Pored d3go, UNIFI, za 2016. su najavili uvesti i opciju gledanja propuštenog sadržaja (nadajmo se 2-3 dana unazad) i Unifon (korištenje tih besplatnih minuta sa fiksnog telefona preko app-a na mobitelu)!hrasno38 wrote:Ma evo sto vise gledam ne znam da li je bas imao toliko bolje...u stvari nije imao bolje imao je jeftinije. Vjeruj mi kad stavis pakete jedne pore drugih i pocnes detaljno da uporedjujes onda se stvari pocnu mijenjati.maraccana wrote:Strašno koliko je hs bio bolji sa ponudom od telemacha, od liste kanala, cijena paketa, neta, digitalne, kablovske... znači s konja na magarca...
Uzmes npr. paket HS-s KID22 gdje si imao oko 150 digitalnih kanala oko 20-tak HD kanala, brzinu interneta 30/40 mb downloada i 4 Mb uploada, imao si analognu sa 60-70 kanala i ako jos ubacis telefon od 12 KM placao si 59 KM s tim da si imao bespatne minute samo prema fiksnim mrezama u BiH.
E sad uzmes paket Telemacha recimo TRIO GRANDE EXTRA gdje imas preko 150 digitalnih kanala, 14 HD (i tu mi nije jasno sto cicijase), interent 80/4 znaci duplo brzi, imas HBO paket, imas D3 GO sto znaci da TV mozes gledati na jos tri uredjaja, imas telefon besplatan prema svim fiksnim mrezama, 50 minuta prema mobilnim i 100 minusta prema inostranstvu i dobijas taj UNIFI wifi signal na 3000 lokacija za 69.9 KM.
Kad sve saberes i oduzmes jebi ga vidis da se ovo drugo definitivno i vise isplati i vise nudi. Jedino meni nejasno to jebavanje oko HD kanala to mi je vise nego supacki.
Poenta je da treba dobro prostudirati pakete i TRIO i DUO. I u TRIO paketima je ukljuceno u cijenu tih jebenih i supackih 15 KM.
HS kablovska
Moderator: anex
- Maharadza
#13401 Re: HS kablovska
- maraccana
#13402 Re: HS kablovska
Računaj samo nepotrebno dodatno dizanje cijena, za stvari koje nekima i ne trebaju.Maharadza wrote:Pored d3go, UNIFI, za 2016. su najavili uvesti i opciju gledanja propuštenog sadržaja (nadajmo se 2-3 dana unazad) i Unifon (korištenje tih besplatnih minuta sa fiksnog telefona preko app-a na mobitelu)!hrasno38 wrote:Ma evo sto vise gledam ne znam da li je bas imao toliko bolje...u stvari nije imao bolje imao je jeftinije. Vjeruj mi kad stavis pakete jedne pore drugih i pocnes detaljno da uporedjujes onda se stvari pocnu mijenjati.maraccana wrote:Strašno koliko je hs bio bolji sa ponudom od telemacha, od liste kanala, cijena paketa, neta, digitalne, kablovske... znači s konja na magarca...
Uzmes npr. paket HS-s KID22 gdje si imao oko 150 digitalnih kanala oko 20-tak HD kanala, brzinu interneta 30/40 mb downloada i 4 Mb uploada, imao si analognu sa 60-70 kanala i ako jos ubacis telefon od 12 KM placao si 59 KM s tim da si imao bespatne minute samo prema fiksnim mrezama u BiH.
E sad uzmes paket Telemacha recimo TRIO GRANDE EXTRA gdje imas preko 150 digitalnih kanala, 14 HD (i tu mi nije jasno sto cicijase), interent 80/4 znaci duplo brzi, imas HBO paket, imas D3 GO sto znaci da TV mozes gledati na jos tri uredjaja, imas telefon besplatan prema svim fiksnim mrezama, 50 minuta prema mobilnim i 100 minusta prema inostranstvu i dobijas taj UNIFI wifi signal na 3000 lokacija za 69.9 KM.
Kad sve saberes i oduzmes jebi ga vidis da se ovo drugo definitivno i vise isplati i vise nudi. Jedino meni nejasno to jebavanje oko HD kanala to mi je vise nego supacki.
