Mislim da je 20Km po mjesecu(x koliko je ostalo mjeseci)fortaleza wrote:
"Raskidna kamata" je 20 KM, ne piši nebuloze.
HS kablovska
Moderator: anex
- Tech-l4
#6251 Re: HS kablovska
-
AdrianMole
#6252 Re: HS kablovska
Ne treba nova oprema.Ja sa CI modulom i Grundig TV-om imam EPG na oko 90 kanala od 145 u programskoj shemi.Većina važnijih kanala uglavnom imaju EPG ,ali nedostaje na AXN,TLC,Discovery World,Discovery Science,Eurochannel,svim dječijim,Mezzo...Nažalost,ovaj prijem EPG prilično zavisi od tv aparata koji pojedinci imaju ,pa ima dosta ljudi sa CI modulom koji imaju EPG samo na kanalima koji ga emitiraju zajedno sa slikom(njemački i talijanski). Svi domaći kanali imaju EPG (BHT,TV SA,FTV ,Pink BH...) tako da ne stoji primjedba kako emitiraju samo ono što dobiju sa slikom ,jer ovi kanali sigurno nemaju ugrađen EPG.Najbolji EPG imaju History ch, NG,C&I,Travel koji imaju i kratki opis emisija koje se emitiraju. Također primjeti se kako EPG na dosta kanala zna isteći negdje u jutarnjim satima ,a onda ga opet obnavljaju oko 16-17 h ,kada se točno primjeti prevrtanjem po kanalima kako EPG ručno ubacuju na pojedinim kanalima.Hema risiver također u potpunosti podržava EPG i sa njim ne bi trebalo biti problema.Jedino ono Dalvi smeće valjda ništa ne podržava,ali njega bi svakako trebali izbaciti iz upotrebe.yoyo wrote:Mislim da za EPG bi isla potpuno nova oprema kao sto rade na Telemach sa onim D3 cisko prijemnikom sto ima mogucnost snimanja sadrzaja i EPG prikaza. To je vjerovatno malo veci projekat ali mi je cudno da EPG radi na desetak kanala a na ostalima ne. Logicno je da BHT nema tu opciju ali ovi jaci kanali bi trebalo da to emituju uz signal ili kako li vecAdrianMole wrote:Slijedeći je bitan korak uvođenje EPG-a na svim kanalima koji će raditi barem većini korisnika.Potom možemo razgovarati o snimalici,timeshiftu,nekoj vrsti to GO usluge,videoteci...Postoi dosta tehničkih poboljšanja koje mogu uvesti da osjetimo kako živimo u 21.stoljeću. Nije da se ne moze bez ovoga
ali bilo bi lijepo da na info kanala vidis sta je u toku. U svakom slucaju iz dosadasnjeg iskustva treba se strpiti
bice i to nekad.
- fortaleza
#6253 Re: HS kablovska
Zapravo, pravo ime je priključna pristojba, a ne raskidna kamata i iznosi 20 KM za tv odnosno još 20 KM za internet, ovisi što si koristio i što odjavljuješ. To je ono što bi platio prilikom priključenja ako uzimaš bez vremenskog vezivanja, a oslobođen si potpisom ugovora, znači da odjavljuješ usluge tv-a i interneta a pod ugovorom si plaćaš samo jednokratno 40 KM. Neki su se nedavno hvalili da po raskidu ni to nisu platili, naravno bez posljedica,Tech-l4 wrote:Mislim da je 20Km po mjesecu(x koliko je ostalo mjeseci)fortaleza wrote:
"Raskidna kamata" je 20 KM, ne piši nebuloze.
