HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
respo

#5526 Re: HS kablovska

Post by respo »

sto se tice interneta zadovoljan sam i konekcijom i brzinama znaci onako kako pise to i dobijam
sto se tice osnovnog digitalnog ppaketa to je bilo sve osim dh kanala i hbo-a
s tim da se hd kanali ne placaju dodatno osim ovog hbo koji cini mi se kosta 6 maraka i dobijes hbo i hbo comedy
HomeArt

#5527 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

respo wrote:sto se tice interneta zadovoljan sam i konekcijom i brzinama znaci onako kako pise to i dobijam
s tim da se hd kanali ne placaju dodatno osim ovog hbo koji cini mi se kosta 6 maraka i dobijes hbo i hbo comedy
Cekaj pa u cemu je fazon sa HD kanalima ako se ne placaju dodatno a nisu u osnovnom paketu, ili se nisam dobro razumio!?

Ja sad imam HS kablovsku i ADSL od telekoma (od kojeg dobivam sjede sto od ADSL-a sto od telecoma) pa sam mislio uzeti HS internet i digitalnu, to su oni KID paketi ako sam dobro razumio. I jos me zanima moze li se koristiti samo kablovska na drugom TV-u ako se izme ovaj paket sa kablovskom i digitalnom TV?
Harry Lime

#5528 Re: HS kablovska

Post by Harry Lime »

TheWatcher wrote:uvode hrt3 ljudi prezadovoljni a ono odron od kanala ne znam sta ce gledati na njemu :mrgreen: :mrgreen:
HRT3 odron od kanala? Prijatelju nemaš ti pojma. :) Svaki dan je neki filmski klasik na tom kanalu.
afannedim

#5529 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Odron odrona kanal
Mommy's_little_ Monster

#5530 Re: HS kablovska

Post by Mommy's_little_ Monster »

Harry Lime wrote:
TheWatcher wrote:uvode hrt3 ljudi prezadovoljni a ono odron od kanala ne znam sta ce gledati na njemu :mrgreen: :mrgreen:
HRT3 odron od kanala? Prijatelju nemaš ti pojma. :) Svaki dan je neki filmski klasik na tom kanalu.
Jasta nego odron, kakvi crni klasici..pa bolji su filmovi na TCM..jedino oni MTV ko na nesto lice, ovo ostalo je bezveze
King Kenny

#5531 Re: HS kablovska

Post by King Kenny »

Raja se digla za taj HRT 3 ko da su Fox ili HBO u pitanju.
TheWatcher

#5532 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

Harry Lime wrote:

kada enes debil procita ove vase komentare i kako ste zadovoljni "odlicnim kanalima koje je ubacio" nije ni cudo da nema fox i fox movies :D ako tebi valja hrt3 ok tvoja stvar :thumbup: uskoro ocekujem da trazite i hrt4 :skoljka:
addem

#5533 Re: HS kablovska

Post by addem »

HRT 3 bezveze kanal narod bi poludio da ga nisu uveli. Evo sad cekam da pocnu da kukaju kako ovi ne uvode HRT4. (on bi trebo biti gori od HRT3). Na HS u ima preko sto kanala od toga bi 80 mijenjao da mogu da gledam premier ligu. (ne mora biti sport klub). Internet im je odlican.
Harry Lime

#5534 Re: HS kablovska

Post by Harry Lime »

Mommy's_little_ Monster wrote:
Harry Lime wrote:
Jasta nego odron, kakvi crni klasici..pa bolji su filmovi na TCM..jedino oni MTV ko na nesto lice, ovo ostalo je bezveze
Kakvi klasici? Samo danas:

Skandal - Kurosawa
Kako je bila zelena moja dolina- John Ford
Moje pjesme, moji snovi - Robert Wise
Nadnica za strah - Clouzet
Divan život- Frank Capra

Za filmofile u jednom danu imati mogućnost pogledati pet filmova ovakvih majstora na jednom kanalu je za svaku pohvalu, da ne kažem raj :)

Sinoć je čak bio film jednog od najvećih filmskih režisera ikad rođenih na zemlji, Mizoguchija. Kad ću to uhvatiti na HBO-u. Ni na Cinemaxu nema toga. :razz:

