HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iSwagga

#901 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by iSwagga »

Nemoj zezati! Koji supci!! Isplati mi se vise onda preci na ovaj KID 8 paket..
Benq

#902 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

iSwagga wrote:Nemoj zezati! Koji supci!! Isplati mi se vise onda preci na ovaj KID 8 paket..
Hehe da ali uz naknadu od 20 ili 40KM jer radis "downgrade" paketa :D
Spaken

#903 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Spaken »

Benq wrote:Fino Boga mi ... povecase cijene pretplate KID paketima , markica po markica ... a kanali katastrofa ... i dva ista internet paketa Standard/Trio , s tim da je Trio jeftiniji 2KM ... kad vec pisu nove cijene , mogli su to napravit kako treba..

Hah ipak ima zvrcka :D "Trio paket mogu izabrati korisnici koji koriste paket telefonije QTRIO."
Mislim da tu nisi u pravu, KIDovima su povecali (duplo) brzine interneta, uveli 20-tak novih kanala u digitalu koji su do sad stvarno falili, uveli danas 3 u analogiju i sve to sa povecanje cijene paketa za samo 2,40 KM....mislim da je ovo sasvim ok ako se vec trazilo poboljsanje koje smo i dobili.. :)
Benq

#904 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Spaken wrote:
Benq wrote:Fino Boga mi ... povecase cijene pretplate KID paketima , markica po markica ... a kanali katastrofa ... i dva ista internet paketa Standard/Trio , s tim da je Trio jeftiniji 2KM ... kad vec pisu nove cijene , mogli su to napravit kako treba..

Hah ipak ima zvrcka :D "Trio paket mogu izabrati korisnici koji koriste paket telefonije QTRIO."
Mislim da tu nisi u pravu, KIDovima su povecali (duplo) brzine interneta, uveli 20-tak novih kanala u digitalu koji su do sad stvarno falili, uveli danas 3 u analogiju i sve to sa povecanje cijene paketa za samo 2,40 KM....mislim da je ovo sasvim ok ako se vec trazilo poboljsanje koje smo i dobili.. :)
Druze moj , KID paketima su povecali internet u Decembru , a tek sad tj od Marta povecavaju cijene za KID pakete tj poskupljala im analogna koja je malo rec katastrofa. Telemach npr svako malo dodaje nove kanale u digitalu , imaju D3GO i slicno sto HS vjerovatno nece imati ni za godinu dana ako i tada...

Ako vec dizes cijene opravdaj to !
Spaken

#905 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Spaken »

Benq wrote:
Spaken wrote:

Druze moj , KID paketima su povecali internet u Decembru , a tek sad tj od Marta povecavaju cijene za KID pakete tj poskupljala im analogna koja je malo rec katastrofa. Telemach npr svako malo dodaje nove kanale u digitalu , imaju D3GO i slicno sto HS vjerovatno nece imati ni za godinu dana ako i tada...

Ako vec dizes cijene opravdaj to !
Nasem narodu nikad udovoljit...ne sviđa se ni meni ponuda na analogiji, trebalo bi to biti mnogo bolje, al ako hoces poboljsanje na bilo kojem polju moras to nekako iskompenzirat sa ostalim uslugama i cijenama, sjecam se kad je Telemach povecao pretplatu na 15 KM njima je izgovor bio da im je to kompenzacija zato sto su povecali brzine interneta :-) Ja samo kazem da sam ja zadovoljan sa KID paketom i da ovo povecanje za mene je sasvim prihvatljivo...
kakaljin

#906 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Mogu dizati analognu jer sve ostale usluge ovise od nje, jedina opcija je kompletno da se odjavis sa HS-a

Previse je ova cijena za kanale da ne govorim vec za kvalitet slike na kanalima.

trebala bi svaka slika da bude ko mljeko, o digitali da ne govorim, slike su katastrofa na pojedinim kanalima
Benq

#907 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Telemach:

