HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#10451 Re: HS kablovska
Aha, pa sustinski bi trebalo sve moci biti sprovedeno, testiraju na laptopu i to je to.
-
kakaljin
#10452 Re: HS kablovska
Uvedes kid 8 i imas i digitalu i internet, samo odes kod njih u radnicku i predas zahtjev za prilkljucak ili ih nazoves na telefon i trazis na toj i toj adresi hocu prikljucak i kupis kod njih wifi ruter i neka ti sve postave za jedan dan i puste u funkciju.Astrix wrote:Uglavnom radi mobitela, jer niko ne zivi u tom stanu, za izdavanje je i moras ljudima nesto bar obezbjediti, tako da u tom stanu trenutno nema ni kablovske niti ista drugo...
-
Astrix
#10453 Re: HS kablovska
Sad sam na stranici bas uposredjivao cijene i tu je to negdje, onda je bolje uvesti KID 8 sto cu i uraditi i zna li se mozda kolika je cijena rutera kod njih?
-
kakaljin
#10454 Re: HS kablovska
Astrix wrote:Sad sam na stranici bas uposredjivao cijene i tu je to negdje, onda je bolje uvesti KID 8 sto cu i uraditi i zna li se mozda kolika je cijena rutera kod njih?
evo ti cijene ovdje
http://www.hs-hkb.ba/kablovski-internet ... na-oprema/
pa skontaj sta ti je najisplativije
- supercali
#10456 Re: HS kablovska
Kupi ruter negdje drugo ima ih od 30 pa gore i sigurno su jeftiniji negu u hs-u
-
Astrix
#10457 Re: HS kablovska
Da ni to nije losa opcija, ne mora se kod njih uzimati, ionako su manje-vise svi isti...
- Kal El
#10458 Re: HS kablovska
Vidio sam na Piku 20 i nešto maraka "Tenda" ruter
(Novo)
- Haris033
#10459 Re: HS kablovska
Najveća prednost HS-a u odnosu na Telemach je u CI modulu i niskim cijenama. Moji roditelji će sigurno, ukoliko dođe do ukidanja CI modula, definitivno preći na običnu kablovsku, jer neće da im dodatne skalamerije (daljinski, reciver, kablovi) narušavaju izgled sobe...Benq wrote:I sta cemo mi ustvari dobiti kad se oni udruze ? Hocu li moci preci na neki od Telemach paketa ili ce oni to nesto umiksat pa da bude pola usluge od HS-a a pola od Telemach-a ili sta vec...
Licno bih presao na Trio Grande Family paket , razlika u odnosu na KID22+9,50KM pretplate za fixnu je u par maraka al zato dobijam D3GO i 10Mb brzi internet.
- Drvosjeca iz Dejcica
#10460 Re: HS kablovska
Da se sve to lijepo upakovati da se ne prijeti toliko, najgore ako cijene budu digli za isti nivo usluge.Haris033 wrote:Najveća prednost HS-a u odnosu na Telemach je u CI modulu i niskim cijenama. Moji roditelji će sigurno, ukoliko dođe do ukidanja CI modula, definitivno preći na običnu kablovsku, jer neće da im dodatne skalamerije (daljinski, reciver, kablovi) narušavaju izgled sobe...Benq wrote:I sta cemo mi ustvari dobiti kad se oni udruze ? Hocu li moci preci na neki od Telemach paketa ili ce oni to nesto umiksat pa da bude pola usluge od HS-a a pola od Telemach-a ili sta vec...
Licno bih presao na Trio Grande Family paket , razlika u odnosu na KID22+9,50KM pretplate za fixnu je u par maraka al zato dobijam D3GO i 10Mb brzi internet.
- Haris033
#10461 Re: HS kablovska
Reci to mojoj staroj...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da se sve to lijepo upakovati da se ne prijeti toliko, najgore ako cijene budu digli za isti nivo usluge.
