HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinooh

#76 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dinooh »

Pozz ljudovi :D,
Gledao sam po ovoj temi i nisam mogao naci nesto u vezi digitalne tv. Imam obicni tv i trenutno imam samo analogne kanale na njemu, ali imam onaj paket standard i u njemu je ukljucen osnovni digitalni paket koji ima 110 programa trenutno. Kako da dodem do toga, citao sam da treba neki DVB-C receiver i neki CI modul. Ovo sa CI modulom nece ici jer mi TV ne podrzava to. Mogu li se dobiti ti digitalni programi samo sa DVB-C receiverom, gdje kupiti, koliko kosta i kakva je kvaliteta slike.
kakaljin

#77 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kakaljin »

dinooh wrote:Pozz ljudovi :D,
Gledao sam po ovoj temi i nisam mogao naci nesto u vezi digitalne tv. Imam obicni tv i trenutno imam samo analogne kanale na njemu, ali imam onaj paket standard i u njemu je ukljucen osnovni digitalni paket koji ima 110 programa trenutno. Kako da dodem do toga, citao sam da treba neki DVB-C receiver i neki CI modul. Ovo sa CI modulom nece ici jer mi TV ne podrzava to. Mogu li se dobiti ti digitalni programi samo sa DVB-C receiverom, gdje kupiti, koliko kosta i kakva je kvaliteta slike.
trebao si dobiti risiver od HS-a kada si uzimao taj standard paket
dinooh

#78 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dinooh »

kakaljin wrote:
trebao si dobiti risiver od HS-a kada si uzimao taj standard paket
ok vidit cu sa hs u vezi toga, a je li taj receiver vezan samo za 1 tv, a sta ako hocu da na vise televizora imam digitalnu. Zato me zanima cijena ovih receivera i da li samo sa njima mogu dobiti digitalne programe ili moram i CI modul i receiver skupa.
The Realist

#79 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Znači imaš KID4? Ako je tako, onda ti oni trebaju dati reciever i to ti je dovoljno za digitalnu, ne treba modul.

To je za jedan TV, tako da ti treba još jedan reciever za drugi TV, ali ne znam koja je cijena i kako to riješe.
design

#80 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by design »

ako imaš bilo koje marke lcd tv koji podržava dvb-c onda nemaš problema a ci modul, možeš prijaviti hs da on donese karticu i platiš samo 12km + 1 km. to je sve.
demetra22

#81 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

:( Hocu staru temu!!! :'(

Image

superior
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#82 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by davorf »

demetra22 wrote::( Hocu staru temu!!! :'(

Image

superior
Sto ce ti stara tema, kad ti sve radi bolje nego sto bi trebalo? :roll: Nisam kuci da postavim ST, ali mi vec mjesec dana skoro ne prelazi 2 Mbps, a trebalo bi biti 10 :( Zvao, nista nisu uradili, a nikako vremena da uhvatim da odem da ih "propitam" u direkciji :x
fole13

#83 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by fole13 »

Stara tema je imala toliko toga sto prosjecnog korisnika ne interesuje, da su je zatvorili. Prepirke Hs Vs Logosoft su jedan od glavnih razloga zasto je tema bacena na smetljiste i ne mislim da ce biti vracena nazad :dance:
Riddle

#84 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Riddle »

Samo da se upisem. :D
demetra22

#85 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

davorf wrote:
demetra22 wrote::( Hocu staru temu!!! :'(

Image

superior
Sto ce ti stara tema, kad ti sve radi bolje nego sto bi trebalo? :roll: Nisam kuci da postavim ST, ali mi vec mjesec dana skoro ne prelazi 2 Mbps, a trebalo bi biti 10 :( Zvao, nista nisu uradili, a nikako vremena da uhvatim da odem da ih "propitam" u direkciji :x
Meni HS mjesecima radi u svom punom kapacitetu! Ovo se ja samo falim. :)

Kad sam onomad imala problema, ono pred flatove i jos nekih drugih, isla sam se propitivat s njima i sve je zavrsilo na obostrano zadovoljstvo. Tako... samo dole njima pomno i intenzivno predocavati situaciju, u tom ti je spas.
senci-071

#86 HS KABLOVSKI INTERNET-PREVARANTI

Post by senci-071 »

HS KABLOVSKI INTERNET- konekcije nemamo vec par dana,a dezurni broj za kvarove kad pozoves od iste je redovno zauzet,ili ako nekim slucajem ako se i javi duzurni za intervencije, vam neljubazno trazi ime i prezime (reda radi ) i prekine vezu. Interesanto da su jako redovni prilikom naplate,iako u mjesec dana bar pola od toga nemamo konekciju.
Stim da vecine u mahali gubi zivce sa HS KABLOVSKI INTERNETOM molim za pomoc ,na koji novi internet da se prikljucim,a da nemam navedene probleme.
HVALA UNAPRIJEED.!!
Nermin_BH

