HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MTV

#13526 Re: HS kablovska

Post by MTV »

kipitsimpl wrote:
hrasno38 wrote:A evo da vidite da ni Logosoft em sto nije jeftin em sto i sa programskom ponudom nije nesto ispred TM. Osnovni digitalni paket je 25 KM...

https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86

Logosoft kablovski paket "osnovni paket" = 150 kanala - Cijena 25 KM
Logosoft internet paket "Alfa net" = 12 Mbps / 1 Mbps - Cijena 12 KM

UKUPNO: 37 KM

po mom misljenji Logosoftov "Osnovni paket" ima extra selekcija kanala, uglavnom sam jako zadovoljan. Mozda ipak fali HD kanala i jos poneki iz bivse ponude HS-a, ali vrlo pristojan za te novce!
Zasto tako pojedinacno racunate?!
Logo duo + internet 16/1 Mbps, 150 knala osnovne ponude = 35 KM + pdv ili

Logo Trio paket internet 30/3 Mbps, 150 kanala osnovni paket = 40 KM + pdv i na tu cijenu telefona koliko se potrosi. Ako nediras telefon cijena je 0,00 KM za telefon
Mommy's_little_ Monster

#13527 Re: HS kablovska

Post by Mommy's_little_ Monster »

O'zone wrote:Iskreno TV gledam malo a net koristim puno. Meni je jedina stvar bitna cijena, Ukoliko odluče da promjene cijenu usluga dužni su ponuditi i nove ugovore jer je u starim definisana cijena kablovske i interneta a isto tako ukoliko ponude/prebace na nove pakete dužni su promjeniti ugovore. Ukoliko povećaju cijenu ja sam spreman preći na drugog operatera jer ja biram šta ću koristit za svoj novac. A mislim da bi se svi trebali oduprijeti povećanju cijena svim legalnim sredstvima ( a od toga neće biti ništa-zanam ja nas jbo ti nas) jer za to nema potrebe. Meni ne trebaju nikakave dodtane usluge i TV on demand ni D3GO ni ku..i ni palci samo obična tv i internet
Jest, ali na kojeg drugog operatera? Meni je alternativa samo telecom, a to ne dolazi u obzir, nakon godina korištenja adsl-a.
supercali

#13528 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Iza Horizonta wrote:
supercali wrote:Kanale koje sam gledao a ukinuli su su private pink erotic pink film i pink comedy
Ajd ovi pinkovi manje vise al sto mi ukinuse ove edukacijske jebo li im id i n1 sve zensko
imaš zato sad hustler i ostale edukacijske :lol:
Hustler i dorcel sam imao i ranije
Znaci imao sam 4 sad samo 2
supercali

#13529 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Iza Horizonta wrote: pa ima i brazzers ima i frenchlovers :lol:
Nema na hs-u
kipitsimpl

#13530 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Da istina je Telecom na starim paricama ne radi kako treba.. Treba mozda pozvati tehnicare telecoma da provjere kvalitetu parica ako se neko odluci na uvodjenje Moje TV ili nekog drugog telecom paketa. U svakom slucaju MojaTV se moze otkazati u roku 30 dana od instaliranja. Provjerio sam.

Trenutacno bih presao na Logosoft, ali nazalost nema infrastrukture u mojim zgradama. Malo su losiji od HS-a ali zazmirio bih na to da se cjene zadrze..
kupujmodomace

#13531 Re: HS kablovska

Post by kupujmodomace »

Ja ne mogu da vjerujem da su ukinuli Hayatovce.
Pa sta ce mi djeca sad gledati? Ovo je jedini djeciji kanal na nasem jeziku bio...Zvao sam jutros i kazu imate sad ultra i mini i to su vam kanali na nasem jeziku. Ja pitam kojem? Kaze pa srpskom. Ja kazem da al je na ekavici...Nastavila je objasnjavati, ja sam spustio slusalicu a danas ce zena odjvaiti sve njihovo. Opsovao bi ovdje al ne mogu. Bravo Bosno i Hercegovino!
supercali

