navlakuša, da se pređe kod njih na pakete naravnoMantis wrote:Nisam prešao ni na kakav njihov paket već sam zadržao od ranije ono dok sam bio na HS-u...pa mislio sam da je to sad isto
HS kablovska
Moderator: anex
-
Holms
#19251 Re: HS kablovska
-
kakaljin
#19252 Re: HS kablovska
Pa svima su dali nove brojeve ugovora iako se nisu potpisivali nikakvi ugovori, kada se telemach spojio sa HS-omHolms wrote:navlakuša, da se pređe kod njih na pakete naravnoMantis wrote:Nisam prešao ni na kakav njihov paket već sam zadržao od ranije ono dok sam bio na HS-u...pa mislio sam da je to sad isto
-
Holms
#19253 Re: HS kablovska
šta ovo ukinuše viasat nature radi jebene Nove????????????
izgubismo kako tako dobar kanal radi kanala koji emituje blokove reklama od 20 minuta i koji će pola dana biti zatamnjen?
izgubismo kako tako dobar kanal radi kanala koji emituje blokove reklama od 20 minuta i koji će pola dana biti zatamnjen?
-
rizibizi
#19254 Re: HS kablovska
Kod staraca imam hema 2 risivere, kako da preskeniram kanale liste se pogubile totalno.
- MTV
#19255 Re: HS kablovska
Mislim da je bilo dosta price oko toga, pa po pamcenju, mislim da te Heme ne podrzavaju novi TM signal i da opremu treba zamijeniti novom. Nadam se da se varam i da ima nacina i bez zamjene.rizibizi wrote:Kod staraca imam hema 2 risivere, kako da preskeniram kanale liste se pogubile totalno.
- ufo
#19256 Re: HS kablovska
Drugari, moze li neko molim vas postaviti frekvenciju od Nova TV za DVB? Na analagnoj mi se pojavila, ali na DTV nijedan kanal nije zamjenjen ovim, pa da skeniram frekvenciju. Hvala unaprijed!
- kloniran
#19257 Re: HS kablovska
570000ufo wrote:Drugari, moze li neko molim vas postaviti frekvenciju od Nova TV za DVB? Na analagnoj mi se pojavila, ali na DTV nijedan kanal nije zamjenjen ovim, pa da skeniram frekvenciju. Hvala unaprijed!
- ufo
#19258 Re: HS kablovska
Hvala puno!kloniran wrote:570000ufo wrote:Drugari, moze li neko molim vas postaviti frekvenciju od Nova TV za DVB? Na analagnoj mi se pojavila, ali na DTV nijedan kanal nije zamjenjen ovim, pa da skeniram frekvenciju. Hvala unaprijed!
-
rizibizi
#19259 Re: HS kablovska
Znaci to sto sam kupio STB kod Enesage mogu macku o rep da okacim, a pretpostavljam ni Telemach nece da zamjeni ovo smece dok ne predju na neki od njihovih paketa. Dakle, upali smo u procjep, placam nesto sto ne mogu da gledam, a ne mogu da gledam iz tehnickih razlogaMTV wrote:Mislim da je bilo dosta price oko toga, pa po pamcenju, mislim da te Heme ne podrzavaju novi TM signal i da opremu treba zamijeniti novom. Nadam se da se varam i da ima nacina i bez zamjene.rizibizi wrote:Kod staraca imam hema 2 risivere, kako da preskeniram kanale liste se pogubile totalno.
- Benq
- Moderator
#19260 Re: HS kablovska
Mijenjaju se samo oni obicni sivi Hema resiveri , i to ako imas dva takva resivera onda ce ti oni zamijeniti besplatno samo onaj glavni.rizibizi wrote: Znaci to sto sam kupio STB kod Enesage mogu macku o rep da okacim, a pretpostavljam ni Telemach nece da zamjeni ovo smece dok ne predju na neki od njihovih paketa. Dakle, upali smo u procjep, placam nesto sto ne mogu da gledam, a ne mogu da gledam iz tehnickih razloga
Inace , kada skeniras kanale na tim resiverima , za frekvenciju odaberi 666000 , Symbol Rate 6956kS/s i Modulacija 256QAM
-
rizibizi
#19261 Re: HS kablovska
Kod staraca je HEMA2, nije onaj sivi nego crni.
za parametre, moram probati.
