HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#12976 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kakaljin wrote:
starii wrote:kod mene je vec IP adresa od telemacha a vidim i da je i tv shema nova.

Koje programe si dobio na TV-u :!:
Baca bombe :D
perfect_guy

#12977 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

šta je sa pregledom potrošnje fiksne telefonije na stranici? sad za decembar prazno, a u novembru pokazuje cijenu razgovora, ali ne i trajanje kako je bilo prije
zdruzdjo

#12978 Re: HS kablovska

Post by zdruzdjo »

Kof mene situacija.
Imam digitalnu hs-ovu
Dva tv-a
Jedan je lcd sa karticom
Drugi je "guzonja" sa resiverom.
Placam digitalnu 13 i kusur km i obicnu.
Hoce li biti "nova vlast nova nafaka" pa da mi krknu dvije pretplate ili da kazu "nejma vise kartica jok"
Ako budu, ma oooodmah ide total tv, necu trepnuti.
Benq

#12979 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Modul ti nece niko dirati , eventualno ce da zamijene tvoj modul i to je to. Sto se tice pretplate , posjeti Telemach forum , bilo je dosta price o tome. Dakle , Telemach ima svoje pakete i naravno cijene su nesto malo drugacije ali imaju i bolju programsku shemu , na njihovom sajtu imas cijene kanala po paketima , tako da npr ako zelis da imas na drugom tv-u da imas digitalnu , start paket od 130 kanala u digitalnom obliku je 3KM i td..
vicious

#12980 Re: HS kablovska

Post by vicious »

Iz HS-ovog aktuelnog cjenovnika:
Mjesečne pretplate: 13,50 KM se naplaćuje u tekućem mjesecu (pripade).
Kontam šta ba, kome šta pripade :?:

A onda ugledam prije toga:
1. mjesečno održavanje (pretplata): 13,90 KM, a plaćanje se vrši za protekli mjesec (postpade).
Znači to bi trebalo biti prepaid odn. postpaid :D :run:
r_faruk

#12981 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

heh, u cemu je sada fazon. imam HS i koristim samo module, imam cetiri modula. sada kada mi dodje telemach, sta ja da radim. da im dam jos desetak maraka mjesecno zato sto imam cetiri tv-a...

jos uvijek ne kontam ovaj dio o naplacivanju dodatne mogucnosti, a to je kablovska u tri sobe, kablovska u trpezariji... kontao sam namjestiti i na racunaru kablovsku, i tu mi treba modul, pa ce mi i tu naplacivati jos par markica....
Benq

#12982 Re: HS kablovska

Post by Benq »

r_faruk wrote:heh, u cemu je sada fazon. imam HS i koristim samo module, imam cetiri modula. sada kada mi dodje telemach, sta ja da radim. da im dam jos desetak maraka mjesecno zato sto imam cetiri tv-a...

jos uvijek ne kontam ovaj dio o naplacivanju dodatne mogucnosti, a to je kablovska u tri sobe, kablovska u trpezariji... kontao sam namjestiti i na racunaru kablovsku, i tu mi treba modul, pa ce mi i tu naplacivati jos par markica....
Za svaki modul ce biti potrebno platiti bar 3KM za start paket kanala u kojem je oko 130 kanala. Za racunar ti ne treba modul , nema potrebe ici toliko u krajnost :) , sasvim je dovoljno da instaliras aplikaciju D3GO i imas tv na racunaru.
The Realist

#12983 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

r_faruk wrote:heh, u cemu je sada fazon. imam HS i koristim samo module, imam cetiri modula. sada kada mi dodje telemach, sta ja da radim. da im dam jos desetak maraka mjesecno zato sto imam cetiri tv-a...

Pretpostavljam da jedino nećeš morati platiti priključak na TV, jer mislim da se i to plaća.
r_faruk

#12984 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Da budem iskren, mnogo mi se vise svidja ono sto trenutno imam...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#12985 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Imam 2 modula. Krenu li sa otimanjem, ganjat cemo se do Strazbura. :D
probook

#12986 Re: HS kablovska

Post by probook »

suad-sarajevo wrote:Imam 2 modula. Krenu li sa otimanjem, ganjat cemo se do Strazbura. :D
Imaju svoja pravila i mozes se..da ne kazem sta..
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#12987 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Imam pujdu pred vratima. :D

