HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Benq

#1951 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Ama da je meni bar brzinu propisanu paketom , ne treba nista vise :D
mirsek

#1952 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mirsek »

Benq wrote:Ama da je meni bar brzinu propisanu paketom , ne treba nista vise :D
Meni upload nikad nije bio 2.5 vec uvijek oko 1.5-1.6 ali mi to nije toliko bilo bitno koliko mi je bitan nizak ping.
Neka mi download bude kako treba i nizak ping i ja zadovoljan.
I ja zovem u utorak ako mi se veceras ili sutra brzina ne popravi.
mirsek

#1953 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mirsek »

Capajebo wrote:Realno, previse je ovo. Mog'o bi smanjiti paket :D
Kakvi smanjiti.
Pa da odmah prelazim na Telemach i DUO NET GRANDE paket. 8-)
Maharadza

#1954 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

mirsek wrote:
Capajebo wrote:Realno, previse je ovo. Mog'o bi smanjiti paket :D
Kakvi smanjiti.
Pa da odmah prelazim na Telemach i DUO NET GRANDE paket. 8-)
Moćan je to osjećaj kada znaš da imaš alternativu, zar ne?! :thumbup:
Benq

#1955 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Resetovao sam modem ... imal ko jaci :lol:

Image
mirsek

#1956 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mirsek »

Image
More proci. :D :bih:
Benq

#1957 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

mirsek wrote:Image
I ja kazem :D
Image
mirsek

#1958 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mirsek »

Benq wrote:
mirsek wrote:Image
I ja kazem :D
Image
Ajd priznaj da je taj upload fotoshop. :D
Benq

#1959 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

mirsek wrote: Ajd priznaj da je taj upload fotoshop. :D
Jok :)
http://pokit.org/get/?96e688d921d6d5fb0 ... 56aa57.jpg
kloniran

#1960 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

kokuz paket :lol:
Image
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#1961 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by suad-sarajevo »

Image
KID 22
Sad za sad je sve ok. Brzo, stabilno. Ostaje da se vidi hoće li ostati ovako u kontinuitetu jer nmogi su se žalili da imaju problema kad se prelazi na happy hour.
Benq

#1962 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Eh kad bi ovako ostalo... :)
Image
The Realist

#1963 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Image

Download je tačan 100%, jer sam vidio da mi dva torrenta zajedno budu oko 2,3-2,4 mpbs, još koristi više ljudi internet, ali za upload nisam primjetio nikada da mi ovu brzinu daje, čak i kada je više pokazivao.... Ali nadam se da je tačno.
Benq

#1964 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Eh da hoce upload ovakav ostati sto bi bilo veselo :D
Image
The Realist

#1965 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Pa je li ti takav na torrentima?
Benq

#1966 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

The Realist wrote:Pa je li ti takav na torrentima?
Skinuo sam samo jedan film od 1,4GB , skidao je brzinom od 4,8MBps , a upload je bio oko 60KBps , bilo je 13-14 seedera..

Evo sad opet mjerio
Image
The Realist

#1967 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Slučajno odem na ovaj bittorrent, kad vidim preko 700kb/s upload :D. Varira jako puno, ali očito samoprema gore u odnosu na deklarisanu brzinu.
perfect_guy

#1968 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by perfect_guy »

The Realist wrote:Slučajno odem na ovaj bittorrent, kad vidim preko 700kb/s upload :D. Varira jako puno, ali očito samoprema gore u odnosu na deklarisanu brzinu.
kod mene neki dan monter priključivao telefon, i usput izmjeri upload 30 mbit. Govori kao da u centrali kod njih nešto ne štima, ali ne mogu da skontaju šta je
Emx

#1969 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Emx »

KID22,

Torrent:
Image

Frankfurt Speedtest:
Image
The Realist

#1970 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

perfect_guy wrote:
The Realist wrote:Slučajno odem na ovaj bittorrent, kad vidim preko 700kb/s upload :D. Varira jako puno, ali očito samoprema gore u odnosu na deklarisanu brzinu.
kod mene neki dan monter priključivao telefon, i usput izmjeri upload 30 mbit. Govori kao da u centrali kod njih nešto ne štima, ali ne mogu da skontaju šta je
Šteta, znači da će nam ukinuti uskoro :D
supercali

