HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Kal El

#10001 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Benq wrote:Telemach koliko je bolji od HS-a , toliko je i losiji... Iskreno ne bih bio sretan da Telemach kupi HS , a opet , Telemach je dosta ispred sviju sa tehnologijom...
Nope.

Sent from my LT26i using Tapatalk
Benq

#10002 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Kal El wrote:
Benq wrote:Telemach koliko je bolji od HS-a , toliko je i losiji... Iskreno ne bih bio sretan da Telemach kupi HS , a opet , Telemach je dosta ispred sviju sa tehnologijom...
Nope.

Pa samo pogledaj D3GO , mislim da ce i HS imati to mozda do 2020. godine...
Sad gledam Telemach pakete , skupo brate, sad placam 55KM sa fiksnom , imam dva CI modula u kuci , i sad da se prebacim na resiver koji vise ne radi nego sto radi :-) ? :-?
chakany

#10003 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Ja sam iskreno zadovoljan sa uslugom HS, pogotovo u posljednje vrijeme uvođenjem EPG-a na svim kanalima u ponudi digitalne televizije.
Jedine zamjerke su mi na sljedećem:

1. Uvođenje teleteksta na svim kanalima na kojima postoji teletekst, a odnose se najviše na digitalnu televiziju (OBN, RTRS).
2. Poboljšanje kvaliteta slike (RTL 2 HR, i konačno da se poboljša više slika na EUROCHANNEL, bio bi red više :D ).
3. Ponuditi još nekih atraktivnih kanala iz regiona, ili pak dokumentarnih i filmskih (B92, RTS 1, RTS 2, VIASAT NATURE, KLASIK TV, RTL PLUS, AXN SPIN, PRVA TV, PRVA PLUS, CINESTAR TV, CINEMAX, KINO TV).
Maharadza

#10004 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Benq wrote:
Kal El wrote:
Nope.

Pa samo pogledaj D3GO , mislim da ce i HS imati to mozda do 2020. godine...
Sad gledam Telemach pakete , skupo brate, sad placam 55KM sa fiksnom , imam dva CI modula u kuci , i sad da se prebacim na resiver koji vise ne radi nego sto radi :-) ? :-?
Resiver kod mene već nepune 2god. radi odlično bez greške, jedno vrijeme ga nisam ni gasio,grio se nehumano ali uvijek radio. :D Elem, ionako ga dobiješ besplatno na korištenje + univerzalni daljinski koji radi "kombinovano" i za telku (power tipka i volume tipke) i za resiver (kanali i sve ostale opcije), a ako ti ode samo dobiješ novi,sve besplatno naravno dok si korisnik. Isto tako besplatno dobiješ pored resivera i modem ( integrisan wifi) i telefon (ako odabereš i njihovu telefoniju). Iskreno ne znam kada mi je posljednji put nestalo net-a (Alipašino u pitanju) i da sam morao zvati support. Također igram BF-a i LoLa povremeno, ping UVIJEK ispod 50, što je odlicno. A da trenutno 'stagniraju' slažem se, baš su se uspavali ali eto, zasad zadovoljan, još ću kasnije nakon isteka ugovora preći na grande family pa da i to vidimo. Ipak SK sa EPL, Primerom, F1 i NBA je postao navika! :mrgreen:

Sent from my LG-D802
Benq

#10005 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maharadza , moze jedino ako ce pustit digitalni signal i na CI module , jer sam ova dva platio 120KM , ne pada mi na pamet da ponovo kupujem resiver od njih zbog digitale, jedan dobijes , a drugi sigurno kupujes da bi imao na drugom tv-u digitalu. Taman sam se rijesio kablova i slicnih gluposti , sad treba oni da mi dodju sa resiverima...
The Realist

#10006 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Ja sam iskreno zadovoljan sa uslugom HS, pogotovo u posljednje vrijeme uvođenjem EPG-a na svim kanalima u ponudi digitalne televizije.
Jedine zamjerke su mi na sljedećem:

1. Uvođenje teleteksta na svim kanalima na kojima postoji teletekst, a odnose se najviše na digitalnu televiziju (OBN, RTRS).
2. Poboljšanje kvaliteta slike (RTL 2 HR, i konačno da se poboljša više slika na EUROCHANNEL, bio bi red više :D ).
3. Ponuditi još nekih atraktivnih kanala iz regiona, ili pak dokumentarnih i filmskih (B92, RTS 1, RTS 2, VIASAT NATURE, KLASIK TV, RTL PLUS, AXN SPIN, PRVA TV, PRVA PLUS, CINESTAR TV, CINEMAX, KINO TV).
Evo samo za tebe, sada sam slikao:

Image

Image

Slažem se za ostale stvari što si napisao, samo nisam sigran za RTL 2, tu je bolja slika od Eurochannela :D, ali je sada lošija od RTL-a, ali mislim da neki starijki film ide.
Kal El

#10007 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Hajde vi fino na temu Telemach,džabe vam je,nikad neću preći na telemach,cigani dobili SK haman pa gratis a HS-u traže ogromne pare...