Poenta je da treba dobro prostudirati pakete i TRIO i DUO. I u TRIO paketima je ukljuceno u cijenu tih jebenih i supackih 15 KM.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13403 Re: HS kablovska
Pa dobro trziste se uvijek orijentira na ponudu koju ce prihvatiti vecina ili mozda bolje da kazem "koju ce shvatiti vecina". Ovdje u odnosu na za mene odlicni HS ima zaista veci broj mogucnosti koje su eto meni recimo vrlo korisne. Ali opet kazem TM zaista ima veliku ponudu raznih paketa u odnsou na HS tako da bi trebalo da se mi svi mozemo uklopiti bez nekih velikih razlika u cijeni koju smo placali HS-u. Osim toga niko jos ne zna definitivnu programsku ponudu jer trenutno na stranici HS-a nema spiska ni analognih ni digitalnih kanala. I mi svi siljimo razanj a zec je jos uvijek u sumi. Samo ne kontam sta im je znacilo da se od 28 prelazi na novu semu kanala ako moraju da dodju u svako domacinstvo i sve rucno promjene (analogna nema sansi da mora).maraccana wrote:Računaj samo nepotrebno dodatno dizanje cijena, za stvari koje nekima i ne trebaju.
- tataćusak
#13404 Re: HS kablovska
zubi wrote:http://telemach.ba/Analogna+televizija/ ... v_start2=0
aaaaaaaaaaaaaaaa... ostadoh bez Fox Crime i History
Btaze na ovoj analogiji nema nista
- tataćusak
#13405 Re: HS kablovska
Ima brate Moja TV, bar kod mene, kakav li je ovaj total tvBenq wrote:Kao sto rekoh , slazem se sa vasim misljenjem jer sam i sam korisnik , ali druge vam nema
- zubi
#13406 Re: HS kablovska
dobra ti ova misao... nesto sto ne koristis ti treba?? ako ti treba sto ne koristisIza Horizonta wrote:ako iste ne koristiš ne znači da ne trebajumaraccana wrote:
Računaj samo nepotrebno dodatno dizanje cijena, za stvari koje nekima i ne trebaju.
- Nogatrans
#13407 Re: HS kablovska
I kod mene je LG Web OS Tv imam tu aplikaciju.Iza Horizonta wrote:evo i spisak premijera na HBO GO http://www.hbogo.ba/group/recently-added/all
- maraccana
#13408 Re: HS kablovska
Pročitaj ponovo šta sam napisao, na kraju će ispaštati više oni kojima ne treba. Masi ljudi je dovoljan jednostavni paket poput KID22, ni manje ni više, ali su ovi TM-ovci namjerno radi vlastitog interesa a ne interesa korisnika, izbacili isti te napravili pakete koji nude malo, te pakete koji nude previše.Iza Horizonta wrote:ako iste ne koristiš ne znači da ne trebajumaraccana wrote:
Računaj samo nepotrebno dodatno dizanje cijena, za stvari koje nekima i ne trebaju.
- Maharadza
#13409 Re: HS kablovska
http://www.hs-hkb.ba/kid-i-quadro-play/kid-22/maraccana wrote:Pročitaj ponovo šta sam napisao, na kraju će ispaštati više oni kojima ne treba. Masi ljudi je dovoljan jednostavni paket poput KID22, ni manje ni više, ali su ovi TM-ovci namjerno radi vlastitog interesa a ne interesa korisnika, izbacili isti te napravili pakete koji nude malo, te pakete koji nude previše.Iza Horizonta wrote:ako iste ne koristiš ne znači da ne trebajumaraccana wrote:
vs

DUO NET GRANDE gotovo isti paket, DL nešto brži, UL nešto sporiji, cijena ista (eto zanemarimo akciju za nove korisnike na 6 mjeseci), dobiješ i D3GO, i gdje to sada po tebi "nudi malo"?!
-
The Realist
#13410 Re: HS kablovska
Ni meni nije jasno oko toga da nude manje?
Jesu skuplji i tu nema priče, ali sigurno ne daju manje. Čak i ako o HD kanalima pričamo, treba pogledati koji su to HD kanali. HS nema nijedan filmski HD kanal, u ovom Duo Net Grande Family paketu dođu Viasat Nature HD (po meni su ovo i najljepši kanali za gledati u HD), SK1 HD, Face i N1 HD - ovi dođu u start paketu i tu već imamo dva spomen vrijedna HD kanala, dalje dođu 24 Kitchen HD, SK 2 HD, SK Golf HD, National Geographic HD - dodatni paket, pa dalje SK 3, FOX Life i Crime HD - prošireni paket, te HBO i HBO Comedy HD - ovo je poseban paket, ali dolazi u kompletu u ovom paketu.
