Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bluesman wrote:Jel neko zna sta je problem ako mi laptop ne moze da se prikljuci na net preko wirelessa ? Prikljucio sam i ruter i sve , međutim kada krenem da se konektujem , izbaci mi unable to connect. Kada se prikljucim kablom iz wireless rutera sve je normalno. Wireless ruter je marke ASUS
Vidi da ti nije u postavkama ukljucen mac filtering i vidi jel ukljucen wireless u postavkama routera
Ukljucen je wireless 100 % na ruteru... A MAC filtering ne znam kako naci
btw sinoc je sve savrseno radilo,gledao tekmu na laptopu najnormalnije...
Sve je dobro namjesteno 100% jer mi je namjestao rodjak koji je diplomirao informatiku i racunarstvo...Ugl mislim da mi je problem nesto sa laptopom , driverima ili slicno... Borim se da nekako rijesim
interesuje me kakva je sada stabilnost interneta ima li oscilacija u brzini ili je ona konstantna i nema nenadanih prekida u konekcije sem one kada najave
Bluesman wrote:Sve je dobro namjesteno 100% jer mi je namjestao rodjak koji je diplomirao informatiku i racunarstvo...Ugl mislim da mi je problem nesto sa laptopom , driverima ili slicno... Borim se da nekako rijesim
Ako ti se laptop moze nakaciti na wireless onda nije do drivera
Bluesman wrote:Jel neko zna sta je problem ako mi laptop ne moze da se prikljuci na net preko wirelessa ? Prikljucio sam i ruter i sve , međutim kada krenem da se konektujem , izbaci mi unable to connect. Kada se prikljucim kablom iz wireless rutera sve je normalno. Wireless ruter je marke ASUS
Izbriši konekciju wireless-a u kontrol panelu pa se opet probaj konektovati ako ne mogne skini password sa wireless-a i radit će 100% .
Izbriši konekciju wireless-a u kontrol panelu pa se opet probaj konektovati ako ne mogne skini password sa wireless-a i radit će 100% .
kakaljin wrote:interesuje me kakva je sada stabilnost interneta ima li oscilacija u brzini ili je ona konstantna i nema nenadanih prekida u konekcije sem one kada najave
kakaljin wrote:interesuje me kakva je sada stabilnost interneta ima li oscilacija u brzini ili je ona konstantna i nema nenadanih prekida u konekcije sem one kada najave
Moze li mi iko odgovoriti!
Hvala
Sve ti to zavisi od nafake Meni radi odlično, imam konstantnu brzinu, ne gubim konekciju i zadovoljan sam.
Zalosti me da ti potvrdim da konekcija zbilja zavisi od nafake... i od nevremena. Meni je sve islo glat dugo dugo, a u zadnje vrijeme ni film ne mogu pregledat, pukne 5 puta u pola sata i nema je po dva, tri pet, deset minuta.
BTW moze li mi neko reci ZASTO najcesce puca konekcija??
Iritantno je sto na mobu i na drugim laptopima radi okee, a na mom laptopu crkava svako sest sekundi :@
Sve je bilo ok, a odjednom je onda pocelo s*anje!
Troubleshoot nesta kaze da vidim ruter ili access point...!?
I meni je visok ping u zadnje vrijeme, kao što kažeš, ujduplalo se, pa i više dok je brzina stabilna. Eh, kod mene sve sada wireless ide, pa ne znam ima li to kakvog efekta.
demetra22 wrote:Zalosti me da ti potvrdim da konekcija zbilja zavisi od nafake... i od nevremena. Meni je sve islo glat dugo dugo, a u zadnje vrijeme ni film ne mogu pregledat, pukne 5 puta u pola sata i nema je po dva, tri pet, deset minuta.
BTW moze li mi neko reci ZASTO najcesce puca konekcija??
Iritantno je sto na mobu i na drugim laptopima radi okee, a na mom laptopu crkava svako sest sekundi :@
Sve je bilo ok, a odjednom je onda pocelo s*anje!
Troubleshoot nesta kaze da vidim ruter ili access point...!?
I meni je tako bagovalo to ti je do routera stavi ovako postavke
naravno ovo podesi u routeru wireless settings i wireless advanced.
Ovaj HS je stvrano haos u zadnje vrijeme, svaku vece me iznerviraju bezze. Znaci svaku vece iza 12 konekcija pada, stranice se otvaraju po pola sata, stopa, to neki errori to nesta, nedo Bog da jos pored stranice neke i jos neku pjesmu upalis, ma fuj fuj fuj
Hvala
Moze li mi iko konkretan odgovor dati jeli ista bolje u odnosu na ranije
Hvala
Moze li mi iko konkretan odgovor dati jeli ista bolje u odnosu na ranije
Da ti dam odgovor iz mog iskustva. Ukljucio sam njihov internet od 15 KM prije 4 mjeseca i od prvog dana nisam imao problema sa brzinom. Ne znam kako je preko dana jer svi radi i tek dolazimo kuci oko 17:30. Neureklo se!