HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Astrix

#5351 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

The Realist wrote:Pojma nemam, samo 4 analogna kanala imam uštimana.
Koja si to 4 kanala ustimao, da ih potrazim???
hare_mne

#5352 Re: HS kablovska

Post by hare_mne »

da je normalno najbolje bi bilo da svako pola godine ili godinu testiraju korisnike, uz racun da dođe upitnmik koji kanal biste željeli da imate da ponude destak da dva izaberemo al neki "korisni " kanal a ne ovo smeće što čini brojno stanje nista drugo to ne gleda 1% korisnika hS kablovkse i oni to dobro znaju al jbg može im se ;) :-)
The Realist

#5353 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:
The Realist wrote:Postoji li tehnička mogućnost da HS sredi EPG, pa da možemo program pratiti?
Pa,EPG radi na većini bitnih kanala.Nema ga od važnijih kanala na TLC-u,Discovery Science,Discovery World,FLN,MTV Adria(najčešće ne radi).Naravno,još nije proradio na ovim test kanalima...
Meni na modulu ne radi. OK, kada sam na kanalu i pritisnem OK, uglavnom radi, ali da odem na EPG i tako pretražujem, to ne može.
The Realist

#5354 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Astrix wrote:
To me zahebavas :D ?
Dady

#5355 Re: HS kablovska

Post by Dady »

The Realist wrote:
AdrianMole wrote:
The Realist wrote:Postoji li tehnička mogućnost da HS sredi EPG, pa da možemo program pratiti?
Pa,EPG radi na većini bitnih kanala.Nema ga od važnijih kanala na TLC-u,Discovery Science,Discovery World,FLN,MTV Adria(najčešće ne radi).Naravno,još nije proradio na ovim test kanalima...
Meni na modulu ne radi. OK, kada sam na kanalu i pritisnem OK, uglavnom radi, ali da odem na EPG i tako pretražujem, to ne može.
I kod mene na modulu ne radi na panasonicu. Na samsungu radi kao i kod tebe.
Kod nekih programa kao što su njemački radi na oba TV-a sa punom funkcionalnošću. Ali to je zato što ide puni streaming od tih kanala i HS tu ništa ne mjenja.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Astrix

#5356 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

The Realist wrote:
Astrix wrote:
To me zahebavas :D ?
Ne, zasto bih? Mozda se nismo razumijeli... :?
The Realist

#5357 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

PA ne kontam kakve veze moji kanali imaju :D?

BHT, FTV (ženi radi teltexta), Cartoon Network i Vogošća (pojma nemam zašto, niko nikada ne gleda, ali kako nema na digitalnoj, ostavili dok smo pretraživali).
branimir stulic

#5358 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

j..o te.. ovaj Valentino je odron odrona.. Ko li ovo gleda majko moja mila... Strassno.
TheWatcher

#5359 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

O'zone
Globalni moderator

#5360 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

TheWatcher wrote:http://teve.ba/article/12664/spajaju-se ... i-telemach

pa sta ce jadan Enes sada :lol: :lol:
Uvesti u šemu NTV Kladanj i NTV Karakaj
The Realist

#5361 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ne bi me čudilo da dođe do ujedinjenja kablovskih operatera na području BiH (znači ovi mimo Telemacha).

Mislim da je to jedini način da opstanu, mada i tu je ustvari problem Sportkluba, te može biti Fox-a, ostalo mislim da nije i dokle je Arena, imaju neku šansu.
TheWatcher

#5362 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

sve su to male ribe a telemach je hobotnica za njih :mrgreen: moja predvidjanja su da ce zahvaljuci ovim potezom za kratko vrijeme poklopiti veci dio bih a bogami i region :dance:
The Realist

#5363 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

TheWatcher wrote:sve su to male ribe a telemach je hobotnica za njih :mrgreen: moja predvidjanja su da ce zahvaljuci ovim potezom za kratko vrijeme poklopiti veci dio bih a bogami i region :dance:
Može biti, pitanje je na koji način će poslovati ovi što su preostali.