-
Gigatron
#19262 Re: HS kablovska
javaljam se u vezi jedne stvari.zasto tv gledaoci u bosni i hercegovini nemaju mogucnost geldanja svjetskog rukometnog prvenstva na programu rtl hr koji je ujedno otkupio prava na prenos pomenutog prvenstva .gospodo draga smatra da to nije uredu ,vasi smo pretplatnici u cjenu koju placamo vama, uraunata je negdje i cjena gledanja ovog kanala ,ako ga vec placamo,placam , hocemo da imam pristup prava gledanja svih tv sadrzaja ovog kanala ne samog ovog nego ovo generalno vazi za masu jos reionalnigh kanala ,a ne kako se kome cefne ,ali zato ti strani regionalni sujedni kanali mogu bez granic maltretirati i bez problema zasipati bh gledaoc reklamam iz svojih maticnih zemalja , gdje veliki broj tih kanala ne placa on sto ih sleduje po zakonima bih da za emitovanje tih reklama uredno plate drzavi bih .....
- dinao
#19263 Re: HS kablovska
Ima li onog supporta ovdje?
Zasto nema zvuka na GINX TV i CinestarTV Premiere1
Zasto nema zvuka na GINX TV i CinestarTV Premiere1
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19264 Re: HS kablovska
Otkupili prenose samo za podrucje Hrvatske i to je nesto sto je najnormalnije da se desava kod TV luca.Gigatron wrote:javaljam se u vezi jedne stvari.zasto tv gledaoci u bosni i hercegovini nemaju mogucnost geldanja svjetskog rukometnog prvenstva na programu rtl hr koji je ujedno otkupio prava na prenos pomenutog prvenstva .gospodo draga smatra da to nije uredu ,vasi smo pretplatnici u cjenu koju placamo vama, uraunata je negdje i cjena gledanja ovog kanala ,ako ga vec placamo,placam , hocemo da imam pristup prava gledanja svih tv sadrzaja ovog kanala ne samog ovog nego ovo generalno vazi za masu jos reionalnigh kanala ,a ne kako se kome cefne ,ali zato ti strani regionalni sujedni kanali mogu bez granic maltretirati i bez problema zasipati bh gledaoc reklamam iz svojih maticnih zemalja , gdje veliki broj tih kanala ne placa on sto ih sleduje po zakonima bih da za emitovanje tih reklama uredno plate drzavi bih .....
-
kakaljin
#19265 Re: HS kablovska
Naravno da je normalno, ali u situaciji gdje niko nije otkupio prava za BiH, onda bi se trebalo naci neko rijesenje i pustiti korisnicima u BiH da mogu gledati svjetsko prvenstvo u rukometu na normalan nacin.hrasno38 wrote:Otkupili prenose samo za podrucje Hrvatske i to je nesto sto je najnormalnije da se desava kod TV luca.Gigatron wrote:javaljam se u vezi jedne stvari.zasto tv gledaoci u bosni i hercegovini nemaju mogucnost geldanja svjetskog rukometnog prvenstva na programu rtl hr koji je ujedno otkupio prava na prenos pomenutog prvenstva .gospodo draga smatra da to nije uredu ,vasi smo pretplatnici u cjenu koju placamo vama, uraunata je negdje i cjena gledanja ovog kanala ,ako ga vec placamo,placam , hocemo da imam pristup prava gledanja svih tv sadrzaja ovog kanala ne samog ovog nego ovo generalno vazi za masu jos reionalnigh kanala ,a ne kako se kome cefne ,ali zato ti strani regionalni sujedni kanali mogu bez granic maltretirati i bez problema zasipati bh gledaoc reklamam iz svojih maticnih zemalja , gdje veliki broj tih kanala ne placa on sto ih sleduje po zakonima bih da za emitovanje tih reklama uredno plate drzavi bih .....
