HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The Realist

#401 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Pošto ovaj Hema TV ima opciju snimanja na USB stick. Znači li to da ako spojim kompjuter i TV preko USB-a, da bih mogao snimati na HD sadržaj, ili bi to morao biti direktan svoj PC-eksterni disk?

I da, može li se kako preko HDMI-a snimati na kompjuter, ili je to samo spoj u jednom pravcu (pc-TV)?

Eto, ako neko zna, volio bih odgovor, hvala.
The Realist

#402 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

patakdaca wrote: Haj nam za jedan mjesec prenesi impresije tv-a tog sto hs prodaje, kvalitet slike i ostali bakraci :mrgreen:
Malo sam testirao snimalicu.

Snima na rezoluciji 720x576 (ne znam može li se mijenjati to).

30minu sadržaja je uzelo 1,02gb.

Eh, kada pregledavaš i premotavaš (znači unazad ideš) i odlučiš da nastaviš u jednom momentu, sve se nastavi ustvari na poziciji koja je oko 15 sekundi poslije (valjda ne stignem na vrijeme stisnuti).

Titl bude tu (to je kada sam na FOX-u probavao).

Ako isključiš TV i naštimaš snimalicu (prije toga, naravno :D), uključuje se automatski i obavi šta treba (s tim da je taman ekran, ne vidiš ništa na njemu), ali se ne gasi nakon toga i tu je bio jedini problem. Iako uštimam da se ugasiisključii. Ako ne naštimaš kada da se isključi, ništa onda ne uradi, ostane uključen, ali ništa ne vidiš na ekranu.

Ako ostaviš TV uključen i on dočeka program koji treba snimati, a istovremeno uštimaš gašenje TV-a, to će uraditi.

Eto, budem li šta novo skontao, ili riješio onaj gore problem, javim ti :).
Praetorious

#403 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Praetorious »

Ako želiš / trebaš snimati TV na komp, onda ti je najbolje rješenje TV-Tuner kartica. Imaš interne i eksterne USB verzije. Prve su generalno bolje za snimanje, jer imaju potpunu hardwersku podršku za kodiranje signela, dok su eksterne pristojne ali ne i savršene.

U svakom slučaju, eksterne su lakše za upotrebu i montažu - samo je 'krkneš' u slobodan USB port i gotovo, a zadovoljavaju većinu potreba za gledanjem i snimanjem TV programa. Naravno da imaju i daljinski upravljač, mada su u potpunosti upravljive i kombinacijom miš-tastatura.

Upotreba - jednostavna: ubaciš u USB port, ubaciš DVD sa driverom za karticu, daljinski i program za gledanje/snimanje, u karticu ubaciš TV kabl, preskeniraš kanale i to je to. Imaš TV i VCR na kompu. Dalje ti volja: gledaj, snimanj, montiraj, kompresuj, snimaj na DVD - ili jednostavno uprogramiraj snimanje emisije koju bi inače propustio - odgledaj - pobriši.

TV-Tuner je elegantno i jednostavno rješenje za gledanje i snimanje TV programa na PC, ako ti zaista treba - razmisli o nabavci. Ja ih koristim 10+ godina i potpuno mi mijenjaju TV aparat.
The Realist

#404 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Na komp sam mislio samo snimati radi veličine HD-a, jer najveći stick koji imam je 8gb (mada, sada vidim da bi to trebali biti dovoljno, jer rijetko šta bih ja stvarno trebao snimati, a da će mi više trebati, iako bih i samo snimanje rijetko radio).

Uglavnom, hvala na savjetu, mada mislim da mi je sljedeće u planu ili kućno kino, ili CS (koji je bio sada u planu, ali sam ipak na kraju kupio TV), no, do tada se treba načekati, a.B.d. :).
The Realist

#405 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

patakdaca wrote:Stopaju li vama streamovi preko sopcasta koji su preko 1500 kbps, preko torrentstreama ne mogu ni da pokusam gledati, nece da ucita. :?
Ja jučer nisam mogao ni pokrenuti sopcast (ali nisam jedini, općenito je neki problem, imaju napade), a za danas ne znam.
The Realist

#406 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Evo jedna provjerena informacija, od 8.oktobra na kablovsku i na digitalnu uvode HRT3, Fox Movies, VH1 Europe i National geographic Wild.
Post sa teme o HS kablovsoj.

Ovo je čudno, jer NGW imamo.

Ova tri bi bila dobra, mada se ja nadam da će još par kanala doći, a.B.d.!

Na kraju, neka naprave neki jači paket, koji će se dodatno plaćati, ali ne da za 6,40 KM dobijem 2 kanala, nego recimo za 10KM nekih 5-6 dobrih kanala.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#407 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by los merengues »

Da li ima jos neko problema sa internetom?
Ovo placam 8192/1024 kbps
A ovo dobijem :x :x :x zadnja 3 dana
Image
Image
The Realist

#408 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Evo sada uradio:

Image

PS
KID 4 paket je u pitanju.
Kemal Malovčić

#409 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

konekcija je večeras karinaška
The Realist

#410 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Imaš HEMA-u, šta bi ti više 8) :D
lozze

#411 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

Imam nekoliko pitanja ako mozete da mi odovorite,ovi na HS-u uvijek zauzeti lafo...

