HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The Realist

#426 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Imam problem. Formatirao sam windows i ne mogu bežično da se spojim na net.

Direktno ide bez problema, ali preko sticka neće. Instalirao sam drivere, kao i prošli puta, te on nađe mrežu, ali kada hoću da se konektujem i ukucam password, neće de se spoji, nego samo vrti.... (tačan je pass).

Zna li iko kako da ovo riješim?

PS Kada odem u opcije routera, uopšte više nema one opcije da odredim šifru za wireless (prije je postojala, očito).

EDIT: Problem je definitivno u šifri, jer kada naštimam da ne traži šifru, odmah se konektuje.

EDIT 1: Riješeno!
fole13

#427 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by fole13 »

Ima li neko probleme sa netom danas? Ja ne mogu stranice otvoriti, Speed Test se ne moze ni pokrenuti. WTF??? :x :x
The Realist

#428 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Meni torrent ubija, mora jadan raditi, sve se pobrisalo :D.
fole13

#429 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by fole13 »

The Realist wrote:Meni torrent ubija, mora jadan raditi, sve se pobrisalo :D.

Ma ja ne downloadujem nista, samo surf, ali ni to nije moguce. Zadnji 20 dana internet je za K...C A danas je ubitacno los.
The Realist

#430 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Ne znam, mene je stvarno se super, ali očito zavisi gdje se nalaziš. Znam da je bilo na jednom dijelu problema radi optike, za ostalo ne znam.
naneljube

#431 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by naneljube »

momci mala pomoc posto nemogu ovo pitanje postaviti tehnickoj podrsci, trnutno imam bh telecom net flat 6, zelim da predjem na hs jer je konacno dosao neki drugi provajder u ulicu , inace zivim u starom gradu, elem inetrnet mi treba iskljucivo za online gameing uzeo bi kid 12, hvala unaprijed ?!?!
The Realist

#432 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

naneljube wrote:momci mala pomoc posto nemogu ovo pitanje postaviti tehnickoj podrsci, trnutno imam bh telecom net flat 6, zelim da predjem na hs jer je konacno dosao neki drugi provajder u ulicu , inace zivim u starom gradu, elem inetrnet mi treba iskljucivo za online gameing uzeo bi kid 12, hvala unaprijed ?!?!
KID 12 ti je preskupo. KID 10 je 44.90KM, a KID 12 je 59,50KM, znači skoro 15KM više platiš za samo 2 mb više downloada, upload ostaje isti.

Također provjeri stvari oko pinga.
naneljube

#433 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by naneljube »

patakdaca wrote:
The Realist wrote:
naneljube wrote:momci mala pomoc posto nemogu ovo pitanje postaviti tehnickoj podrsci, trnutno imam bh telecom net flat 6, zelim da predjem na hs jer je konacno dosao neki drugi provajder u ulicu , inace zivim u starom gradu, elem inetrnet mi treba iskljucivo za online gameing uzeo bi kid 12, hvala unaprijed ?!?!
KID 12 ti je preskupo. KID 10 je 44.90KM, a KID 12 je 59,50KM, znači skoro 15KM više platiš za samo 2 mb više downloada, upload ostaje isti.

:thumbup: Kid 10 bolji izbor, a razliku mozes pojest il popit :mrgreen:
pa ping i prekid konekcije me generalno interesuje, znaci koliko je stabilna konekcija, jer stvarno sa telecomom nemam nekih problema osim sto su prskupi...
kakaljin

#434 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kakaljin »

naneljube wrote:
patakdaca wrote:
The Realist wrote:

:thumbup: Kid 10 bolji izbor, a razliku mozes pojest il popit :mrgreen:
pa ping i prekid konekcije me generalno interesuje, znaci koliko je stabilna konekcija, jer stvarno sa telecomom nemam nekih problema osim sto su prskupi...
ja vec dugo vremena cekam da mi kazu kakva je stabilnost konekcije i brzine u odnosu na adsl jer koliko vidim jedina prednost hs interneta je cijena i nista vise.
The Realist

#435 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

kakaljin wrote: ja vec dugo vremena cekam da mi kazu kakva je stabilnost konekcije i brzine u odnosu na adsl jer koliko vidim jedina prednost hs interneta je cijena i nista vise.
Pa odgovorilo ti se:
The Realist wrote:
hotazmaj wrote:Ljudi moze li mi neko reci koliko je bolji ili losiji internet koji nudi HS u odnosu na Bh telecom adsl?
HS daje nešto brži net (jer idu preko deklarisane brzine), ali na nekim područjima zna navečer pasti konekcija (ne sada strašno, ali bude niža - ja nemam toliko tih problema, ali znam da ljudi imaju), te je tu bolji adsl. Dalje ti ne znam pomoći, u suštini su oba jako stabilna.
Ti si malo poslije "hotazmaj" napisao da čekaš odgovor, pa valjda je ovaj odgovor mogao za obojicu vrijediti.

