HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakaljin

#13126 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
kakaljin wrote:Dobio sam informaciju mada ne zvaničnu, ali izvor je do sada bio poprilično siguran da će ostati ponuda kanala HS-a, ali da će se moći uzeti dodatni paketi kanala koje ima telemach.

Evo neka nam predstavnik HS-A potvrdi ili demantuje ovu informaciju
meni nije jasna tvoja logika nikako?HS je sada telemah jel tako, tako je!!Sve kanale i programska šema koju imate ide do isteka ugovora HS-a sa pojedinim kanalima kao što su ARENE, kada isteknu ti ugovori ide programska šema telemaha.
Ali ovdje je problem veliki broj korisnika koji bi se odjavio sa ukidanjem kanala koje gledaju i prešli kod konkurencije, a velika većina ima mogućnost preći konkurenciji pa izgleda da pokušavaju na sve načine zadržati korisnike.
made_in_sarajevo

#13127 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Iza Horizonta wrote:
kakaljin wrote:
Ali ovdje je problem veliki broj korisnika koji bi se odjavio sa ukidanjem kanala koje gledaju i prešli kod konkurencije, a velika većina ima mogućnost preći konkurenciji pa izgleda da pokušavaju na sve načine zadržati korisnike.
gluposti niko nigdje ne ide niti prelazi
Otkud ti to znas?
Silvester071

#13128 Re: HS kablovska

Post by Silvester071 »

Grijesis...
Kako nema gdje da se predje?
Evo ja npr. imam opciju Logosofta, Super TV, gdje mogu imati i Arene i SK npr., tako da ti je prica bezveze i neargumentovana.
Mogu i preci i na npr. Moju TV, gdje je slicna TV shema kao i kod HS-a.

Ja ozbiljno razmisljam o Logosoftu....
kakaljin

#13129 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
kakaljin wrote:

Jesi li u tu svoju tvrdnju siguran 100%?
kipitsimpl

#13130 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Ja znam da hocu! 20 km vise za uslugu koju imam sada, pa jos nemamo Pink kanala!

Logosofte pruzaj kablove do moje zgrade ODMAH! Dat cu ti 300 km da to bude sto prije!

Telemach je lijep plan skovao. Nesto poput Microsofta nekad. Ako ih nemozes pobjediti cijenom niti ponudom, onda iskesiraj par miliona, pokupuj sve sto se pokupovati moze i ostvari gotovo pa monopol.

Zaboravi na pravu konkurenciju jer se ona ukida, i ponovo se vraca monopol ali vise ne domaci, nego americki pa smo svi zadovoljni sto se novac izvozi iz drzave.

E onda stupa liberalno kapitalisko povecavanje cijena krajnjem korisniku a to sve u cilju "poboljsanja korisnickog iskustva" te "uvodjenje novih kanala" koje vec imamo. Ne zaboravimo tu su i "uvodjenje novih mogucnosti poput snimanja i HD-a" koje vec imamo..

i sto bi Balas rekao u pjesmi REQUIEM.. "a gdje smo mi sto smo uzivali u super ponudi prilagodjenoj nasoj besparici, kao da smo uz TELEMACH pricu izmisljeni i prevareni"
kipitsimpl

#13131 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Nikada, ama bas nikada, (dobro.. vidio sam kod domacih politickih stranaka) nisam vidio neistinitijih tvrdnji nego u TELEMACH pamfletima koje su mi djelili u zgradi..

Ako niste znali, sada cu vam reci da je TELEMACH, OFICIJELNO NAJSKUPLJA KABLOVSKA TV ili IPTV U BIH.

MOJNE NAMA, "TELEMACH DOBRA PONUDA" MACHE MALENO, MOJNE NAMA TO, STIPU GATI BO!

U zemlji 50 posto nezaposlenih ovakve cijene su KATASTROFA! Jeste naravno, mozemo mi uzivati u 15 gledljivih programa za 40 KM uz ugovor od 12 mjeseci, ali nismo mi tolike budale.
Zastozato

#13132 Re: HS kablovska

Post by Zastozato »

Telemach je bezobrazno skup, a pored toga nije nas. Steta sto je HS pristao na prodaju.
kipitsimpl

#13133 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Ako sam imao ikad uslugu koja je vrijedila svaku paru, to je bio KID 8 paket. Perfektna kombinacija dobre brzine interneta i kvalitetnih kanala.
U ovoj drzavi zadnjih par godina za mene je jedina svjetla tacka bila HS paketo internet + kablovska i sto na ovakoj besparici postoji piraterija.

