HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
travar

#10476 Re: HS kablovska

Post by travar »

Zna se ko će biti donji u svemu ovome. :roll:
afannedim

#10477 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

The Realist

#10478 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Šta bi ovo trebalo značiti :D? Mislim, zašto ovo rade?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10479 Re: HS kablovska

Post by mk ultra »

jel nam ovo optika dolazi :mrgreen:
Benq

#10480 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Šta bi ovo trebalo značiti :D? Mislim, zašto ovo rade?
Dvije su opcije u igri , ili im Telemach trazi detaljni izvjestaj o tome kuda im kablovi vode i kako su instalacije uopste uradjene , ili slijedi veliko unapredjenje u tehnoloskom smislu.
The Realist

#10481 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Nadajmo se drugom, očekujmo prvo. Mada bi vjerovatno to nama eventualno značilo poboljšanje neta (brzina) i da HD kanali manje štekaju, ostalo i nema veze s tim, ali ne bih se žalio :D.
Zavatoni

#10482 Re: HS kablovska

Post by Zavatoni »

Treba dokumentirati silnu mrežu koja urađena bez projekata i dozvola...
The Realist

#10483 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ja se samo nadam da ko god bude vlasnik da će i srediti infrastrukturu kod nas ovdje. HD kanali mi opet štekaju, valjda nakon nevremena se pomjerilo.

Kada su sredili, većina ih je radila dobro i vidim da jako malo fali da sve to ide kako treba (kvalitet signala kada sa 66 na 73-76% skoči, skoro da i ne šteka nikako). Dolazili su tehničari stalno, nešto poprave, ali ne mogu do kraja, što znači da nešto veće treba izmijeniti.
kakaljin

#10484 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

mk ultra wrote:jel nam ovo optika dolazi :mrgreen:
Ja sam cuo mada cisto sumljam da ce ovako biti , da ce HS iznajljivati optiku od BHtelecoma.
The Realist

#10485 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pa koliko bi to pomoglo, telecom ne moze ni svoje probleme rijesiti kako treba, kada su brzine u pitanju? Znam da ima razlog za to, ali nije bitno.
riko-ga

#10486 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

The Realist wrote:Pa koliko bi to pomoglo, telecom ne moze ni svoje probleme rijesiti kako treba, kada su brzine u pitanju? Znam da ima razlog za to, ali nije bitno.
Pa sto kopaju cijeli grad i dovode one kablove do kuca?Mozda to ima sve svoje.Moju ulicu su pri kraju sa postavljanjem oni siroki crijeva i doveli su po jednu do svake kuce.
kloniran

#10487 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:Nadajmo se drugom, očekujmo prvo. Mada bi vjerovatno to nama eventualno značilo poboljšanje neta (brzina) i da HD kanali manje štekaju, ostalo i nema veze s tim, ali ne bih se žalio :D.
Mene zapade telemach :sad:

eto haman cenera skuplje pretplate samo zbog promjene imena firme :sad:
Benq

#10488 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kloniran wrote:
The Realist wrote:Nadajmo se drugom, očekujmo prvo. Mada bi vjerovatno to nama eventualno značilo poboljšanje neta (brzina) i da HD kanali manje štekaju, ostalo i nema veze s tim, ali ne bih se žalio :D.

Objasni ovo molim te ?
The Realist

#10489 Re: Odg: HS kablovska

Post by The Realist »

riko-ga wrote:
The Realist wrote:Pa koliko bi to pomoglo, telecom ne moze ni svoje probleme rijesiti kako treba, kada su brzine u pitanju? Znam da ima razlog za to, ali nije bitno.
Pa sto kopaju cijeli grad i dovode one kablove do kuca?Mozda to ima sve svoje.Moju ulicu su pri kraju sa postavljanjem oni siroki crijeva i doveli su po jednu do svake kuce.
A ko kopa tacno?
kloniran

#10490 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Benq wrote:
kloniran wrote:

Objasni ovo molim te ?
otvoris speedtest.net i vidis kojem operatoru primadas :)
kod mene je M&H Company d.o.o. i s njima sam i potpisivao ugovor kad sam prikljucivao kablovsku
evo imas na slici pise ti pored ISP :)
Image
a kako najavljuju da je samo M&H prodat, mada sam ja prije jedno mjesec dobio informaciju da je samo HS prodat, a i onaj info o elaboratu djelimicno potvrđuje da je M&H prodat telemachu :sad:
Benq

#10491 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Mislio sam da je kod tebe nesto konkretno promjenjeno jer si napisao "Mene zapade Telamach" :)
sarajevo_com

#10492 Re: HS kablovska

Post by sarajevo_com »

Kad se HS proda Telemachu, sigurno je da će vam poskupiti analogna tv na 15KM, što se tiče digitalne mislim da idu njihovi resiveri ko što su do sad radili i izbacivanje modula(telemach ih ne praktikuje) i tu će dići cijene i jedino što Telemach praktikuje jeste ostavljanje internet paketa kakvi su bili i prije ako ste sad plaćali internet 15KM ako ne budete mjenjali ugovor i to ostaje vam onaj osnovni internet paket od 15KM dok ugovor ne promjenite. Mada će oni sad forsirati da što više HS-ovih korisnika potpiše Duo ili Trio ili ove nove Grande pakete za koje se mora potpisati minimalno 12 ili 24 mjeseca ugovor.
hodža

