respo wrote:ja skenirao i nasao mi 37 kanala
a neki dan samo 15
ovdje jebo lud zbunjenog
Ma meni je isto prvi put automatsko skeniranje pronaslo 30-ak kanala. Onda sam isao od frekvencije do frekvencije na rucno ugadjanje i mjenjao stopu simbola u 6875 pa sam vidjeo da mi nalazi neke nove kanale
Onda sam uradio automatsko skeniranje ali sa sljedecim postavkama (TV je Pany P42G20)
Nacin pretrazivanja:
Svi Kanali
Nacin skeniranja:
Cijelo
Frekvencija:
Automatski
Stopa Simbola:
6875 kSym/S
ID mreze:
Automatski
Frekvencije i kanali na njima su:
319 MHz ( PB-poslije 23h*, HBO Comedy, HBO Adria, + 11 radio stanica)
327 MHz (Atlas, digital 3***,RTL2)
386 MHz ( Wedding tv asia, SCT*, Travel&Living Europe*, World Fashion, XXX*, Hustler*, Civilisation Europe*, Science Europe*)
610 MHz ( Fox Life*, Hallmark*, Hema, Fox Crime*, BBC Entertaiment*, Baby TV**, Fine Living Net**, Balkanika W2*)
618 MHz (DM Sat, OBN, RTS sat, Pink BH, HRT- TV1, HRT- TV2, VIVA)
626 MHz (RAI1, RTL, VOX, TVE Internacional, Das Erste)
634 MHz (TRT-Turk, Reality EMEA1***, Hayat, NatGeo Romenia***, Fashion TV, RTV Montenegro, Al Jazeera Intl, CNN Intl)
642 MHz (MTV Adra, Zone Romanti, TV100, NG Wild, JimJam EMEA****, ESPN America***,Yacht&Sail, Extreme EMEA***)
* Kodirani nema slike (na nekima ima zvuka)
** Kodirani- ali dobijem i sliku i ton, ali na sredini ekrana stoji poruka od TV-a: Kodirani program
*** Kodirani (pise u Info-traci), ali imam i sliku i ton
Ovo je ukupno 50 Kanala. Na Kanalu digital 3 nema nista trenutno a ne pokazuje mi da je kodiran
TV1000 je nekodiran ali imam cesto kockice na njemu, kao da je los signal, mada mi na njemu pokazuje kvalitet signala 10/10, a jacinu 8/10, BER je 0, tj nema gresaka u prenosu. Kakva je situacija kod ostalih sa TV1000, ako i ostali imaju problema onda je do njihovog satelitskog prijema.
Zamolio bih i ostale da ukoliko ima nekih programa koje nisu navedeni ovdje da napišu na koji su frekvenciji.