Ja nikako ne želim da prevlada Telemach, jer su puno skuplji od HS-a i to mi se nikako sviđa. Istina, imaju dosta bolju programsku šemu (HS mora barem 10-tak poštenih kanala uvesti da im može konkurisati), ali kod njih se sve dodatno plaća, ali baš sve, a to mi ne odgovara trenutno. Za ono što imam kod HS-a, moramo bih oko 15KM dodatno platiti Telemachu (ponavljam, istina, dobio bih više kanala koje bih gledao, ali mi to trenutno ne odgovara).

Osim toga, ne sviđa mi se pristup Telemacha od samog početka, tako da su mi i radi toga mrski.
afannedim

#5364 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Ma kakav telemach oni samo dolaze na gotovo (kuoili elob, bhcable net, i onaj u zenici i mostaru) gdje su nihovi kablovi, gdje su ono razvodili po zgradama instalacije, u zgrade i kuće gdje su drugi operateri tu mogu samo sanjati da pružaju uslugu.
TheWatcher

#5365 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

pa sta ce im instalacije kada imaju pare da kupuju :?:
The Realist

#5366 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pa da, vjerovatno će ići na preuzimanje.
StupskaBitanga

#5367 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

nek hs ujedini ove firme koje ima po bih u jednu i onda nek se javi
a ne ovako
imaju miss.net u Bihacu, Velnet u Mostaru, VKT u Vakufu ili gdje vec i po Sarajevu 2-3 firme
:-)
Telemach ide na RS i vjerovatno ce od telekom slovenija kupiti aneks (blic.net i elta kabel)
The Realist

#5368 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote:nek hs ujedini ove firme koje ima po bih u jednu i onda nek se javi
a ne ovako
imaju miss.net u Bihacu, Velnet u Mostaru, VKT u Vakufu ili gdje vec i po Sarajevu 2-3 firme
:-)
Telemach ide na RS i vjerovatno ce od telekom slovenija kupiti aneks (blic.net i elta kabel)
Te sve firme koje si nabrojao su HS-ove?

Mislim da im je problem sve to povezati, mada ako drže sve to, teoretski ne moraju i mogu ovako razbijati, dovoljno novca bi trebalo pristizati.

Btw. ako Telemach preuzme Eltu, onda postaje i dijelom vlasnik HS-a?
StupskaBitanga

#5369 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

znam za ovu vrbasku da je njegova 100 posto s tim da je ostatak firmi u joint ventrue opciji mada je i tamo on glavni
Kako god i da nije HS se mora popravljati jer ce im korisnici masovno preci kod konkurencije
The Realist

#5370 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ta zadnja rečenica stoji. Sa netom su odlični, ali dosta kaskaju u programskoj šemi. Mislim da tu jedini plus imaju besplatno HD kanale, nebitno koji paket imaš, ali u ostalom zaostaju.
respo

#5371 Re: HS kablovska

Post by respo »

ne vjerujem da tm moze preuzeti sve jer je tu konkurencijsko vijece ili kako se vec zove
i po tom nekom zakonu nece niko moci biti bas bas vecinski vlasnik ovih kablovski firmi
sad ne znam koji je postotak granica al mislim da se telemach sto se tice preuzimanja moze veoma malo siriti bas zbog tog postotka i eventualnog monopola
StupskaBitanga

#5372 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Telemach ce se siriti tamo gdje nije dostupan pa automatski nema bojazni o monopolu. Trziste manjeg bh entiteta jedno od njih
Telekom Slo rasprodaje svoje kcerke firme
Vec je prodata televizija Planet tv grcima( vlasnik Prve tv i B92 u Srbiji) a uskoro na prodaju idu i operateri u MK, KS a i spominje se i BiH tj pomenuti Aneks sa operaterima u RS-Blic.net i Elta
Valjda se samo ceka dobra cijena
AdrianMole

