HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
AdrianMole

#1751 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Napravili su novu web stranicu.
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... e&Itemid=1
Napokon stranica koja na nešto liči. :-D Sada da napokon porade na uvođenju kanala koji i ovdje pišu i koje su obećali ,a još ih nema :lol:
Trasimaco

#1752 Re: HS kablovska

Post by Trasimaco »

Najjace je ovo: Sta cekas? Prijavi se! :lol: :lol: :lol:
Baron_Samedi

#1753 Re: HS kablovska

Post by Baron_Samedi »

:lol:
Pa ko se ne bi prijavio i usrecio :lol: :lol: Analogni paket (isto ko Telemach)

HS INFO

PINK BIH
NATIONAL GEOGRAPHICS
SAUDI ARABIA
TV AMNA

TV ALFA
OBN
CARTOON NETWORK
FASHION TV
AL JEEZERA
HRT 1
RTS (satelitski, op.a.)
TV1
KISS TV
SPORTKLUB
HRT 2
HISTORY
VIASAT EXPLORER
VIVA
BEHAR TV
BHTV
EUROSPORT
RTRS
RTL
TV OSM

VOGOŠČA
CNN
ANIMAL PLANET
TV SLO
SAT 1
HAYAT
ARD
ARTE
TV ISTOČNO SA
TOP MUSIC
ARENA SPORT
LOV I RIBOLOV
VIASAT HISTORY
RAI UNO

DM SAT
TV1000
TV BIJELJINA
VOX
TVE
AJ BALKAN

FTV
RTL 2
REALITY TV

MAKEDONIJA
HEMA TV

EUROSPORT 2
DISCOVERY
DISNEY XD
TV SA
PRO SIEBEN
TRI TURK
TV IGMAN
NOVA TV
RADIO BIR
TRT AVAZ
CRNA GORA

...ovo nema ni u Zanzibaru.
Šta ima jos

#1754 Re: HS kablovska

Post by Šta ima jos »

A nigdje naznaka za povecanje brzine full paketa koji su ostali nepromjenjeni pri zadnjim izmjenama hs paketa :x
Baron_Samedi

#1755 Re: HS kablovska

Post by Baron_Samedi »

@ludi

Nisam ih izdvojio jer sam svjestan da neko ima afinitete prema takvoj vrsi muzike, i da su takvi kanali neizbjezni. (DM SAT, TOP Music)
Viasat je greska.

Vogosca opravdava svoje postojanje emitovanjem snimaka utakmica dva sarajevska prvoligasa.

Jos nesto?
AfromMann

#1756 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

Baron_Samedi wrote:@ludi

Nisam ih izdvojio jer sam svjestan da neko ima afinitete prema takvoj vrsi muzike, i da su takvi kanali neizbjezni. (DM SAT, TOP Music)
Viasat je greska.

Vogosca opravdava svoje postojanje emitovanjem snimaka utakmica dva sarajevska prvoligasa.

Jos nesto?
Ima tv 1000 to je sasvim dosta za nas seljake sto ne znamo sta je kablovska,a sto su ukinuli dsf mada nema bas nista sporta ali je ipak bolji od 2 trt-a,behara vogosce i slicnih to nikom nista!za sk i sk+ da ne pricam ionako prenose minorne sportove radio bir tv je vise nego adekvatna zamjena!
barcelona81

#1757 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

danas sam razogvarao sa sefom u vezi digitalne,svi koji imaju problema sa prijemom slike,trebali bi se prijaviti za nove resivere,koji trebaju doci oko nove godine.
Furymaker

#1758 Re: HS kablovska

Post by Furymaker »

barcelona81 wrote:danas sam razogvarao sa sefom u vezi digitalne,svi koji imaju problema sa prijemom slike,trebali bi se prijaviti za nove resivere,koji trebaju doci oko nove godine.
sta sef kaze hoce li mijenjati brzine neta ?
Adriatic

#1759 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Šta je više sa SK?
ngog

#1760 Re: HS kablovska

Post by ngog »

Zna li neko koliko kosta uzimanje telemachove digitalne za dva tv-a u stanu,da se rijesim Hs-a ?
chakany

