Srbiju tužimo jer u toj pomoći popalište gradove poput Dubrovnika i VukovaraJay Gatsby wrote:Ne, vi tužite Srbiju.tnnt wrote:pa smijete naravno, da li mi tužimo BiH ?Jay Gatsby wrote:
Samo da se malo poigramo podvučenim:
"Srpski narod živi u Hrvatskoj, a mi kao ne smijemo ući u Hrvatsku". Ma dajte.
Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
-
tnnt
#151 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
-
daddy-kool
#152 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Problem je bio dogovor Tuđman-Milošević o podjeli BiH. HR je sprva hinjski glumila saveznika, a onda u pravom trenutku skočila na leđa Bošnjaka. Zbog toga kod Bošnjaka postoji nepovjerenje prema namjerama HR i dan danas iako je HR značajno korigovala politiku prema BiH.tnnt wrote:kakva agresija?
uz skoro cijelu granicu je od 1991 napadana Hrvatska, Hrvatski narod živi u BiH
a mi kao nesmijemo ući u BiH, ma dajte
da nije HV 1992 vezivao značajne snage Srba u Posavini i Hercegovini
i dao vam vremena da se kako tako organizirate, palo bi vam još puno toga
da ne spominjem da je ulazak HV-a 1994/95 defakto promjenio odnose snaga
i u značajnoj mjeri doprineo završetku rata
trebali smo vam 1992 zatvoriti granicu i ne ulaziti u Bosnu
onda bi bilo formalnopravno sve u redu jeli?
a šta bi ostalo od Bošnjaka veliko je pitanje
Mislim da ovi forumaši iz HR ne shvataju šta se odigravalo u BiH za vrijeme rata i šta je spremano Bošnjacima: plan je bio da se Bošnjaci pobiju ili rasele, preživjeli eventualno getoiziraju. Ovo da se razumijemo nisu fraze niti preuveličavanja. Ovaj plan je podržavala i država HR (a jasno su znali šta se dešava) u jednom periodu sa svojim postupcima. Pokušajte to zamisliti i uporedite sudbinu Bošnjaka sa drugim evropskim narodima.
Da li je sada jasnije i zašto se RS nikada ne može otcjepiti od BiH? Ova država je uslov opstanka Bošnjaka i tu nije moguće cjenkanje.
Last edited by daddy-kool on 25/05/2013 22:06, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#153 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
slozio ga mandzo

-
Bodkin
#154 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Dok hrvatska u pohodu nije nista srusilatnnt wrote:Srbiju tužimo jer u toj pomoći popalište gradove poput Dubrovnika i VukovaraJay Gatsby wrote:Ne, vi tužite Srbiju.tnnt wrote: pa smijete naravno, da li mi tužimo BiH ?
-
tnnt
#155 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjakadaddy-kool wrote: Problem je bio dogovor Tuđman-Milošević o podjeli BiH. HR je sprva hinjski glumila saveznika, a onda u pravom trenutku skočila na leđa Bošnjaka. Zbog toga kod Bošnjaka postoji nepovjerenje prema namjerama HR i dan danas iako je HR značajno korigovala politiku prema BiH.
Mislim da ovi forumaši iz HR ne shvataju šta je odigravalo u BiH za vrijeme rata i šta se spremalo Bošnjacima: plan je bio da se Bošnjaci pobiju ili rasele, eventualno preživjeli getoiziraju. Ovo da se razumijemo, nisu fraze niti preuveličavanja. Ovaj plan je podržavala i država HR (a jasno su znali šta se dešava) u jednom periodu sa svojim postupcima. Pokušajte to zamisliti i uporedite sudbinu Bošnjaka sa drugim evropskim narodima.
Da li je sada jasnije zašto se ni RS ne može nikada otcjepiti od BiH? Ova država je uslov opstanka Bošnjaka i tu nije moguće cjenkanje.
zašto je Hrvatska naoružavala i davala veliku potporu Bošnjacima na početku rata?
usput je Hrvatska prva PRIZNALA BiH, kakav dogovor između Miloševića i Tuđmana?
kao da nebi Milošević 1995 mahao sa tim dogovorom i optuživao Hrvate, da je stvarno neki dogovor postojao
i mi isti gledamo kao i vi na to, hinjski ste glumili Hrvatima saveznike da bi nam zaskočili na leđa
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#156 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Ja se nadam novom UZP.http://www.icty.org/sid/11313
Što se tiče aktivnosti u sudnicama:
Sljedeće sedmice biće izrečene dvije prvostepene presude. Prva će biti izrečena u srijedu, 29. maja, u 10:00 sati u sudnici I u predmetu Prlić i drugi, kojim su obuhvaćena šestorica visokih funkcionera entiteta bosanskih Hrvata za vrijeme rata, Herceg-Bosne.
