HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
laik1981

#7776 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

kemox wrote:@MH i HS kablovska

Kad ćemo mi ovo imati Image i ovo Image

P.S. Hoću odmah kmemememem :skoljka:

Morate pratiti trendove inače ostajete 100% bez korisnika šta 100% 1 000 000% :izet:

Vi mislite ako neko ima EPG da vi ne morate da napravite(kad malo razmislim možda ste u pravu :? )

odličan EPG od konkurencije

http://www.telemach.ba/epg/grid

http://www.mojatv.ba/tv_vodic_moja_tv.html?&no_cache=1
Nikad, tj. nikad dok smo korisnici HS-a ali brzo ce doci vrijeme kada ce se moci birati..

p.s. Ja sam HD resiver uzeo ima i dvije godine.. Dao sam onaj obicni i dodao 100KM.. Taj HD resiver koji sam uzeo, a pojma nemam koji je jer na njemu samo pise HEMA, nikad nije radio kako treba.. Cesto zna zalediti iz cista mira(svaki dan minimum 3-4 puta), titlove uvijek i nanovo morate pokretati jer nema funkciju da se automatski pokrecu a tu funkciju je imao cak i onaj obicni resiver koji sam dobio besplatno na koristenje.. O EPG-u je suvisno i pricati jer ne postoji.. Predvidjam da ce i ovi novi resiveri imati dosta felera i zelio bih upozoriti raju koja ih zeli kupiti da ih prvo testira prije kupovine jer posle ce biti "pojeo vuk magarca"..
The Realist

#7777 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pitanje za HS, zašto ne uvede dodatne TV pakete? Razumijem da sporije uvodite neke kanale, jer ih stavljate u osnovnu ponudu, ali postoje kanali koje nikada ne ćete moći tako ubaciti, jer bi bili preskupi, dok bi ubacivanjem u dodatni paket sigurno dosta korisnika privukli (naravno, sa razumonom cijenom).

PS
A može li neki screenshot, ili video, da vidimo kako izgleda EPG kod novih recievera (iskreno, to meni neće biti razlog uzimanja, nego mi treba još jedan, a jeftinije je od varijante koju sam ja planirao izvesti, ali dok ne uzmem, volio bih znati kako izgledaju neke stvari - a siguran sam i ostali korisnici)?
kakaljin

#7778 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:Pitanje za HS, zašto ne uvede dodatne TV pakete? Razumijem da sporije uvodite neke kanale, jer ih stavljate u osnovnu ponudu, ali postoje kanali koje nikada ne ćete moći tako ubaciti, jer bi bili preskupi, dok bi ubacivanjem u dodatni paket sigurno dosta korisnika privukli (naravno, sa razumonom cijenom).

PS
A može li neki screenshot, ili video, da vidimo kako izgleda EPG kod novih recievera (iskreno, to meni neće biti razlog uzimanja, nego mi treba još jedan, a jeftinije je od varijante koju sam ja planirao izvesti, ali dok ne uzmem, volio bih znati kako izgledaju neke stvari - a siguran sam i ostali korisnici)?
neka naprave anketu za korisnike, posalju tu anketu uz slijedeci racun i koji kanale zele korisnike ubace ih u dodatnom paketu uz razumnu cijenu. Jer sam siguran da bi vecina korisnika uzela neki paket i dodatno placa, ako zadovoljava njihove ukuse i potrebe.
Horasio_Sarajlic

#7779 Re: HS kablovska

Post by Horasio_Sarajlic »

Jedni plus HS-a jeste sto i po nekoliko mjeseci (max 3.-4) mozes a da neplatis racun, sto nije slucaj sa ostalim operaterima, zato ja glasam za HS !! :D :izet:
respo

#7780 Re: HS kablovska

Post by respo »

Kad cemo dobiti CRTANE s prevodom :-D
chakany

#7781 Re: HS kablovska

Post by chakany »

respo wrote:Kad cemo dobiti CRTANE s prevodom :-D
Teško, teško :lol:
respo

#7782 Re: HS kablovska

Post by respo »

Onda bar sinkronizovano na nase jezike :-D
The Realist

#7783 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

respo wrote:Onda bar sinkronizovano na nase jezike :-D
Pa ima li takvih kanala?

