bez HS-a ili bez kablovske televizije uopšte. Odgovor nisam dobila ali vjerovatno ćemo dobiti obavještenje o uvođenju novog ili novih kanala u kablovsku ponudu i to je to.

To što VI imate pravo da želite još PINK-ova , i što imate pravo da se ismijavate mojim postovima nimalo Vam NE DAJE za pravo da upotrebljavate deminutive , jer to smatram klasičnim vrijeđanjem. "Mačad" , i ostale ulične žargonizme upotrebljavajte u konverzaciji sa vašim ženama , djecom , roditeljima - sa mnom nećete jer ću svaki post uredno prijaviti.

Stoga bih zamolila za odgovor samo nekog iz HS-a , da li će pozicija programa NOVA TV biti zamijenjena nekim drugim kanalom i kojim a iskreno bih voljela da to ne bude još jedan PINK.
Hvala.
Last edited by sabina1 on 21/11/2013 23:07, edited 1 time in total.
Tiger 033

#8158 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

tvsabina wrote:u dijelu grada u kom živim je NEMOGUĆE promijeniti kablovskog operatera
Mozes :izet: Telemach MMDS
koristim isti, toplo preporucujem...evo i Raspored kanala imas preko istog i Internet :thumbup:
sabina1

#8159 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

Tiger 033 wrote:
tvsabina wrote:u dijelu grada u kom živim je NEMOGUĆE promijeniti kablovskog operatera
koristim isti, toplo preporucujem...evo i Raspored kanala imas preko istog i Internet :thumbup:
Hvala :thumbup:
bloodyczech

#8160 Re: HS kablovska

Post by bloodyczech »

The Realist wrote:

Prelazak na KID paket

Jesi li dobio HBO? Ako da, onda su oni gratis (mada, kako 36,20?).
Imam HBO al pise i HBO i 3 mjeseca bezplatna digitalna
rizibizi

#8161 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

tvsabina wrote:Ako vi ove pismene zadaće za drugi razred osnovne škole nazivate "argumentima" onda ste nažalost preskočili važan dio u vašem obrazovanju.
Bila sam sasvim jasna. PINK smatram klasičnim šundom , smećem , odronom od televizije, Njihov brend mi je sinonim za neukus , nekvalitet , šund i kič. Ukoliko ta kompanija emituje 10 ili 20 kanala od kojih 5 ili 10 ima prihvatljiv programski sadržaj , to ne znači da ta kompanija nije klasičan reperezent neukusa i gluposti.

A sada da se vratimo na temu. Pitala sam oficijelnog predstavnika kompanije čijim se uslugama služim (kablovska televizija) koji će kanal uvrstiti u ponudu umjesto ugašene Nova TV i izrazila nadu da to neće biti JOŠ JEDAN od bezbroj glupih , neinteresantnih i štetnih PINK kanala? Kazala sam da te kanale nemam memorisane ali da po prirodi stvari želim imati što VIŠE memorisanih kanala a što MANJE PINK-ova jer je pretplata fiksna. Isto tako sam konstatovala da u dijelu grada u kom živim je NEMOGUĆE promijeniti kablovskog operatera tj. mogu biti ili bez HS-a ili bez kablovske televizije uopšte. Odgovor nisam dobila ali vjerovatno ćemo dobiti obavještenje o uvođenju novog ili novih kanala u kablovsku ponudu i to je to.

To što VI imate pravo da želite još PINK-ova , i što imate pravo da se ismijavate mojim postovima nimalo Vam NE DAJE za pravo da upotrebljavate deminutive , jer to smatram klasičnim vrijeđanjem. "Mačad" , "paščad" i ostale ulične žargonizme upotrebljavajte u konverzaciji sa vašim ženama , djecom , roditeljima - sa mnom nećete jer ću svaki post uredno prijaviti.

Stoga bih zamolila za odgovor samo nekog iz HS-a , da li će pozicija programa NOVA TV biti zamijenjena nekim drugim kanalom i kojim a iskreno bih voljela da to ne bude još jedan PINK.
Hvala.
Rece osoba kojoj s avatara vristi Jelena Karleusa.

Izvini temelju bh. kulture nisam te poznao vjerovatno zbog slike :D Mače je bila vise sala i posalica nego uvreda, a tu paščad koju ti spominješ u mom postu nisi procitala, ali ok ti ocigledno ne znas za salu, ah da zamalo da zaboravim ti si ona kulturna, žene, djecu,roditelje i familiju nemoj da mi spominješ nisam ni ja tvoju a za to bi stvarno mogla popiti prijavu.

