HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
cpu_fan

#13326 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

kakaljin wrote:Evo upravo došli računi.
Za kablovsku došao račun i piše HKB-NET DOO
Za digitalnu došao račun i piše KABLOVSKA TELEVIZIJA HS, kod naziva usluge piše D3
Ovi računi ne valjaju. Koristim Kid 8 a na računu mi piše Duo KID (paket koji ne postoji) i u zagradi (NET+D3). Koliko se sjećam još uvjek nisam potpisao izmjenu ugovora o korištenju novih usluga ? Plus, dobio sam još jedan račun posebno na 3 KM i na izvodu piše iznajmljivanje TP Link routera :roll: kojeg uopće nikad nisam zatražio niti uzeo od HS-a ?
probook

#13327 Re: HS kablovska

Post by probook »

pici wrote:

Image

ovdje ide plus 15 KM jel tako
Ne ide, to je ukupna cijena.
cpu_fan

#13328 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Iza Horizonta wrote:ide na sve cijene 15+
Ne ide !
Radar71

#13329 Re: HS kablovska

Post by Radar71 »

gledate DUO i TRIO, različite cijene
Radar71

#13330 Re: HS kablovska

Post by Radar71 »

Iza Horizonta wrote:
Radar71 wrote:gledate DUO i TRIO, različite cijene
ali opet ide 12+ na obe ponude, dakle nije 25 već 47
netacno
ove cijene su za nove korisnike, i tu cijenu placaju samo prvih 6 mjeseci a ostalo ovu prekrizenu
ja koristim duo net family i hajde mi reci koliko to placam?
Raigor Stonehoof

#13331 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

kad poredim sa svojim trenutnim paketom na HS, imat cu nesto brzi internet, 60 manje obicnih kanala, i dosta manje HD kanala (ne znam tacno koliko je sad, ali je puno vise od 5), i placati 4 KM vise :-) pih, smece
cpu_fan

#13332 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Iza Horizonta wrote:
Radar71 wrote:
Iza Horizonta wrote: ali opet ide 12+ na obe ponude, dakle nije 25 već 47
netacno
ove cijene su za nove korisnike, i tu cijenu placaju samo prvih 6 mjeseci a ostalo ovu prekrizenu
ja koristim duo net family i hajde mi reci koliko to placam?
e pa eto isti kurac znači plaća se 47km nakon isteka akcije, ja otišo na nešto drugo, zbuni me ovo 6 mejseci besplatno nisam ni gledo :D
Ima dole naomena : "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM, uključena je u navedene cijene TRIO GRANDE "

Pogledaš u izvod računa i vidiš da su sve stavke razložene pojedinačno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13333 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:Mjesečna cijena ne uključuje Mjesečnu naknadu za održavanje KKS i praćenje analogne kab
lovske televizije u
iznosu 15 KM

daj.BA kakvo je ovo prCanje... imam KID22 i NEDAM NI FHENINGa VIŠHE... ne tražite BELAJA SUNCE VAM JEBEM GLADNO LIHVARSKO !!!
Hehehe kad sam ja napisao da su to cigani i da ce naplatiti crno pod noktom....e za tih 15 KM je i razlika cijena u paketima TM i HS-a/
hrasno38

#13334 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:Ima dole naomena : "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM, uključena je u navedene cijene TRIO GRANDE "
cpu_fan wrote:Pogledaš u izvod računa i vidiš da su sve stavke razložene pojedinačno.
Da jeste kod TRI Grande paketa jeste uracunato tih 15 KM i u sve cijene je uracunat vedc pdv. Pa dobro ja sada placam KID14 + Telefon 54 KM ali posto potrosim amlo vise telefona izadje na 60 KM. Ovdje u TRIO GRANDE EXTRA imas solidno vise usluga nego na mom paketu a vise bi placao 9 KM. Prije svega ima HBO koji meni licno nije bitan ali mi je bitno recimo ovih 30 minuta na poziva na mobilni i 100 minuta ka inostranstvu, dobijas D3 GO koji je interesantan i cetiri puta brzi internet, Jebi ga kad sve saberes smirenih zivaca onda te jedino zabole ovi HD kanali a sve ostalo je korektno sa cijenama u odnosu na HS. E sad kao sto sam rekao ne bi bilo fer da nam ukinu Arene jer nas ima koji vise volimo Arene od SK-a. Isto tako trebali bi da makar par pink kanala imaju radi starijih ljudi koji gutaju ove reality programe i domace filmove. I mislim da je ponuda analogne bas malehna.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13335 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
pici wrote:Mjesečna cijena ne uključuje Mjesečnu naknadu za održavanje KKS i praćenje analogne kab
lovske televizije u
iznosu 15 KM