Sa pingom će ti teško neko pomoći, jer očito nas malo igra igre preko neta.
naneljube

#436 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by naneljube »

momci hvala, moracu jos malo razmisliti, nebi da sad promjenim pa da vracam, tv me i ne zanima toliko al imam vise tv-a pa bi mi se isplatilo, u svakom slucaju volio bi kad bi mogao uzeti neki test period da probam hvala opet :D
lozze

#437 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

Pozdrav ljudi,

Danas uveo Osnovni digitalni paket i odmah sam nezadovoljan! Imam 90 kanala,jel toliko dodje? Od ovoih 90 kanala,na 10 kanala valja slika,ostalo smece...arene sport losa slika kad gledam utakmicu...kad je slika staticna odnosno kad kamera stoji na jednom mjestu slika je mrak,sve izostreno, cim se pocne pomjerati slika se uzasno sjeni i ruzno je za geldati sto kao na analognoj...moze li se to kako nastimati na resiveru ili na TV-u u opcijama??? tv je lcd samsung 32 inca

hvala
The Realist

#438 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

lozze wrote:Pozdrav ljudi,

Danas uveo Osnovni digitalni paket i odmah sam nezadovoljan! Imam 90 kanala,jel toliko dodje? Od ovoih 90 kanala,na 10 kanala valja slika,ostalo smece...arene sport losa slika kad gledam utakmicu...kad je slika staticna odnosno kad kamera stoji na jednom mjestu slika je mrak,sve izostreno, cim se pocne pomjerati slika se uzasno sjeni i ruzno je za geldati sto kao na analognoj...moze li se to kako nastimati na resiveru ili na TV-u u opcijama??? tv je lcd samsung 32 inca

hvala
Traži modul da ti postave i gledaj HD kanale, tu ti je odlična slika na Arenama.

Na recieveru je slika OK. Nije kao HD, ali nije ni slična analognoj, nego dosta bolja. Na nekim kanalima neće biti posebno bolja, jer samo emitovanje kanala je takvim signalom.

Također, ti bi morao nekih 106 kanala imati, ne 90.

Sve u svemu, ne bi smjelo biti tako loše, kako ti govoriš.
lozze

#439 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

Stimao je on meni danas module, i provjerio da ima tacno 90 kanala. A ovo gore sto sam naveo je za HD kanale, kad gledam na areni nogomet kad kamera snima samo na jednom mjestu slika je fenomenalna, cim pocne pomicati kameru pocne se mutiti, skroz lose. Moze li se nekako namjestiti da uvijek bude tako dobra slika da ne sjeni u pomretu

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
The Realist

#440 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

lozze wrote:Stimao je on meni danas module, i provjerio da ima tacno 90 kanala. A ovo gore sto sam naveo je za HD kanale, kad gledam na areni nogomet kad kamera snima samo na jednom mjestu slika je fenomenalna, cim pocne pomicati kameru pocne se mutiti, skroz lose. Moze li se nekako namjestiti da uvijek bude tako dobra slika da ne sjeni u pomretu

Mora biti više kanal. Pusti ga da automatski sam preskenira. 113-114 kanala mora biti. Kada su meni tek postavili, bilo samo 58 kanala i onda ja sam preskenirao i došli i ostali.