Na to net 80/4, te D3GO.
U odnosu na Kid 8 + HBO je to razlika 17KM, ali i 4 puta brži internet, te D3GO. Istina, gube se Pinkovi, ali se dobiju neki drugi filmski kanali, drugi dokumentarni kanali.
Kako god, dobije se više. Ostaje pitanje da li to stvarno toliko vrijedi, ali to je već druga tema.
Za koristnike Telemacha, ako se uzme Due Net Grande Extra, na koliko televizora mi vrše priključenje i da li ovo samo uključuje mjesečnu naknadu, ili i priključenje (ono od 35KM, ili koliko već) - mislim, da li to znači da ne moram platiti ove dodatke?
Jesu skuplji i tu nema priče, ali sigurno ne daju manje. Čak i ako o HD kanalima pričamo, treba pogledati koji su to HD kanali. HS nema nijedan filmski HD kanal, u ovom Duo Net Grande Family paketu dođu Viasat Nature HD (po meni su ovo i najljepši kanali za gledati u HD), SK1 HD, Face i N1 HD - ovi dođu u start paketu i tu već imamo dva spomen vrijedna HD kanala, dalje dođu 24 Kitchen HD, SK 2 HD, SK Golf HD, National Geographic HD - dodatni paket, pa dalje SK 3, FOX Life i Crime HD - prošireni paket, te HBO i HBO Comedy HD - ovo je poseban paket, ali dolazi u kompletu u ovom paketu.
Na to net 80/4, te D3GO.
U odnosu na Kid 8 + HBO je to razlika 17KM, ali i 4 puta brži internet, te D3GO. Istina, gube se Pinkovi, ali se dobiju neki drugi filmski kanali, drugi dokumentarni kanali.
Kako god, dobije se više. Ostaje pitanje da li to stvarno toliko vrijedi, ali to je već druga tema.
Za koristnike Telemacha, ako se uzme Due Net Grande Extra, na koliko televizora mi vrše priključenje i da li ovo samo uključuje mjesečnu naknadu, ili i priključenje (ono od 35KM, ili koliko već) - mislim, da li to znači da ne moram platiti ove dodatke?
- maraccana
#13411 Re: HS kablovska
Zakačili su UL, bolje 40/4, nema pink paketa, discovery science, hbo adria, hbo comedy...Maharadza wrote:http://www.hs-hkb.ba/kid-i-quadro-play/kid-22/maraccana wrote:Pročitaj ponovo šta sam napisao, na kraju će ispaštati više oni kojima ne treba. Masi ljudi je dovoljan jednostavni paket poput KID22, ni manje ni više, ali su ovi TM-ovci namjerno radi vlastitog interesa a ne interesa korisnika, izbacili isti te napravili pakete koji nude malo, te pakete koji nude previše.Iza Horizonta wrote: ako iste ne koristiš ne znači da ne trebaju
vs
DUO NET GRANDE gotovo isti paket, DL nešto brži, UL nešto sporiji, cijena ista (eto zanemarimo akciju za nove korisnike na 6 mjeseci), dobiješ i D3GO, i gdje to sada po tebi "nudi malo"?!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13412 Re: HS kablovska
Nisi u pravu sto se tice ponude koja jeste nesto skuplja ali je kud i kamo raznovrsnija pa u nekim stavkama i kvalitetnija. Ne znam za tebe ali vecini ljudi je bitniji download nego upload. E sad ne znam sto su na tim nekim sitnijim stavkama cicije ali mislim da ce se vremenom recimo Pinkovi opet pojaviti kao i neki od tih HD kanala. Stvarno ne znam sta ce nama u Sarajevu, posto je TM TV sema podjeljena po gradovima, TV Jablanica, Zenica, Visoko, Posavina itd kao i recimo koji ce klinac u Posavini recimo TV Kantona Sarajevo. Ti neki ono bas regionalni programi bi se trebali zamjeniti nekim popularnim. Na HS-u isto nisi imao HBO dok nisi extra platiomaraccana wrote:Zakačili su UL, bolje 40/4, nema pink paketa, discovery science, hbo adria, hbo comedy...