- hrasno38
#19266 Re: HS kablovska
Slazem se ali ne mozemo kriviti kablovske operatere zasto blokiraju RTL nego iskljucivo ove nase mudonje od TV kuca sto niko nije odkupio prava.kakaljin wrote:Naravno da je normalno, ali u situaciji gdje niko nije otkupio prava za BiH, onda bi se trebalo naci neko rijesenje i pustiti korisnicima u BiH da mogu gledati svjetsko prvenstvo u rukometu na normalan nacin.hrasno38 wrote:Otkupili prenose samo za podrucje Hrvatske i to je nesto sto je najnormalnije da se desava kod TV luca.Gigatron wrote:javaljam se u vezi jedne stvari.zasto tv gledaoci u bosni i hercegovini nemaju mogucnost geldanja svjetskog rukometnog prvenstva na programu rtl hr koji je ujedno otkupio prava na prenos pomenutog prvenstva .gospodo draga smatra da to nije uredu ,vasi smo pretplatnici u cjenu koju placamo vama, uraunata je negdje i cjena gledanja ovog kanala ,ako ga vec placamo,placam , hocemo da imam pristup prava gledanja svih tv sadrzaja ovog kanala ne samog ovog nego ovo generalno vazi za masu jos reionalnigh kanala ,a ne kako se kome cefne ,ali zato ti strani regionalni sujedni kanali mogu bez granic maltretirati i bez problema zasipati bh gledaoc reklamam iz svojih maticnih zemalja , gdje veliki broj tih kanala ne placa on sto ih sleduje po zakonima bih da za emitovanje tih reklama uredno plate drzavi bih .....
- navedeni
#19267 Re: HS kablovska
Enese, cure li milioni lagano
-
Gigatron
#19268 Re: HS kablovska
vidi jarane to se nmene ne tice ja placam da gledam taj kanalč i sve njihove sadrzaje ako vec placam hocu da imam puni pristup svim sadrzajima koja doticna tv prenosi ili ce prenosti,ja ovo smatram licno dikriminacijom i da nije uredu.ne samo oni nego svi regionalni.kanali ali zato kada treba zatrpati reklamam iz svoje zemlje geldaoce u bih tu su prvaci ,a da malo ko od njih placa poreze na te stvari i ,to je cist kriminal.hrasno38 wrote:Otkupili prenose samo za podrucje Hrvatske i to je nesto sto je najnormalnije da se desava kod TV luca.Gigatron wrote:javaljam se u vezi jedne stvari.zasto tv gledaoci u bosni i hercegovini nemaju mogucnost geldanja svjetskog rukometnog prvenstva na programu rtl hr koji je ujedno otkupio prava na prenos pomenutog prvenstva .gospodo draga smatra da to nije uredu ,vasi smo pretplatnici u cjenu koju placamo vama, uraunata je negdje i cjena gledanja ovog kanala ,ako ga vec placamo,placam , hocemo da imam pristup prava gledanja svih tv sadrzaja ovog kanala ne samog ovog nego ovo generalno vazi za masu jos reionalnigh kanala ,a ne kako se kome cefne ,ali zato ti strani regionalni sujedni kanali mogu bez granic maltretirati i bez problema zasipati bh gledaoc reklamam iz svojih maticnih zemalja , gdje veliki broj tih kanala ne placa on sto ih sleduje po zakonima bih da za emitovanje tih reklama uredno plate drzavi bih .....
pozivam predstavnike , ovog kablovskog operatera da razmotri ovakva pitanja u vezi prava prenosa tv sadrzaja kanala iz susjednih drzava na teritoriji bih jer smatram da su gledaoci u bih diskriminirani po mnogo stvari placamo , te kanale mislim da je uredu i da imamo pravo pristupa svim tv sadrzajima kao i njihovi domaci gledaoci .ako to ne zele ne treba ni da imamo takve kanale u tv ponudi.
