HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#5301 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

opa22 wrote:i kablove :shock:
Logično da nećeš sve kablove :D.

U suštini, ako je modem tvoj, vrati reciever, daljinski, vjerovatno scart kabl i to je to.
opa22

#5302 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

ok super hvala
AdrianMole

#5303 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Otkrili su sve test kanale:
TEST TS-Eurochannel
TEST TS2-TV5 Monde
TEST TS3-HRT3
TEST TV4-Valentino Etno
TEST TV5-Valentino Folk
Ne znam odakle im ova zadnja dva,ali riječ je o folk kanalima....
Prva tri kanala su dobra :-D
chakany

#5304 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:Otkrili su sve test kanale:
TEST TS-Eurochannel
TEST TS2-TV5 Monde
TEST TS3-HRT3
TEST TV4-Valentino Etno
TEST TV5-Valentino Folk
Ova zadnja dva su dobili besplatno :lol: :lol:
Inace, ova prva tri su super, i nadam se da ce u 2013. uvoditi vise takvih sadrzaja.
Veliki plus za prva tri kanala :thumbup:

P.S. TV5 Monde je na francuskom, ali ima engleski prevod, tako da je to super stvar :thumbup:
The Realist

#5305 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Šta prenosi TV Monde? Koliko je to stvarno dobro?

Što se tiče zadnja dva, stvarno ne znam ko je imao ideju da nam treba još takvih kanala :roll: !?

Hajde za ovaj etno, ako je to ono što mislim, pa hajde, neka ima jedan takav, ako neko voli, ali folk? Pa tih najviše ima, osim ako neke neće gasiti, ali kako god, ne mogu nam to pod nove kanale računati.

Nadao sam se da barem testiraju TravelHD, ili HistoryHD, te naravno, nešto od filmskih, ili slično, a ne ovo....

Nisam zadovoljan, mada hajde, barem su najavili TravelHD i HistoryHD, pa će ih i uvesti, ali za filmske kanale mi dosta loše izgleda.

Moja su nadanja samo da se stvarno radi o DOSTA kanala koje uvode i po ovome što vidim, mora ih barem 15-tak biti, da bi napravili pravo poboljšanje usluge, jer ovih 5 samo djelomično popravlja uslugu, ali jako slabo je to.

Znači:
1 - Eurochannel
2 - TV5 Monde
3 - HRT3
4 - Valentino Etno
5 - Valentino Folk
6 - Travel HD
7 - History HD (mada ne znam koliko ovo kao novi kanal računati, ali hajde, kvaliteta slike jeste stvarno bolja na HD kanalima)
To je sedam kanala za sada za koja smo sigurni da će biti uvedeni, a.B.d. (zamjene CBS kanala ne računam, jer to se moralo uraditi i svi su uradili) i realno, to nije ni približno popravljanje programske šeme, kako su najavili (neću reći da nije nikako, jer jeste, ali....).

Ali hajde, vidjet ćemo šta dalje pripremaju, a svima je jasno šta se traži.
Morales

#5306 Re: HS kablovska

Post by Morales »

ljudovi, jedno pitanje za upucene...zna li ko moze li se samo prikljuciti internet bez kablovske tv u HS-u??
The Realist

#5307 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ne!
bahate

#5308 Re: HS kablovska

Post by bahate »

The Realist wrote:Ne!
Roki, imam osjecaj da ti ovdje prestavljas HS! Vidim azurno odgovaras na sva pitanja! :D
The Realist

#5309 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bahate wrote:
The Realist wrote:Ne!
Roki, imam osjecaj da ti ovdje prestavljas HS! Vidim azurno odgovaras na sva pitanja! :D
Već su me optužili da radim za njih, ali hajde, nema veze :D.

