HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bosnian1873

#5626 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Zašto oni stalno seru sa ovim TEST TS kanalima,kada svi ostali normalno ubace u šemu.
StupskaBitanga

#5627 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

ako neko skače od sreće što mu uvode turske kanale nek se ubije momentalno
The Realist

#5628 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Sada History HD testiraju na Test 4.
StupskaBitanga

#5629 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Jel to Valentino Etno i Folk nastavci kanala valentino iz Brčkog?
Divno
Sada će veliki dio stanovništva uživati u zvucima moj me hašim kao bubanj dere ili moj me suljo vascijelu noc ljuljo
The Realist

#5630 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

A hebote, k'o da su samo te Valentino kanale uveli, pa se toliko spominje.... Ni ja ne kontam zašto su etno uveli, ali nije ga teško izbrisati.
AdrianMole wrote:Na http://www.hs-hkb.ba/ je izašla novogodišnja čestitka.Na njoj pored već najavljenih kanala ispisan je Playboy TV :D

Dakle ,u januaru možemo očekivati:
1.VH1
2.VH1 Adria
3.History HD
4.Travel HD
5.TRT Music
6.TRT Cocuc
7.Crime&Investigation
8.Playboy TV

Mislim kako je sasvim izvjesno i uvođenje HRT4(čim prispije oprema),a vjerojatno na tome neće stati.Od filmskih kanala moje osobno mišljenje kako smo najbliži Cinestar kanalima i Klasik Tv-u.
Ja bih više volio AXN, nego Klasik, jer kako vidim Klasik su naši filmovi i OK je to imati, ali....., dok na AXN-u ima dosta finih stvari. Naravno, ja se nadam Fox-u, jer imam osjećaj da ili se uvodi Fox, ili se gube svi Foxovi (zavisno od pregovora), a to onda zahtijeva jako puno ubacivanja drugih kanala.

Što se tiče HRT 4, stvarno ne znam šta će nam to?

EDIT: http://teve.ba/article/12852/fox-i-fox- ... telrad-net

Evo i ovaj neki Telrad dobio Foxove. Neka vala nađu način da se dogovore oko toga, jer kad ga mogu imati sve druge kompanije, mogu i oni.
Toffee karamela

#5631 Re: HS kablovska

Post by Toffee karamela »

Ja imam samo jedno pitanje a tiče se HRT3 na kojoj dan i noć piče filmski klasici, i bilo bi mi fino da imam taj kanal ? Ima li to ko od vas ? Ako još nije obuhvaćena ovim osnovnim paketom hoće li biti ?
The Realist

#5632 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Toffee karamela wrote:Ja imam samo jedno pitanje a tiče se HRT3 na kojoj dan i noć piče filmski klasici, i bilo bi mi fino da imam taj kanal ? Ima li to ko od vas ? Ako još nije obuhvaćena ovim osnovnim paketom hoće li biti ?
Na digitalnoj ima, ne na analognoj.
ChataDodajStaHoces

#5633 Re: HS kablovska

Post by ChataDodajStaHoces »

pogresna tema*
yoyo

#5634 Re: HS kablovska

Post by yoyo »

Ja sam sasvim zadovoljan HS-om jedino sto bi jos doprinijelo kvalitetu kanala je EPG. Ne kontam kako ovaj sistem radi ali recimo na MTV Hits vidim da je pusten. Znam da na Moja TV svi kanali imaju opciju sta se trenutno prikazuje i sta je sljedece.
AdrianMole

#5635 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

yoyo wrote:Ja sam sasvim zadovoljan HS-om jedino sto bi jos doprinijelo kvalitetu kanala je EPG. Ne kontam kako ovaj sistem radi ali recimo na MTV Hits vidim da je pusten. Znam da na Moja TV svi kanali imaju opciju sta se trenutno prikazuje i sta je sljedece.
Na mom TV-u (Grundig) skoro 80% kanala ima EPG(većina značajnih).
The Realist