#13532 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Meni recimo ti hayatovci ne trebaju tako da meni licno to nije minus (da se razumijemo postujem da nekome fale) znaci jedini minus je sto su ukinuli pinkove sa filmovima i erotske pink erotic i private
I to private najbolji bio islo se do srzi radnje
Nogatrans

#13533 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Evo meni totalno opet svejedno za te pinkove kanale. Za te Hayatovce se slazem iako moje dijete to slabo gleda. Ja hocu SK i meni dosta,nervira me sto je pisalo i onda su ko zadnje kurave ukinuli.
Astrix

#13534 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Na koji se sad broj zove podrška korisnicima?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13535 Re: HS kablovska

Post by pici »

NEMEREM BILIVIT !!! KAKARE SU OVI KANALI :shock: daj .BA ovo je UŽAS

supercali

#13536 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Nogatrans wrote:Evo meni totalno opet svejedno za te pinkove kanale. Za te Hayatovce se slazem iako moje dijete to slabo gleda. Ja hocu SK i meni dosta,nervira me sto je pisalo i onda su ko zadnje kurave ukinuli.
I meni je svejedno al recimo filmski kanal pa makar sve reprize bile nije visak ni u kom slucaju
Nogatrans

#13537 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Ja sam zvao na 033 974 444 i tu kad se javi ona treba sekretarica potrosisi jedno 2 km cekajuCi nekog da se javi i na kraju spustis. AKO DOBIJES KOJIM SLUCAJEM PITAJ ZA SPORTKLUB.
biggrin

#13538 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

kipitsimpl wrote:
Ajde sada lijepo mi odgovori! Sta mogu dobiti za 25 km u telemachu?

Kopiraj mi text o usluzi za 25 km koja ukljucuje nesto priblizno KID 8 paketu HS-a?
haj ti kopiraj gdje pise da je KID 8 25km?!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13539 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

biggrin wrote:
kipitsimpl wrote:

Kopiraj mi text o usluzi za 25 km koja ukljucuje nesto priblizno KID 8 paketu HS-a?
Ama ne zna covjek sta prica.....KID8 36,30 KM (14_20/2 internet i osnovni digitalni paket)
biggrin

#13540 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

btw.poredio sam pakete logosofta i TM i sve je to u par dekika. da ih imam u haustoru vjerovatno bih uzeo lol zbog bolje usluge , al sad da ganjam potpise, da bi mogli uci u haustor i sve to od svoje dobre volje, neka hvala
kipitsimpl

#13541 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

O'zone wrote:Iskreno TV gledam malo a net koristim puno. Meni je jedina stvar bitna cijena, Ukoliko odluče da promjene cijenu usluga dužni su ponuditi i nove ugovore jer je u starim definisana cijena kablovske i interneta a isto tako ukoliko ponude/prebace na nove pakete dužni su promjeniti ugovore. Ukoliko povećaju cijenu ja sam spreman preći na drugog operatera jer ja biram šta ću koristit za svoj novac. A mislim da bi se svi trebali oduprijeti povećanju cijena svim legalnim sredstvima ( a od toga neće biti ništa-zanam ja nas jbo ti nas) jer za to nema potrebe. Meni ne trebaju nikakave dodtane usluge i TV on demand ni D3GO ni ku..i ni palci samo obična tv i internet
glas razuma!

Mogao sam ja i fino pisati tipkati uvijene recenice kao vecina vas ovdje, (cast izuzecima) ali ovo sto se dogadja me se direktno tice, i necu samo pustiti da mi propagandom TELEMACH ili KKR korporacija ispere usi i pruzi slabiju uslugu za vece pare. Imam trenutacno izbora i cekat cu jos mozda dan-dva da vidim ima li hajra ostajati. Onda ce biti zbogom Zohari!

a ako neko misli da je TELEMACH bolji i povoljnjiji nego HS. Ko sam ja da to nekom zabranim.