- hrasno38
#19269 Re: HS kablovska
Ne nisi u pravu.... mislim ja bi volio da jesi ali nisi u pravu. Za sportske prenose moraju se otkupiti prava i ta prava su uglavnom i skoro pa uvijek samo za zemlju iz koje je ta TV kuca jer nisu uopste u pitanju male cifre. Isto ti je i sa TV serijama za koje se takodje otkupljuju prava i to nema apsolutno veze sa diskriminacijom, Diskriminacija bi bila da igra nasa reprezentacija a recimo BHT ne da da se utakmice prikazuju na nekom kablovskom operateru. Pa jel imas nasu fudbalsku ligu u kojoj kad utakmice prenosi Moja TV moze se slikati ako nemas Moja TV. To je za mene puno ve3ca diskriminacija nego sto ne mogu gledati svjetsko prvenstvo na kojem ne igra moja zemlja.Gigatron wrote:vidi jarane to se nmene ne tice ja placam da gledam taj kanalč i sve njihove sadrzaje ako vec placam hocu da imam puni pristup svim sadrzajima koja doticna tv prenosi ili ce prenosti,ja ovo smatram licno dikriminacijom i da nije uredu.ne samo oni nego svi regionalni.kanali ali zato kada treba zatrpati reklamam iz svoje zemlje geldaoce u bih tu su prvaci ,a da malo ko od njih placa poreze na te stvari i ,to je cist kriminal.hrasno38 wrote:Otkupili prenose samo za podrucje Hrvatske i to je nesto sto je najnormalnije da se desava kod TV luca.Gigatron wrote:javaljam se u vezi jedne stvari.zasto tv gledaoci u bosni i hercegovini nemaju mogucnost geldanja svjetskog rukometnog prvenstva na programu rtl hr koji je ujedno otkupio prava na prenos pomenutog prvenstva .gospodo draga smatra da to nije uredu ,vasi smo pretplatnici u cjenu koju placamo vama, uraunata je negdje i cjena gledanja ovog kanala ,ako ga vec placamo,placam , hocemo da imam pristup prava gledanja svih tv sadrzaja ovog kanala ne samog ovog nego ovo generalno vazi za masu jos reionalnigh kanala ,a ne kako se kome cefne ,ali zato ti strani regionalni sujedni kanali mogu bez granic maltretirati i bez problema zasipati bh gledaoc reklamam iz svojih maticnih zemalja , gdje veliki broj tih kanala ne placa on sto ih sleduje po zakonima bih da za emitovanje tih reklama uredno plate drzavi bih .....
pozivam predstavnike , ovog kablovskog operatera da razmotri ovakva pitanja u vezi prava prenosa tv sadrzaja kanala iz susjednih drzava na teritoriji bih jer smatram da su gledaoci u bih diskriminirani po mnogo stvari placamo , te kanale mislim da je uredu i da imamo pravo pristupa svim tv sadrzajima kao i njihovi domaci gledaoci .ako to ne zele ne treba ni da imamo takve kanale u tv ponudi.