#10493 Re: HS kablovska

Post by hodža »

imal ikakvih prednosti ove fuzije, ljudi samo mane navode :roll: :D
kloniran

#10494 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

sarajevo_com wrote:Kad se HS proda Telemachu, sigurno je da će vam poskupiti analogna tv na 15KM, što se tiče digitalne mislim da idu njihovi resiveri ko što su do sad radili i izbacivanje modula(telemach ih ne praktikuje) i tu će dići cijene i jedino što Telemach praktikuje jeste ostavljanje internet paketa kakvi su bili i prije ako ste sad plaćali internet 15KM ako ne budete mjenjali ugovor i to ostaje vam onaj osnovni internet paket od 15KM dok ugovor ne promjenite. Mada će oni sad forsirati da što više HS-ovih korisnika potpiše Duo ili Trio ili ove nove Grande pakete za koje se mora potpisati minimalno 12 ili 24 mjeseca ugovor.
jeste al prvih 6 mjeseci, onda te prebace na njihov najmanji paket neta htio ti to ili ne :twisted:
Benq

#10495 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Nedavno sam kupio CI modul , ako dodje do toga da je neupotrebljiv , neka mi gospoda zamijene za taj j*beni resiver besplatno inace se nece na dobrom zavrsit, kako su znali uzeti 60KM , tako neka sad i nadoknade tu eventualnu stetu, ne samo meni , nego svima koji su kupili module , posten covjek do para tesko dolazi i ne bacaju mu se tek tako pare , pa neka se oni samo zajebavaju...
StupskaBitanga

#10496 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Ovim Telemach dobija padinske i prigradske dijelove Sarajeva gdje nije prisutan
Samo sto ce morati unaprijediti infrastrukturu jer je HS stavljao kablove gdje je stigao
sarajevo_com

#10497 Re: HS kablovska

Post by sarajevo_com »

kloniran wrote:
sarajevo_com wrote:Kad se HS proda Telemachu, sigurno je da će vam poskupiti analogna tv na 15KM, što se tiče digitalne mislim da idu njihovi resiveri ko što su do sad radili i izbacivanje modula(telemach ih ne praktikuje) i tu će dići cijene i jedino što Telemach praktikuje jeste ostavljanje internet paketa kakvi su bili i prije ako ste sad plaćali internet 15KM ako ne budete mjenjali ugovor i to ostaje vam onaj osnovni internet paket od 15KM dok ugovor ne promjenite. Mada će oni sad forsirati da što više HS-ovih korisnika potpiše Duo ili Trio ili ove nove Grande pakete za koje se mora potpisati minimalno 12 ili 24 mjeseca ugovor.
jeste al prvih 6 mjeseci, onda te prebace na njihov najmanji paket neta htio ti to ili ne :twisted:
Nije tačno, ako se sjećaš vremena Globalneta i BHCable-neta ja dan danas znam ljude koji su i dan danas na školskom paketu koji je koštao 16.50KM. Tako da sve izvan toga je njihova šuplja priča da bi korisnici potpisali ugovor na 12 ili 24 mjeseca...Ti si potpisao ugovor za taj i taj paket internet usluga kod HS-a sad i ugovor nema rok trajanja i važi sve dok ti ne odeš u ne promjeniš ga! Samo ima minimalno korištenje ne znam sad koliko je na HS-u minimalno korištenje 12 mjeseci ili više 15 čini mi se mada nisam siguran. Tako da to nije tačno niko tebe automatski ne može prebaciti na neki paket ako ti to nećeš. Jedino postoji ona mogućnost da ne zadrže stare internet pakete pa da onda sve prebace na ovaj najmanji. Drugo ne...
sarajevo_com

#10498 Re: HS kablovska

Post by sarajevo_com »

Benq wrote:Nedavno sam kupio CI modul , ako dodje do toga da je neupotrebljiv , neka mi gospoda zamijene za taj j*beni resiver besplatno inace se nece na dobrom zavrsit, kako su znali uzeti 60KM , tako neka sad i nadoknade tu eventualnu stetu, ne samo meni , nego svima koji su kupili module , posten covjek do para tesko dolazi i ne bacaju mu se tek tako pare , pa neka se oni samo zajebavaju...
Mjenjaju besplatno tako su radili kad su kupovali druge firme, besplatno mjenjali i stare modeme i resivere.
Samo_nesto

#10499 Re: HS kablovska

Post by Samo_nesto »

Znaci sad ovi nece imati konkurencije, imat ce monopol i moci ce raditi sta hoce. Fino.
Benq

#10500 Re: HS kablovska

Post by Benq »

sarajevo_com wrote:
Benq wrote:Nedavno sam kupio CI modul , ako dodje do toga da je neupotrebljiv , neka mi gospoda zamijene za taj j*beni resiver besplatno inace se nece na dobrom zavrsit, kako su znali uzeti 60KM , tako neka sad i nadoknade tu eventualnu stetu, ne samo meni , nego svima koji su kupili module , posten covjek do para tesko dolazi i ne bacaju mu se tek tako pare , pa neka se oni samo zajebavaju...
Mjenjaju besplatno tako su radili kad su kupovali druge firme, besplatno mjenjali i stare modeme i resivere.
Hvala za info , sad sam malo mirniji :)
Locked