#1761 Re: HS kablovska

Post by chakany »

barcelona81 wrote:danas sam razogvarao sa sefom u vezi digitalne,svi koji imaju problema sa prijemom slike,trebali bi se prijaviti za nove resivere,koji trebaju doci oko nove godine.
Zasto onda ne kazu to na internom kanalu HS, hvala ti puno.Ja imam problema sa HBO kanalima, nekad cekam i po 2 minuta da dobijem sliku.Znam da je to kratak period, ali kad ostale dobijem cim prebacim, zasto onda da cekam 2 minuta na HBO kanale.Onda i slika ponekad zakoci u pola filma, sto me uzasno nervira.Sve u svemu, zadovoljan sam sa HS-om i uvodjenjem HBO kanala, slika ko mlijeko, ali eto ovo sto sam naveo me iznervira.
shlauf

#1762 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Adriatic wrote:Šta je više sa SK?
U Kiseljaku ima samo jedan oparator za kablovsku TV. ART COMPANY. Ja juče platio priključak za vikendicu i imaju 52 kanala, ali zato imaju SK i SK2.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
FedEx

#1763 Re: HS kablovska

Post by FedEx »

nista od SPORTKLUBA :sad: :sad: :sad:
Trasimaco

#1764 Re: HS kablovska

Post by Trasimaco »

HS je navodno ucijenjen. :D
ultima_palabra

#1765 Re: HS kablovska

Post by ultima_palabra »

Sve ostale kablovske normalno imaju, samo njih ucjenjuju... kako da ne :-) Zato mi sutra dolaze Logosoftovi monteri i HS ima mahanje :dance:
Tiger 033

#1766 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Vako se to radi u susjednoj nam Croatiji :thumbup: :thumbup: :thumbup: i pored novih kanala koji krecu 2 sječnja DOMA TV i RTL2 jos i ovo... A kod nas CIGANLUK upravom smislu te rijeci

http://www.mportal.com.hr/Default.aspx? ... 44&id=4637

Zemaljska TV - DVB-T u HrvatskojSportski kanal preko zemaljskih odašiljača
Slatke muke: Nova Sport ili HOO Sportska Televizija u DVB-T?

danas u 19:35

Gledatelji u Hrvatskoj nakon puno godina suše sada konačno imaju priliku uživati u brojnim sportskim prijenosima koji su raspršeni na desetak kvalitetnih specijaliziranih sportskih kabelskih kanala kao što su SportKlub, SportKlub+, Arena Sport 1, Arena Sport 2, ESPN America, Eurosport, Eurosport 2, Motors TV i drugi. No čini se da se još uvijek ne nazire kraj sreći ljubiteljima sportskih prijenosa jer se u najnovijem natječaju za usko specijalizirani kanal u digitalnom Multipleksu D (MUX D) natječu čak 2 sportska kanala: HOO TV i Nova Sport.
Teško je očekivati da će oba sportska kanala koji su kandidati u natječaju dobiti koncesiju, ali logično je pretpostaviti da su oni u minimalnoj prednosti pred specijaliziranim "zabavnim" kanalima poput MEGA (GRP Media) i Obiteljske Televizije (produkcijska kompanija Dubravka Merlića) koje bi vjerojatno imale sličan ako ne i potpuno isti koncept kao RTL, RTL2, Nova TV i Doma TV.
Iako su HOO TV i Nova Sport predstavljeni kao sportski kanali, među njima postoji suštinska razlika; Nova Sport pokrenula bi komercijalna televizija Nova TV koja bi u svakom slučaju emitirala vjerovatno nešto atraktivnije i probrane programske sadržaje koji su, dakako, komercijalno isplativi.
Pošto je Nova TV ujedno i vlasnik televizijskih prava za Uefinu Ligu prvaka, za očekivati je da bi kanal Nova Sport emitirao utakmice iz tog elitnog natjecanja. Što bi još Nova Sport emitirala - nije poznato, no nije loše spomenuti da grupacija CME (Central European Media Enterprises) u Češkoj republici već nekoliko godina ima vlastiti istoimeni sportski kanal (Nova Sport) koji emitira u standardnoj i visokoj razlučivosti (HD), a emitira poprilično atraktivan program.
No trebamo biti objektivni i iskreni i našim čitateljima reći da češka Nova Sport ne emitira u nekodiranom (besplatnom) obliku - to je tzv. "mini" plaćeni televizijski kanal. Stoga je teško i posve nerealno očekivati da bi i domaća inačica tog sportskog kanala bila atraktivna poput češke.