TRIO TV+NET+TEL
70 kanala
iz osnovne analogne ponude
70 digitalnih kanala
iz analogne ponude (D3 start paket)
D3 GO
NET
Brzina 10/1 Mb/s
Basic Linux web hosting paket (1200 MB prostora)
Mail account
(mailbox veličine 500 MB)
WiFi router
besplatno na korištenje
TEL
0 KM/min
ka svim fiksnim mrežama u BiH (uspostava poziva 0,03KM)
To sve za 49,90KM , istina je da je u ovom paketu 10Mbps internet ali realno , sta ce ti brze, ovo je najskuplji paket u Telemachu a ima sve , a dodaj na KID22 jos i telefoniju i cijene poziva i sve to saberi ... nije bas jeftino ni opravdano dizanje pretplate..
Spaken

#908 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Spaken »

Benq wrote:Telemach:

TRIO TV+NET+TEL
70 kanala
iz osnovne analogne ponude
70 digitalnih kanala
iz analogne ponude (D3 start paket)
D3 GO
NET
Brzina 10/1 Mb/s
Basic Linux web hosting paket (1200 MB prostora)
Mail account
(mailbox veličine 500 MB)
WiFi router
besplatno na korištenje
TEL
0 KM/min
ka svim fiksnim mrežama u BiH (uspostava poziva 0,03KM)
To sve za 49,90KM , istina je da je u ovom paketu 10Mbps internet ali realno , sta ce ti brze, ovo je najskuplji paket u Telemachu a ima sve , a dodaj na KID22 jos i telefoniju i cijene poziva i sve to saberi ... nije bas jeftino ni opravdano dizanje pretplate..
Nije bas da imas sve, od digitalne imas samo kanale iz analogne u digitalnom formatu (Start paket) sto i nije bas nesto posebno, a i na telefonu placas potrosnju prema mobilnoj (koja je kod telemacha 0,24 a kod HSa 0,20 sto je za mobilu ipak razlika), prema inostranstvu + svaku uspostavu poziva, kad sve skontas nije bas u prednosti...
jastuk1

#909 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

patakdaca wrote:rekoh ja da ćemo na kokuz paketu dobiti 6Mbps, al ovo sa kablovskom me iznenadilo, nadam se velikom odlivu korisnika, jer vec sada samo kablovska postaje neisplativa.
Potpuno, totalno neisplativo. Mislim super je za one koji gledaju kanale pa da idu na KID, whatever :roll: za nas što smo isključivo, ISKLJUČIVO! radi interneta i/ili telefona katastrofa, malo je reć. Bezveze će samo otjerat ljude radi 2.5 KM i onda više štete od odliva korisnika neko od naplate dodatnih 2,5 KM. :roll:
Spaken

#910 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Spaken »

jastuk1 wrote:
patakdaca wrote:rekoh ja da ćemo na kokuz paketu dobiti 6Mbps, al ovo sa kablovskom me iznenadilo, nadam se velikom odlivu korisnika, jer vec sada samo kablovska postaje neisplativa.
Potpuno, totalno neisplativo. Mislim super je za one koji gledaju kanale pa da idu na KID, whatever :roll: za nas što smo isključivo, ISKLJUČIVO! radi interneta i/ili telefona katastrofa, malo je reć. Bezveze će samo otjerat ljude radi 2.5 KM i onda više štete od odliva korisnika neko od naplate dodatnih 2,5 KM. :roll:
Pa ako si iskljucivo zbog interneta na HSu onda ne vidim neki veliki problem, placas istu cijenu interneta a dobijas vecu brzinu od marta, a ako predjes na npr.telemach placas ces opet skuplje TV (a koliko sam skontao nije ti bitna TV) a imat ces losiji i skuplji internet (koji kazes da ti je bitan).. :-)
itekako

#911 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by itekako »

ovaj potez HSa je pravi ciganluk. vjerujem da ce od sad imati veci broj odjava sa analogne i sukladno tome veci broj nelegalnih prikljucaka.
s druge strane, postaje upitno koliko su KID paketi i dalje konkurentni. ne treba zaboraviti da je HSu izravna konkurencija u Sarajevu, Logosoft i Telemach te BHTelekom kojeg ne treba podcjenjivati bez obzira na sve.