Btw, ono što moji plaćaju HS-u 36,50 KM (čini mi se), u Telemachu bi plaćali cca 50 KM.
Jedina prednost Telemacha je što imaju D3 Go i Sport Klubove, mada i Arene imaju svoju prednost....
- Benq
#10462 Re: HS kablovska
Ako ih preuzme telemach , morat ce i CI moduli ostati , razne skule poput dodatnih resivera mi ne trebaju po kuci , a sa cijenama ako budu bezobrazni , odjavim ih i cao. Druga stvar , HS kao HS sigurno nece nestati , nego ce se tu raditi ujedinjeno , nije valjda Enes toliko glup da tek tako odustane od zlatnih koka (nas korisnika).Haris033 wrote:Najveća prednost HS-a u odnosu na Telemach je u CI modulu i niskim cijenama. Moji roditelji će sigurno, ukoliko dođe do ukidanja CI modula, definitivno preći na običnu kablovsku, jer neće da im dodatne skalamerije (daljinski, reciver, kablovi) narušavaju izgled sobe...Benq wrote:I sta cemo mi ustvari dobiti kad se oni udruze ? Hocu li moci preci na neki od Telemach paketa ili ce oni to nesto umiksat pa da bude pola usluge od HS-a a pola od Telemach-a ili sta vec...
- Kal El
#10463 Re: HS kablovska
Pa valjda bi preuzeli HS-ovu infrastrukturu i nama bi ostali CI modul..
- Benq
#10464 Re: HS kablovska
Upravo toKal El wrote:Pa valjda bi preuzeli HS-ovu infrastrukturu i nama bi ostali CI modul..
- Haris033
#10465 Re: HS kablovska
Volio bih i ja kada bi bilo tako, ali Telemach kada kupi nekoga, onda radi po svom planu i programu. Primjer, kupovina kablovskih operatera u Zenici, Visokom, Mostaru, itd. Od starih operatera je ostala samo kablovska infrastruktura. D3 Cisco recivere su ubacili svim korisnicima koji žele da imaju digitalne i HD kanale.Benq wrote:Upravo toKal El wrote:Pa valjda bi preuzeli HS-ovu infrastrukturu i nama bi ostali CI modul..
- Kal El
#10466 Re: HS kablovska
Pa HS,ima mnogo korisnika u Sa,nisu valjda ludi da utroše toliko para u izmjenu infrastrukture,kad već mogu hs-ovu...
Ma kako god nadam se da je ovo lažna vijest i da se HS neće prodati
- Haris033
#10467 Re: HS kablovska
Kal El wrote:Pa HS,ima mnogo korisnika u Sa,nisu valjda ludi da utroše toliko para u izmjenu infrastrukture,kad već mogu hs-ovu...
Daleko od toga da su oni ludi. Sve izmjene i recivere oni debelo naplate kroz pretplatu i sl. A HS se već prodao, samo je pitanje dana kada će to i javno objaviti.
- Kal El
- vicious
#10469 Re: HS kablovska
Jesu li ovo pinkovi opet pali? Kiša jbg, nije šala... 
- chakany
#10470 Re: HS kablovska
Gdje je onaj korisnik što je tražio GINX?
Našao sam ti live stream sa prevodom preko interneta, pa ako si zainteresovan, eto imaš na ovim domaćim stranicama live stream. Ne koči, dobar je stream.
Našao sam ti live stream sa prevodom preko interneta, pa ako si zainteresovan, eto imaš na ovim domaćim stranicama live stream. Ne koči, dobar je stream.
- Benq
#10471 Re: HS kablovska
Evo mechakany wrote:Gdje je onaj korisnik što je tražio GINX?
Daj link ziv bio
- chakany
#10472 Re: HS kablovska
Poslao u PP.Benq wrote:Evo mechakany wrote:Gdje je onaj korisnik što je tražio GINX?