Foto: Logo HOO Sportska Televizija.S druge strane HOO TV je kanal koji bi pokrenuo Hrvatski Olimpijski Odbor koji je već objavio da na svojem sportskom kanalu (ukoliko dobiju koncesiju, dakako) planiraju emitirati puno prijenosa malih i zapostavljenih sportova kojima je medijska pokrivenost apsolutno nužna za daljnju popularizaciju ali i opstanak.
Kako se vrlo često zna dogoditi situacija da neki hrvatski sportaši ili klubovi sudjeluju u nekom važnom natjecanju, a prijenosa na malim ekranima naprosto nema - vjerujemo, a i nadamo se da se takve stvari dolaskom HOO TV-a u budućnosti više ne bi događale. Šteta je da neke najveće uspjehe naših sportaša nismo imali prilike vidjeti na malim ekranima zbog "neisplativosti" prijenosa.
No ako smo u tekstu o dječjem kanalu RTL Kockica zamjerili RTL Televiziji što je tek sad na natječaju ponudila "konkretan" tematski kanal, isto ćemo zamjeriti i Novoj TV koja je u prvom natječaju ponudila zabavni kanal "Doma TV" koji s emitiranjem kreće 2. siječnja 2011. Iako u načelu smatramo da Vijeće za Elektroničke Medije neće pogriješiti ako koncesiju dodijeli Novoj TV za kanal Nova Sport, isto tako smatramo i vjerujemo da priliku zaslužuju i drugi domaći projekti.
Nova Sport:
+ Nova TV ima kupljena TV prava na Ligu Prvaka
+ Vlasnik Nove TV već ima sportske kanale u Češkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj
+ Nova TV ima iskustvo u izradi kvalitetnih kanala
- Prijenosi bi bili birani po komercijalnom ključu (gledanost, isplativost)
- Nova TV je već dobila koncesiju za drugi kanal u Multipleksu B
- Mali sportovi vjerovatno bi ponovo bili izostavljeni

Foto: Beirut Sports City
HOO Sportska Televizija:
+ Domaći sportski kanal
+ Prikazivao bi i male, zapostavljene sportove
+ Hrvatski Olimpijski Odbor, treba li dodati nešto više?
- Nemaju iskustvo za emitiranje sportskog kanala poput Nove TV
- U odnosu na Novu TV, HOO TV-u nedostaje Liga prvaka.
- Pitanje je može li ovaj kanal financijski izdržati prijenose malih i neatraktivnih sportova
Pred Vijećem za Elektroničke Medije ponovo je teška odluka o dodjeli digitalnih koncesija, a špekulacije govore da nisu previše skloni ponudama RTL Televizije i Nove TV unatoč tomu što su one ovaj put puno konkretnije nego u prethodnom natječaju za Multipleks B.
Tko će dobiti koncesiju? Možda Nova Sport. Možda HOO TV. Možda niti jedan (a to bi bila daleko najveća šteta za domaću DVB-T platformu). Saznat ćemo već sutra oko 11:00 sati, a dotad navijajte za svoje kandidate i uživajmo svi zajedno u plodovima digitalizacije!
uzmimerikardo

#1767 Re: HS kablovska

Post by uzmimerikardo »

Prokopalo i postavilo kablove ove sedmice u zgradu gdje vec imamo telemach i logosoft. e sad ne razumijem kako im se isplati ulagati u ovu infrastrukturu sa ovakom ponudom kanala i ovakvim internet paketima.
ne vidim kako ce privuci ljude da predju na HS ukoliko imaju loshiju ponudu i tv kanala i internet paketa a imaju ubjedljivo mnogo loshiju ponudu.
da li to znaci da ce nesto novo nuditi mozda tv kakanj ili tv bpk poput MOJA TV
irvinx1

#1768 Re: HS kablovska

Post by irvinx1 »

Hahahaha. Ucijenjeni HS LOLLLLL!
I kako je moguce da im je SK uskratio signal, a prenosili su utakmicu Manchester-arsenal?

