HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#10851 Re: HS kablovska
Pa da nismo nase placali, ne bi ih ovi kupovali, sumnjam da je do nas.
Ali sta da radi covjek sada? Dok god BHT ne da neku normalnu ponudu sa izborom kanala i brzinom neta, nema covjek nikakvog izbora.
Ali sta da radi covjek sada? Dok god BHT ne da neku normalnu ponudu sa izborom kanala i brzinom neta, nema covjek nikakvog izbora.
- chakany
#10852 Re: HS kablovska
BHT ipak uvodi nešto, a ovi naši ništa.The Realist wrote:Pa da nismo nase placali, ne bi ih ovi kupovali, sumnjam da je do nas.
Iako, nije mi opet i ta ponuda kod BHT nešto, jer realno dosta PIMKIĆA imaju vidim, skoro sve PIMKIĆE, a meni se povraća od PIMKIĆA.
A ostalo je onako, ni tamo, ni ovamo.
Ali eto oni opet uvedu poneki kanal, evo nedavno uvedi hrvatski filmski kanal, M1.
Ovi iz HS-a ne znam kad su nešto uveli, je li ono u aprilu, ili možda i prije aprila
-
miralemmi4
#10853 Re: HS kablovska
Enesu Hajdarelopovicu bile sladje tudje pare suvlasnikakloniran wrote:jbg, nasem narodu je uvijek bilo tuđe slaađechakany wrote:I zna li se konkretno kad se očekuje taj ˝famozni˝ prelazak?
Volio bih da ostane HS, ipak je to domaća firma, pa kakva god da jeste.
Iako ovo nema veze što ću sad napisati sa ovom temom, eto ipak moram![]()
Pa majka mu stara, svi nas pokupovaše, evo sve sami monopoli u gradu. Neki dan ulazim u DP Market, kad jok, nije više DP Market, nego je Konzum.
I tako nam je sve u ovoj državi, a sve smo to mi krivi, zato što više volimo Hrvatima u džep dati, nego nama.
Kupovinom u našim firmama, a po najviše kupovinom domaćih proizvoda, jačamo našu ekonomiju, ali Bošnjo ne zna za to, daj ti njemu samo da je strano, pa kakvog god kvaliteta da je.
-
The Realist
#10854 Re: Odg: HS kablovska
Mislim da HS ne uvodi od kada znaju da ce prodati i da to sve koci. Vjerovatno je to jedan od uslova Telemacha.chakany wrote:BHT ipak uvodi nešto, a ovi naši ništa.The Realist wrote:Pa da nismo nase placali, ne bi ih ovi kupovali, sumnjam da je do nas.
Iako, nije mi opet i ta ponuda kod BHT nešto, jer realno dosta PIMKIĆA imaju vidim, skoro sve PIMKIĆE, a meni se povraća od PIMKIĆA.
Ali eto oni opet uvedu poneki kanal, evo nedavno uvedi hrvatski filmski kanal, M1.
Ovi iz HS-a ne znam kad su nešto uveli, je li ono u aprilu, ili možda i prije aprila
- chakany
#10855 Re: HS kablovska
A što onda testiraju ove PIMKIĆE, evo ti na test kanalima: Pimkić Plus, Pimkić Classic i Pimkić Style, ostala dva test kanala su zaključana, vidim da je nešto sa hrvatskim titlom.The Realist wrote:Mislim da HS ne uvodi od kada znaju da ce prodati i da to sve koci. Vjerovatno je to jedan od uslova Telemacha.chakany wrote:BHT ipak uvodi nešto, a ovi naši ništa.The Realist wrote:Pa da nismo nase placali, ne bi ih ovi kupovali, sumnjam da je do nas.
-
The Realist
#10856 Re: HS kablovska
Testiraju 100 godina i samo pinkove, sa kojim ionako imaju ugovor koji ne ovisi o broju kanala, koliko znam.
- chakany
#10857 Re: HS kablovska
Imam osjećaj da će dolaskom Telemacha na mjesto HS biti baš veselo.
Monopol je čudna stvar, mogu oni sad kako je njima volja sa nama.
A opet nešto razmišljam, i vjerujem kako će skočiti cijene svega čim se dočepaju monopolističke pozicije
Monopol je čudna stvar, mogu oni sad kako je njima volja sa nama.
A opet nešto razmišljam, i vjerujem kako će skočiti cijene svega čim se dočepaju monopolističke pozicije
-
StupskaBitanga
#10858 Re: HS kablovska
NažalostA opet nešto razmišljam, i vjerujem kako će skočiti cijene svega čim se dočepaju monopolističke pozicije
- kloniran
#10859 Re: HS kablovska
pa dobit cemo cijene kakve su u sloveniji nprStupskaBitanga wrote:NažalostA opet nešto razmišljam, i vjerujem kako će skočiti cijene svega čim se dočepaju monopolističke pozicije
-
StupskaBitanga
#10860 Re: HS kablovska
i neće biti čestog poboljšanja ponude i brzina
-
The Realist
#10861 Re: HS kablovska
Pa neka daju startni net dobar i OK, ne moraju godinu-dvije nista dirati.