-
Gigatron
#19270 Re: HS kablovska
hrasno 38@
sta onda placamo da gledamo njihove dnevnike svaka cast tebi, ali po meni ovo nije posteno mi placamo cjenu isto kao i njiiv domaci gledaoci ,ne znam jer ralika u parama jesu li domace pare sladje pa se daje njihovim platisama prednost ili sta vec,moje misljenje je ako te vec placam hocu da imam jednak pristup tv sadrzaju kao i svaki gledao u HR ovo se odnosi i na bilo koju regionalnu telku
sta onda placamo da gledamo njihove dnevnike svaka cast tebi, ali po meni ovo nije posteno mi placamo cjenu isto kao i njiiv domaci gledaoci ,ne znam jer ralika u parama jesu li domace pare sladje pa se daje njihovim platisama prednost ili sta vec,moje misljenje je ako te vec placam hocu da imam jednak pristup tv sadrzaju kao i svaki gledao u HR ovo se odnosi i na bilo koju regionalnu telku
- hrasno38
#19271 Re: HS kablovska
Ama ne placas isto i nije to izmisljanje tople vode nego je tako pravilo svugdje sto se tice otkupa prava prenosa sportskih dogadjaja. Da recimo Telemach pusti te prenose bio bi zestoko kaznjen zbog krsenja prava. Jebaji ga nismo mi to izmislili nego nismo navikli da postoje pravila u svijetu koja se uglavnom u vecini drzava postuju. Dakle RTL je potpisao ugovor za prenose na teritoriji Hrvatske za (karikiram) milion EUR i da je htio da se gleda u BiH morao je dati jos milion mada nisam siguran da li je i to moguce jer postoje domace TV kuce koje bi trebale da prenose velike sportske dogadjaje.Gigatron wrote:hrasno 38@
-
kakaljin
#19272 Re: HS kablovska
Ja sam @gigatron-a shatio da ako neki kanal ne mozemo gledati u punom kapacitetu da ga onda i nemamo u ponudi kablovskog operatera.
- radiša
#19273 Re: HS kablovska
Na logosoftu ide rukomet na rtl-u bez problema,mislim da ti prica nije na mjestu.Prije bih rekao da telemah uopste ne placa taj kanal i prenosi sve sto je free.hrasno38 wrote:Ama ne placas isto i nije to izmisljanje tople vode nego je tako pravilo svugdje sto se tice otkupa prava prenosa sportskih dogadjaja. Da recimo Telemach pusti te prenose bio bi zestoko kaznjen zbog krsenja prava. Jebaji ga nismo mi to izmislili nego nismo navikli da postoje pravila u svijetu koja se uglavnom u vecini drzava postuju. Dakle RTL je potpisao ugovor za prenose na teritoriji Hrvatske za (karikiram) milion EUR i da je htio da se gleda u BiH morao je dati jos milion mada nisam siguran da li je i to moguce jer postoje domace TV kuce koje bi trebale da prenose velike sportske dogadjaje.Gigatron wrote:hrasno 38@
-
riko-ga
#19274 Re: HS kablovska
Evo moze li neko odgovoriti da li Telemah zatamnjuke RTL na podrucju Hercegovine?To me bas interesuje.
- hrasno38
#19275 Re: HS kablovska
To sto ide na Logosoftu moze isto tako znaciti da Logosoft to pusta "piratski" ili ima drukciji ugovor sa RTL-om. Najbolje je da se postavi ovdje pitanje Telemachu zasto nema prenosa.radiša wrote:Na logosoftu ide rukomet na rtl-u bez problema,mislim da ti prica nije na mjestu.Prije bih rekao da telemah uopste ne placa taj kanal i prenosi sve sto je free.hrasno38 wrote:Ama ne placas isto i nije to izmisljanje tople vode nego je tako pravilo svugdje sto se tice otkupa prava prenosa sportskih dogadjaja. Da recimo Telemach pusti te prenose bio bi zestoko kaznjen zbog krsenja prava. Jebaji ga nismo mi to izmislili nego nismo navikli da postoje pravila u svijetu koja se uglavnom u vecini drzava postuju. Dakle RTL je potpisao ugovor za prenose na teritoriji Hrvatske za (karikiram) milion EUR i da je htio da se gleda u BiH morao je dati jos milion mada nisam siguran da li je i to moguce jer postoje domace TV kuce koje bi trebale da prenose velike sportske dogadjaje.Gigatron wrote:hrasno 38@