Trenutno imam osnovni paket interneta i analognu kablovsku...

pitanje je:
1.Moze li se uzeti samo digitalna i internet bez analogne, pa da placam 13,5KM i internet paket
2.Kada uvedem digitalnu,mogu li je razvesti na dva tv prijemnika?
3.Placa li se resiver?

Molim brze odgovore...hvala
IcedFlame

#412 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by IcedFlame »

lozze wrote:Imam nekoliko pitanja ako mozete da mi odovorite,ovi na HS-u uvijek zauzeti lafo...

pitanje je:
1.Moze li se uzeti samo digitalna i internet bez analogne, pa da placam 13,5KM i internet paket
3.Placa li se resiver?

1. Ne moze. Analogna ti je osnova/prikljucak/signal koji dolazi do tebe, nazovi kako hoces, ali bez toga nema ostalih usluga.
2. Teoretski mozes, s tim da na drugom tv-u gledas ono sto i na onom gdje je Set-top box/reciever. Po meni je to nikakva opcija.
3. Reciever se ne placa ako potpises ugovor na 15 mjeseci, a da li se placa bez ugovora, to ne bih znao.
lozze

#413 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

IcedFlame wrote:
lozze wrote:Imam nekoliko pitanja ako mozete da mi odovorite,ovi na HS-u uvijek zauzeti lafo...

pitanje je:
3.Placa li se resiver?

1. Ne moze. Analogna ti je osnova/prikljucak/signal koji dolazi do tebe, nazovi kako hoces, ali bez toga nema ostalih usluga.
2. Teoretski mozes, s tim da na drugom tv-u gledas ono sto i na onom gdje je Set-top box/reciever. Po meni je to nikakva opcija.
3. Reciever se ne placa ako potpises ugovor na 15 mjeseci, a da li se placa bez ugovora, to ne bih znao.
hvala na odogovoru...uspio sam ih dobiti...al si mi ti bolje objasnio nego oni....oni mi kazu mozes ti na 10 tv-a prenijeti digitalnu...a nisu mi rekli da cu na svima imati iste kanale ccc
The Realist

#414 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

lozze wrote:
hvala na odogovoru...uspio sam ih dobiti...al si mi ti bolje objasnio nego oni....oni mi kazu mozes ti na 10 tv-a prenijeti digitalnu...a nisu mi rekli da cu na svima imati iste kanale ccc
Reciever se ne plaća da li imao ugovor, ili ne.

Ako želiš drugi reciever, oni samo prodaju i to košta 60KM (jednokratno, naravno).
The Realist

#416 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Pošto su zaključali onaj tamo podforum, može li neko ovdje preskenirati kanale, ali i testnu frekfenciju, da vidi ima li išta od ovih novih već ubačeno :D?
The Realist

#417 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

9? Nije loše :D.

Meni sada 74, čak jedan od boljih, ali ne znam zašto se pokvario i da li ima veze sa Wi-Fi-em, te posuđivanjem neta.
The Realist

#418 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

patakdaca wrote:
The Realist wrote:9? Nije loše :D.

Meni sada 74, čak jedan od boljih, ali ne znam zašto se pokvario i da li ima veze sa Wi-Fi-em, te posuđivanjem neta.
Ja idem preko wifi-ja
Image
Onda može biti do posuđivanja da je, mada ispade da stalno koriste moj net, što nema logike.....
The Realist

#419 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

patakdaca wrote:
Meni veceras nije bilo neta odkako se smracilo, maloprije doslo, i mogu ti reci da trenutno otvara stranice neuporedivo brze nego prije, valjda ce se zadrzati ovako, il su mozda svi otisli spavat pa sam ja jedini na liniji :mrgreen:
Meni nije nestajalo, ali je i stanje kakvo je bilo ranije, ping čak i gori, ne spada ispod 130.
Bisogna Vincere

#420 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Bisogna Vincere »

Image

HS ide naprijed. :D
The Realist

#421 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Gledam malo kanale i vidim da mi fali Hayat Music. Preskeniram ponovo i vidim da ga nema, ali naletim na neki Sprot Canli (Cunli), nešto takvo, pojma nemam, odlična slika i na njemu Barca vs. Real, ali onda brzo nestade i nema ništa.

Baš me zanima da li to oni nešto testiraju i tako pokušavaju naći rješenje za problem koji imaju sa Telemachom (iako ne znam koliko je to legalno), ili to samo kod sebe gledaju, pa se ovdje pojavilo :D.
The Realist

#422 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Evo sada prebacuju nešto i mijenjaju se kanali, ali sve su neki "lijevi".
The Realist

#424 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Ali šta mogu oni dodatno ponuditi, a da nema Telemach, osim cijene? Trenutno je Telemach u prednosti sa ponudom, to je sigurno (jer kod nas većina hoće da gleda Prem i Primeru).
The Realist

#425 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Dobro oni, više sam na Telemach mislio, ali ima ovo logike.
Post Reply