daj.BA kakvo je ovo prCanje... imam KID22 i NEDAM NI FHENINGa VIŠHE... ne tražite BELAJA SUNCE VAM JEBEM GLADNO LIHVARSKO !!!
Hehehe kad sam ja napisao da su to cigani i da ce naplatiti crno pod noktom....e za tih 15 KM je i razlika cijena u paketima TM i HS-a/

a yesu PAŠČAD neviđena... plaĆat 15 KM QURAC od OVCE analogije i jošH na to deranje gHuzova na digitalu plus NET pa skuplji su od elektroprivrede i telekoma skupa... ja se misliJo prešHaltat ne neki od oviH trio grande paketa kad ono dodatno na cijenu jošH 15 KM QURČQVE qnqlogije...

buduli dirali ovaj KID 22 za fHening ode bandera u Havu...
maraccana

#13336 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

Gledam ovo ovdje, pa jel se može uzeti odvojeno, npr Prošireni paket (150 kanala) - 10 KM piše, te net 50/3mbs - 20 KM, te održavanje 15 KM, na kraju ispadne 45 mjesečno. Jesam li šta fulio ovdje ? :-)
Benq

#13337 Re: HS kablovska

Post by Benq »

maraccana wrote:
Gledam ovo ovdje, pa jel se može uzeti odvojeno, npr Prošireni paket (150 kanala) - 10 KM piše, te net 50/3mbs - 20 KM, te održavanje 15 KM, na kraju ispadne 45 mjesečno. Jesam li šta fulio ovdje ? :-)
Nisi nista fulio , moze tako.
maraccana

#13338 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

Benq wrote:
maraccana wrote:
Nisi nista fulio , moze tako.
To bi bilo dobro, isplativije od Duo net grande paketa koji je 47,90 KM, a dođu samo Osnovni kanali, ovako dobijem Proširene...
hrasno38

#13339 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
lovske televizije u
iznosu 15 KM

a yesu PAŠČAD neviđena... plaĆat 15 KM QURAC od OVCE analogije i jošH na to deranje gHuzova na digitalu plus NET pa skuplji su od elektroprivrede i telekoma skupa... ja se misliJo prešHaltat ne neki od oviH trio grande paketa kad ono dodatno na cijenu jošH 15 KM QURČQVE qnqlogije...

buduli dirali ovaj KID 22 za fHening ode bandera u Havu...
Nije u TRIO GRANDE ti je uracunato u cijene koje su prikazane!
Benq

#13340 Re: HS kablovska

Post by Benq »

maraccana wrote: To bi bilo dobro, isplativije od Duo net grande paketa koji je 47,90 KM, a dođu samo Osnovni kanali, ovako dobijem Proširene...
Hmm sorry sad se sjetih da je dokup interneta (20KM za 50/3) dostupno samo za Duo Net pakete, tako da internet pakete mozes kombinovat iz ove ponude http://telemach.ba/Internet/105/INTERNE ... av_start=0
The Realist

#13341 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ja sam već davno odlučio koji paket ću uzeti (Duo Net Grande Family). Istina, koštat će viđe od 17KM više kada bude puna cijena (još kada uključim 2 televizora dodatna, a.B.d.), ali eto, dobijem dosta brži net (ima nas dosta u kući), D3GO, te SK sve kanale, što mi je sada bitno, iako nije bilo do nedavno.
SM1967

#13342 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

Na stranici HS su uklonjene aktuelne ponude analogne tv. Jučer je bio postavljen pregled digitalne tv koji nije odgovarao stvarnom stanju.
http://www.hs-hkb.ba/kablovska-tv/lista-kanala/
tataćusak

#13343 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

Meni se cini da cu polahko poceti istrazivati moja tv ponudu
made_in_sarajevo

#13344 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Nemojte zaboraviti, svaka promjena od zvanicnog datumapustanja koja korisniku ne odgovara u roku 30 dana se mozete zaliti i raskinuti ugovor bez ikakve naknade jer mjenja se ugovor i vi mozete odbiti da potpisete novi. Zakon o telekomunikacijama sve pise oko ovih promjena i slicno
Nogatrans