No, ja se nadam ostatk pinkova, kao i ove nove, pogotovo horor.

PS
Pod ostatkom mislim na ove filmske, dokumentarne....
drshh_sa

#7784 Re: HS kablovska

Post by drshh_sa »

Pozdrav, zanima me postoji li neka druga opcija osim kupovine i iznajmljivanja njihovog modema, npr. da ja kupim sebi neki ili vec imam? :)
chakany

#7785 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Konkurencija uvodi RTS 2, B92 INFO, PRVA PLUS, od ranije je poznato da ista ta firma ima i B92, PRVA TV, HAPPY TV...
Hoću i ja ovo :D

http://teve.ba/article/16542/novi-kanal ... elemacha-1
kemox

#7786 Re: HS kablovska

Post by kemox »

chakany wrote:Konkurencija uvodi RTS 2, B92 INFO, PRVA PLUS, od ranije je poznato da ista ta firma ima i B92, PRVA TV, HAPPY TV...

Podera ih telemach :-)
chakany

#7787 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kemox wrote:
chakany wrote:Konkurencija uvodi RTS 2, B92 INFO, PRVA PLUS, od ranije je poznato da ista ta firma ima i B92, PRVA TV, HAPPY TV...

Podera ih telemach :-)
Itekako, Telemach uvodi opasno, i šta treba i šta ne treba, ali uvode stalno nešto.
Mislim da su ovim uvođenjem daleko ispred svih u Sarajevu.
respo

#7788 Re: HS kablovska

Post by respo »

Hs-a vadi jedino ci modul sto se tice televizije
The Realist

#7789 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ma vadi ih i što je sve u osnovnom paketu. No, morat će uvesti i dodatne pakete, jer moraju obogatiti ponudu, a ne može ostati sve u osnovnom.
AdrianMole

#7790 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Vratili su se Pinkovi.Koliko se meni čini većina ima znatno bolju sliku od one ranije :-D .Još da neko Pinku kaže neku dobru riječ o formatu 16:9 :izet:
Dakako da očekujemo Pinkpediu,Pink Horror,Pink Comedy,a uopće mi nije jasno zašto nisu uveli Pink Action 3 i Pink Movies 3.Prijedlog o dodatnim paketima je odličan i mislim kako bi realno dosta zainteresiranih ,pogotovo ako pakete izvedu tematski.

Evo jednog malog prijedloga.Cijena svakog paketa 5-6 KM,jer mislim kako bi veća cijena ,već bila problem.

Filmski paket:
1.Klasik tv
2.Kino tv
3.Cinestar
4.Cinestar Action&Triller
5.MGM
6.CBS Drama
Vjerojatno kao poseban paket Cinemax 1 i 2(3-4 KM)

Dokumentarni paket:
1.CBS Reality
2.Style
3.E!
4.Ginx
5.Discovery ID
6.Viasat Nature
7.Discovery Showcase HD
8.Viasat History/Nature HD

Regionalni paket:
1.B92
2.RTL 2
3.Prva tv
4.Doma tv
5.ATV
6.B92 Info
7.Happy
8.RTS 1
9.RTS 2
10.HRT 4

Family(miješani):
1.Feelmax
2.Feelmax YU
3.Feelmax Junior
4.OK Kids
5.Ok Bambino
6.Da Vinci Learning
7.Sky News
8.Boomerang
9.KidsCo.
10.Ki.ka
11.Russia Today
Bilo kakav sportski paket zapravo nema smisla bez Sportkluba ,a tu je već konkurencija problem.Također,nisu ni navedeni svi ostali programi koji su vezani za United Group(Ultra,Mini Ultra,IQS LIfe,Fishing &Hunting,Prva Plus,Fight Ch.)
respo

#7791 Re: HS kablovska

Post by respo »

The Realist wrote:Ma vadi ih i što je sve u osnovnom paketu. No, morat će uvesti i dodatne pakete, jer moraju obogatiti ponudu, a ne može ostati sve u osnovnom.
Nijebas sve hbo se dodatno placa 2 kanala 6 ili 8 maraka slagat cu ti
respo