Našao sam ti live stream sa prevodom preko interneta, pa ako si zainteresovan, eto imaš na ovim domaćim stranicama live stream. Ne koči, dobar je stream.![]()
Daj link ziv bio
- Benq
#10474 Re: HS kablovska
Izvor : http://www.teve.ba/article/18858/kkr-po ... -h-companyKKR je danas saopštio da daje punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha u BiH u spajanju, odnosno kupovini, sarajevske telekomunikacijske kompanije M&H Company.
Henrik Kraft, direktor tehnološko-komunikacijskog tima KKR-a za Evropu, izjavio je da kada je njegov glavni tim posjetio BiH ove godine, bili su ohrabreni riječima podrške za KKR-ovo investiranje u zemlji. "Ove investicije nude direktne beneficije građanima u smislu stvaranja radnih mjesta i unaprijeđene kvalitete usluga i također služe kao primjer drugim stranim investitorima koji razmatraju investiranje u BiH. Iz ovih razloga u potpunosti podržavamo spajanje Telemacha i M&H Company", kazao je Kraft.
BiH zaostaje za Evropom u ukupnom broju korisnika, konkurentnosti cijena i kvaliteti digitalnih usluga, ističu u KKR-u. "Predloženo spajanje, iako malo u smislu tržišnog udjela bh. telekomunikacijskog tržišta (manje od 5%), će biti važno u stvaranju vrijedne privatne kompanije koja se može takmičiti sa postojećim operaterima u tehnologiji, geografskoj pokrivenosti i kvaliteti proizvoda po konkurentnim cijenama u fiksnim i mobilnim komunikacijama, TV i broadband Internet uslugama", navodi se u saopštenju.
Predloženo spajanje Telemacha i M&H Company je predmet regulatornih odobrenja u BiH.
Kao što smo ranije objavili, Telemach je već uputio Prijavu koncentracije Konkurencijskom vijeću BiH. Iako nema službene potvrde, vrijednost kupovine navodno iznosi oko 23 miliona eura.
-
kakaljin
#10475 Re: HS kablovska
Benq wrote:Izvor : http://www.teve.ba/article/18858/kkr-po ... -h-companyKKR je danas saopštio da daje punu podršku strateškoj inicijativi Telemacha u BiH u spajanju, odnosno kupovini, sarajevske telekomunikacijske kompanije M&H Company.
Henrik Kraft, direktor tehnološko-komunikacijskog tima KKR-a za Evropu, izjavio je da kada je njegov glavni tim posjetio BiH ove godine, bili su ohrabreni riječima podrške za KKR-ovo investiranje u zemlji. "Ove investicije nude direktne beneficije građanima u smislu stvaranja radnih mjesta i unaprijeđene kvalitete usluga i također služe kao primjer drugim stranim investitorima koji razmatraju investiranje u BiH. Iz ovih razloga u potpunosti podržavamo spajanje Telemacha i M&H Company", kazao je Kraft.
BiH zaostaje za Evropom u ukupnom broju korisnika, konkurentnosti cijena i kvaliteti digitalnih usluga, ističu u KKR-u. "Predloženo spajanje, iako malo u smislu tržišnog udjela bh. telekomunikacijskog tržišta (manje od 5%), će biti važno u stvaranju vrijedne privatne kompanije koja se može takmičiti sa postojećim operaterima u tehnologiji, geografskoj pokrivenosti i kvaliteti proizvoda po konkurentnim cijenama u fiksnim i mobilnim komunikacijama, TV i broadband Internet uslugama", navodi se u saopštenju.
Predloženo spajanje Telemacha i M&H Company je predmet regulatornih odobrenja u BiH.
Kao što smo ranije objavili, Telemach je već uputio Prijavu koncentracije Konkurencijskom vijeću BiH. Iako nema službene potvrde, vrijednost kupovine navodno iznosi oko 23 miliona eura.
cuj konkurentnost i konkurentne cijene kad je vec sada telemach skuplji od HS-a, a kada preuzme HS dobice monopol i moze da radi sta hoce.
Da nije smijesno, bilo bi zalosno