Ili ako je tačno što sam čuo kradu signal i plate svaki put kaznu,ali mogu, isplati im se...

HS za sva vremena,kome se ne sviđa neka ide kod ovih loših operatera

Maharadza

#10008 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Benq wrote:Maharadza , moze jedino ako ce pustit digitalni signal i na CI module , jer sam ova dva platio 120KM , ne pada mi na pamet da ponovo kupujem resiver od njih zbog digitale, jedan dobijes , a drugi sigurno kupujes da bi imao na drugom tv-u digitalu. Taman sam se rijesio kablova i slicnih gluposti , sad treba oni da mi dodju sa resiverima...
Vjeruj ne znam kako će biti i da li će uopšte ovi preuzeti HS ali sumnjam iskreno da bi te CI module ukinuli, štaviše možda ih i žele jer HS jedini kod nas fura te module tako da je moguće da ovi hoće jednim potezom bruku novih korisnika po raznim gradovima u BiH kao i te CI module koje će možda ponuditi kao 'alternativu' pored resivera, pa izvoli šta ti više odg. pošto ih mnogi peglaju na TM temi upravo o tim modulima i traže iste. Lično mislim da nema ništa od toga, ali da baš sada uvedu taj HEMA koji je već odavno kod drugih operatera u šemi...sumnjivo jeste...bumo vidli. :mrgreen:

Sent from my LG-D802
chakany

#10009 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Realist, vjerujem ja da ljudi imaju teletekst na tim kanalima, ali izgleda da je onda nešto do Sony televizora, jer mi koji imamo Sony televizore, nemamo teletekst na tim pomenutim kanalima :lol: .
Ja sam sve i preskenirao, gledao u postavkama, je li sve ok, ali nema pa nema, šta da se radi.
Hvala na slikama
Cyrax

#10010 Re: HS kablovska

Post by Cyrax »

Ja taj teletekst nikad ne otvaram. :lol:
Zar ne dobise tu neku presudu za Sportklubove, mozda ih treba vise za to gnjaviti a ne za teletekst :?
Maharadza

#10011 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Cyrax wrote:Ja taj teletekst nikad ne otvaram. :lol:
Zar ne dobise tu neku presudu za Sportklubove, mozda ih treba vise za to gnjaviti a ne za teletekst :?
Trebali ste vala, pa kad dobijete konačno SK da mi onda ovaj TM peglamo radi Arena. :mrgreen:

Sent from my LG-D802
Benq

#10012 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Stvarno , sad tek vidjeh , sta radi HEMA kanal na Telemach digitali :roll:
rizibizi

#10013 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Isto sto i na mojoj TV stoji na listi i moze se gledati, jos da imaju sta prikazati bilo bi dobro.
MTV

#10014 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Pa i TXTV Tuzla ima HEMA TV vec nekoliko mjeseci i to u analognoj shemi pa se nisu medjusobno preuzeli. Mislim i Elta takodjer, Home tv eronet isto tako. Logosoft 2 godine i vise. Tako da ova prica o prodaji mi nepije vode. Ali vidjet cemo...
Benq

#10015 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MTV wrote:Pa i TXTV Tuzla ima HEMA TV vec nekoliko mjeseci i to u analognoj shemi pa se nisu medjusobno preuzeli. Mislim i Elta takodjer, Home tv eronet isto tako. Logosoft 2 godine i vise. Tako da ova prica o prodaji mi nepije vode. Ali vidjet cemo...
Sad ni meni nakon ovog saznanja :) , jer nisam znao da je HEMA tv uvrstena u programsku shemu drugih operatera.
A i volio bih da se ne proda , ja sam zadovoljan HS-om i bolje mi ne treba , osim sto nece da ubace GINX kanal :twisted:
Tiger 033

#10016 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Naravno da NE bi trebalo biti nista cudno to sto je Telemach ubacio Hemu u svoju prog.semu :izet: ali RAT koji se do nedavno vodio između HS-a i Telemach-a... :roll: e onda je to sasvim neka druga prica i ostavlja prostor za "špekulaciju"...sjetite se napada Enesa H. na Telemach tipa "srpska" kablovska ,srpski kapital,Sport K. itd... pa bacene bombe na Telemach koji je indirektno optuzio "konkurenciju" a misleci na HS itd...
Cyrax

#10017 Re: HS kablovska

Post by Cyrax »