Salu na stranu. Nema logike da idu na stetu kupaca. Uvijek ima i opcija raskida ugovora, naravno ali mislim da im to ne ide bas na ruku a i bandera im je na mojoj zemlji pa nek izvole.
kakaljin

#12988 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

suad-sarajevo wrote:Imam pujdu pred vratima. :D

Salu na stranu. Nema logike da idu na stetu kupaca. Uvijek ima i opcija raskida ugovora, naravno ali mislim da im to ne ide bas na ruku a i bandera im je na mojoj zemlji pa nek izvole.
Ako je drvena, taman da se prepila i da se ima za potpale za rostilja :-D :-D :-D :-D
probook

#12989 Re: HS kablovska

Post by probook »

suad-sarajevo wrote:Imam pujdu pred vratima. :D

Mozes ti raskinuti niko ti ne brani, ali pravila su takva. Zivi bili pa vidjeli.
Zastozato

#12990 Re: HS kablovska

Post by Zastozato »

Sad sam pogledao koje kanale telemach nudi i uopce mi se ne cini da je bolji od hs-a. Iznenadilo me sto nema aljazeera HD kanala, ali zato ima bezvezni n1 HD i to prvi na listi.
Raigor Stonehoof

#12991 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

nije telemachova ponuda ni blizu hs-ove, i zato mi se nikako ne prelazi :sad:
r_faruk

#12992 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

necemo mi ni prelaziti, prenijece nas :-D
peli

#12993 Re: HS kablovska

Post by peli »

MH i HS kablovska wrote:
the_wings wrote:i dalje ništa od računa, već treći mjesec..... :shock:
@the_wings,
dostavite nam tačne korisničke i adresne podatke u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
Poštovani,

molim Vas da provjerite racune za zgradu Dzemala Bijedica 160 A1 (naselje Miljacka). Nisu racunili stigli vise od 2 mjeseca.Hvala
cpu_fan

#12994 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

peli wrote:
MH i HS kablovska wrote:
the_wings wrote:i dalje ništa od računa, već treći mjesec..... :shock:
@the_wings,
dostavite nam tačne korisničke i adresne podatke u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
Poštovani,

molim Vas da provjerite racune za zgradu Dzemala Bijedica 160 A1 (naselje Miljacka). Nisu racunili stigli vise od 2 mjeseca.Hvala
Ma ne dolaze izgleda nikome računi. Sad im je kuršlus u sistemu.
djigibau

#12995 Re: HS kablovska

Post by djigibau »

cpu_fan wrote:i dalje ništa od računa, već treći mjesec..... :shock:

Ma ne dolaze izgleda nikome računi. Sad im je kuršlus u sistemu.[/quote]
Al zato kad stigne odjednom za par mjeseci biti ce veselo.
Benq

#12996 Re: HS kablovska

Post by Benq »

djigibau wrote: Al zato kad stigne odjednom za par mjeseci biti ce veselo.
Zato odvojis na stranu pare koje si namijenio za racun i cak da dodje dupli racun boli te uho , odes i platis.
soha96

#12997 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Stigli racuni :lol:

I ono obavjestenje o novim programskim semama sto je neko postavio prije nekoliko dana.
old_spice

#12998 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

evo citam telemah pustio sve kanale free do nove godine, pa mogli ste i nama onda :D
MOSALJOZE

#12999 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Ja na racunu sa zadnje strane,vidim KID 8 paket i dalje u ponudi,jel se moze isti aktivirati
AdrianMole

#13000 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Telemach pustio sve pakete digitalnih kanala svim korisnicima digitale.HS nema pakete digitalnih kanala(osim HBO-a za koje nikada ne važe promocije ovakve vrste),pa nema što ni pustiti :D .Trenutno stanje na HS-ovoj digitali:
1.Eurochannel već dva dana ne radi
2.Sci fi štopa kartica,pa je kanal praktično negledljiv
3.Preko 20 kanala nema EPG-a
Kao što se da primjetiti HS je praktično na auto-pilotu i samo čekaju preuzimanje.Iskreno,puštanje Telemachovih kanala u sistem sigurno ne treba ovom sporoćom očekivati prije februara.Ako Telemach ima operativnu kontrolu nad HS-ovom centralom ,mogli bi nama,kao svojim budućim korisnicima pokazati dobru volju i pustiti 10-ak probranih kanala iz svoje programske sheme na nekoj probnoj frekvenciji.No,to je samo moja misao,a ostaje pitanje:Vjerujete li u Djeda Mraza? :-D
Locked