U igri su za mene 3 opcije jer gledam uglavnom TV i skidam sa neta povremeno:

*MojaTV NET - dobra infrastruktura u zgradi - oko 170+ SD kanala + internet od 5 Mbps/512 kbps
Cijena: 36 KM

LOGOSOFT - paket LoGO! DUO+ - nemam pristupa infrastrukturi, mozda i dodju. - 150 kanala + internet od 16 Mbps / 1 Mbps

SATTV Card sharing.. Ulaganja su malo veca, ne znam.. kanala mnogo, domaci programi mozda.. + telemach internet od 22 KM
Cijena 22 KM + 10-15 KM
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13542 Re: HS kablovska

Post by pici »

jooojjj na tv kaknju dobrijeH kineskiH filmova...
hrasno38

#13543 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kipitsimpl wrote:
glas razuma!

Mogao sam ja i fino pisati tipkati uvijene recenice kao vecina vas ovdje, (cast izuzecima) ali ovo sto se dogadja me se direktno tice, i necu samo pustiti da mi propagandom TELEMACH ili KKR korporacija ispere usi i pruzi slabiju uslugu za vece pare. Imam trenutacno izbora i cekat cu jos mozda dan-dva da vidim ima li hajra ostajati. Onda ce biti zbogom Zohari!

a ako neko misli da je TELEMACH bolji i povoljnjiji nego HS. Ko sam ja da to nekom zabranim.

*MojaTV NET - dobra infrastruktura u zgradi - oko 170+ SD kanala + internet od 5 Mbps/512 kbps

LOGOSOFT - paket LoGO! DUO+ - nemam pristupa infrastrukturi, mozda i dodju. - 150 kanala + internet od 16 Mbps / 1 Mbps

SATTV Card sharing.. Ulaganja su malo veca, ne znam.. kanala mnogo, domaci programi mozda.. + telemach internet od 22 KM
Cijena 22 KM + 10-15 KM
Za MojaTV za 36KM ne dobijas 170 nego 140 kanala SD i jadnih i bijednih 5/512Mb interneta sto je vise nego kradja!!!
O'zone
Globalni moderator

#13544 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

kipitsimpl wrote:
glas razuma!

LOGOSOFT - paket LoGO! DUO+ - nemam pristupa infrastrukturi. - 150 kanala + internet od 16 Mbps / 1 Mbps

Cijena 22 KM + 10-15 KM
Prijatelju ti svojim pisanjem velikim crvenim slovima nećeš ništa promjeniti na terenu. Možeš se šta više izvrnuti ispred monitora i tastature kucajući i opet ništa nećeš promijeniti. Za svoj novac biraš gdje ćeš i šta ćeš raditi te ko će te usluživati, što znači riješenje je jednostavno i bez puno priče ako imaš bolju alternativu odmah odjaviš i prebaciš se na nju.

Meni je iskreno žao ljudi koji nemaju alternativu i sam sam djelimično takav jer Logosoft nema kod mene čak ni u naselju infrastrukturu ima Moja TV gdje najradije ne bih nikad otišao, imam mogučnost IPTV-a za neku siću ali mi treba stabilan net a to opet moram uzeti od HS-Telemach družbe (nisam upućen u neke druge izvore neta izuzev lihvarskog BHtelecoma) tako da sam realno ni tamo ni ovamo.

Definitivno ću sačekati da se sve ovo raspetlja, ustabili i onda napraviti neki pregled situacije a do tada sve je ovo pišanje uz vjetar.
salensen

#13545 Re: HS kablovska

Post by salensen »

hrasno38 wrote:
biggrin wrote:
kipitsimpl wrote:

Ama ne zna covjek sta prica.....KID8 36,30 KM (14_20/2 internet i osnovni digitalni paket)

Pa haj ti nama reci koliko kosta paket slican kao KID8 u telemachu? Realno?
kipitsimpl