#5636 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Meni ni na njihovom televizoru ne radi :roll:
Damon.S

#5637 Re: HS kablovska

Post by Damon.S »

Meni na max. 5 programa to radi.
cancel

#5638 Re: HS kablovska

Post by cancel »

The Realist wrote:Što se tiče HRT 4, stvarno ne znam šta će nam to?
Po meni je to trenutno najbolji HRT-ov kanal. Kanal je pun zanimljivih HRT-ovih, BBC-ovih i DW dokumentaraca, iako se na prvi pogled samog rasporeda to ne vidi (jer ti dokumentarni blokovi nose nazive emisija - Spektar, Paralele, Euromagazin itd), .. samo u zadnja 2-3 dana sam pogledao predobrih dokumentaraca o Japanu, ratu Izraela i Palestine, malo prije dokumentarac o Švedskoj, sad ide upravo domaći HRT-ov serijal o Africi (svako jutro), toliko dokumentaraca na HRT-u odavno ne pogledah. :lol: To su sve stvari koje su nekoć možda i išle na HRT-u no dobile grozan termin i 99% stvari nisam vidio, a vjerujem da nisam jedini.

ImageImageImage
The Realist

#5639 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

cancel wrote: Po meni je to trenutno najbolji HRT-ov kanal. Kanal je pun zanimljivih HRT-ovih, BBC-ovih i DW dokumentaraca, iako se na prvi pogled samog rasporeda to ne vidi (jer ti dokumentarni blokovi nose nazive emisija - Spektar, Paralele, Euromagazin itd), .. samo u zadnja 2-3 dana sam pogledao predobrih dokumentaraca o Japanu, ratu Izraela i Palestine, malo prije dokumentarac o Švedskoj, sad ide upravo domaći HRT-ov serijal o Africi (svako jutro), toliko dokumentaraca na HRT-u odavno ne pogledah. :lol: To su sve stvari koje su nekoć možda i išle na HRT-u no dobile grozan termin i 99% stvari nisam vidio, a vjerujem da nisam jedini.
A gledam im program i vidim puno vijesti :D, no dobro, ako ima tih dokumentaraca, to je uvijek dobro (kod mene su to br. 1 kanali).

Nego, za HS-ovce koji čitaju ovo, osim dodatnih kanala koje čekamo (zna se koji su), bilo bi dobro da se EPG unaprijedi.
opa22

#5640 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

hrt4 :thumbup: po meni najbolji HRT kanal, logosoft ga vec ubacio u ponudu :thumbup: upravo ide "Hrvatska kronika BiH" :-) sve u svemu extra kanal
MeanMachine

#5641 Re: HS kablovska

Post by MeanMachine »

Ja koliko znam na HS-u samo neki modeli receivera za koje su oni jednom prilikom izbacili software update ima nekakav EPG, dok ostali receiveri, kao i CI moduli nemaju nikakav EPG (osim na vrlo malom broju kanala koji EPG izvorno emituju u svom signalu pa ga i HS kao takvog prosljeđuje u svoju digitalu - ovaj EPG je, međutim, vrlo skroman i ograničenih mogućnosti). EPG u današnje doba uveliko podiže kvalitet bilo koje TV ponude, te i same kanale čini mnogo "gledljivijim". Prema tome, mislim da je glavni "zadatak" HS-a da što prije uvedu kvalitetan EPG, kao i da kontinuirano rade na poboljšanju i proširenju ponude HD kanala ukoliko svoju digitalnu ponudu žele podići na neki viši nivo.
Dady

#5642 Re: HS kablovska

Post by Dady »