#87 Re: HS KABLOVSKI INTERNET-PREVARANTI

Post by Nermin_BH »

Ako neće doći idi kod njih dole i reci ako ne poprave raskidaš ugovor. A račun nemoj platiti.
dakcu

#88 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dakcu »

Ima li iko predstavu kako podesiti WiFi konekciju sa Asusovim routerom? Nece pa nece...
memo23

#89 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by memo23 »

Ljudi treba mi strucan savjet, imam splitter sa tri izlaza (imao sam prije hirschmannov sa 2 ali su mi trebala 3), koji splitter je bolji za kable internet i dva tv-a (3 izlaza), sa do 1000 mhz ili do 2400mhz.
Pomozite :lol: !
lajkujMe

#90 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lajkujMe »

Nesto mi od sinoc internet slabiji, sinoc mi konekcija stalno pucala jutros se to nastavilo a evo i youtube steka.
iSwagga

#91 HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by iSwagga »

Trebaju mi postavke za wireless. Upravo mi ukljucuju internet i govore da moram plattiti 25 KM za postavke!! Bio bih vam zahvalan :)
Edit: uspio sam automatskim postavkama, hvala :)
Last edited by iSwagga on 07/04/2012 12:09, edited 1 time in total.
iSwagga

#92 HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by iSwagga »

patakdaca wrote:
iSwagga wrote:Trebaju mi postavke za wireless. Upravo mi ukljucuju internet i govore da moram plattiti 25 KM za postavke!! Bio bih vam zahvalan :)

ne treba ti nista za wireless, kakve crne postavke! samo kad ti ukljuce net prvo skopcaj router a ne komp i sam ce sebe da podesi automatski, bar je kod mene bio slucaj sa tp-linkom, i kasnije samo podesis zastitu na wirelessu
uspio sam automatskim postavkama, hvala :)
dakcu

#93 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dakcu »

patakdaca wrote:
dakcu wrote:Ima li iko predstavu kako podesiti WiFi konekciju sa Asusovim routerom? Nece pa nece...

jesi li ih zvao da ti ressetuju ip adresu?
Kazu da su resetovali ali opet ne moze. Pise da ne mogu da se konektujem na DNS.
Nermin_BH

#94 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

dakcu wrote:Ima li iko predstavu kako podesiti WiFi konekciju sa Asusovim routerom? Nece pa nece...
Nazad na routeru imas dugme reset drzi to dugme oko desetak sekundi dok se router ne restartuje onda udji u router preko ip wan prebaci na dhcp onda izgasi sve sat vremena i router i modem ukkjuci za sat i radit ce sve ok.
lajkujMe

#95 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lajkujMe »

Nermin_BH wrote:
Nazad na routeru imas dugme reset drzi to dugme oko desetak sekundi dok se router ne restartuje onda udji u router preko ip wan prebaci na dhcp onda izgasi sve sat vremena i router i modem ukkjuci za sat i radit ce sve ok.
al si mu fino i "jednostavno" objasnio :lol:
Nermin_BH

#96 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

patakdaca wrote:
Nermin_BH wrote:

to sat vremena zaboravi, ne fercera vise, kod mene bilo dva dana iskljuceno i nije promijenilo ip adresu ;-)

nego ima li ko ovaj novi promotivni letak, nesto u prolazu vidjeh neki internet 8,90KM :shock:

To internet za 8.90 je ako priključiš TV+Digitalnu+Internet+Telefon i na kraju te izađe nešto 29.99 tako nešto i dobiješ paket onaj od 15 KM za 8.90 KM.

@gornji post: Pisao sam sa mobitela.
kakaljin

#97 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kakaljin »

patakdaca wrote:
Nermin_BH wrote:

To internet za 8.90 je ako priključiš TV+Digitalnu+Internet+Telefon i na kraju te izađe nešto 29.99 tako nešto i dobiješ paket onaj od 15 KM za 8.90 KM.

@gornji post: Pisao sam sa mobitela.
pa i nije to lose, ovako plaćam 26.5KM znači još 2.5 i dobijem telefon i digitalnu :mrgreen: :thumbup:

to su ti KID paket

pa mora jeftinje bitiu paketu

jedino su zeznuli KID 12
dobar,ti?

#98 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dobar,ti? »

zezal koga net, vec evo dva sata minutu ima, minutu nema..
iSwagga

#99 HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by iSwagga »

dobar,ti? wrote:zezal koga net, vec evo dva sata minutu ima, minutu nema..
Meni je sve ok

Sent from my iPad using Tapatalk HD
kojeime

#100 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kojeime »

Ja sam imao problem sinoc, probao sam se ukopcati oko ponoci i nisam uspio do oko 20 minuta iza ponoci. Nakon toga je radilo bez problema sinoc do oko 1:30. Danas jos nisam pokusao.

Meni se to desava drugi put i cini mi se da je i kod prvog puta padala kisa, vjerovatno su im instalacije osjetljive na kisu.
Post Reply