-
kakaljin
#6254 Re: HS kablovska
ja imam ci modul na sony-u i nemam ni na jednom kanalu epgAdrianMole wrote:Ne treba nova oprema.Ja sa CI modulom i Grundig TV-om imam EPG na oko 90 kanala od 145 u programskoj shemi.Većina važnijih kanala uglavnom imaju EPG ,ali nedostaje na AXN,TLC,Discovery World,Discovery Science,Eurochannel,svim dječijim,Mezzo...Nažalost,ovaj prijem EPG prilično zavisi od tv aparata koji pojedinci imaju ,pa ima dosta ljudi sa CI modulom koji imaju EPG samo na kanalima koji ga emitiraju zajedno sa slikom(njemački i talijanski). Svi domaći kanali imaju EPG (BHT,TV SA,FTV ,Pink BH...) tako da ne stoji primjedba kako emitiraju samo ono što dobiju sa slikom ,jer ovi kanali sigurno nemaju ugrađen EPG.Najbolji EPG imaju History ch, NG,C&I,Travel koji imaju i kratki opis emisija koje se emitiraju. Također primjeti se kako EPG na dosta kanala zna isteći negdje u jutarnjim satima ,a onda ga opet obnavljaju oko 16-17 h ,kada se točno primjeti prevrtanjem po kanalima kako EPG ručno ubacuju na pojedinim kanalima.Hema risiver također u potpunosti podržava EPG i sa njim ne bi trebalo biti problema.Jedino ono Dalvi smeće valjda ništa ne podržava,ali njega bi svakako trebali izbaciti iz upotrebe.yoyo wrote:Mislim da za EPG bi isla potpuno nova oprema kao sto rade na Telemach sa onim D3 cisko prijemnikom sto ima mogucnost snimanja sadrzaja i EPG prikaza. To je vjerovatno malo veci projekat ali mi je cudno da EPG radi na desetak kanala a na ostalima ne. Logicno je da BHT nema tu opciju ali ovi jaci kanali bi trebalo da to emituju uz signal ili kako li vecAdrianMole wrote:Slijedeći je bitan korak uvođenje EPG-a na svim kanalima koji će raditi barem većini korisnika.Potom možemo razgovarati o snimalici,timeshiftu,nekoj vrsti to GO usluge,videoteci...Postoi dosta tehničkih poboljšanja koje mogu uvesti da osjetimo kako živimo u 21.stoljeću. Nije da se ne moze bez ovoga
ali bilo bi lijepo da na info kanala vidis sta je u toku. U svakom slucaju iz dosadasnjeg iskustva treba se strpiti
bice i to nekad.
-
The Realist
#6255 Re: HS kablovska
Meni je na Hema recieveru dosta dobro EPG radio i to na većini kanala, ali na modulu ne radi i oni su rekli da se radi o tome ko šalje kroz signal sve, ali očito to nije tačno.AdrianMole wrote:
Ne treba nova oprema.Ja sa CI modulom i Grundig TV-om imam EPG na oko 90 kanala od 145 u programskoj shemi.Većina važnijih kanala uglavnom imaju EPG ,ali nedostaje na AXN,TLC,Discovery World,Discovery Science,Eurochannel,svim dječijim,Mezzo...Nažalost,ovaj prijem EPG prilično zavisi od tv aparata koji pojedinci imaju ,pa ima dosta ljudi sa CI modulom koji imaju EPG samo na kanalima koji ga emitiraju zajedno sa slikom(njemački i talijanski). Svi domaći kanali imaju EPG (BHT,TV SA,FTV ,Pink BH...) tako da ne stoji primjedba kako emitiraju samo ono što dobiju sa slikom ,jer ovi kanali sigurno nemaju ugrađen EPG.Najbolji EPG imaju History ch, NG,C&I,Travel koji imaju i kratki opis emisija koje se emitiraju. Također primjeti se kako EPG na dosta kanala zna isteći negdje u jutarnjim satima ,a onda ga opet obnavljaju oko 16-17 h ,kada se točno primjeti prevrtanjem po kanalima kako EPG ručno ubacuju na pojedinim kanalima.Hema risiver također u potpunosti podržava EPG i sa njim ne bi trebalo biti problema.Jedino ono Dalvi smeće valjda ništa ne podržava,ali njega bi svakako trebali izbaciti iz upotrebe.
Samo mi nije jasno kako na "njihovom" televizoru ne funkcioniše sve bez greške!?
-
bosnian1873
#6256 Re: HS kablovska
Pojavio se TEST TS10 - Zatamnjen
Umjesto TV USK je Tv Zenica
- chakany
#6257 Re: HS kablovska
Bolje da su stavili ATV Banja Luka umjesto RTV USK.bosnian1873 wrote:Pojavio se TEST TS10 - Zatamnjen
-
The Realist
#6258 Re: HS kablovska
Imam pitanje za Comedy Central i The Daily Show.
Zašto uvijek kod gosta, nakon što kaže ostanite sa nama, imamo još, dođe kraj?
- King Kenny
#6259 Re: HS kablovska
Imam problem s titlovima, na svakom kanalu je ista priča. Dakle, prijevod kasni par sekundi i stoji isti tekst sve dok neko nešto ne kaže i tek onda se promjeni. Jesam li ja jedini ko ima ovakav problem?