- kloniran
#10862 Re: HS kablovska
pa dace ti 8Mbps za 22 marke ako ne potpises ugovor s njimaThe Realist wrote:Pa neka daju startni net dobar i OK, ne moraju godinu-dvije nista dirati.
ja licno necu preci sa HS-ovog paketa dok god to bude moguce samo zbog cijene neta, da sam htio paket od 22 marke uzeo bih i ovaj nas od 25
-
irma88
#10863 Re: HS kablovska
ja, bolje se kititi tuđim perjem, nego se perjati tuđom kitomBenq wrote:@rizibizi , svaka cast , bas zbog tog sam ja napisao da se licno ne osjecam prevarenim , ali se u tom ukljucio i ovaj "navedeni" , ne znam sta misli onim rijecima da kaze ali i ne zanima me. A Enesu kapa dole , sto bi rek'o Izet Fazlinovic "joj mahera mati draga"
-
balerina11
#10864 Re: HS kablovska
Fino je to... Malo se ukrade od poslovnog partnera, malo od države, malo od korisnika... Narod i onako ne zanima ništa...
Sutra kada u Sa budete imali samo izbor između Telemach-a i BHTelekoma biće kriva kosmička nepravda... Ne zaboravite da niste ni imali flat internet pakete dok nije došla konkurencija... Sada kada se ponovo prave tabori, ljudima svejedno...
Sutra kada u Sa budete imali samo izbor između Telemach-a i BHTelekoma biće kriva kosmička nepravda... Ne zaboravite da niste ni imali flat internet pakete dok nije došla konkurencija... Sada kada se ponovo prave tabori, ljudima svejedno...
- kloniran
#10865 Re: HS kablovska
-
stigo amidza
#10866 Re: HS kablovska
Majka mu stara, pa zar im nikad dosta para... Malo sam pratio sva ta desavanja od prije. Ispade da ovaj Enes muti naveliko, jer prateci sva zbivanja kad god se Kabanica oglasio nikad nije lagao, dok ovi ostali... 
-
The Realist
#10867 Re: HS kablovska
Sto se tice flata, zar nije bio flat 3mbps na HS-u prije Telemacha, a 1mbps na Moja TV?
- fortaleza
#10868 Re: HS kablovska
Ne znam kako su većini puna usta monopola kad dosad kablovska infrastruktura HS-a i Telemacha se ne preklapa, tj. svakako je 95 % naroda svakako imalo izbor samo jednog kabelskog operatera i novom akvizicijom se to neće promjeniti. Prava liberalizacija tržišta se može dogoditi jedino ako telecom iznajmi svoje vodove kao što je to urađeno u zapadnim zemljama ili ako se pojavi novi igrač.
- fortaleza
#10869 Re: HS kablovska
Ne znam kako su većini puna usta monopola kad dosad kablovska infrastruktura HS-a i Telemacha se ne preklapa, tj. svakako je 95 % naroda svakako imalo izbor samo jednog kabelskog operatera i novom akvizicijom se to neće promjeniti. Prava liberalizacija tržišta se može dogoditi jedino ako telecom iznajmi svoje vodove kao što je to urađeno u zapadnim zemljama ili ako se pojavi novi kabelski ili dth igrač, a to je malo vjerojatno.
- Maharadza
#10870 Re: HS kablovska
Jest ali po kojoj cijeni?!The Realist wrote:Sto se tice flata, zar nije bio flat 3mbps na HS-u prije Telemacha, a 1mbps na Moja TV?
Tek' kad su ovi došli, flat postao pristupačan i nama običnim smrtnicima uz pristojne brzine!
- supercali
#10871 Re: HS kablovska
ne znam al po sjecanju cini mi se da je prvi hs spustio cijene flat-a (valjda kad su saznali da ce uletiti tm) pa tek onda tm usao i smanjio a ovi onda opet smanjili
ne tvrdim da je ovako al cini mi se da je ovako bilo
- Maharadza
#10872 Re: HS kablovska
Imao sam i ja tad ELOB FLAT ali na bijednih 1,5/0,5mbps za 30 KM mjesečno.supercali wrote:ne znam al po sjecanju cini mi se da je prvi hs spustio cijene flat-a (valjda kad su saznali da ce uletiti tm) pa tek onda tm usao i smanjio a ovi onda opet smanjili
Sada 20/2 mbps, telefon flat + 100min. prema vani, sve kanale SK HD PAKET, HD paket, D3GO, besplatna oprema, wifi router...i ovo sve za 57KM.
PS. Zanimljiv podatak: prije nekih 5-6 god. od eloba otkupio modem kablovski (onu jebenu motorolu) za 120Km!!!!!!!
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
The Realist
#10873 Re: Odg: HS kablovska
44.40KM (tako nesto) za KID 3 (nije se tako zvao, ja mislim, ali je bila analogna digitalna i net 3mbps).Maharadza wrote:Jest ali po kojoj cijeni?!The Realist wrote:Sto se tice flata, zar nije bio flat 3mbps na HS-u prije Telemacha, a 1mbps na Moja TV?
Tek' kad su ovi došli, flat postao pristupačan i nama običnim smrtnicima uz pristojne brzine!
-
miralemmi4
#10874 Re: HS kablovska
Enes Hajdarelopovic pokrao suvlasnike i prevario nas korisnike. Kako kaze jedan meni iz HS, zuri Enes da proda jer zna da ce kad se zavrsi krivicni postupak da ce za 10 godina u zatvor i oduzeti imovinu stecenu krivicnim djelom. Zasto ste govorili da je MH isto HS a nije tako? Najbolji su oni koji rade za Enesa i sta ce moraju da podrzavaju kriminal i kradje Enesa

- addem
#10875 Re: HS kablovska
Ne znam kako je vama. Al meni se u zadnjih mjesec internet jako pokvario. Pogotovo u vecernjim satima. Ovo je katastrofa. Ima li iko predstavu sta se dogadja? Npominjem da je uvijek bio prije toga dobar net.