cijene su postale skoro pa iste a ako u izboru potencijalnih korisnika bude odlucivala snaga brenda, HS u odnosu na Logosoft i Telemach nema sta da trazi.
i na kraju, korisnici nisu idioti. danas BHTelekom placa cijenu zato sto je godinama podcjenjivao svoje korisnike racunajuci da su bez konkurencije. prvom prilikom izgubili su dobar dio trzista sto predvidjam da ce se desiti i HSu u trenutku kada u svakoj zgradi u Sarajevu i drugim gradovima bude ormaric Logosofta, Telemacha i inih drugih pruzaoca usluge.
jastuk1

#912 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Spaken wrote:
jastuk1 wrote:
Pa ako si iskljucivo zbog interneta na HSu onda ne vidim neki veliki problem, placas istu cijenu interneta a dobijas vecu brzinu od marta, a ako predjes na npr.telemach placas ces opet skuplje TV (a koliko sam skontao nije ti bitna TV) a imat ces losiji i skuplji internet (koji kazes da ti je bitan).. :-)

Na telemah ne mogu jer ovdje gdje sam ja nije dostupan, a i kad bih mogao ne bih jer ne želim da se novac za komunikacione usluge odljeva iz BiH i da profit sakuplja tamo neka ionako profitabilna banka ili ko god je već vlasnik telemaha. Bez obzira, priznajem da je njihov TRIO TV+NET+TEL paket primamljiv.

Ovdje govorimo o poskupljenju analogije odnosno pristupne pretplate koju svi moraju plaćat gledo analognu negledo.

Međutim, "dobro je" što je samo 2.5 KM gore - moglo je biti i gore. :lol:
Benq

#913 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Na telemah ne mogu jer ovdje gdje sam ja nije dostupan, a i kad bih mogao ne bih jer ne želim da se novac za komunikacione usluge odljeva iz BiH
Prijatelju , vjeruj mi da bi 100 puta bolje prosao da ti dodje kakav koji nije iz BiH i pruza usluge ovdje , nego ove nase Bosnje koje gledaju samo kako zavrnut narod , sad taman da mi sa Pala sidje ovdje i da mi ponudi nesto sto je 10KM jeftinije , presao bih bez razmisljanja , bolje imati nesto sto je sa cijenom realno , nego da placam "uslugu" koju ni ne dobijam u potpunosti nekom masnom trbonji i da mu punim dzep a da me jebe kako hoce. Trenutno sto se tice kablovskim operatera , Telemach je No1 a HS treba jos pure i pure da pojede dok ne stigne gdje je sad Telemach , a i to kad se desi , opet ce Telemach biti korak dalje ... Nemam ni ja izbora , samo HS , ali ima nekih prica da ce se Telemach jos siriti i pokriti i podrucja koja su pod HS-om , tj svaki stambeni objekat ce da ima kao ormaric i moci ces da biras operatera, naravno da ce svako normalan izabrati najjeftiniju kombinaciju.
AdrianMole

#914 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by AdrianMole »

patakdaca wrote:Al dobra im je logika, izbaci tri (ma kakvi da su) i ubaci nova tri, oni prakticno na nuli sto se tice placanja kanala, a mi + 2,5 KM, ako vec nemaju kvalitetnog mozga u kadrovskoj, nek bar ponekad prelistaju forum i vide da nam lov i ribolov bas toliko znace da ne mozemo bez njega, a da ne pominjem toliko izvikani slon kanal :D :lol:
Nije baš tako.Ova tri ubačena su znatno skuplja od tri izbačena.Izbačeni su bili praktično badava(možda 5 euro-centi po korisniku Al Jaazera,ostali su vjerojatno mukte).TLC,MTv i AXN po mojoj procjeni koštaju zajedno i više od 50 centi po korisniku.
The Realist

