HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
amko76

#151 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by amko76 »

Tako je kod mene na Skenderiji svako veče. Nije predviđeno za puno korisnika izgleda :-)

Čekaj, iza ponoći će biti ok :D
shady

#152 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by shady »

amko76 wrote:Tako je kod mene na Skenderiji svako veče. Nije predviđeno za puno korisnika izgleda :-)

Čekaj, iza ponoći će biti ok :D
Ma znam, od 20-24h je tako i onda normalno opet. Znaci nece se nista promjeniti ako ih zovem i zalim se svaki dan?

Image
Image
Last edited by shady on 15/05/2012 23:51, edited 2 times in total.
amko76

#153 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by amko76 »

Sumnjam, u tom periodu je najviše raje online i hebi ga. Naša posla, daj što više pretplatnika, hebo infrastrukturu i ima li kapaciteta za to.
shady

#154 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by shady »

amko76 wrote:Sumnjam, u tom periodu je najviše raje online i hebi ga. Naša posla, daj što više pretplatnika, hebo infrastrukturu i ima li kapaciteta za to.
Ma sve je to meni jasno, ali ja nikako da se pomirim s tim. Ja sam vec 5put isao u Radnicku i zalio se, i sutra cu opet :x
amko76

#155 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by amko76 »

shady wrote:
amko76 wrote:Sumnjam, u tom periodu je najviše raje online i hebi ga. Naša posla, daj što više pretplatnika, hebo infrastrukturu i ima li kapaciteta za to.
Ma sve je to meni jasno, ali ja nikako da se pomirim s tim. Ja sam vec 5put isao u Radnicku i zalio se, i sutra cu opet :x
Nisi izvukao pouku iz dosadašnjeg iskustva? :mrgreen:
shady

#156 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by shady »

amko76 wrote:
shady wrote:
Nisi izvukao pouku iz dosadašnjeg iskustva? :mrgreen:
Tek sam presao na HS sa BHT, a usput mi je otici do Radnicke svaki dan. Iskreno se nadam da cu im dosaditi :mrgreen:
amko76

#157 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by amko76 »

Haha sa srećom onda :-D
The Realist

#158 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Pitao sam ih danas o promjenama programske šeme i nekim novim kanalima i kažu da nema trenutno planova. Eto, da se džaba ne nadamo.
demetra22

#159 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

Image
The Realist

#160 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Postovi ovog tipa su genijalni. Postavi se brzina i pojma nemaš šta se htjelo reći :D
amko76

#161 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by amko76 »

Haha evo i ja gledam. Da, i? :shock:

Žene... :D
demetra22

#162 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

amko76 wrote:Haha evo i ja gledam. Da, i? :shock:

Žene... :D
Cuj zene???
Ako vas bas zanima objasnjenje, da lakse spavate, jel, evo da vam objasnim: najlakse mi ovdje pribiljeziti kad mi kako fercera net, posto nesto isprobavam, mogu lako pretraziti po postovima :) niko se dosad nije bunio.

Cuj zene hahaha 8-) nemoj tako.
pravaistina

#163 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by pravaistina »

HS se raspada i ne moze pratiti tehnoloski razvoj sa drugim operaterima. Oni ne ulazu u infrastrukturu nego samo stekaju lovu
od korisnika na crno :x :x :x Vlasnik je pod istragom i na sudu zbog prevare svojih partnera i utaja poreza :x :x :x :x
branimir stulic

#164 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by branimir stulic »

A ko je konkurencija??? ELob? Moja TV? de majke ti...
afannedim

#165 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by afannedim »

ASK ILIDŽA je konkurencija :D :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#166 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by suad-sarajevo »

Image

Ne znam za Vas ali ja sam u posljednje vrijeme veoma zadovoljan njihovom uslugom. Nema čestih prekida konekcije, sve ide kao podmazano. :thumbup:
demetra22

#167 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

Image

Kako mi ovo moze biti 0? :?
The Realist

#168 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Danas sam otišao i smanji paket na KID 4, jer jednostavno nemam potrebu za KID 10. Jedino se nadam da će streamovi raditi, kao i do sada, ali za to treba august sačekati, a.B.d.!
thepatriot

#169 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by thepatriot »

uz ovaj kid 4 paket dobijem li ci modul za gledanje digitalne,gdje se nalaze i ove arene i eurosportovi u hd-u???
The Realist

#170 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

thepatriot wrote:uz ovaj kid 4 paket dobijem li ci modul za gledanje digitalne,gdje se nalaze i ove arene i eurosportovi u hd-u???
Da, ako imaš odgovarajući televizor.
jastuk1

#171 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

The Realist wrote:Danas sam otišao i smanji paket na KID 4, jer jednostavno nemam potrebu za KID 10. Jedino se nadam da će streamovi raditi, kao i do sada, ali za to treba august sačekati, a.B.d.!