MeanMachine wrote:Ja koliko znam na HS-u samo neki modeli receivera za koje su oni jednom prilikom izbacili software update ima nekakav EPG, dok ostali receiveri, kao i CI moduli nemaju nikakav EPG (osim na vrlo malom broju kanala koji EPG izvorno emituju u svom signalu pa ga i HS kao takvog prosljeđuje u svoju digitalu - ovaj EPG je, međutim, vrlo skroman i ograničenih mogućnosti). EPG u današnje doba uveliko podiže kvalitet bilo koje TV ponude, te i same kanale čini mnogo "gledljivijim". Prema tome, mislim da je glavni "zadatak" HS-a da što prije uvedu kvalitetan EPG, kao i da kontinuirano rade na poboljšanju i proširenju ponude HD kanala ukoliko svoju digitalnu ponudu žele podići na neki viši nivo.
Potpisujem!
Žalosno je da taj EPG postoji za većinu kanala, ali ga nisu radili po specifikacijama da bi radio na svakom receiveru ili TV-u koji podržava tu funkciju.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The Realist

#5643 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MeanMachine wrote:Ja koliko znam na HS-u samo neki modeli receivera za koje su oni jednom prilikom izbacili software update ima nekakav EPG, dok ostali receiveri, kao i CI moduli nemaju nikakav EPG (osim na vrlo malom broju kanala koji EPG izvorno emituju u svom signalu pa ga i HS kao takvog prosljeđuje u svoju digitalu - ovaj EPG je, međutim, vrlo skroman i ograničenih mogućnosti). EPG u današnje doba uveliko podiže kvalitet bilo koje TV ponude, te i same kanale čini mnogo "gledljivijim". Prema tome, mislim da je glavni "zadatak" HS-a da što prije uvedu kvalitetan EPG, kao i da kontinuirano rade na poboljšanju i proširenju ponude HD kanala ukoliko svoju digitalnu ponudu žele podići na neki viši nivo.
Meni nije jasno da nisu to podesili za modul sve to, jer ga posebno reklamiraju.

Što se tiče HD kanala, mislim da tu OK posao rade, jer polako povećavaju broj takvih kanala, a još uvijek su svi u osnovnom paketu (to im je jedan veliki plus), ali naravno, vjerovatno bi ljudi plaćali dodatno da uvedu još više tih kanala, ali i za prave programe. Samo mislim da opet za to postoji ograničeno tržište, jer vjerujem da bi to bilo dosta skuplje, a realno, nije naša financijska moć baš tolika.

No, apsoluitno se slažem za EPG i nakon što uvedu još određeni dio kanala, mislim da im to treba postati glavni zadatak i sigurno bi to korisnici voljeli, te da obezbijede glat funkcionisanje svih HD kanala (meni su neki fenomenalni, a neki malo štekaju, što ne razumijem baš).
Damon.S

#5644 Re: HS kablovska

Post by Damon.S »

Biće i Playboy TV :D
Dady

#5645 Re: HS kablovska

Post by Dady »

The Realist wrote:
Meni nije jasno da nisu to podesili za modul sve to, jer ga posebno reklamiraju.

Mislim da CI Modul nema veze sa tim. On je tu samo da odključa kanal, sve ostalo radi tuner od TV-a.

Meni npr. EPG radi OK na Samsungu, dok na Pany-u ne.

Također slažem se da imamo problem sa signalom na nekim frekvencijama, i to opet ovisi o njihovoj infrastrukturi tj zavisi od lokacije do lokacije. Oni su još uvijek tipično bosanska firma i ne pridaju tome neku važnost. Mislim da ne postoje ljudi zaduženi za to, koji bi išli od lokacije do lokacije i kontrolisali i podešavali kvalitet signala.

The Realist

#5646 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Onda je još gore, ako nema veze sa modulom.

Ja imam Hema TV, znači "njihov". Ako ništa, za to su trebali podesiti da sve funkcioniše, a ne ovako (da ne bude zabune, ja sam zadovoljan televizorom i nemam nikakve primjedbe, ali ovakve stvari su trebali riješiti).

Što se tiče signala, tu samo čekam da sve uvedu, a onda ću ih zvati da se to sredi, a.B.d. (doduše, jednom sam ih zvao i došli sutradan, ali bio dogovor da će mi javiti ranije i ja nisam bio kući, ali svejedno, ovako je bolje da se sredi kada sve uvedu).