#915 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

patakdaca wrote: Pa nisu HBO jebo ga ti, pa bolje onda da su prihvatili ponudu sport kluba i platili euro po korisniku, bar bi znali sta placamo ha ja, ova tri u paketu ne prelaze vise od 20-30 centi i to je puno, jos kad nakon pola godine okinu repriziranja postat ce i oni negledljivi isto ko i 90% sadasnjih kanala, a plus sto na nijednom kanalu nemam teletekst kako treba. Odnos ponude i cijene nije ni priblizno realan, za kid necu da pricam jer ga nemam, al za analognu ni priblizno, jer nema kanala da valja, a i ono sto valja samo pucaju reprize. Da mi nije internet prioritet jer ga moram imati sad bih ih odjavio, jer mi je na anteni bolja slika od svih kanala iz Sarajeva koje oni pustaju u kablu, a i ovo povecanje brzina za standard paket je samo smijanje u facu od strane uprave HS-a, jer i ovo sto daju nije stabilno, jer po torrentima vidim da namjerno prekidaju konekciju svako 10 minuta, a TS stream mi je misaona imenica iako imam lafo 4Mbps koji u downloadu nikad ne pređe 3.4 Mbps, a hd stream je 2 Mbps. Pa ti zamisli da sa standard paketom ne mogu da gledam streamove bez sjeckanja od 0.5 a ne da mislim na ove preko 2 brzine.
Nakon ovog preseravanja ih treba poceti zvati za najmanju sitnicu koja odstupa od ugovora.
AXN je stvarno dobar kanal, tako da taj kanal vrijedi, no, čuva se jedno mjesto još, pa ćemo vidjeti šta će biti od toga.

Ali opet, meni je vjerovatno lakše sve to gledati, jer koristim KID paket, a na digitali su stvarno dobar posao odradili.

Što se streamova tiče, tako stalno gledma udakmice i sve odlično ide (kod mene je 8mbps).

No, kao što rekoh na drugoj temi, trebali bi na analognu još barem neki dobar kanal ubaciti, ali eto, priča se da planiraju.

Treba vidjeti i da li će Telemach dizati cijene, možda su zato ovo uradili.

Što se SK tiče, pitanje je da li su oni uopšte takvu ponudu dobili.
The Realist

#916 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Znam da su se žalili na SK svi i njihove uslove, ali ne znam šta je tačno bilo.

Razumijem da oni koji ne gledaju TV baš i ne prihvataju ove cijene, mada eto, ako uleti FOX, vjerujem da će mnogi naklonjeniji biti svemu. Kao što rekoh, AXN jeste dobar, te je tu sada Fox Life i Crime (samo su oni pali po kvalitetu, barme po mom mišljenju) i ne znam šta još ima, pa valjda ubace još Fox.
newphoenix

#917 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by newphoenix »

4 na 6 za 15KM (HS) 1.5X 50% veca brzina
4 na 10 za 29.25KM (BH telekom) 2.5X 150% veca brzina

isplati se prelaziti na BH telekom
razocaran HS-om :-?
wall3

#918 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by wall3 »

newphoenix wrote:4 na 6 za 15KM (HS) 1.5X 50% veca brzina
4/384 na 10/512 za 29.25KM (BH telekom) 2.5X 150% veca brzina

:run: 8/1 na 10/1.5 za 25KM u HS-u

Edit: I to sto je BHT nakon 5 godina shvatio da je skup nije nikakav razlog za prelazak, a za 39.9KM dobijes digitalnu i brzinu 14/1.5 u HS-u.
fireman2013

#919 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by fireman2013 »

Samo da HS prestane da zagusuje torrente bilo bi super. Dzaba brzine i sve ako nema stabilnosti i ako infrastruktura to ne moze podnijeti. HS do sada koliko toliko gura brzine ali kasnije ne znam kako ce uspjeti.
bdzs

#920 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by bdzs »

