HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
batara

#17651 Re: HS kablovska

Post by batara »

hali gali halid wrote:Je li moguce da mi nema Sportklubova, Viasat Nature, i jos pojedinih programa zato sto mi nije noviji tv? Bar me tako ubjedjuje operater sa 1360...
Star ti je tv, al baš i zato ne možeš naći pomenute kanale, imao sam istu situaciju na jednom starom tv-u.
supercali

#17652 Re: HS kablovska

Post by supercali »

meni se pojavio hbo3 na starom signalu
SM1967

#17653 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

kakaljin wrote:
The Realist wrote:Ja sam se vala usrećio sa recieverima. I ako se šta promijeni, ja sam sebi napravio liste i to se ne mijenja, kanali su uvijek tu. Još da hoće signal popraviti, ali reče tehničar da imaju taj problem i da moraju pojačalo staviti, samo ne znam kada će.
Kako sam bio upravu da prije pustanja novog signala trebaju postaviti pojacala za signal. :-D :-D :-D :-D
Potpuno tačno. Sve je isto kao ranije. Promjena nema.

"More bit bidne,more bit ne bidne"
hali gali halid

#17654 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

batara wrote:
hali gali halid wrote:Je li moguce da mi nema Sportklubova, Viasat Nature, i jos pojedinih programa zato sto mi nije noviji tv? Bar me tako ubjedjuje operater sa 1360...
Star ti je tv, al baš i zato ne možeš naći pomenute kanale, imao sam istu situaciju na jednom starom tv-u.
Hvala prijatelju, vidjecemo, probacu s novijim tv-om.
hoggarr

#17655 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Pretplatnici HS-a sa starim signalom dobili su otključan kanal HBO3, nalazi se na sljedećim parametrima:

Frekvencija: 346000 (kHz)
Modulacija: 64 QAM
Symbol rate: 6875 (Ks/s)

HBO1 i HBO2 nisu otključani!
kakaljin

#17656 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hoggarr wrote:Pretplatnici HS-a sa starim signalom dobili su otključan kanal HBO3, nalazi se na sljedećim parametrima:

Frekvencija: 346000 (kHz)
Modulacija: 64 QAM
Symbol rate: 6875 (Ks/s)

HBO1 i HBO2 nisu otključani!
Da potvrdim ovaj navod
The Realist

#17657 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hali gali halid wrote:Jeste analogna i jeste crt.
Imam isti problem na drugom TV-u, tako da sam ranije, nego planirano uveo D3 Kuću.
hali gali halid

#17658 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

A D3 Kuća je? :mrgreen:
hoggarr

#17659 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

hali gali halid wrote:A D3 Kuća je? :mrgreen:
Uz još jedan digitalni prijemnik možeš da gledaš sve digitalne kanale iz odabranog paketa na dva televizora.
zastavnik22

#17660 Re: HS kablovska

Post by zastavnik22 »

gaius wrote:ista stvar grbavička
I jos uvijek nista u grbavickoj.Zaista je ovaj Telemach neprofesionalna firma.Svasta bi im sad napisao ali nemam ni snage ni vremena sa idiotima se raspravljat.Ne mozes im vjerovati zaista.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17661 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Hhehehee meni opet pola programa ne radi kao sto bilo kad su tek spojili mrezu TM-a. Mislio sam da je samo HBO i Cinemax kad ono ima toga dosta sto ne radi...
MH i HS kablovska

#17662 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

hrasno38 wrote:Hhehehee meni opet pola programa ne radi kao sto bilo kad su tek spojili mrezu TM-a. Mislio sam da je samo HBO i Cinemax kad ono ima toga dosta sto ne radi...
Zdravo hrasno38,
provjerićemo odmah vaše servise.
Benq

#17663 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote:Hhehehee meni opet pola programa ne radi kao sto bilo kad su tek spojili mrezu TM-a. Mislio sam da je samo HBO i Cinemax kad ono ima toga dosta sto ne radi...
I kod mene je ista situacija , a jos sam na starom signalu , svaki dan kad upalim tv neki kanal nije na svom mjestu (nisam pravio posebnu listu), i bukvano svaki dan nestane po 1-2 kanala , ali dobro je sve dok stoje ovi koje gledam :D. Valjda ce i ovaj cirkus uskoro zavrsit..
hrasno38

#17664 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

MH i HS kablovska wrote:
Zdravo hrasno38,
Provjeravali su preksinoc jer sam vidio da nemam HBO i Cinemax (ostale nisam ni provjeravao) i natjerase me da ugasim TV, izvadim karticu i ponovo preskeniram kanale (gdje sam naravno obrisao sve svoje favorite) i rezultat je bio isti. na kraju kazu da opet po ne znam koji put tehnicari moraju da dodju na adresu. Za skoro dva mjeseca tehnicari su dolazili jedno 5-6 puta i uglavnom ustanovili da je sve u redu osim ovog zadnjeg sto je bio u proslu subotu i rekao da je signal slab te ga kao nesto malo pojacao jer mi se router non stop restartovao i sad je to zaista u redu izgleda sa internetom i routerom ali mi se pojebali kanali:)
MH i HS kablovska