Molim te, znači treba im više od dva mjeseca da prebace na niži paket? Ili TI hoćeš da to ide tek od avgusta? :?

I ja razmišljam da se smanjim, ne da nemam potrebe, nego radi troškova. Hvala Bogu do sad je bilo posla, pa se moglo finansirat, sada mi je situacija neizvjesna. Samo valja otić tamo kod njih. :roll:

Kontam da uvedem i telefon preko HS-a, odjavim BHT (broj ne moram prenosit) i da sa 35 pređem na 10 mbps. KID 10, plus telefon Q2 paket. Razlika bi mi bila ogromna na godišnjem nivou. 1326 KM naspram maksimalno 720 KM. Ovaj osnovni digitalni paket, to su svi kanali osim HBO kanala?
zilog

#172 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by zilog »

jastuk1 wrote:
The Realist wrote:Danas sam otišao i smanji paket na KID 4, jer jednostavno nemam potrebu za KID 10. Jedino se nadam da će streamovi raditi, kao i do sada, ali za to treba august sačekati, a.B.d.!

Molim te, znači treba im više od dva mjeseca da prebace na niži paket? Ili TI hoćeš da to ide tek od avgusta? :?

I ja razmišljam da se smanjim, ne da nemam potrebe, nego radi troškova. Hvala Bogu do sad je bilo posla, pa se moglo finansirat, sada mi je situacija neizvjesna. Samo valja otić tamo kod njih. :roll:

Kontam da uvedem i telefon preko HS-a, odjavim BHT (broj ne moram prenosit) i da sa 35 pređem na 10 mbps. KID 10, plus telefon Q2 paket. Razlika bi mi bila ogromna na godišnjem nivou. 1326 KM naspram maksimalno 720 KM. Ovaj osnovni digitalni paket, to su svi kanali osim HBO kanala?
Ne mogu vjerovati. :roll:
Enes taman mislio uvesti DOCSIS 8 (pardon, Windows), a izgubi jedinog korisnika. Jesi nasao stedjeti, preko njegovih ledja. 8-)

Sada ozbiljno. Nije mi drago zbog necije nevolje. Ovaj rezon koji si ti gore napisao je ono sto smo i do sada svi trubili po forumu.
jastuk1

#173 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

@zilog,

Hvala na srdačnoj podršci. :D Još sam u fazi razmišljanja, ne znači i da ću to i uraditi.

Ma i da je Docsis 6 ili 16 :lol: ostajem i dalje pri onome što sam pisao. A kako stvari stoje, kablovci će uspješno odoljevati telekomskim FTTx nasrtajima i u narednih 10 godina. Sad se govori i o docsis 1Gbit/s symmetric:

http://www.lightreading.com/document.as ... e=lr_cable

U principu, ovo gore mi se ne sviđa, više bih volio da FTTH zaživi, a ne sve naprednija i naprednija docsis rješenja (zbog manjeg pinga i manje dijeljenog opsega na vlaknu, naravno) al eto, štaš, kad su telekomovci "glupi," stisli šake i ne žele da se zavaljuju u investicije, koje bi im se dugoročno svakako isplatle, jer bi preuzeli kablovske korisnike u međuvremenu. Jah.
neki

#174 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by neki »

zilog wrote: Ne mogu vjerovati. :roll:
Enes taman mislio uvesti DOCSIS 8 (pardon, Windows), a izgubi jedinog korisnika. Jesi nasao stedjeti, preko njegovih ledja. 8-)

Sada ozbiljno. Nije mi drago zbog necije nevolje. Ovaj rezon koji si ti gore napisao je ono sto smo i do sada svi trubili po forumu.
Lud i ponosan wrote::roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Halo vas dvojica, ja postavio pitanje tamo na vasoj temi i niko mi ne odgovara vec dva dana...vec sam pomislio da vas lol nije poslao negdje na konferenciju. :-) Haj sad stvarno treba mi pomoc u vezi ovoga, od toga dosta zavisi hocete li dobiti jos jednog korisnika..
The Realist

#175 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

jastuk1 wrote: Molim te, znači treba im više od dva mjeseca da prebace na niži paket? Ili TI hoćeš da to ide tek od avgusta? :?

Ma neeeeeeeeee, hahahahaha :D .

Od sutra mi počinje niži paket, a.B.d., no mene zanimaju streamovi Premiershipa, a pošto prvenstvo počinje u augustu, tek ću tada moći vidjeti kako to sve funckioniše :), zato i kažem da treba sačekati august, da vidim kako će funkcionisati to :).

Da, sve je tu osim HBO kanala. Ja sam doduše imao i njih, radi greške neke njihove, ali kako je istekla kartica, nema više :(.
Post Reply