Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post Reply

Da li ocekujete da ce RH biti okarakterisana kao Agresor

Da
33
39%
Ne
30
35%
Djelomicno
20
24%
Nemam stav
2
2%

Total votes: 85

tnnt

#151 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by tnnt »

Jay Gatsby wrote:
tnnt wrote:
Jay Gatsby wrote:
Samo da se malo poigramo podvučenim:

"Srpski narod živi u Hrvatskoj, a mi kao ne smijemo ući u Hrvatsku". Ma dajte.
pa smijete naravno, da li mi tužimo BiH ? :D
Ne, vi tužite Srbiju.
Srbiju tužimo jer u toj pomoći popalište gradove poput Dubrovnika i Vukovara 8-)
daddy-kool

#152 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by daddy-kool »

tnnt wrote:kakva agresija?
uz skoro cijelu granicu je od 1991 napadana Hrvatska, Hrvatski narod živi u BiH
a mi kao nesmijemo ući u BiH, ma dajte
da nije HV 1992 vezivao značajne snage Srba u Posavini i Hercegovini
i dao vam vremena da se kako tako organizirate, palo bi vam još puno toga
da ne spominjem da je ulazak HV-a 1994/95 defakto promjenio odnose snaga
i u značajnoj mjeri doprineo završetku rata
trebali smo vam 1992 zatvoriti granicu i ne ulaziti u Bosnu
onda bi bilo formalnopravno sve u redu jeli?
a šta bi ostalo od Bošnjaka veliko je pitanje :D
Problem je bio dogovor Tuđman-Milošević o podjeli BiH. HR je sprva hinjski glumila saveznika, a onda u pravom trenutku skočila na leđa Bošnjaka. Zbog toga kod Bošnjaka postoji nepovjerenje prema namjerama HR i dan danas iako je HR značajno korigovala politiku prema BiH.

Mislim da ovi forumaši iz HR ne shvataju šta se odigravalo u BiH za vrijeme rata i šta je spremano Bošnjacima: plan je bio da se Bošnjaci pobiju ili rasele, preživjeli eventualno getoiziraju. Ovo da se razumijemo nisu fraze niti preuveličavanja. Ovaj plan je podržavala i država HR (a jasno su znali šta se dešava) u jednom periodu sa svojim postupcima. Pokušajte to zamisliti i uporedite sudbinu Bošnjaka sa drugim evropskim narodima.

Da li je sada jasnije i zašto se RS nikada ne može otcjepiti od BiH? Ova država je uslov opstanka Bošnjaka i tu nije moguće cjenkanje.
Last edited by daddy-kool on 25/05/2013 22:06, edited 1 time in total.
uglavnomja

#153 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by uglavnomja »

slozio ga mandzo :lol: :lol:
Bodkin

#154 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Bodkin »

tnnt wrote:
Jay Gatsby wrote:
tnnt wrote: pa smijete naravno, da li mi tužimo BiH ? :D
Ne, vi tužite Srbiju.
Srbiju tužimo jer u toj pomoći popalište gradove poput Dubrovnika i Vukovara 8-)
Dok hrvatska u pohodu nije nista srusila :D raduj se bolan golu mandzukica i drzi se danasnjice bolje je :)
tnnt

#155 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by tnnt »

daddy-kool wrote: Problem je bio dogovor Tuđman-Milošević o podjeli BiH. HR je sprva hinjski glumila saveznika, a onda u pravom trenutku skočila na leđa Bošnjaka. Zbog toga kod Bošnjaka postoji nepovjerenje prema namjerama HR i dan danas iako je HR značajno korigovala politiku prema BiH.

Mislim da ovi forumaši iz HR ne shvataju šta je odigravalo u BiH za vrijeme rata i šta se spremalo Bošnjacima: plan je bio da se Bošnjaci pobiju ili rasele, eventualno preživjeli getoiziraju. Ovo da se razumijemo, nisu fraze niti preuveličavanja. Ovaj plan je podržavala i država HR (a jasno su znali šta se dešava) u jednom periodu sa svojim postupcima. Pokušajte to zamisliti i uporedite sudbinu Bošnjaka sa drugim evropskim narodima.