#17665 Re: HS kablovska

hrasno38 wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Zdravo hrasno38,
Provjeravali su preksinoc jer sam vidio da nemam HBO i Cinemax (ostale nisam ni provjeravao) i natjerase me da ugasim TV, izvadim karticu i ponovo preskeniram kanale (gdje sam naravno obrisao sve svoje favorite) i rezultat je bio isti. na kraju kazu da opet po ne znam koji put tehnicari moraju da dodju na adresu. Za skoro dva mjeseca tehnicari su dolazili jedno 5-6 puta i uglavnom ustanovili da je sve u redu osim ovog zadnjeg sto je bio u proslu subotu i rekao da je signal slab te ga kao nesto malo pojacao jer mi se router non stop restartovao i sad je to zaista u redu izgleda sa internetom i routerom ali mi se pojebali kanali:)
Osvježili smo Vaše servise ali nismo radili reset boxa iz razloga da Vam ne bismo obrisali listu omiljenih kanala.
hrasno38

#17666 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Provjeravali su preksinoc jer sam vidio da nemam HBO i Cinemax (ostale nisam ni provjeravao) i natjerase me da ugasim TV, izvadim karticu i ponovo preskeniram kanale (gdje sam naravno obrisao sve svoje favorite) i rezultat je bio isti. na kraju kazu da opet po ne znam koji put tehnicari moraju da dodju na adresu. Za skoro dva mjeseca tehnicari su dolazili jedno 5-6 puta i uglavnom ustanovili da je sve u redu osim ovog zadnjeg sto je bio u proslu subotu i rekao da je signal slab te ga kao nesto malo pojacao jer mi se router non stop restartovao i sad je to zaista u redu izgleda sa internetom i routerom ali mi se pojebali kanali:)
MH i HS kablovska wrote:Osvježili smo Vaše servise ali nismo radili reset boxa iz razloga da Vam ne bismo obrisali listu omiljenih kanala.
Nema vise liste omiljenih kanala ....da zaboravio sam reci da se radi o TV-u na kome je modul a ne o onom na kojem je d3mini receiver
nocnaptica986

#17667 Re: HS kablovska

Post by nocnaptica986 »

koji je to stoka nesposobnaiz hs-a :oops:
fino pise da je 23 pusten novi signal u azize sacibegovic a signala nema :oops:

fuj
MH i HS kablovska

#17668 Re: HS kablovska

sizif wrote:Pitanje za HS, kada će doći signal u ulicu Aleja lipa br,54,55,56
Nakon što kolege izvrše neophodnu rekonstrukciju mreže, signal će biti pušten na navedenim brojevima, svakako da ćemo Vass obavijestiti, do tada najljubaznije Vas molimo za strpljenje.
MH i HS kablovska

#17669 Re: HS kablovska

nocnaptica986 wrote:koji je to stoka nesposobnaiz hs-a :oops:
fino pise da je 23 pusten novi signal u azize sacibegovic a signala nema :oops:

fuj
Već smo pisali ovdje na temi, Azize Šačirbegović - TC Robot.
Nema potrene za ovakvim tonom i načinom komunikacije.
starii

#17670 Re: HS kablovska

Post by starii »

pojacajte malo signal interneta na mejtasu i cekalusi, non stop puca konekcija
sizif

#17671 Re: HS kablovska

Post by sizif »

MH i HS kablovska wrote:
Nakon što kolege izvrše neophodnu rekonstrukciju mreže, signal će biti pušten na navedenim brojevima, svakako da ćemo Vass obavijestiti, do tada najljubaznije Vas molimo za strpljenje.
Hvala na odgovoru ali me interesuje orijentaciono kada bi to moglo biti.
kakaljin

#17672 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

sizif wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Hvala na odgovoru ali me interesuje orijentaciono kada bi to moglo biti.
To svi zelimo da dobijemo orijentacione datume da ih nezapitkujemo nonstop. Da se i korisnici mogu strpiti. A i da se oni rastereta sa ovakvim pitanjima.
MH i HS kablovska

#17673 Re: HS kablovska

starii wrote:pojacajte malo signal interneta na mejtasu i cekalusi, non stop puca konekcija
Nemamo informacija da je problem generalno sa signalom u navedenim ulicama, možete nam dostaviti podatke u inbox, rado ćemo provjeriti da li je riječ o pojedinačnoj reklamaciji.
carsija_ner

#17674 Re: HS kablovska

Post by carsija_ner »

Zna li neko jel ovaj HBO paket bio samo slucajno pusten 2 do 3 dana posto mi sad ne radi?
I pitanje - imam ci modul u jednoj tv da li jemoguce dobiti jos jedan ci modul i ako jeste koliko to kosta?
kakaljin

#17675 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

carsija_ner wrote:Zna li neko jel ovaj HBO paket bio samo slucajno pusten 2 do 3 dana posto mi sad ne radi?
I pitanje - imam ci modul u jednoj tv da li jemoguce dobiti jos jedan ci modul i ako jeste koliko to kosta?
Modul ces placati 3,50 KM mjesecno i imaces sve iste kanale kao na prvom tv-u
Locked