I da zakljucimo svasta si napisala ali niti jednim jedinim slovom nisi odgovorila na ono sto sam te pitao tako da tvoja neargumentovana prica u stilu ne znam zasto mrzim ali mrzim ne pije vode. Bona, sama si sa sobom kontrdiktorna, furas Karleusicu na avataru a ovdje se nesto prsis nekom kulturom. :jbt:
The Realist

#8162 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bloodyczech wrote:
Jesi li dobio HBO? Ako da, onda su oni gratis (mada, kako 36,20?).[/quote]

Imam HBO al pise i HBO i 3 mjeseca bezplatna digitalna[/quote]

A vidim sada. Ako tako piše, nazovi ih i riješi to.
Ljuba Moljac

#8163 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

sabina nie macka. ona je mackica, cica maca. mnjauuuuu.... :D

niko ovdje nije nikoga vrijedjao, razgovaramo civilizovano i u skladu sa europejskom kulturnom bastinom. samo sabina nikako da se nauci za kulturu dijaloga i iznosenja argumenata.
sabina1

#8164 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

rizibizi wrote:
tvsabina wrote:Ako vi ove pismene zadaće za drugi razred osnovne škole nazivate "argumentima" onda ste nažalost preskočili važan dio u vašem obrazovanju.

To što VI imate pravo da želite još PINK-ova , i što imate pravo da se ismijavate mojim postovima nimalo Vam NE DAJE za pravo da upotrebljavate deminutive , jer to smatram klasičnim vrijeđanjem. "Mačad" , "paščad" i ostale ulične žargonizme upotrebljavajte u konverzaciji sa vašim ženama , djecom , roditeljima - sa mnom nećete jer ću svaki post uredno prijaviti.

Hvala.
Rece osoba kojoj s avatara vristi Jelena Karleusa.

Izvini temelju bh. kulture nisam te poznao vjerovatno zbog slike :D Mače je bila vise sala i posalica nego uvreda, a tu paščad koju ti spominješ u mom postu nisi procitala, ali ok ti ocigledno ne znas za salu, ah da zamalo da zaboravim ti si ona kulturna, žene, djecu,roditelje i familiju nemoj da mi spominješ nisam ni ja tvoju a za to bi stvarno mogla popiti prijavu.

I da zakljucimo svasta si napisala ali niti jednim jedinim slovom nisi odgovorila na ono sto sam te pitao tako da tvoja neargumentovana prica u stilu ne znam zasto mrzim ali mrzim ne pije vode. Bona, sama si sa sobom kontrdiktorna, furas Karleusicu na avataru a ovdje se nesto prsis nekom kulturom. :jbt:
Nikoga nisam htjela uvrijediti a nisam se htjela ni "šaliti" a pogotovo ne pravim "šale" ničim izazvana na tuđi račun ako nisam sigurna da će drugi to zbilja prihvatiti kao "šalu". (stoga ču izbrisati riječ koju si pomenuo u prethodnom postu).

Tema nije Karleuša , nije ni avatar-Karleuša , nije ni"da li ljudi sa avatarom Karleuše mogu kritikovati program PINK-a"?

Tema je HS i pitanje , mogu li prestati sa uvođenjem dodatnih PINK programa u analognu šemu? Valjda si to shvatio nakon pedesetog napisanog puta ?

Ne znam kakav argument želiš ? To je šund , najbanalnija i produkcijski najjeftinija zabava bez truna bilo kakve edukacijske ili umjetničke vrijednosti , odnosno bez velikih ulaganja u produkciju i program - zabava za široke narodne mase.
Zbilja ti ne mogu precizirati problem jer sve su emisije iste : šund...vrlo jednostavno....