#1971 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by supercali »

dabogda nikad ne skontali :D
Benq

#1972 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

supercali wrote:dabogda nikad ne skontali :D
A kakvi su strucnjaci , ne bi me cudilo da nikad ne skontaju :mrgreen:
jaxxx

#1973 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jaxxx »

Raja ako može pomoć, bilo je pitanje garant 1000 puta, al haj da još jednom pitam jer mi puca internet...

Jučer mi bili ovi stručnjaci i prikopčali internet, spojili mi wireless na AP što sam imao D-Linkov koji nema ono WAN ulaza. Eh sad, pošto ja nisam bio kod kuće nego žena, oni skopčali taj AP i ženin mobitel na njega i rekli da samo jedan korisnik može na internet sa tim D-Linkom.

I tako ja danas uzeo drugi router sa WAN portom, spojio ga na njihov Cisco modem, i pošto sam negdje pročitao da upišu MAC adresu na modem ili tako nešto, stavim Static IP, kopiram IP adresu i ostale podatke zajedno sa kloniranom MAC adresom sa ženinog mobitela na svoj router i proradi wireless na oba mobitela i na laptopu.

Ali nakon 2-3 sata, nestade mi internet i drži-nedaj vratim svoj prvobitni AP na modem i konektujem se sa ženinim mobitelom da vidim kakvo je stanje sa IP adresom, kad ono promjenila se i IP adresa i gateway. Kada sam opet promjenio sve na novom routeru, opet je proradio internet i sve.

Eh sad, pitanje...jel ih moram nazvati da mi resetuju MAC ili IP adresu, ili moraju da dođu da oni to naprave jer ne mogu pristupiti njihovom Cisco modemu?
kakaljin

#1974 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

jaxxx wrote:Raja ako može pomoć, bilo je pitanje garant 1000 puta, al haj da još jednom pitam jer mi puca internet...

Jučer mi bili ovi stručnjaci i prikopčali internet, spojili mi wireless na AP što sam imao D-Linkov koji nema ono WAN ulaza. Eh sad, pošto ja nisam bio kod kuće nego žena, oni skopčali taj AP i ženin mobitel na njega i rekli da samo jedan korisnik može na internet sa tim D-Linkom.

I tako ja danas uzeo drugi router sa WAN portom, spojio ga na njihov Cisco modem, i pošto sam negdje pročitao da upišu MAC adresu na modem ili tako nešto, stavim Static IP, kopiram IP adresu i ostale podatke zajedno sa kloniranom MAC adresom sa ženinog mobitela na svoj router i proradi wireless na oba mobitela i na laptopu.

Ali nakon 2-3 sata, nestade mi internet i drži-nedaj vratim svoj prvobitni AP na modem i konektujem se sa ženinim mobitelom da vidim kakvo je stanje sa IP adresom, kad ono promjenila se i IP adresa i gateway. Kada sam opet promjenio sve na novom routeru, opet je proradio internet i sve.

Eh sad, pitanje...jel ih moram nazvati da mi resetuju MAC ili IP adresu, ili moraju da dođu da oni to naprave jer ne mogu pristupiti njihovom Cisco modemu?
Koja je funkcija WIFI-a ako moze samo jedan uredjaj da se konektuje. :!: :!: :!:

Insistiraj da ti naprave kako treba da imas punu funkciju
kloniran

#1975 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

jaxxx wrote:Raja ako može pomoć, bilo je pitanje garant 1000 puta, al haj da još jednom pitam jer mi puca internet...

kad se uspostavi veza sa serverom mozes samo vidjeti homepage cisco modema i nista vise
nema potrebe da ih zoves ako je sve u funkciji
a ip oni sami od sebe ponekad resetuju
Post Reply