Ostalo.. no koment.
NK33

#13134 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

kipitsimpl wrote:Ako sam imao ikad uslugu koja je vrijedila svaku paru, to je bio KID 8 paket. Perfektna kombinacija dobre brzine interneta i kvalitetnih kanala.
U ovoj drzavi zadnjih par godina za mene je jedina svjetla tacka bila HS paketo internet + kablovska i sto na ovakoj besparici postoji piraterija.

Ostalo.. no koment.
:thumbup:

Jos da je nekako bilo ugurati SportKlub u KID8 bio bi savrsen, potpisao bih dozivotnu pretplatu :D
Eh kad bi bilo kao sto neko spomenu, da ostanu u ponudi HS paketi s opcijom da uzmes neki od Telemach-ovih dodatnih paketa (recimo SK HD) to bi bilo odlicno, ali mislim da su jaaaaako male sanse za to (nekih 5% ako i toliko :D).
ado_7

#13135 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Ako mi neko moze objasniti koliko traje da se zamijeni CI modul za resiver (ne podrzava tv). Mislim da je apsurdno da ih zovem prosli ponedjeljak, i da ne mogu evo 10 dana doci da bi obavili posao od citavih 5 minuta (ako i toliko). Stvarno nevjerovatno...

PS: I ovaj sad fazon kad se zove ovaj broj 974444, je lud, pa treba mi jedno 3 minute da bi dosao do tog da zvoni telefon za podrsku, sve neke automatske poruke. :run:
ado_7

#13136 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Zato sto sam prikljucio kid8 paket prije mjesec. U tom trenutku nisam nikako imao tv, pa su mi oni donijeli CI modul (mada sam ja u startu trazio resiver), ali kao lahko se to zamijeni, nema problema. I evo sad sam nabavio tv (koji ne podrzava CI), i eto 10 dana na cekanju.
Drvosjeca iz Dejcica

#13137 Re: HS kablovska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Iza Horizonta wrote:
kakaljin wrote:
Ja ću prvi ako poskupe. Programska šema više-manje OK za mene kod Telemacha ali ne mislim plaćati više za postojeći nivo i obim usluge. Nije više to stvar ni novca koliko principa.
made_in_sarajevo

#13138 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Iza Horizonta wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Otkud ti to znas?
jer nema gdje da pređe
dakle ja nemam mogucnost prelaska na moja tv,a dici ce i oni brzine interneta,nemam mogucnost preci na logosoft?

dobro ti to nama objasni, bolje znas od nas samih jel imamo gdje ili nemamo. budu li prebacivali kako ugovor bude isticao sa HS-om i budu li me tjerali da placam 10-20KM vise imaju mahanje od mene. njihova programska sema je nidje veze, ovo sto ja imam na HS sad za 36KM na kid 8 paketu, u telemachu bi oko 50-60KM morao placati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13139 Re: HS kablovska

Post by pici »

Image
Image

de nek neko pojasni gdje pišHe višHe da se plaĆa i koji kanali će se oduzet a koji neće... zvao i pitao za KID 22 paket i htjeo bih na ovaj quadro flat, teta mi fino objasni sve isto s tim da 12 KM dodam na cijenu KID 22 paketa preplata na telefon...de imal ko info...hvaaalaa
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13140 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Koliko sam ja shvatio u razgovoru sa Telemachom (jer kad nazoves broj sa racuna javlja se Telemach) mislim da ce biti skroz drukcija ponuda paketa od sredine januara tako da ne treba trcati pred rudu. I za Arene se nista ne zna do polovine Januara mada cu ja ako ukinu Arene traziti neku drugu varijantu za kablovsku a to isto razmislja dosta ljudi koje znam.
duminjo

#13141 Re: HS kablovska

Post by duminjo »

Da mi je samo normalan internet koji ne puca svako sat vremena. Nista vise. Uglavnom nisam kuci pa i ne koristim previše a kad jesam, samo psujem bezveze.
Npr večeras od ponoći do 03:40 konekcije mi nestaje tri puta i svaki put po desetak minuta to traje. Cekacu još do kraja januara pa vidjeti sta i kako. Možda i ovi operateri funkcionisu kao i ostatak države pa rješenje treba tražiti u onoj poznatoj "kome treba jebat mater" da dobijem ono sto plaćam.
sabanss

#13142 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:Koliko sam ja shvatio u razgovoru sa Telemachom (jer kad nazoves broj sa racuna javlja se Telemach) mislim da ce biti skroz drukcija ponuda paketa od sredine januara tako da ne treba trcati pred rudu. I za Arene se nista ne zna do polovine Januara mada cu ja ako ukinu Arene traziti neku drugu varijantu za kablovsku a to isto razmislja dosta ljudi koje znam.
SK pokriva više sportskih događaja nego arene, od formule 1, NBA, španske i engleske lige, euro košarke da ne nabrajam više, ali eto jedinica za kvalitet nekog kanala je jedan džeko, smiješno i žalosno.
Pa ljudi su i SK trazili uglavnom zbog Dzeke. Mozda je Telemach trebao finansirati njegov ostanak u Engleskoj :D