-
bosnian1873
#6260 Re: HS kablovska
Na TEST TS 10 ima nekakav kanal GD.
Ovako ljubičasti logo GD,i sviraju sevdalinke.
Ovako ljubičasti logo GD,i sviraju sevdalinke.
-
metronom
#6262 Re: HS kablovska
Kod mene na Sony-u radi EPG samo na nekoliko kanala, cini mi se na RTL (njemacki), PRO7, RAI i sl.The Realist wrote:Meni je na Hema recieveru dosta dobro EPG radio i to na većini kanala, ali na modulu ne radi i oni su rekli da se radi o tome ko šalje kroz signal sve, ali očito to nije tačno.AdrianMole wrote:
Ne treba nova oprema.Ja sa CI modulom i Grundig TV-om imam EPG na oko 90 kanala od 145 u programskoj shemi.Većina važnijih kanala uglavnom imaju EPG ,ali nedostaje na AXN,TLC,Discovery World,Discovery Science,Eurochannel,svim dječijim,Mezzo...Nažalost,ovaj prijem EPG prilično zavisi od tv aparata koji pojedinci imaju ,pa ima dosta ljudi sa CI modulom koji imaju EPG samo na kanalima koji ga emitiraju zajedno sa slikom(njemački i talijanski). Svi domaći kanali imaju EPG (BHT,TV SA,FTV ,Pink BH...) tako da ne stoji primjedba kako emitiraju samo ono što dobiju sa slikom ,jer ovi kanali sigurno nemaju ugrađen EPG.Najbolji EPG imaju History ch, NG,C&I,Travel koji imaju i kratki opis emisija koje se emitiraju. Također primjeti se kako EPG na dosta kanala zna isteći negdje u jutarnjim satima ,a onda ga opet obnavljaju oko 16-17 h ,kada se točno primjeti prevrtanjem po kanalima kako EPG ručno ubacuju na pojedinim kanalima.Hema risiver također u potpunosti podržava EPG i sa njim ne bi trebalo biti problema.Jedino ono Dalvi smeće valjda ništa ne podržava,ali njega bi svakako trebali izbaciti iz upotrebe.
Samo mi nije jasno kako na "njihovom" televizoru ne funkcioniše sve bez greške!?
Mislim da se radi o tome da podaci za EPG koje HS ubacuje nisu potpuno po standardima, tj. nepotpuni su, tako da ih onda neki televizori nece/ne mogu ucitati. Vjerovatno bi samo trebali da malo istestiraju sistem sa razlicitim televizorima. Razumljivo da im to nije trebalo dok nije bilo CI modula, tad je bilo bitno da radi na njihovom receiveru i to je to. Ali sad kad imaju sve veci broj korisnika koji koriste CI module, stvarno bi se trebali malo potruditi da to srede. Nije to neki veliki posao sigurno, samo je u pitanju ljenost i nefer odnos prema svojim korisnicima.
-
orochi
#6263 Re: HS kablovska
Potpis za post, imam CI modul i sony kdl 42ex410 tv i epg radi samo na par njemackih kanala i dva ona italijanska. Stvarno zalosno, kako da na jednoj tv pise na grundigu radi toliko epg programa, a na nekoom sonyu radi njih par samo. Isto vjerujem da je ovo samo lijenost i nemar za korisnicima, da se ovo moze popravit, ali ko je.. korisnike, nek placaju mjesecno i drama. HS, pravite ovo kako znate!!!!!!!!!metronom wrote:Kod mene na Sony-u radi EPG samo na nekoliko kanala, cini mi se na RTL (njemacki), PRO7, RAI i sl.The Realist wrote:Meni je na Hema recieveru dosta dobro EPG radio i to na većini kanala, ali na modulu ne radi i oni su rekli da se radi o tome ko šalje kroz signal sve, ali očito to nije tačno.AdrianMole wrote:
Mislim da se radi o tome da podaci za EPG koje HS ubacuje nisu potpuno po standardima, tj. nepotpuni su, tako da ih onda neki televizori nece/ne mogu ucitati. Vjerovatno bi samo trebali da malo istestiraju sistem sa razlicitim televizorima. Razumljivo da im to nije trebalo dok nije bilo CI modula, tad je bilo bitno da radi na njihovom receiveru i to je to. Ali sad kad imaju sve veci broj korisnika koji koriste CI module, stvarno bi se trebali malo potruditi da to srede. Nije to neki veliki posao sigurno, samo je u pitanju ljenost i nefer odnos prema svojim korisnicima.