#13546 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

hrasno38 wrote:
kipitsimpl wrote:
hrasno38 wrote:A evo da vidite da ni Logosoft em sto nije jeftin em sto i sa programskom ponudom nije nesto ispred TM. Osnovni digitalni paket je 25 KM...

https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86

Logosoft kablovski paket "osnovni paket" = 150 kanala - Cijena 25 KM
Logosoft internet paket "Alfa net" = 12 Mbps / 1 Mbps - Cijena 12 KM

UKUPNO: 37 KM

po mom misljenji Logosoftov "Osnovni paket" ima extra selekcija kanala, uglavnom sam jako zadovoljan. Mozda ipak fali HD kanala i jos poneki iz bivse ponude HS-a, ali vrlo pristojan za te novce!
I sta??? Razlika je u Pink kanalima! E sad malo pogledaj ovdje sta mozes dobiti za 25 KM!!!

http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf
Sta mogu dobiti za 25 KM ovog cjenovnika? Mogu zaista mnogo, ali si zaboravio mozda slucajno minamalnu cijenu interneta od 22 KM + 15 KM (pretplate za odrzavanje analogne TV). Znaci moram platiti (22+15) mjesecno + 25 KM za izbor TV kanala = 62 KM?

Kod Logosofta nema 15 KM mjesecno odrzavanja ANALOGNE TV!

U pravu si 25 KM kupuje dosta programa kod telemacha, ali ne kupujuje internet niti je moguce pobjeci od 15 KM pretplate na odrzavanje analogne TV.
Taj "skriveni" trosak, je mjesto deranja. Neko ga kasno uoci.
Last edited by kipitsimpl on 28/12/2015 14:15, edited 1 time in total.
hrasno38

#13547 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

salensen wrote:Pa haj ti nama reci koliko kosta paket slican kao KID8 u telemachu? Realno?
39,9 KM...jaci internet, D3 GO i nesto slabiji izbor digitalnih kanala...u stvari 47 posto je u njemu uracunato i ovih 15 KM ali je zato paket duplo jaci od KID8
hrasno38

#13548 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
salensen wrote:Pa haj ti nama reci koliko kosta paket slican kao KID8 u telemachu? Realno?
39,9 KM...jaci internet, D3 GO i nesto slabiji izbor digitalnih kanala...u stvari 47 posto je u njemu uracunato i ovih 15 KM ali je zato paket duplo jaci od KID8
ne kontam šta se gonjaš s njim, vidiš da mu nije dobro, sad će te maltretirat s nečim drugim :lol:
hehehhehe simpatican decko bas ubija vrijeme:)
kipitsimpl

#13549 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Mozda se o ukusima i nemoze raspravljati. Ja sam procjenio da kanali koje nudi Telemach ne zadovoljavaju moj ukus, mislim da ih ima malo i mislim da gubim 20+ kanala koje sam gledao, za nesto visu cjenu.

Pogledajmo konkurenentske pakete. Gubim 3-5 kanala koje sam gledao. uz istu cjenu.. za mene je stvar jasna. Ako mi ne ponude slicne programe za slicno novaca koje sam davao mjesecno. znam sta mi je raditi..

Ako se oparim, ponovo je stvar jasna.. Telemach nije los za one koje mogu da plate.
salensen

#13550 Re: HS kablovska

Post by salensen »

hrasno38 wrote:
Ma ne znam kad skontam internet je bio dobar i na KID8, spoji se na wifi laptop, pc, par telefona u kuci i sve normalno radi, tako da mi i nije stalo nesto do boljeg interneta. Sto se tice digitalne mislim da je bila solidna, svi HD kanali otkljucani, jeste bilo na pinku smeca i repriza itd, ali sve u svemu solidna. Sto se tice cijene telemachovi paketi skuplji i nista kvalitetniji bar po meni cak i dosta losiji, pa necemo gledati samo "Sportklub" pobogu... Od mene imaju veliki minus sa ovom ponudom i vrlo rado bih presao na nekog drugog operatera ali ne vidim stvarno ko moze ponuditi kao sto je to bio HS...
Locked