#5373 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Objedinjenje Telemacha i SBB je samo parada za strane investitore,jer su oni i do sada djelovali kao jedna tvrtka.Naravno,time HS sada i formalno dobija najveću kablovsku tvrtku na Balkanu za konkurenta i jasno kako se ne može sa njima nadmetati u istom cjenovnom razredu.Ipak,HS može pronaći izlaz u čvršćem povezivanju sa ostalim igračima na terenu,a to su prije svega telekom operateri ,osobito M:tel i BH Telecom.Puno znači što je HS dosta jeftiniji od konkurencije i to im je glavni mamac za potencijalne klijente.Naravno,nikada se ne može dostići konkurencija u ponudu kanala ,jer oni imaju eksluzivu na cijeli paket kanala,ali se može mudro, u prvom redu, sa različitim paketima pokriti i one zahtjevnije korisnike koji žele više programa,no samim tim to zahtjeva i veći cjenovni rang.U pogledu interneta HS je sada ispred Telemacha i mislim kako tim segmentom ponude malo tko može biti nezadovoljan.Može se dosta toga učiniti i u samoj funcionalnošću digitale(npr.time shift,snimalica ,to go usluge,videoteka,ažurniji i bolji EPG....).Mislim kako će 2013.godina biti vrlo zanimljiva na medijskom planu.
HOOD

#5374 Re: HS kablovska

Post by HOOD »

Cijela priča se vodi oko 5 kanala: sportklub, sportk +, SK Prime, FOX, FOX movies (eventualno Cinestar, Cinestar A&T, AXN, ID discovery, Comedy Central... total tv) Kada se već priča o dodatnom plaćanju tih kanala, i to na digitalnoj, kao neki "dodatni paket", apsolutna besmislica ( koristio jedno vrijeme i odj.bao). Za cijenu od 14 KM mjesečno koja se odnosi na TOTAL tv, dobijaš sve ponuđene kanale i više od toga što će HS ikada ponuditi-staviti u svoju TV shemu digital/analog. Plaćati digitalu na kojoj gledaš arena sport kanale i koje još??? nema neke posebne logike. Zato je bolja kombinacija uzeti analognu HS(11,50KM), i TOTAL tv paket (start + PLUS paket14 KM). Za te pare puše i telemach i lol i ostali, i nema je.avanja koji je TS 1, TS2 ... TS 50 sve goli .urac!!! I je.e ti se za Enesa i the COMPANY.

Prijedlog se odnosi da ste prije svega tvrdokorni mrzitelj telemacha(le), ili nemate mogućnost priključenja LOL-a.
badmir

#5375 Re: HS kablovska

Post by badmir »

HOOD wrote:Cijela priča se vodi oko 5 kanala: sportklub, sportk +, SK Prime, FOX, FOX movies (eventualno Cinestar, Cinestar A&T, AXN, ID discovery, Comedy Central... total tv) Kada se već priča o dodatnom plaćanju tih kanala, i to na digitalnoj, kao neki "dodatni paket", apsolutna besmislica ( koristio jedno vrijeme i odj.bao). Za cijenu od 14 KM mjesečno koja se odnosi na TOTAL tv, dobijaš sve ponuđene kanale i više od toga što će HS ikada ponuditi-staviti u svoju TV shemu digital/analog. Plaćati digitalu na kojoj gledaš arena sport kanale i koje još??? nema neke posebne logike. Zato je bolja kombinacija uzeti analognu HS(11,50KM), i TOTAL tv paket (start + PLUS paket14 KM). Za te pare puše i telemach i lol i ostali, i nema je.avanja koji je TS 1, TS2 ... TS 50 sve goli .urac!!! I je.e ti se za Enesa i the COMPANY.

Prijedlog se odnosi da ste prije svega tvrdokorni mrzitelj telemacha(le), ili nemate mogućnost priključenja LOL-a.

pa total ti je jednako telemach jednako sbb
iste firme drug tako da i ta opcija otpada
Locked