- O'zone
- Globalni moderator
#6264 Re: HS kablovska
To je već do Comedy-a jer mi gledamo reprize The Daily Show od prije 14 dana nekad i više i to su neke skraćene verzijeThe Realist wrote:Imam pitanje za Comedy Central i The Daily Show.
iskreno ne znam zašto je to tako i jeli ovo posebno odvojen Comedy Central Extra za Europsko područije mada mi se čini da jeste.
-
The Realist
#6265 Re: HS kablovska
Ma znam da nije do HS-a, nego nisam znao gdje da pitam, a zanima me to.... Glupost čista.O'zone wrote:
To je već do Comedy-a jer mi gledamo reprize The Daily Show od prije 14 dana nekad i više i to su neke skraćene verzije
iskreno ne znam zašto je to tako i jeli ovo posebno odvojen Comedy Central Extra za Europsko područije mada mi se čini da jeste.
-
bosnian1873
#6266 Re: HS kablovska
TEST TS10 - Televizija Glas Drine
Slika ledi,signal loš
Slika ledi,signal loš
- O'zone
- Globalni moderator
#6267 Re: HS kablovska
bosnian1873 wrote:TEST TS10 - Televizija Glas Drine
Slika ledi,signal loš
Nije neka šteta
- HardCore
#6268 Re: HS kablovska
O'zone wrote:bosnian1873 wrote:TEST TS10 - Televizija Glas Drine
Slika ledi,signal loš
Nije neka šteta
hahahaha
- King Kenny
#6269 Re: HS kablovska
King Kenny wrote:Imam problem s titlovima, na svakom kanalu je ista priča. Dakle, prijevod kasni par sekundi i stoji isti tekst sve dok neko nešto ne kaže i tek onda se promjeni. Jesam li ja jedini ko ima ovakav problem?
-
The Realist
#6270 Re: HS kablovska
Radi sve kako treba što se tiče titlova.
-
popokatepetl_com
#6272 Re: HS kablovska
Zasto retardi sa HS-a ne skinu zabranu za stranice inostranih internet kladionica kad je RAK ponistio odluku o zabrani?
- extremebit
#6273 Re: HS kablovska
+1sabih05 wrote:Možemo mi pisati ovdje sta god i koliko god hocemo, ali nazalost nema nikakve nafake.
Vec godinama finansiramo i ucestvujemo u skupom eksperimentu koji se zove HS digitalna televizija.
Svaki dan sa digitalnom je novi dozivljaj. Nikad ne znas sta ces zateci - ima li kanala, lede li, jesu li se malo preselili, je li omiljeni djecji kanal na engleskom ili njemackom i da li ga uopste ima, da li je greska do dalvija ili treba zvati "podrsku", itd. Kanali koji imaju titl na analognoj, nemaju titl na digitalnoj. Kanali koje znamo da su prevedeni su bez prevoda. Svi smo naucili sve moguce opcije na dalviju, skeniramo kanale zatvorenih ociju. Da nema wikipedije ne bismo znali sta je EPG. Itd...
Ne mogu da vjerujem da nam neko vec godinama to uspjesno naplacuje, bez srkleta i nervoze, uz hvalospjeve o sebi i svojim putesestvijama na internom kanalu. Sama ponuda kanala je posebna prica i ne treba je apsolvirati.
HS koncept bi trebalo izucavati na fakultetima kao slucaj: od psihologije (kako masu handriti sto duze i bez posljedica po svoje mentalno stanje), ekonomije (kako prodavati maglu po visokoj cijeni, u sto duzem roku), etf-a (kako i stare tehnologije nisu za baciti, a posebno ne stare i nepoznate kineske), itd...
A mi cemo u medjuvremenu pisati i dalje komentarisati... I cekati ono sto se zaista zove digitalna televizija.
- respo
#6274 Re: HS kablovska
mene danas citav dan hebe tv je li do kartice ili do njih ne znam
radi malo i onda jednostavno pocne lediti i onda nestane kanal izvadim moduli vratim i tako bude nekih 10-20 minuta i onda opet ista prica
radi malo i onda jednostavno pocne lediti i onda nestane kanal izvadim moduli vratim i tako bude nekih 10-20 minuta i onda opet ista prica
-
Dady
#6275 Re: HS kablovska
Ista priča i kod menerespo wrote:mene danas citav dan hebe tv je li do kartice ili do njih ne znam
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2