Da li je sada jasnije zašto se ni RS ne može nikada otcjepiti od BiH? Ova država je uslov opstanka Bošnjaka i tu nije moguće cjenkanje.
ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
zašto je Hrvatska naoružavala i davala veliku potporu Bošnjacima na početku rata?
usput je Hrvatska prva PRIZNALA BiH, kakav dogovor između Miloševića i Tuđmana?
kao da nebi Milošević 1995 mahao sa tim dogovorom i optuživao Hrvate, da je stvarno neki dogovor postojao
i mi isti gledamo kao i vi na to, hinjski ste glumili Hrvatima saveznike da bi nam zaskočili na leđa :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#156 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.icty.org/sid/11313
Što se tiče aktivnosti u sudnicama:

Sljedeće sedmice biće izrečene dvije prvostepene presude. Prva će biti izrečena u srijedu, 29. maja, u 10:00 sati u sudnici I u predmetu Prlić i drugi, kojim su obuhvaćena šestorica visokih funkcionera entiteta bosanskih Hrvata za vrijeme rata, Herceg-Bosne.
Ja se nadam novom UZP.
daddy-kool

#157 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by daddy-kool »

tnnt wrote: ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
zašto je Hrvatska naoružavala i davala veliku potporu Bošnjacima na početku rata?
Istina je, a HR je naoružavala i formirala HVO, a ne Bošnjake. Bošnjaci su pristupali HVO upravo da bi došli do naoružanja, ali upravljanje i komandovanje nisu imali.

Uostalom šta znači to ako nije bilo dogovora Tuđman-Milošević? Da je HR bila potpuni oportunista i okrenula list čim se pružila prilika - pa to još gore zvuči. I opet činjenice da se sve znalo šta se dešava i šta se sprema Bošnjacima. (već su bili logori, pokolji, silovanja, progoni)

I pošteno gledajući, da nije bilo satelitske televizije, CNN, masovnih medija i USA, planovi za rješenje pitanja Bosne bi bili provedeni.
It_is_a_Leclerc

#158 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by It_is_a_Leclerc »

Tzv. "HR HB šestorka" će biti osuđena za udruživanje u zločinački pokret radi ostvarenja etnički čiste hrvatske teritorije s ciljem da se ista pripoji Hrvatskoj. Svi će biti osuđeni na visoke kazne, izuzev Brune Stojića protiv kojeg tužilaštvo nije iznosilo dokaze.
BHCluster

#159 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by BHCluster »

tnnt wrote: ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
kao da nebi Milošević 1995 mahao sa tim dogovorom i optuživao Hrvate, da je stvarno neki dogovor postojao
i mi isti gledamo kao i vi na to, hinjski ste glumili Hrvatima saveznike da bi nam zaskočili na leđa :lol:
1. O tome govre i generali HV-a.
2. Bosnu i Hercegovinu je prva priznala Bugarska, i to 15. januara 1992. godine
3. Nije govorio i mahao jer bi to za njega bilo jos gore otvoreno priznanje UZP :lol: :-)
4. Imas mozak nemoj da ti budu jedini izvor informacija hercegbosna . o r g ili poskok . i n f o
5. itd itd itd...
Last edited by BHCluster on 25/05/2013 22:59, edited 1 time in total.
Jay Gatsby

#160 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Jay Gatsby »

tnnt wrote:
ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
Davali su i Bošnjaci veliku potporu Hrvatima. 9000 Bošnjaka iz BiH (ljudi koji uopće ranije nisu živjeli u Hrvatskoj) se borilo u Hrvatskoj Vojsci. To su otprilike tri brigade ljudi. S Bošnjacima Hrvatske, spominje se brojka od 25000 ljudi u HV-u.

Hrvatska nije prva priznala BiH.