To što većina uživa u "filmovima" tipa (pre)Brzi i (pre)žestoki 5,6,7,8,9,10, Paranormalna aktivnost i sličnim filmskim 'poslasticama', je posljedica vremena u kojem živimo, gdje kvaliteta, ne da se ne cijeni, nego se procijenjuje po starosti filma. Ako je film 'nov', on mora da je dobar :roll: , dok su 'stari' filmovi odron :D

Na TCM nemaš titlova, a večina je američke produkcije, gdje je tu Melville, Visconti, Fassbinder ... :wink:
The Realist

#5535 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

TheWatcher wrote: kada enes debil procita ove vase komentare i kako ste zadovoljni "odlicnim kanalima koje je ubacio" nije ni cudo da nema fox i fox movies :D ako tebi valja hrt3 ok tvoja stvar :thumbup: uskoro ocekujem da trazite i hrt4 :skoljka:
Budu li čitali iz HS-a sve ovo, neće smjeti ispod 3-4 filmska/serijska kanala uvesti. Ako išta tražimo, to je da uvedu još filmskih/serijskih kanala i tu niko nije rekao da je zadovoljan sa poslom koji su obavili, ostalo su sasvim korektno popunili (osim sporta, gdje se čeka Sport Klub, ali ako uzmemo da samo jedan operater ima i Arenu i SK, nekako nemam nade da će se ovo odraditi u našu korist).

Što se HRT 3 kanala tiče, ja ga ne gledam, tj. jako malo, pa ne mogu procijeniti kakav je, ali valjda se može prihvatiti da ima ljudi kojima se sviđa šta daju i činjenica jeste da su ljudi tražili taj kanal.
AdrianMole

#5536 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Na mjestu TEST TS5 testira Euronews(za sada na njemačkom jeziku).Ovo sigurno nije bespotreban kanal. :!:
plemba

#5537 Re: HS kablovska

Post by plemba »

patakdaca wrote:
HomeArt wrote:
respo wrote:sto se tice interneta zadovoljan sam i konekcijom i brzinama znaci onako kako pise to i dobijam
Cekaj pa u cemu je fazon sa HD kanalima ako se ne placaju dodatno a nisu u osnovnom paketu, ili se nisam dobro razumio!?

Ja sad imam HS kablovsku i ADSL od telekoma (od kojeg dobivam sjede sto od ADSL-a sto od telecoma) pa sam mislio uzeti HS internet i digitalnu, to su oni KID paketi ako sam dobro razumio. I jos me zanima moze li se koristiti samo kablovska na drugom TV-u ako se izme ovaj paket sa kablovskom i digitalnom TV?
Kablovsku mozes koristiti na koliko god hoces televizora, ali kupi kvalitetnu skretnicu :wink:
koja je kvalitetna skretnica i gdje da je kupim? treba mi analogna za dodatni tv.
The Realist

#5538 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Na mjestu TEST TS5 testira Euronews(za sada na njemačkom jeziku).Ovo sigurno nije bespotreban kanal. :!:
To umjesto Valentina? Ali zašto tačno ovo, pa imamo dosta kanala što se tiče vijesti?
tito_sa

#5539 Re: HS kablovska

Post by tito_sa »

Tiger 033 wrote:
The Realist wrote:Odgovor ti je...
Image
drug svaka čast na odgovoru ovom klocu od realiste... :lol:
plemba

#5540 Re: HS kablovska

Post by plemba »

patakdaca wrote:
plemba wrote: koja je kvalitetna skretnica i gdje da je kupim? treba mi analogna za dodatni tv.
imas kod njih razdjelnike marke hirschman u gros hg-u uzeti, il pogledaj u elektronik centru il conradu, samo izbjegavaj pijacarke. Jos bolje bi bilo ako imas nekog da radi kod njih da ti nabavi onu sto se na stubove stavlja, nesto ovako
Image
Kod mene je slicna ovoj i slika je ok na svim televizorima.
hvala ti, vidjecu negdje da nabavim kvalitetan
AdrianMole

#5541 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

The Realist wrote:
AdrianMole wrote:Na mjestu TEST TS5 testira Euronews(za sada na njemačkom jeziku).Ovo sigurno nije bespotreban kanal. :!:
To umjesto Valentina? Ali zašto tačno ovo, pa imamo dosta kanala što se tiče vijesti?
Euronews je vodeći evropski news kanal,dosta gledaniji od CNN ili AlJazeere.Njemu je ipak u centru pažnje Evropa.Još kada bi uletio BBC World Service mislim kako bi ponuda news kanala bila kompletna.
bahate