Ja Arene i gledam zbog talijanske lige i eventualno LP kad igra Roma. Za Teletovica se nekako snadjem. Ostalo gledam malo skijanje sto imam na Eurosportu i to je to...
NK33

#13143 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Iza Horizonta wrote: SK pokriva više sportskih događaja nego arene, od formule 1, NBA, španske i engleske lige, euro košarke da ne nabrajam više, ali eto jedinica za kvalitet nekog kanala je jedan džeko, smiješno i žalosno.
S tim da SK ne pokriva najbolje klupsko takmicenje na svijetu a to je Liga prvaka koja se vecini ljubitelja fudbala gleda vise nego spanska ili engleska liga. Mada bude po jedna tekma na BHT ili OBN dok na Arenama imas izbor koja ti se tekma gleda.
NK33

#13144 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Iza Horizonta wrote: znači adut je liga prvaka i euro liga kojih nema na SK, ako dobiješ SK zaboravit ćeš da arene i postoje, još nisi napomenuo da arene prenose i kozju bh ligu a SK nije :D
Da, moze li postojati bolji adut od Lige prvaka za ljubitelja nogometa?
Ako ti imas bolji adut u korist SportKluba, da cujemo. Samo napomena, EPL i Primera nisu bolji adut od LP.
Ima li nesto drugo? Ah da, NBA, gdje prenose jednu utakmicu i to uglavnom Clipperse :D
sabanss

#13145 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

To je vec rasprava o ukusima. SK ima vise sporta i to kvalitetnijeg to je definitivno samo sto vecini je taj vrhunski sport dosadio.

Dosli smo dotle da mi je zanimljivije pogledati Travnik - Sarajevo nego 1/8 finala lige prvaka koja je vec 10 godina ista. Da se razumijemo isto vazi i za lige petice, NBA, tenis i slicno osim ako ne igra neki bosanac.
kakaljin

#13146 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
sabanss wrote:To je vec rasprava o ukusima. SK ima vise sporta i to kvalitetnijeg to je definitivno samo sto vecini je taj vrhunski sport dosadio.

Dosli smo dotle da mi je zanimljivije pogledati Travnik - Sarajevo nego 1/8 finala lige prvaka koja je vec 10 godina ista. Da se razumijemo isto vazi i za lige petice, NBA, tenis i slicno osim ako ne igra neki bosanac.
stvar je u tome što ste se usrali jer vam 99% arene idu iz šeme a ulazi SK, a vi bi da imate obe opcije :D
To ti ne želiš da imaš i jedne i druge.
Ko se ukrao ako bi išle arene i HS-A. Pa pređeš kod drugog ako dodje do izbacivanja arena.

Pa i korisnici telemacha žele da imaju i arene kao što korisnici HS-A žele da imaju i SK.

Ne znam u čemu je problem da su u ponudi obadvije opcije.
MOSALJOZE

#13147 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Evo jedno kontra pitanje,zašto BHT ili neki drugi operater ne bi imao i SK I Arene?
kakaljin

#13148 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MOSALJOZE wrote:Evo jedno kontra pitanje,zašto BHT ili neki drugi operater ne bi imao i SK I Arene?
To bi trebali svi operateri da imaju i da korisnici imaju pravo izbora da gledaju šta žele.
MOSALJOZE

#13149 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Iza Horizonta wrote:
MOSALJOZE wrote:Evo jedno kontra pitanje,zašto BHT ili neki drugi operater ne bi imao i SK I Arene?
nema isplativosti ne možeš korisnike navući na oba paketa već samo na jedan, a ima i poliKITE puno.
Nisam baš upućen toliko,ali znam da je sud donio presudu,da kanali SK moraju biti ponudjenj i drugim kablovskim kompanijama.Tu je uključen i RAK,čak je i parlament o ovome raspravljao.
MTV

#13150 Re: HS kablovska

Post by MTV »

MOSALJOZE wrote:
Iza Horizonta wrote: nema isplativosti ne možeš korisnike navući na oba paketa već samo na jedan, a ima i poliKITE puno.
Nisam baš upućen toliko,ali znam da je sud donio presudu,da kanali SK moraju biti ponudjenj i drugim kablovskim kompanijama.Tu je uključen i RAK,čak je i parlament o ovome raspravljao.
Sportklubovi i arenesport su dostupne kod Home TV Eroneta http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... vni-paket/ i Super TV Logosofta https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... fc4d4ead86 ostali operateri samo arene ili sportklub.
Locked