Za potvrdu postojanja dogovora Miloševića i Tuđmana ti nije problem naći informacije po Netu.
tnnt

#161 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by tnnt »

daddy-kool wrote:
Istina je, a HR je naoružavala i formirala HVO, a ne Bošnjake. Bošnjaci su pristupali HVO upravo da bi došli do naoružanja, ali upravljanje i komandovanje nisu imali.
http://www.slobodanpraljak.com/materija ... oruzje.htm
neki dokumenti su i na netu o direktnom naoružavanju patriotske lige i armije
a glede hvo, pa kakva je to logika naoružati nekoga i u sklopu HVO-a a imaš navodno plan ih napasti
i podjeliti im zemlju? :shock:
tnnt

#162 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by tnnt »

BHCluster wrote: 1. O tome govre i generali HV-a.
2. Bosnu i Hercegovinu je prva priznala Bugarska, i to 15. januara 1992. godine
3. Nije govorio i mahao jer bi to za njega bilo jos gore otvoreno priznanje UZP :lol: :-)
4. Imas mozak nemoj da ti budu jedini izvor informacija hercegbosna . o r g ili poskok . i n f o
5. itd itd itd...
1. koji generali i kako opravdavaju gubitak 3000 pripadnika HV-a i HVO-a u posavini
kada su tu posavinu kao već dogovorili Milošević i Tuđman 1991 u Karađorđevu? :lol:
2. ajde može biti da sam pogrješio, ali garant je među prvima priznala :D
3. znači jaki je to dogovor, dogovorili se navodno
pa opet svako po svome i to odmah na početku rata za dogovorenu posavinu i Mostar proliše obe strane puno krvi
koje nebuloze :lol:
4. imaš mozak i promisli sam malo, a ne da ti izvor informacija bude samo velikobošnjački portali i forumi 8-)
5. itd. itd :skoljka:
tnnt

#163 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by tnnt »

Jay Gatsby wrote:
Davali su i Bošnjaci veliku potporu Hrvatima. 9000 Bošnjaka iz BiH (ljudi koji uopće ranije nisu živjeli u Hrvatskoj) se borilo u Hrvatskoj Vojsci. To su otprilike tri brigade ljudi. S Bošnjacima Hrvatske, spominje se brojka od 25000 ljudi u HV-u.

Za potvrdu postojanja dogovora Miloševića i Tuđmana ti nije problem naći informacije po Netu.
znam da je dosta Muslimana, jer Bošnjaci tada nisu ni postojali u Hrvatskoj, se pridružilo HV-u
ali iz Hrvatske, 9000 iz Bosne mi se čini poprilično uvečana cifra
nikad čuo za toliku brojku,što mi je vrlo čudno
pa mi daj neki izvor a ne neki link na forum gdje blebeću gluposti
znam ja za taj navodni dogovor, piše na netu i da vanzemaljci svako malo otimaju ljude
pa dali da i tome vjerujem? :D
daddy-kool

#164 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by daddy-kool »

tnnt wrote:
daddy-kool wrote:
http://www.slobodanpraljak.com/materija ... oruzje.htm
neki dokumenti su i na netu o direktnom naoružavanju patriotske lige i armije
a glede hvo, pa kakva je to logika naoružati nekoga i u sklopu HVO-a a imaš navodno plan ih napasti
i podjeliti im zemlju? :shock:
Ovo što sam pregledao na brzinu su relativno male cifre, često sa navedenim cijenama. Što se motiva tiče, nemoj zaboraviti u slučaju da je BiH pala pod kontrolu Srbije, pola Hrvatske ne bi bilo nezavisno danas.

Uostalom šta znači to ako nije bilo dogovora Tuđman-Milošević? Da je HR bila potpuni oportunista i okrenula list čim se pružila prilika - pa to još gore zvuči. I opet činjenice da se sve znalo šta se dešava i šta se sprema Bošnjacima. (već su bili logori, pokolji, silovanja, progoni)
BHCluster