#13345 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Ja cu sacekati i ne letim pred rudu. Da vidim sta ce to biti. Ovdje nema niko pravo informaciju i lupa vecina bezveze. Ako je istina da ce i telecom imati SK onda cu i tu varijantu promotriti.
maraccana

#13346 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

Strašno koliko je hs bio bolji sa ponudom od telemacha, od liste kanala, cijena paketa, neta, digitalne, kablovske... znači s konja na magarca... :-)
duminjo

#13347 Re: HS kablovska

Post by duminjo »

Opet nema interneta :lol:

Lopoviiii
Saka

#13348 Re: HS kablovska

Post by Saka »

The Realist wrote:Ja sam već davno odlučio koji paket ću uzeti (Duo Net Grande Family). Istina, koštat će viđe od 17KM više kada bude puna cijena (još kada uključim 2 televizora dodatna, a.B.d.), ali eto, dobijem dosta brži net (ima nas dosta u kući), D3GO, te SK sve kanale, što mi je sada bitno, iako nije bilo do nedavno.
A koji si dosad paket imao?
Duo Net Grande Family je 59,9KM ukupna cijena, jel tako? Zbuniše me ovi što tvrde da se doda još 15KM za analognu, iako ovdje piše da je to uključeno: http://telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+NET+ ... av_start=0
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13349 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
Nije u TRIO GRANDE ti je uracunato u cijene koje su prikazane!

a sorry sad viĐaH...

Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM, uključena je u navedene cijene TRIO GRANDE paketa. Priključna taksa za sve TRIO GRANDE pakete iznosi 1 KM. Pretplatnik se može opredijeliti na minimalni period korištenja ove usluge u trajanju od 12 (dvanaest) ili 24 (dvadesetčetiri) mjeseca.

evo i za duo

Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM uključena je u navedene cijene DUO NET GRANDE paketa. Priključna taksa za sve DUO NET GRANDE pakete iznosi 1 KM. Pretplatnik se može opredijeliti na minimalni period korištenja ove usluge u trajanju od 12 (dvanaest) ili 24 (dvadesetčetiri) mjeseca.

Sve navedene cijene su u KM, sa uračunatim PDV-om.

pa šHa nam neko posta u PDF-u neke cijene sa posebnim priključcima od 15 KM... neko nas ovdjekana dobrom zaJebaje i Handri...Bandera na mjestu :mrgreen:
Last edited by pici on 27/12/2015 00:34, edited 1 time in total.
hrasno38

#13350 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

maraccana wrote:Strašno koliko je hs bio bolji sa ponudom od telemacha, od liste kanala, cijena paketa, neta, digitalne, kablovske... znači s konja na magarca... :-)
Ma evo sto vise gledam ne znam da li je bas imao toliko bolje...u stvari nije imao bolje imao je jeftinije. Vjeruj mi kad stavis pakete jedne pore drugih i pocnes detaljno da uporedjujes onda se stvari pocnu mijenjati.
Uzmes npr. paket HS-s KID22 gdje si imao oko 150 digitalnih kanala oko 20-tak HD kanala, brzinu interneta 30/40 mb downloada i 4 Mb uploada, imao si analognu sa 60-70 kanala i ako jos ubacis telefon od 12 KM placao si 59 KM s tim da si imao bespatne minute samo prema fiksnim mrezama u BiH.
E sad uzmes paket Telemacha recimo TRIO GRANDE EXTRA gdje imas preko 150 digitalnih kanala, 14 HD (i tu mi nije jasno sto cicijase), interent 80/4 znaci duplo brzi, imas HBO paket, imas D3 GO sto znaci da TV mozes gledati na jos tri uredjaja, imas telefon besplatan prema svim fiksnim mrezama, 50 minuta prema mobilnim i 100 minusta prema inostranstvu i dobijas taj UNIFI wifi signal na 3000 lokacija za 69.9 KM.
Kad sve saberes i oduzmes jebi ga vidis da se ovo drugo definitivno i vise isplati i vise nudi. Jedino meni nejasno to jebavanje oko HD kanala to mi je vise nego supacki.
Poenta je da treba dobro prostudirati pakete i TRIO i DUO. I u TRIO paketima je ukljuceno u cijenu tih jebenih i supackih 15 KM.
Locked