- perfect_guy
#13413 Re: HS kablovska
danas se nekim čudom ukaza novembarski račun, i uredno ne naplatiše uspostave poziva prema fiksnim, a prikazali na listingu broj i trajanje tih poziva
- supercali
#13414 Re: HS kablovska
hbo je jedini koji si dodatno placao zato jer je to politika hbo-a ostalo sve na hs-u je u sklopu paketa koji si uzeo samo se razlikovala brzina internetahrasno38 wrote:Nisi u pravu sto se tice ponude koja jeste nesto skuplja ali je kud i kamo raznovrsnija pa u nekim stavkama i kvalitetnija. Ne znam za tebe ali vecini ljudi je bitniji download nego upload. E sad ne znam sto su na tim nekim sitnijim stavkama cicije ali mislim da ce se vremenom recimo Pinkovi opet pojaviti kao i neki od tih HD kanala. Stvarno ne znam sta ce nama u Sarajevu, posto je TM TV sema podjeljena po gradovima, TV Jablanica, Zenica, Visoko, Posavina itd kao i recimo koji ce klinac u Posavini recimo TV Kantona Sarajevo. Ti neki ono bas regionalni programi bi se trebali zamjeniti nekim popularnim. Na HS-u isto nisi imao HBO dok nisi extra platiomaraccana wrote:Zakačili su UL, bolje 40/4, nema pink paketa, discovery science, hbo adria, hbo comedy...
tako da je po meni ovo skok u nazad za korisnike hs-a ako gledamo uopsteno a ne pojedinacno
-
Oxygenn
#13415 Re: HS kablovska
Zasto su ogromne guzve u poslednjih desetak dana o objektu za naplatu u radnickoj ?!
Tri puta sam navracao i cetvrti put odlucim da sacekam u redu, medutim gospodji za salterom nakon 45min cekanja u redu se pocelo mantati od gladi i ona jadna ode da doruckuje a nama rece da predjemo kod kolegice i ja ko popisan izadjem i odem u postu da platim racun
Tri puta sam navracao i cetvrti put odlucim da sacekam u redu, medutim gospodji za salterom nakon 45min cekanja u redu se pocelo mantati od gladi i ona jadna ode da doruckuje a nama rece da predjemo kod kolegice i ja ko popisan izadjem i odem u postu da platim racun
- Nogatrans
#13416 Re: HS kablovska
Ljudi nece da citaju. U Sberbanci i BBI banci bez provizije se placa. Ja otisao bez ikakvog reda platio. Jos 2 sata do Sportkluba sitnoooooo

- MOSALJOZE
#13417 Re: HS kablovska
Poučen ranijim iskustvima "spajanje hs telemah enes beg 27 miliona saće"ne vjerujem dok ne vidim.Nogatrans wrote:Ljudi nece da citaju. U Sberbanci i BBI banci bez provizije se placa. Ja otisao bez ikakvog reda platio. Jos 2 sata do Sportkluba sitnoooooo![]()
![]()
- Nogatrans
#13418 Re: HS kbablovska
Ja zovem podrsku u 00:01 ako ne bude. 
-
soha96
#13419 Re: HS kablovska
Aha al malo sutraNogatrans wrote:Ljudi nece da citaju. U Sberbanci i BBI banci bez provizije se placa. Ja otisao bez ikakvog reda platio. Jos 2 sata do Sportkluba sitnoooooo![]()
![]()
Ko da gledam da cemo ga jos cekati sedmicama.
- MOSALJOZE
#13420 Re: HS kablovska
Šta ti je iskustvosoha96 wrote:Aha al malo sutraNogatrans wrote:Ljudi nece da citaju. U Sberbanci i BBI banci bez provizije se placa. Ja otisao bez ikakvog reda platio. Jos 2 sata do Sportkluba sitnoooooo![]()
![]()
![]()
Ko da gledam da cemo ga jos cekati sedmicama.
Nogatrans zovi ti njih odma i priupitaj
- Nogatrans
#13421 Re: HS kablovska
Nista cujemo se oko 00:02 hahaha
- radiša
#13423 Re: HS kablovska
peli wrote:Jel to dobijamo sportklub?
- Benq
#13424 Re: HS kablovska
Ko se zadnji smije , najsladje se smije

-
peli
#13425 Re: HS kablovska
Ne zezaj te se. Ja konto vec cekati do 00:00hradiša wrote:peli wrote:Jel to dobijamo sportklub?![]()
![]()