Što se tiče HD kanala, to je onda radi signala i traži da pojačaju, nema šta drugo biti (i meni je bio taj problem, samo su kockice bile).
Muzikjunki

#441 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Muzikjunki »

Unaprijed se izvinjavam ukoliko je ovo pitanje vec bilo postavljeno (vjerujem da jeste, ali ne mogu da nadjem), ali me interesuje da li HS na neki nacin ogranicava upload brzinu torrent klijentima? Download ide super, brzine preko 1mbps, ali upload nikako, brzine jedva do 20 kbps.
Moze li mi neko objasniti u cemu je problem, da li je do HS-a, ili ja nisam dobro napravio postavke u torrent klijentu?
The Realist

#442 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Muzikjunki wrote:Unaprijed se izvinjavam ukoliko je ovo pitanje vec bilo postavljeno (vjerujem da jeste, ali ne mogu da nadjem), ali me interesuje da li HS na neki nacin ogranicava upload brzinu torrent klijentima? Download ide super, brzine preko 1mbps, ali upload nikako, brzine jedva do 20 kbps.
Moze li mi neko objasniti u cemu je problem, da li je do HS-a, ili ja nisam dobro napravio postavke u torrent klijentu?
Upload nikada nisu ograničavali, čak i kada su download, tako da je neki drugi "problem". Meni na 512 up ide do 60-70kbp/s upload.
mrkalj

#443 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by mrkalj »

The Realist wrote:
lozze wrote:Stimao je on meni danas module, i provjerio da ima tacno 90 kanala. A ovo gore sto sam naveo je za HD kanale, kad gledam na areni nogomet kad kamera snima samo na jednom mjestu slika je fenomenalna, cim pocne pomicati kameru pocne se mutiti, skroz lose. Moze li se nekako namjestiti da uvijek bude tako dobra slika da ne sjeni u pomretu

Mora biti više kanal. Pusti ga da automatski sam preskenira. 113-114 kanala mora biti. Kada su meni tek postavili, bilo samo 58 kanala i onda ja sam preskenirao i došli i ostali.

Što se tiče HD kanala, to je onda radi signala i traži da pojačaju, nema šta drugo biti (i meni je bio taj problem, samo su kockice bile).
Nije u pitanju do signala to što ti kao muti sliku.To je do TV aparata.Vjerovatno ti je neki jeftiniji LCD,koji ima slabiji TZV. odziv slike
Kemal Malovčić

#444 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

hoćel ikad oni povećavat upload?
The Realist

#445 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Kemal Malovčić wrote:hoćel ikad oni povećavat upload?
Pa imaju dosta dobar upload u usporedbi sa konkurencijom (za čudo) :? !?
lozze

#446 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

Ljudi, imam osnovni digitalni paket, i imam sve kanale i sve je to ok, medjutim HD kanali ne rade, kada otvorim npr. Arenu sport hd crn ekran al se zvuk cuje. Do cega moze biti? Takodje imam arenu obicnu bez naziva hd ona radi...

Kemal Malovčić

#447 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

The Realist wrote:
Kemal Malovčić wrote:hoćel ikad oni povećavat upload?
Pa imaju dosta dobar upload u usporedbi sa konkurencijom (za čudo) :? !?
priznajem

al ipak treba to jače
The Realist

#448 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

lozze wrote:Ljudi, imam osnovni digitalni paket, i imam sve kanale i sve je to ok, medjutim HD kanali ne rade, kada otvorim npr. Arenu sport hd crn ekran al se zvuk cuje. Do cega moze biti? Takodje imam arenu obicnu bez naziva hd ona radi...

Zato što ti treba modul, ili "HD Reciever", da bi sliku imao (još tu ima kanala, ne samo Arene), a na HEMA, ili Dalvi recieveru naravno nema tih opcija.
lozze

#449 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

The Realist wrote:
lozze wrote:Ljudi, imam osnovni digitalni paket, i imam sve kanale i sve je to ok, medjutim HD kanali ne rade, kada otvorim npr. Arenu sport hd crn ekran al se zvuk cuje. Do cega moze biti? Takodje imam arenu obicnu bez naziva hd ona radi...

Zato što ti treba modul, ili "HD Reciever", da bi sliku imao (još tu ima kanala, ne samo Arene), a na HEMA, ili Dalvi recieveru naravno nema tih opcija.
Aha hvala, ma znam da ima dosta kanala...gdje se moze uzeti hd resiver povoljno? U hs-u daju hd resiver za 99,99KM , ima li negdje jeftinije?

kakaljin

#450 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kakaljin »

Jaguar84 wrote:Pa gdje ces jeftinije? Postoji i varijanta rentanja......

Sent from my jeftini tablet using Tapatalk 2
na kojem principu!!!!!
Post Reply