I još nešto vezano baš za organizaciju i tehničare. Ja ih zovem i govorim da trebaju doći komšiji (on ih zvao ranije), kuća preko puta i taman mogu i meni pogledati. Ali oni su došli meni (iako sam ja poslije zvao) i otišli, dok su komšiji došli sutradan. Pa zar nije bilo lakše da sve odmah obave, manji trošak za njih, manje vremena prođe i što je najgore, ja sam im to naglasio, eto, rekoh da pomognem.... Stvarno moraju to bolje organizovati.
Dady

#5647 Re: HS kablovska

Post by Dady »

The Realist wrote:. Pa zar nije bilo lakše da sve odmah obave, manji trošak za njih, manje vremena prođe i što je najgore, ja sam im to naglasio, eto, rekoh da pomognem.... Stvarno moraju to bolje organizovati.
Pa podrška i kvalitet usluge im nikad nije bila jača strana.
Firma te djelatnosti nema jedinstven call centar, ticketing sistem... Bolji call centar ima Vidovita Džemila.
Bitnije je na papiru imati veliki broj kanala i korisnika, misli da će tako lakše prodati firmu. Ali ko god ih bude kupovao dobro će provjeriti cijeli sistem.
The Realist

#5648 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Dady wrote: Pa podrška i kvalitet usluge im nikad nije bila jača strana.
Firma te djelatnosti nema jedinstven call centar, ticketing sistem... Bolji call centar ima Vidovita Džemila.
Bitnije je na papiru imati veliki broj kanala i korisnika, misli da će tako lakše prodati firmu. Ali ko god ih bude kupovao dobro će provjeriti cijeli sistem.
Iskreno, ja nemam problem sa kvalitetom usluge. Internet mi odlično radi, a kod TV-a se pojavio ovaj problem sa HD kanalima, ali samo nekim. No, ja njih nisam zvao radi toga, nego sam naknadno odlučio da ih ipak zovne i oni su došli, druga stvar što ja u tom momentu nisam bio kod kuće (istina, trebali su mi nekih sat vremena ranije javiti). Nakon toga ih nisam više zvao.

Što se tiče call centra, istina, zna biti problem da ih se dobije (mada, nije mi se baš dešavalo da ih nikako ne mogu dobiti, nego moram pričekati par minuta, ili nazovem malo kasnije), ali ono što mi se sviđa da se sada jave, te se imenom predstave, tako da se zna s kim se razgovara, pa je to ipak napredak. I ne mogu reći da su ikada bili neljubazni, naprotiv.

Ono što jeste mana je to da se često zna desiti da ih moraš ponovo nazvati da ti dođu, ili dođu tek nakon par dana i slično. Tu definitivno moraju bolje reagovati!!!!

A što se prodaje tiče, a ne znam, ako im je to jedini cilj, pa mogli su već prodati Telemachu (na samom početku), tako da je diskutabilno da li se baš to želi!?
yoyo

#5649 Re: HS kablovska

Post by yoyo »

The Realist wrote:
Dady wrote: A što se prodaje tiče, a ne znam, ako im je to jedini cilj, pa mogli su već prodati Telemachu (na samom početku), tako da je diskutabilno da li se baš to želi!?
Ja se nadam da se nece nikad prodati jer su jedini domaci kablovski operater u gradu. Podrzavam domaci proizvod :) kako god.
Ugljesa_

#5650 Re: HS kablovska

Post by Ugljesa_ »

yoyo wrote:
The Realist wrote:
Dady wrote: A što se prodaje tiče, a ne znam, ako im je to jedini cilj, pa mogli su već prodati Telemachu (na samom početku), tako da je diskutabilno da li se baš to želi!?
Ja se nadam da se nece nikad prodati jer su jedini domaci kablovski operater u gradu. Podrzavam domaci proizvod :) kako god.
Ma ja samo nek je nase pa makar me i sevili u guzicu svaki dan :lol:
Locked