HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq
Moderator

#19301 Re: HS kablovska

Post by Benq »

artuditu wrote: Hvala na odgovru :)

Znači li to da ako sam ugovor potpisala u oktorbru na 24 mjeseca, pickbox ne mogu dobiti dok tih 24 mjeseca ne istekne?
Nema na cemu :)

Mozes ga obnoviti bez problema , to je dosta korisnika radilo da bi dobili Pickbox i Cinestar Premiere, ne moras cekati da istekne ugovor.
artuditu

#19302 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

Benq wrote:
artuditu wrote: Hvala na odgovru :)

Znači li to da ako sam ugovor potpisala u oktorbru na 24 mjeseca, pickbox ne mogu dobiti dok tih 24 mjeseca ne istekne?
Nema na cemu :)

Mozes ga obnoviti bez problema , to je dosta korisnika radilo da bi dobili Pickbox i Cinestar Premiere, ne moras cekati da istekne ugovor.
Super! Hvala još jednom :thumbup:
ufo

#19303 Re: HS kablovska

Post by ufo »

kakaljin wrote:
ufo wrote:Drugari, zna li neko sta se desilo - jutros preko 50% kanala na DVB-u zakljucano!?
Telemah zavrnuo pipu
Sto se mene tice, nakon ovoga, zavrnuli su je sebi ;-) Svakako pratim Serie A.
Nakon visegodisnjeg koristenja, bye bye HS & Telemach!
radiša

#19304 Re: HS kablovska

Post by radiša »

zakljucali ftv hd kanal koji se ne placa,idjtv kanal ide na jutub 24 oni ga zakljucali,kakvi retardi pa ko ce im to placat kad je svakako dzaba.
Voltriz

#19305 Re: HS kablovska

Post by Voltriz »

ufo wrote:
kakaljin wrote:
ufo wrote:Drugari, zna li neko sta se desilo - jutros preko 50% kanala na DVB-u zakljucano!?
Telemah zavrnuo pipu
Sto se mene tice, nakon ovoga, zavrnuli su je sebi ;-) Svakako pratim Serie A.
Nakon visegodisnjeg koristenja, bye bye HS & Telemach!
Upravo tako, ista stvar i kod mene. Ne pada mi napamet placati nesto sto drugi imaju u osnovnom paketu. Neprofesionalno ponasanje i krajnje bezobrezan odnos prema kupcima. Uostalom, nije monopol pa da se mora ostati kod njih.
Adriatic

#19306 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Ovi će još malo pa prekucati i Enesa.
Pa je li vas imalo stid, da zaključate kanale koji se nikada nisu zaključavali?
Malo vam para?
Capsicum

#19307 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

Jos jedan u nizu supackih poteza. Ne mogu natjerati ljude da predju na te njihove "napredne usluge", pa onda malo malo nesto ukinu i poskupe. Najgore je to sto alternative nema. Drzava im je omogucila da ostvare gotovo 100% monopol i sad vedre i oblace kako im je ceif.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19308 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:Image

imam TGF paket zašto su mi ukinuti Cinestar TV premier 1 i 2 ako ih imam u ponudi... :evil:
Zato sto je vjerovatno to ponuda za nove korisnike a ne za one koji to vec jesu. Jebaji ga licno i mene je to nerviralo u pocetku ali onda uzmes banalan primjer da si sinoc kupio kilo mesa za 20 KM i danas dosao u radnju kad to meso 15KM......nece ti niko vratiti tu razliku. Mada ovdje u principu mislim ali ne tvrdim da bi za iste pakete svi imati identicnu ponudu kanala a cijena je nesto drugo i kaci se na ovo sto sam prije napisao. Dakle ako po novom TGF ima ove programe koje si naveo onda bi ih morali imati svi korisnici TGF-a.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19309 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Capsicum wrote:Jos jedan u nizu supackih poteza. Ne mogu natjerati ljude da predju na te njihove "napredne usluge", pa onda malo malo nesto ukinu i poskupe. Najgore je to sto alternative nema. Drzava im je omogucila da ostvare gotovo 100% monopol i sad vedre i oblace kako im je ceif.
Ma nije bas tako...imas alternativu BH Telecom u citavoj BiH i Logosoft u malom dijelu Sarajeva. Ovaj prvi ja ne bih uzeo cini mi se da ga dzaba daju ne zbog nekog extra nekvalitetta nego zbog visedecenijskog bezobrazluka BH Telecoma. Logosoft je druga prica ali ga samo rijetki mogu imati. Doduse evo sad sam gledao Logosoft i mislim da su skuplji nego TM i da imaju losiju ponudu kanala u trio paketima ali su Quadro jaci
Capsicum