Nemam ništa protiv da ti budeš za ali dopusti i meni da budem protiv...da nije bilo ovog "rasprava" ne bi ni počinjala...
sabina1

#8165 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

Ljuba Moljac wrote:sabina nie macka. ona je mackica, cica maca. mnjauuuuu.... :D

niko ovdje nije nikoga vrijedjao, razgovaramo civilizovano i u skladu sa europejskom kulturnom bastinom. samo sabina nikako da se nauci za kulturu dijaloga i iznosenja argumenata.
Već treći prijavljen post :D

Mačci su valjda tu negdje :D
sarajlija1971

#8166 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

tvsabina wrote:
Ljuba Moljac wrote:sabina nie macka. ona je mackica, cica maca. mnjauuuuu.... :D

Već treći prijavljen post :D

Mačci su valjda tu negdje :D
Hajde i mene prijavi bez da ti kazem neku pogrdnu rijec
Ljuba Moljac

#8167 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

:lol:
umjetnicka vrijednost. a behar, amna, dm i ostali su umjetnicke vrijednosti? opsesija pinkom...

u terminu "maco" nema nista lose. ja njime oznacavam bliskost sa nekom osobom. npr. kazem "maco, hoces li da ti skuham caj?, ili, "maco, da te izmasiram?" Vrijedjanje bi bilo kad bih ti rekao da si razvaljena ko hrenovka u haustoru. I slobodno nastavi da mi prijetis prijavama, veoma me zabavljas. :lol:
TheWatcher

#8168 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

Tiger 033 wrote:
kolika je pretplata samo za tv bez neta :?:
The Realist

#8169 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

TheWatcher wrote:
Tiger 033 wrote:

16,9KM ako na 24 mjeseca potpišeš.
kemox

#8170 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Tiger 033 wrote:
Ne bi da je džabe
od okupatora ništa
80 kanala heheheheh :-)
Benq

#8171 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ljuba Moljac wrote::lol:
umjetnicka vrijednost. a behar, amna, dm i ostali su umjetnicke vrijednosti? opsesija pinkom...

u terminu "maco" nema nista lose. ja njime oznacavam bliskost sa nekom osobom. npr. kazem "maco, hoces li da ti skuham caj?, ili, "maco, da te izmasiram?" Vrijedjanje bi bilo kad bih ti rekao da si razvaljena ko hrenovka u haustoru. I slobodno nastavi da mi prijetis prijavama, veoma me zabavljas. :lol:
HAHAHAHAHAHAHAHAHH pa covjece ti si prelud :lol: :lol: :lol:
hoggarr

#8172 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini već odavno je na „aparatima za održavanje“. Pravo na izdvojeno mišljenje gubi se u masi malograđanštine. Ukoliko se neko ističe u svom individualizmu treba ga „linčovati“ ili ga proglasiti neuračunljivim. Želja za bilo kakvim popularizmom, pa i onim najprimitivnijim jeste poniziti drugog da bi se istakao iz mase.

Pretpostavljam da po forumima pišu mlade osobe. Poražavajuće je ako je to tačno. Otkud tolika netrpeljivost prema drugom ili drugačijem. Pretvorili smo se u „žderače“ masovnih medija. Ne znamo kreirati vlastito mišljenje, nego stav gradimo na osnovu već viđenog i rečenog u medijima. Lahko nas je uvesti u zamku provokativne propagande i upravljati nama.

Odlika „malog čovjeka“ je vrijeđanje – dokaz da je potučen argumentima.
Tiger 033

#8173 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

TheWatcher wrote:
Tiger 033 wrote:
NEma nikakvih "uslova"...pretplata je 16,90KM bez obzira koliko bio korisnik 5 ili 60 mjeseci
holowey

#8174 Re: HS kablovska

Post by holowey »

Tiger 033 wrote:
TheWatcher wrote:
Tiger 033 wrote: Mozes :izet: Telemach MMDS
NEma nikakvih "uslova"...pretplata je 16,90KM bez obzira koliko bio korisnik 5 ili 60 mjeseci
ali se placa koristenje opreme i prikljucak...osim ako se potpise ugovor na 24m, onda je koristenje opreme i prikljucak besplatno...
Tiger 033

#8175 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

holowey wrote:ali se placa koristenje opreme i prikljucak...osim ako se potpise ugovor na 24m, onda je koristenje opreme i prikljucak besplatno...
Jarane ako bolje procitas vidjet ces da je kolega @TheWatcher pit'o "KOLIKA JE PRETPLATA" ,na sta sam mu odgovorio...i da usput da napisem...burazer mi ima "HS" digitalnu (modul)... upoređujuci kvalitet slike između Telemach-MMDS i HS-dtv... mogu samo reci da je Telemachov-MMDS 2 vijeka ispred HS-dtv ;-)
Locked