Hebiga, dugo sam njihov korisnik, na početku sam sve ja pitao, sada uglavnom odgovaram, jer sa većinom problema sam se sreo.
AdrianMole

#5310 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Bit će sigurno još kanala,vjerojatno nekih 15-ak.Najavili su još i Crime&Investigation,a logično bi bilo i da ubace VH1Adria.Vidjet ćemo što će biti od filmskih kanala.Definitivno su traženi,ali za kablovske operatere i najskuplji u ponudi...
The Realist

#5311 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Bit će sigurno još kanala,vjerojatno nekih 15-ak.Najavili su još i Crime&Investigation,a logično bi bilo i da ubace VH1Adria.Vidjet ćemo što će biti od filmskih kanala.Definitivno su traženi,ali za kablovske operatere i najskuplji u ponudi...
Mislio sam da je Crime & Investigation onaj CBS Reality, zeznuh se. Da, ima i to, ali realno, nije to ono što većina traži.

Kao što smo pisali, neka naprave dodatne pakete, pa neka plati ko želi, ali da imamo opciju.

EDIT: Sada gledam malo programsku šemu i izgleda da nije tako loše C&I, tj. nije klasični reality program, nego više "serije/epizode" gdje prikazuju neke slučajeve.
mixone1995

#5312 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Ide ovo na bolje svaka cast za nove kanale :thumbup: Neka ubace jos 2-3 filmska i ja prezadovoljan :dance:
Astrix

#5313 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Nisam u toku, jesu li to najavili nove kanale za divno cudo :? i kad bi moglo doci do tih promjena?
mixone1995

#5314 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Astrix wrote:Nisam u toku, jesu li to najavili nove kanale za divno cudo :? i kad bi moglo doci do tih promjena?
Odokativno oko Nove godine :D
tito_sa

#5315 Re: HS kablovska

Post by tito_sa »

mixone1995 wrote:
Astrix wrote:Nisam u toku, jesu li to najavili nove kanale za divno cudo :? i kad bi moglo doci do tih promjena?
Odokativno oko Nove godine :D
pa i red je bio,zadnji put ubaceno nesto da valja 1428 hidzretske godine pred bajram!!!
Astrix

#5316 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Kao i po obicaju svake godine tako uvode promjene od Nove god pa nadalje...
hare_mne

#5317 Re: HS kablovska

Post by hare_mne »

poz pitanje za one koji imaju osnovni paket digitalne i imaju LCD (koja podrzava ove signale koji imaju oznaku DVB-T/C) jer koristite vi onaj glupi resiver ili nema potrebe za tim?? i jel imate sve 4 HD arene? ( planiram uzeti uskoro lcd pa me to zanima ako uzemem digitalnu dali cu imati sve 4 arene HD program i da uštekam ono kabal u Tv a ne onaj resiver da moram kostiti i gluposti .... :-)
zikmu

#5318 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Astrix wrote:Kao i po obicaju svake godine tako uvode promjene od Nove god pa nadalje...
Ma sa kanalima su nam samo zamazali oci... Lafo super kanali, sta cu koji k.rac sa ovim francuskim. Jedino da nam plate kakav kurs francuskog/stranih jezika pa da mozemo gledati. A za ovo uvodjenje folk i etno kanala :-)
AdrianMole

#5319 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

hare_mne wrote:poz pitanje za one koji imaju osnovni paket digitalne i imaju LCD (koja podrzava ove signale koji imaju oznaku DVB-T/C) jer koristite vi onaj glupi resiver ili nema potrebe za tim?? i jel imate sve 4 HD arene? ( planiram uzeti uskoro lcd pa me to zanima ako uzemem digitalnu dali cu imati sve 4 arene HD program i da uštekam ono kabal u Tv a ne onaj resiver da moram kostiti i gluposti .... :-)
Uzmeš Tv koji ima utor za CI modul ,uzmeš karticu od HS-a (besplatno uz osnovni digitalni paket idu svi HD kanali) pa možeš sve pratiti i jednim daljinskim.
zikmu wrote:Ma sa kanalima su nam samo zamazali oci... Lafo super kanali, sta cu koji k.rac sa ovim francuskim. Jedino da nam plate kakav kurs francuskog/stranih jezika pa da mozemo gledati. A za ovo uvodjenje folk i etno kanala :-)
Francuski kanal TV5 Monde ima titlove na 10 -jezika(engleskim,ruskim,njemačkim,nizozemskim...),a i francuski se još uči u školama ako se ne varam.Kao što rekoh 3 dobra kanala i 2 smeća.Neka budu tri takve grupe i ja sam zadovoljan :D
chakany