U vezi SK je probleme imala i SBB, ali price o ucjenama su smijesne.
tacna

#1769 Re: HS kablovska

Post by tacna »

irvinx1 wrote:Hahahaha. Ucijenjeni HS LOLLLLL!
I kako je moguce da im je SK uskratio signal, a prenosili su utakmicu Manchester-arsenal?

U vezi SK je probleme imala i SBB, ali price o ucjenama su smijesne.
I meni je malo cudno kako su onda prenosili tekmu pred pocetak se upali cim je zavrsilo nestade sk.
Nogatrans

#1770 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Reci ti to sefu da ne baca suplju,nije to do resivera,kod mene vec treci put dolaze u mahalu nesto poprave na nekom glavnom stubu i slika bude vise nego odlicna. Pa cim se pogorsa vrijeme i slika se pogorsa,pa cemo vidjeti dokle ce opet!!
iceman2010

#1771 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

SK i Telemach imaju istog vlasnika. Moguce je da HS-u istice ugovor, a da ovi nece da ga produze ili su lupili cifru, da bi pojacali svoj status u odnosu na konkurenciju. Ako logosoft jos uvijek ima, to je zato sto jos uvijek ima vazeci ugovor. Ubjedjen sam da ce se isto desiti i logosoft-u kada im istekne ugovor. Zbog toga sto su SK i Arena direktni konkurenti na trzistu nikada necete gledati arenu na Telemach-u.
karanana

#1772 Re: HS kablovska

Post by karanana »

zasto bi telemach uskratio SK drugim operaterima? rezon je da kanal bude sto rasireniji neovisno o tome ko je njegov vlasnik jer kanal se finansira marketingom i prodajom prava emitovanja drugim operaterima.
iceman2010

#1773 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

karanana wrote:zasto bi telemach uskratio SK drugim operaterima? rezon je da kanal bude sto rasireniji neovisno o tome ko je njegov vlasnik jer kanal se finansira marketingom i prodajom prava emitovanja drugim operaterima.
Ne tvrdim ovo sto sam napisao u prethodnom komentaru. Samo kazem da je moguce. Mozda ljudi imaju racunicu da je isplativije oslabti HS i preuzeti njihove korisnike. Ovo sve je u domenu razmisljanja. Nemam nikakvu potrvdu za ovako nesto. Samo znam da su vlasnici Telemach-a i SK isti. Ocigledno je da postoji neki sukob na toj relaciji. Mozda Enes konta da stavljanjem SK u svoju programsku semu direktno pomaze konkurenciji, pa se odlucio da pusti konkurentsku Arenu koje nema na Telemach-u. U svakom slucaju ne treba iskljuciti ni jednu opciju.
tacna

#1774 Re: HS kablovska

Post by tacna »

iceman2010 wrote:SK i Telemach imaju istog vlasnika. Moguce je da HS-u istice ugovor, a da ovi nece da ga produze ili su lupili cifru, da bi pojacali svoj status u odnosu na konkurenciju. Ako logosoft jos uvijek ima, to je zato sto jos uvijek ima vazeci ugovor. Ubjedjen sam da ce se isto desiti i logosoft-u kada im istekne ugovor. Zbog toga sto su SK i Arena direktni konkurenti na trzistu nikada necete gledati arenu na Telemach-u.
Logosoft ima i uvijek ce imati i SK i ARENE znam pouzdano. A tebi kolko vidim LOL rak rana.
iceman2010

#1775 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

tacna wrote:
iceman2010 wrote:SK i Telemach imaju istog vlasnika. Moguce je da HS-u istice ugovor, a da ovi nece da ga produze ili su lupili cifru, da bi pojacali svoj status u odnosu na konkurenciju. Ako logosoft jos uvijek ima, to je zato sto jos uvijek ima vazeci ugovor. Ubjedjen sam da ce se isto desiti i logosoft-u kada im istekne ugovor. Zbog toga sto su SK i Arena direktni konkurenti na trzistu nikada necete gledati arenu na Telemach-u.
Logosoft ima i uvijek ce imati i SK i ARENE znam pouzdano. A tebi kolko vidim LOL rak rana.
A ti vidim imas zadatak da ga branis gdje god stignes.
Locked