Prva od ovih kablovskih "kompanija" koja uspije iskombinovati Arene i Sportklubove izdominirat ce sve ostale jer realno samo nas sport zajebava. Filmove i serije, sto je jedina korist od ove disfunkcionalne drzave :D , skines sa torrenta i cao drugari.
Tiger 033

#10018 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Cyrax wrote:Prva od ovih kablovskih "kompanija" koja uspije iskombinovati Arene i Sportklubove izdominirat ce sve ostale jer realno samo nas sport zajebava
"Ako" Telemach kupi HS, sigurno je samo jedno (sto se pokazalo i sa ostalim akvizicijama) dobit' ce prog.semu Telemach-a sviđalo se to nekome ili NE :izet: ,meJbi ispocetka ostane sve isto zbog ugovora ali kasnije ce biti jedinstvena prog.sema za Sarajevo
MTV

#10019 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Tiger 033 wrote:
Cyrax wrote:Prva od ovih kablovskih "kompanija" koja uspije iskombinovati Arene i Sportklubove izdominirat ce sve ostale jer realno samo nas sport zajebava
"Ako" Telemach kupi HS, sigurno je samo jedno (sto se pokazalo i sa ostalim akvizicijama) dobit' ce prog.semu Telemach-a sviđalo se to nekome ili NE :izet: ,meJbi ispocetka ostane sve isto zbog ugovora ali kasnije ce biti jedinstvena prog.sema za Sarajevo
Onda ga je Logosoft izdominirao ali nije kablovska (znate koje ima kanale). Samo jos jedan info Home TV u ponudi ima arenasport 1, 2, 3, 4, 1HR i Sport KLUB HR i SPORT KLUB 2 (vjerovatno srbija).
Ne kazem da je bolje "ako" Telemach kupi HS ali TV sema je daleko bolja na Telemach, skuplja je naravno. Vidim ovdje da pojedini traze b92, prvu, cinestar, ginx, rts1 i rts2, to sve ima na Telemachu. Tako da bi pojedinima bilo drago jer bi dosli na svoje. Uvrstavanje Heme je sigurno zbog manje cijene kanala sigurno je prije bila veca. Svaki kanal ima cijenu. Mnogi su je uvrstili ima godinama, ovi su malo zakasnili.
The Realist

#10020 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Realist, vjerujem ja da ljudi imaju teletekst na tim kanalima, ali izgleda da je onda nešto do Sony televizora, jer mi koji imamo Sony televizore, nemamo teletekst na tim pomenutim kanalima :lol: .
Ja sam sve i preskenirao, gledao u postavkama, je li sve ok, ali nema pa nema, šta da se radi.
Hvala na slikama
Aha, ma kontam mozda nevjerujes da imam :D.... A nista, valjda rijese problem onda, ako svako sa SONY TV-om ima problem. Ma neka radi EPG, konacno, a ostalo.... :D
Maharadza

#10021 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Cyrax wrote:Prva od ovih kablovskih "kompanija" koja uspije iskombinovati Arene i Sportklubove izdominirat ce sve ostale jer realno samo nas sport zajebava. Filmove i serije, sto je jedina korist od ove disfunkcionalne drzave :D , skines sa torrenta i cao drugari.
Objasnio! :thumbup: Pored sporta bitno je da je konekcija armirani beton i da je brzina pristojna i to je to! Inače, i kada sam imao HBO kanale otključane u onom promotivnom periodu nikakvih filmova nije bilo koje već nisam prije skinuo sa torrenata i pregledao! :mrgreen:

Mada, i za taj sport se možeš snaći preko net-a, jeste nekad malo teže ovisno od tekme, ali npr. ko prati ove veće klubove vani uvijek se može naći stream (npr. uvijek sam nalazio bez problema stream utakmica Lige prvaka i one Talijanske lige; Rome, Lazia, Milana itd.) mada je naravno uvijek lakše prebaciti kanal na digitali i gledati u rahatluku bez strahovanja da li će "pući" prenos kao što zna nekad stream! :mrgreen:
Iker C

#10022 Re: HS kablovska

Post by Iker C »

Pa ASK ima 4 Arene i SK1,2,golf.
Ljuba Moljac

#10023 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

ASK je provincijski operater. Ovo su giganti :D

Enese, volim te :)
fortaleza

#10024 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

Eronet također ima 5 Arena i SK1,2, a nisu provincijski operater. :D
Maharadza

#10025 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:Eronet također ima 5 Arena i SK1,2, a nisu provincijski operater. :D
Ako ih nema u Sarajevu onda jesu. :lol: Šalim se, naravno da oni ovdje ne mogu prismrditi dok je 'torova' i patriJota tipa telecoma koji bi vjerovatno odmah pozvao na Džihad protiv 'kjafira' i 'Din-dušmana'. :oops:

Sent from my LG-D802
Locked