Slažem se da za 39,90KM nemože bolje, samo da još ne daju one glupe Dalvi resivere bez mogučnosti odabira titlova :x. Što se tiče interneta nemam zamjerke, kod mene i torenti idu do 1,6Mb/s, a mislim da za ove pare još dugo neće moći na BHT.
perfect_guy

#921 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by perfect_guy »

wall3 wrote:
4/384 na 10/512 za 29.25KM (BH telekom) 2.5X 150% veca brzina

:run: 8/1 na 10/1.5 za 25KM u HS-u

Edit: I to sto je BHT nakon 5 godina shvatio da je skup nije nikakav razlog za prelazak, a za 39.9KM dobijes digitalnu i brzinu 14/1.5 u HS-u.
42,3 sa novim cijenama
Saka

#922 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

???
4 je prešao na 8, a ne na 6.
Benq

#923 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Code: Select all

[b]Povećanje cijene pretplate za analognu televiziju morali smo izvršiti jer sva poboljšanja u ponudi[/b] koja su izvršena posljednjih mjeseci, a odnose se na povećanje brzine interneta u sklopu KID paketa, uvrštavanje  preko 20 kvalitetnih TV kanala u digitalnu programsku shemu , novi TV kanali u analognoj ponudi, kao i povećanje internet paketa uz zadržavanje iste cijene mjesečne pretplate od 01.03.2013,  zahtjevaju velika ulaganja  i iziskuju velike troškove. Naravno, mi i dalje nastavljamo raditi na uvođenju boljih i kvalitetnijih sadržaja, te usavršavanju naših usluga.
Ovi se malo sale ili je nesto drugo u pitanju ??? Kojih jebenih poboljsanja , na analognoj na 80% kanala signal gori nego da ih gledam preko riblje kosti , ljudima jos uvijek daju DALVI resivere za "digitalnu" , kako ih nije stid dijelit Dalvi resiver i jos to nazivat prikljuckom za digitalnu tv , ko je jos vidio digitalnog signala preko RF kabla ili cinca ?? Limitiraju torrent saobracaj , skidam nesto , taman dostigne maksimum na brzini downloada , oni kao da ga resetuju i brzina padne na nulu pa ajmo iz pocetka , iritantno do bola !
itekako

#924 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by itekako »

Benq wrote:

[b]Povećanje cijene pretplate za analognu televiziju morali smo izvršiti jer sva poboljšanja u ponudi[/b] koja su izvršena posljednjih mjeseci, a odnose se na povećanje brzine interneta u sklopu KID paketa, uvrštavanje  preko 20 kvalitetnih TV kanala u digitalnu programsku shemu , novi TV kanali u analognoj ponudi, kao i povećanje internet paketa uz zadržavanje iste cijene mjesečne pretplate od 01.03.2013,  zahtjevaju velika ulaganja  i iziskuju velike troškove. Naravno, mi i dalje nastavljamo raditi na uvođenju boljih i kvalitetnijih sadržaja, te usavršavanju naših usluga.
Ovi se malo sale ili je nesto drugo u pitanju ??? Kojih jebenih poboljsanja , na analognoj na 80% kanala signal gori nego da ih gledam preko riblje kosti , ljudima jos uvijek daju DALVI resivere za "digitalnu" , kako ih nije stid dijelit Dalvi resiver i jos to nazivat prikljuckom za digitalnu tv , ko je jos vidio digitalnog signala preko RF kabla ili cinca ?? Limitiraju torrent saobracaj , skidam nesto , taman dostigne maksimum na brzini downloada , oni kao da ga resetuju i brzina padne na nulu pa ajmo iz pocetka , iritantno do bola !
seljacka firma koja nije u stanju napraviti EPG da radi kako treba a pricaju o nekim poboljsanjima.
kakaljin

#925 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

itekako wrote:
Benq wrote:

seljacka firma koja nije u stanju napraviti EPG da radi kako treba a pricaju o nekim poboljsanjima.
neka prvo naprave u punom kapacitetu digitanu, pa neka onda govore da se treba dizati cijena.
Post Reply