#19310 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

hrasno38 wrote:
Capsicum wrote:Jos jedan u nizu supackih poteza. Ne mogu natjerati ljude da predju na te njihove "napredne usluge", pa onda malo malo nesto ukinu i poskupe. Najgore je to sto alternative nema. Drzava im je omogucila da ostvare gotovo 100% monopol i sad vedre i oblace kako im je ceif.
Ma nije bas tako...imas alternativu BH Telecom u citavoj BiH i Logosoft u malom dijelu Sarajeva. Ovaj prvi ja ne bih uzeo cini mi se da ga dzaba daju ne zbog nekog extra nekvalitetta nego zbog visedecenijskog bezobrazluka BH Telecoma. Logosoft je druga prica ali ga samo rijetki mogu imati. Doduse evo sad sam gledao Logosoft i mislim da su skuplji nego TM i da imaju losiju ponudu kanala u trio paketima ali su Quadro jaci
Telecom i Logosoft nude slicne, ali ne iste usluge. Oni nude iptv, sto znaci da ti za svaki TV treba receiver (dakle nema analogne TV uopste na drugim televizorima). Drugo, infrastruktura kroz koju nude svoje usluge je ogranicena (uglavnom), pa cesto kad gledas TV, imas, za danasnje standarde, bijednu brzinu interneta (Moja TV). Nema mogucnosti da koristis CI module, sto je meni recimo vrlo bitno, jer ne zelim dodatne daljinske upravljace. Logosofta u mom naselju nema, a nece ga izgleda nikad ni biti kako je krenulo. Realno oni nisu nikakav konkurent nikome, jer su premali, ne treba ih uopste mijesati u ovu pricu.

Nazalost konkurencije na trzistu kablovskih operatera vise nema. Obezbjedjen je apsolutni monopol, sto se vec vidi po laganom dizanju cijena, ucjenjivanju korisnika i sl.
azurna_obala

#19311 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Maloprije zovu iz telemacha, kažu zbog prelaska na digitalnu. Da li se mora preći, jer ja zaista ne želim da plaćam išta više od ove analogne, jer mi ne treba?
Capsicum

#19312 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

azurna_obala wrote:Maloprije zovu iz telemacha, kažu zbog prelaska na digitalnu. Da li se mora preći, jer ja zaista ne želim da plaćam išta više od ove analogne, jer mi ne treba?
Ne vjerujem da ukidaju analognu. Jos uvijek oni imaju dosta korisnika analogne. Da su im trn u oku, jesu, jer bi voljeli da im mogu uvaliti jos brdo nepotrebnih usluga za samo 52,90.

Vjerovatno su te zvali da ti ponude neki od paketa usluga. Mene zovu svakih 15 dana i svaki put im objasnim da mi bolje od KID8 ne treba i da necu da placam ni fening vise. Al dzaba, ne odustaju. Samo izgleda da sad prelaze na novu taktiku, a to je osakacivanje usluga za one koji ne zele da pristanu na potpisivanje novih ugovora.
azurna_obala

#19313 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Capsicum wrote: Ne vjerujem da ukidaju analognu. Jos uvijek oni imaju dosta korisnika analogne. Da su im trn u oku, jesu, jer bi voljeli da im mogu uvaliti jos brdo nepotrebnih usluga za samo 52,90.

Vjerovatno su te zvali da ti ponude neki od paketa usluga. Mene zovu svakih 15 dana i svaki put im objasnim da mi bolje od KID8 ne treba i da necu da placam ni fening vise. Al dzaba, ne odustaju. Samo izgleda da sad prelaze na novu taktiku, a to je osakacivanje usluga za one koji ne zele da pristanu na potpisivanje novih ugovora.

Onda kažem neka hvala.
Ne znam da analognu mogu osakatiti više nego što jest, ali eto radije ću i to, nego preci na skuplje pakete.
r_faruk

#19314 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Ne znam da analognu mogu osakatiti više nego što jest, ali eto radije ću i to, nego preci na skuplje pakete.
jedino da nam dodju kablove rezat' :)
DaysleepeR

#19315 Re: HS kablovska

Post by DaysleepeR »

r_faruk wrote:
jedino da nam dodju kablove rezat' :)
meni je lola jednom izrezao. ja došao sa posla, skinuo kanalicu u haustoru, povezao žice, vratio kanalicu i ljepota.
Puf

#19316 Re: HS kablovska

Post by Puf »

Jel ovo bilo ukidanje HD kanala neko? Nemam vise onaj discovery science HD i discovery show HD , do sad uredno fercerali na KID8, kad od prije 2 dana nista, ne rade...
Benq
Moderator

#19317 Re: HS kablovska

Post by Benq »

aldinmah wrote:Jel ovo bilo ukidanje HD kanala neko? Nemam vise onaj discovery science HD i discovery show HD , do sad uredno fercerali na KID8, kad od prije 2 dana nista, ne rade...
To je bio HD paket koji je promotivno pusten svim korisnicima radi spajanja HS/HKB sa Telemach-om , da se ljudi upoznaju sa novom ponudom. HD paket je iskljucen 16.01.
nookey