#5320 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:
hare_mne wrote:poz pitanje za one koji imaju osnovni paket digitalne i imaju LCD (koja podrzava ove signale koji imaju oznaku DVB-T/C) jer koristite vi onaj glupi resiver ili nema potrebe za tim?? i jel imate sve 4 HD arene? ( planiram uzeti uskoro lcd pa me to zanima ako uzemem digitalnu dali cu imati sve 4 arene HD program i da uštekam ono kabal u Tv a ne onaj resiver da moram kostiti i gluposti .... :-)
Uzmeš Tv koji ima utor za CI modul ,uzmeš karticu od HS-a (besplatno uz osnovni digitalni paket idu svi HD kanali) pa možeš sve pratiti i jednim daljinskim.
zikmu wrote:Ma sa kanalima su nam samo zamazali oci... Lafo super kanali, sta cu koji k.rac sa ovim francuskim. Jedino da nam plate kakav kurs francuskog/stranih jezika pa da mozemo gledati. A za ovo uvodjenje folk i etno kanala :-)
Francuski kanal TV5 Monde ima titlove na 10 -jezika(engleskim,ruskim,njemačkim,nizozemskim...),a i francuski se još uči u školama ako se ne varam.Kao što rekoh 3 dobra kanala i 2 smeća.Neka budu tri takve grupe i ja sam zadovoljan :D
Ko ne zna francuski, zna engleski. Ja sam ucio francuski u srednjoj skoli, i znam osnovne rijeci, ali engleski znam bolje.Tako da sam sinoc gledao super francusku seriju na TV5Monde oko ponoci Traffics tako nekako se zove.
Upalio sam titl na engleskom i stvar rijesena :mrgreen:
Astrix

#5321 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

zikmu wrote:
Astrix wrote:Kao i po obicaju svake godine tako uvode promjene od Nove god pa nadalje...
Ma sa kanalima su nam samo zamazali oci... Lafo super kanali, sta cu koji k.rac sa ovim francuskim. Jedino da nam plate kakav kurs francuskog/stranih jezika pa da mozemo gledati. A za ovo uvodjenje folk i etno kanala :-)
Dobro mislio sam opcenito na HS, nekad pocetkom ove godine su nam poboljsali internet, sad eto kao pokusavaju sa kanalima, ali moje misljenje je da HS ima najgoru ponudu sto se tice kablovske, ja od onih 60-tak kanala gledam mozda 3-4 uglavnom dokumnetarne i filmske i nista vise...
branimir stulic

#5322 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

Astrix wrote:
zikmu wrote:
Dobro mislio sam opcenito na HS, nekad pocetkom ove godine su nam poboljsali internet, sad eto kao pokusavaju sa kanalima, ali moje misljenje je da HS ima najgoru ponudu sto se tice kablovske, ja od onih 60-tak kanala gledam mozda 3-4 uglavnom dokumnetarne i filmske i nista vise...
Očito nisi koristio ELOB i njihov MMDS .... da vidis samo tih ljepota...
Astrix

#5323 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Nisam, oduvjek sam na HS-u...
zikmu

#5324 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

AdrianMole wrote:
Pa bilo bi dobro da rade titlovi... ali po obicaju ne frcera :(
TheWatcher

#5325 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

AdrianMole wrote:Otkrili su sve test kanale:
TEST TS-Eurochannel
TEST TS2-TV5 Monde
TEST TS3-HRT3
TEST TV4-Valentino Etno
TEST TV5-Valentino Folk
ta zadnja dva su vjerovatno zamjene za Fox i Fox movies :dance:
Locked