#7792 Re: HS kablovska

Post by respo »

A gdje je xxx paket :-D
Blue hustler
Yellow
Ovaj onaj
Tequilla 1-99
Onda ne znam ni ja vise kojih ima
chakany

#7793 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Super bi došla možda i neka anketa, pa da se fino kao ljudi izjasnimo šta bismo željeli da gledamo, a šta bi bilo super da nam ukinu.
Mislim, ruku na srce, ima i na ovoj digitalnoj bezveznih kanala, tako da kada bi se oni fino izbacili, ne bi ni bilo potrebe za uvođenjem dodatnih paketa.
Mislim da bi veću gledanost imala B92 ili PRVA TV ako se uvede, nego jedan Chasse & Peche, i mislim da ne griješim u tome.
Isto tako bi sigurno jedan RTS 1 ili RTS 2 imao veću gledanost od Extreme Sporta ili Motors TV.
senci-071

#7794 Re: HS kablovska

Post by senci-071 »

Samo jedno pitanje,sto nema veze sa ovom gore pricom. :D
Ljudi kod mene na HS-u konekcija za internet je katastrofa,pa da cujem kakvo je kod Vas stanje. :?:
respo

#7795 Re: HS kablovska

Post by respo »

Kod mene je konekcija kao da mi je server njihov u sobi
The Realist

#7796 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

respo wrote:
The Realist wrote:Ma vadi ih i što je sve u osnovnom paketu. No, morat će uvesti i dodatne pakete, jer moraju obogatiti ponudu, a ne može ostati sve u osnovnom.
Nijebas sve hbo se dodatno placa 2 kanala 6 ili 8 maraka slagat cu ti
To znam, imam ga :D, ali koliko znam, to je specifična situacija i mislim da tu uopšte nemaju izbora.
The Realist

#7797 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

senci-071 wrote:Samo jedno pitanje,sto nema veze sa ovom gore pricom. :D
Ljudi kod mene na HS-u konekcija za internet je katastrofa,pa da cujem kakvo je kod Vas stanje. :?:
Meni puca stalno konekcija. Kažu da im ostavim podatke, ali nekako mi se ne da trenutno, valjda se popravi samo (nije da se nešto žalim).
The Realist

#7798 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Super bi došla možda i neka anketa, pa da se fino kao ljudi izjasnimo šta bismo željeli da gledamo, a šta bi bilo super da nam ukinu.
Mislim, ruku na srce, ima i na ovoj digitalnoj bezveznih kanala, tako da kada bi se oni fino izbacili, ne bi ni bilo potrebe za uvođenjem dodatnih paketa.
Mislim da bi veću gledanost imala B92 ili PRVA TV ako se uvede, nego jedan Chasse & Peche, i mislim da ne griješim u tome.
Isto tako bi sigurno jedan RTS 1 ili RTS 2 imao veću gledanost od Extreme Sporta ili Motors TV.
Pa bila je ranije anketa, nali dugo nakon toga je došlo ovo masovno uvođenje kanala, gdje su dobro popravili ponudu.

Ja bih volio još dokumentaraca (viasat nature), također, što se mene tiče bi mogli izbaciti Hystory Channel, ili onaj HD ako ga plaćaju dodatno, a da uvedu PRAVI kanal sa tom tematikom (osim viasata), ako postoji takav, naravno.

Volio bih i one pinkove neke, ali bih volio i cinestar kanale, a ti bi vjerovatno morali u dodatni paket.

Kada bi za 10KM mogli HBO i Cinestar, to bi super bilo.
jastuk1

#7799 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

[quote="AdrianMole"]Vratili su se Pinkovi.Koliko se meni čini većina ima znatno bolju sliku od one ranije :-D .

Bolja je slika, ali ima sjeckanja vna SVIM pinkovima. Stvarno su više šega s tim.

Hoću CNBC ili Bloomberg.
kloniran

#7800 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Jedno pitanje za ovog iz kablovske.
Moze li se ista uraditi po pitanju zvuka na analogiji, jer na nekim kanalima je preglasno dok se na drugim nista ne cuje?
Locked