#165 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by BHCluster »

tnnt wrote: 1. koji generali i kako opravdavaju gubitak 3000 pripadnika HV-a i HVO-a u posavini
kada su tu posavinu kao već dogovorili Milošević i Tuđman 1991 u Karađorđevu? :lol:
2. ajde može biti da sam pogrješio, ali garant je među prvima priznala :D
3. znači jaki je to dogovor, dogovorili se navodno
pa opet svako po svome i to odmah na početku rata za dogovorenu posavinu i Mostar proliše obe strane puno krvi
koje nebuloze :lol:
4. imaš mozak i promisli sam malo, a ne da ti izvor informacija bude samo velikobošnjački portali i forumi 8-)
5. itd. itd :skoljka:
1. Ivo Jelić
2. Nije moze biti nego jesi.
3. Nisu planirali na otpor koji su dobili od Bosanaca i Hercegovaca. Dali posavinu da bi ocistili Hrvatsku od Srba.
4. I opet grijesis nebavim se samo jednoumljem kao ti jer prihvacam sve relevantne informacije.
5. :run: :run:
BHCluster

#166 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by BHCluster »

tnnt wrote:
Jay Gatsby wrote:

znam da je dosta Muslimana, jer Bošnjaci tada nisu ni postojali u Hrvatskoj, se pridružilo HV-u
ali iz Hrvatske, 9000 iz Bosne mi se čini poprilično uvečana cifra
nikad čuo za toliku brojku,što mi je vrlo čudno
pa mi daj neki izvor a ne neki link na forum gdje blebeću gluposti
znam ja za taj navodni dogovor, piše na netu i da vanzemaljci svako malo otimaju ljude
pa dali da i tome vjerujem? :D

Haj sad na praljkovu stranicu ili one dvije druge pa se posavjetuj. :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by BHCluster on 26/05/2013 20:49, edited 1 time in total.
TDK-90

#167 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by TDK-90 »

Image

VUKOVAR
Last edited by TDK-90 on 26/05/2013 20:45, edited 1 time in total.
Eöl Mornedhel

#168 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Eöl Mornedhel »

Mišljenja sam da je vrlo maliciozna tvrdnja da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. To je više nešto kao, ideš ulicom i gledaš svoja posla i ondak vidiš lika kako je mlatnuo cicu toljagom po glavi i krenuo da je siluje onako obeznanjenu. A ondak ti pomisliš "daj da je i ja jebem dok je omamljena (iliti u skladu sa percepcijom tada 'dok je još topla')" pa priletiš i uvališ joj kitu u dupe. E, tako nekako.
mO k3

#169 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by mO k3 »

Imam osjecaj da ce ih osuditi pa drugo stepeno osloboditi ili odma osloboditi ...
BHCluster

#170 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by BHCluster »

mO k3 wrote:Imam osjecaj da ce ih osuditi pa drugo stepeno osloboditi ili odma osloboditi ...
Imam i ja isti osjecaj.
cyprus

#171 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by cyprus »

Ja nemam taj osjećaj :-D Ja imam osjećaj da će Prlića osloboditi odmah, a ostale osuditi...
Bodkin

#172 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Bodkin »

cyprus wrote:Ja nemam taj osjećaj :-D Ja imam osjećaj da će Prlića osloboditi odmah, a ostale osuditi...
sto njega?
palermo

#173 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by palermo »

cyprus wrote:Ja nemam taj osjećaj :-D Ja imam osjećaj da će Prlića osloboditi odmah, a ostale osuditi...
a ja imam osjećaj da ćemo osvojiti svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Mislim da moj osjećaj ima više realnosti nego tvoj
sredoje

#174 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by sredoje »

Ja imam osjećaj za filing.
jiji

#175 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by jiji »

Mozda nas osude za agresiju,mozda ne,nemjenja to neznam sto kod ulaska Hr u EU. Moje je misljenje da tesko da ce nas osuditi,ali nikad se nezna,sve je moguce. Ima tu nekih cinjenica o prisutstvu HV u BiH,ali jel to dovoljno da nas osude za agresiju?

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/nacion ... mbije.html

http://www.jutarnji.hr/dva-ruska-borben ... r/1083717/

http://www.advance.hr/vijesti/indija-op ... teritorij/

http://metro-portal.hr/nato-usao-na-ter ... nika/65834

Hoce li Venezuela, Kina ,Rusija i NATO biti okarakterizirani i optuzeni za agresiju?
Ako hoce kakve ce to posljedice imati na njih?
Post Reply