#19318 Re: HS kablovska

Post by nookey »

Ima li neko listu kanala koja imamo na KID 8 i zna li neko kako da isfiltriram na tv-u kanale samo koji imaju signal, znači da mi ne stoje sad i ovi kanali koje sam nekad imao nego samo oni koje trenutno imam?
emcagaTM87

#19319 Re: HS kablovska

Post by emcagaTM87 »

kid 8 nekadasnji koji paket je sad alternativa tom ? sta se desava ??? net imam brzinu MAX download 10 Mbps upload 1,2 Mbps mislim da placam vise od toga ?Mozete li mi navesti koji brzinu trebam da imam, i zasto zadnjih mjesec je ova brzina koju maksimlno izvlacim ?? Kontam da li jos radi onaj Dial up pa na njega se nakacit isto me dodje, a placaj 50 km makar je tamo jeftinije :? :? smjesnooooooo
Radar71

#19320 Re: HS kablovska

Post by Radar71 »

emcagaTM87 wrote:kid 8 nekadasnji koji paket je sad alternativa tom ? sta se desava ??? net imam brzinu MAX download 10 Mbps upload 1,2 Mbps mislim da placam vise od toga ?Mozete li mi navesti koji brzinu trebam da imam, i zasto zadnjih mjesec je ova brzina koju maksimlno izvlacim ?? Kontam da li jos radi onaj Dial up pa na njega se nakacit isto me dodje, a placaj 50 km makar je tamo jeftinije :? :? smjesnooooooo
http://www.hs-ktv.ba/?page_id=4658
emcagaTM87

#19321 Re: HS kablovska

Post by emcagaTM87 »

Image
Ako je ovo normalno za bivsi kid 8 [emoji33] [emoji40]

Poslano sa mog GT-I9060 koristeći Tapatalk
Gigatron

#19322 Re: HS kablovska

Post by Gigatron »

koristim kid 8 npaket.,i zadnjih nekoliko dana pojavljuju mi se problemi sa digitalnom,kotistim d3 mini uredaj,desava se da na grupama tv sadrzaja ,grupa filmova primjera radi pored kanala filmsklog sadrzaja pojavljuju se neki i drugi kanali ne filmskog sadrzaja ,primera radi neki lokalni kanal ,dkomentarni i tako.tako je slicno i u osalim grupama.

cesto se desava i da kada hocu da prebacim neki kanal koji mogu gledati i u ponudi je cesto bude zatamnjena slika i pise provjerite kartci .jel to noramlno kakvu covjece karticu i moram tri 4 puta upaliti izgasiti d3 mini da bi mi pokazo sliku ,i pretezno to kratko traje opet se pojavi natpis provjetrite karticu ono wtf sta je sad ovo

u cemu je stvar hardverske ili softverske prirode.

molio bih jednu informaciju .kada su u pitanju ove nove punude trio paketa sa godinjskim popustom 10 KM manje .interesuje me slijedece da li nako isteka 12 mjeseci od potpisa ugoora da li je nakon sto se vratin redovna cjena nekog od trio paketa da li je u tu cjenu sve uracunato pa i pretplata telefonije .

kakva su vasa iskustva vas ,koji imate telefoniju u nekom od tio paketa.jeste li zadovoljni.

Unaprijed hvala :-D
amar1994

#19323 Re: HS kablovska

Post by amar1994 »

Je li iko od vas koji koristite KID pakete uspio da se nagodi , da dodatno placa ove HD kanale . Nama rekose , kao navodno ne moze na ove stare CI module , a do neki dan radili ti isti kanali :lol: , hoce da predjemo izgleda na telemach pakete.

Ma iskreno , nabijem telemach i monopol njihov skupa :zzzz: :bih: :bih:
Benq
Moderator

#19324 Re: HS kablovska

Post by Benq »

amar1994 wrote:Je li iko od vas koji koristite KID pakete uspio da se nagodi , da dodatno placa ove HD kanale . Nama rekose , kao navodno ne moze na ove stare CI module , a do neki dan radili ti isti kanali :lol: , hoce da predjemo izgleda na telemach pakete.
Radili su preko DVB-C mreze , nisu bili kodirani pa si ih mogao gledati kao i svi mi.
amar1994

#19325 Re: HS kablovska

Post by amar1994 »

Benq wrote:
amar1994 wrote:Je li iko od vas koji koristite KID pakete uspio da se nagodi , da dodatno placa ove HD kanale . Nama rekose , kao navodno ne moze na ove stare CI module , a do neki dan radili ti isti kanali :lol: , hoce da predjemo izgleda na telemach pakete.
Radili su preko DVB-C mreze , nisu bili kodirani pa si ih mogao gledati kao i svi mi.
:thumbup:
I nije mi jasno , sto ne mogu sad doplatiti za njih da imam , nego novi paket , pa novi CI moduli , pa tek onda :-) :roll:
Locked