#5542 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Telemach uvrstio u svoju analognu ponudu nova dva kanala HRT4 I RTL hrvatska! Hocemo li mi to vise doziviti od ove sirotinjske hs :? :x
The Realist

#5543 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Zar RTL Hrvatska nemamo :? ? A HRT 4, iskreno, mislim da ih je dovoljno i da bi pametnije bilo da se okrenu nekim drugim žanrovima, a znamo svi kojim. Sve su dosta dobro popunili, osim te jedne stvari (govorim u odnosu na konkurenciju).
bahate

#5544 Re: HS kablovska

Post by bahate »

The Realist wrote:Zar RTL Hrvatska nemamo :? ? A HRT 4, iskreno, mislim da ih je dovoljno i da bi pametnije bilo da se okrenu nekim drugim žanrovima, a znamo svi kojim. Sve su dosta dobro popunili, osim te jedne stvari (govorim u odnosu na konkurenciju).
Roki ovo za kablovsku govorim!
The Realist

#5545 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bahate wrote:
The Realist wrote:Zar RTL Hrvatska nemamo :? ? A HRT 4, iskreno, mislim da ih je dovoljno i da bi pametnije bilo da se okrenu nekim drugim žanrovima, a znamo svi kojim. Sve su dosta dobro popunili, osim te jedne stvari (govorim u odnosu na konkurenciju).
Aha, halali :).

Istina, tu moraju stvarno nešto uraditi, ali sumnjam da mogu puno radi cijene.
Last edited by The Realist on 25/12/2012 22:04, edited 1 time in total.
kakaljin

#5546 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

bahate wrote:
RTL HR ima u HS-u aliu digitalnoj,

ko jos gleda analognu sem penzionera, jer je ona i namjenjena onima koji mogu izdvojiti samo 11,50 KM dok je kod telemacha analogna i skuplja
AdrianMole

#5547 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Samo za informaciju:Telemach Sarajevo je poslije velikog inzistiranja gledatelja uveo RTL Hrvatska u svoju digitalnu shemu.U analognoj shemi taj kanal se nalazi u Telemachu Mostar ,ali tu je izlika prelijevanje signala i naslijeđeni ugovor od Moneta.Mislim kako će svi operateri uvesti i HRT4,samo je pitanje vremena.
kakaljin

#5548 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

AdrianMole wrote:Samo za informaciju:Telemach Sarajevo je poslije velikog inzistiranja gledatelja uveo RTL Hrvatska u svoju digitalnu shemu.U analognoj shemi taj kanal se nalazi u Telemachu Mostar ,ali tu je izlika prelijevanje signala i naslijeđeni ugovor od Moneta.Mislim kako će svi operateri uvesti i HRT4,samo je pitanje vremena.
Pa eto primjera kakav je telemach, razlicite programske seme u razlicitim gradovima, telemach u Mostaru ne zatamljuje HRT2 nikako dok ga u Sarajevu zatamljuje, znaci telemachu nisu svi korisnici isti.
The Realist

#5549 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Na momenat se pojavio Travel (izgleda ne HD, tako je pisalo), ali onda promijeniše na TS 3, tj. HRT 3), a TS 11, tj. Nickelodeon je nestao i trenutno ništa nema na njemu. Ali eto, možda se može i danas nešto očekivati, ako Bog da.
dmagic2

#5550 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

Ja volim pogledati i stare filmove,i mislim da je uvodjenje HRT3 kanala super,dok recimo nemam nista protiv MTV kanala koje za razliku od VH1 classic-a,ne gledam...ali to nije razlog da pljujem po njima zato sto su ih uveli?!!
I onaj sa europskim filmovima je odlicna stvar!
Ne kontam samo HS zasto ne uvedu dodatni/e paket/e pa da svako ko hoce da plati vise moze gledati to sto hoce.
A zelje onih pretplatnika koji misle da za 11.50 KM (a ni digitalnu nisu uveli) imaju stotine "dobrih" kanala necu ni
komentarisati!
Locked