-
daddy-kool
#157 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Istina je, a HR je naoružavala i formirala HVO, a ne Bošnjake. Bošnjaci su pristupali HVO upravo da bi došli do naoružanja, ali upravljanje i komandovanje nisu imali.tnnt wrote: ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
zašto je Hrvatska naoružavala i davala veliku potporu Bošnjacima na početku rata?
Uostalom šta znači to ako nije bilo dogovora Tuđman-Milošević? Da je HR bila potpuni oportunista i okrenula list čim se pružila prilika - pa to još gore zvuči. I opet činjenice da se sve znalo šta se dešava i šta se sprema Bošnjacima. (već su bili logori, pokolji, silovanja, progoni)
I pošteno gledajući, da nije bilo satelitske televizije, CNN, masovnih medija i USA, planovi za rješenje pitanja Bosne bi bili provedeni.
- It_is_a_Leclerc
#158 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Tzv. "HR HB šestorka" će biti osuđena za udruživanje u zločinački pokret radi ostvarenja etnički čiste hrvatske teritorije s ciljem da se ista pripoji Hrvatskoj. Svi će biti osuđeni na visoke kazne, izuzev Brune Stojića protiv kojeg tužilaštvo nije iznosilo dokaze.
- BHCluster
#159 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
1. O tome govre i generali HV-a.tnnt wrote: ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
kao da nebi Milošević 1995 mahao sa tim dogovorom i optuživao Hrvate, da je stvarno neki dogovor postojao
i mi isti gledamo kao i vi na to, hinjski ste glumili Hrvatima saveznike da bi nam zaskočili na leđa
2. Bosnu i Hercegovinu je prva priznala Bugarska, i to 15. januara 1992. godine
3. Nije govorio i mahao jer bi to za njega bilo jos gore otvoreno priznanje UZP
4. Imas mozak nemoj da ti budu jedini izvor informacija hercegbosna . o r g ili poskok . i n f o
5. itd itd itd...
Last edited by BHCluster on 25/05/2013 22:59, edited 1 time in total.
-
Jay Gatsby
#160 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Davali su i Bošnjaci veliku potporu Hrvatima. 9000 Bošnjaka iz BiH (ljudi koji uopće ranije nisu živjeli u Hrvatskoj) se borilo u Hrvatskoj Vojsci. To su otprilike tri brigade ljudi. S Bošnjacima Hrvatske, spominje se brojka od 25000 ljudi u HV-u.tnnt wrote:
ako je to istina o podjeli i uroti protiv Bošnjaka
Hrvatska nije prva priznala BiH.
Za potvrdu postojanja dogovora Miloševića i Tuđmana ti nije problem naći informacije po Netu.
-
tnnt
#161 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
http://www.slobodanpraljak.com/materija ... oruzje.htmdaddy-kool wrote:
Istina je, a HR je naoružavala i formirala HVO, a ne Bošnjake. Bošnjaci su pristupali HVO upravo da bi došli do naoružanja, ali upravljanje i komandovanje nisu imali.
neki dokumenti su i na netu o direktnom naoružavanju patriotske lige i armije
a glede hvo, pa kakva je to logika naoružati nekoga i u sklopu HVO-a a imaš navodno plan ih napasti
i podjeliti im zemlju?
-
tnnt
#162 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
1. koji generali i kako opravdavaju gubitak 3000 pripadnika HV-a i HVO-a u posaviniBHCluster wrote: 1. O tome govre i generali HV-a.
2. Bosnu i Hercegovinu je prva priznala Bugarska, i to 15. januara 1992. godine
3. Nije govorio i mahao jer bi to za njega bilo jos gore otvoreno priznanje UZP![]()
![]()
4. Imas mozak nemoj da ti budu jedini izvor informacija hercegbosna . o r g ili poskok . i n f o
5. itd itd itd...
kada su tu posavinu kao već dogovorili Milošević i Tuđman 1991 u Karađorđevu?
2. ajde može biti da sam pogrješio, ali garant je među prvima priznala
3. znači jaki je to dogovor, dogovorili se navodno
pa opet svako po svome i to odmah na početku rata za dogovorenu posavinu i Mostar proliše obe strane puno krvi
koje nebuloze
4. imaš mozak i promisli sam malo, a ne da ti izvor informacija bude samo velikobošnjački portali i forumi
5. itd. itd
-
tnnt
#163 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
znam da je dosta Muslimana, jer Bošnjaci tada nisu ni postojali u Hrvatskoj, se pridružilo HV-uJay Gatsby wrote:
Davali su i Bošnjaci veliku potporu Hrvatima. 9000 Bošnjaka iz BiH (ljudi koji uopće ranije nisu živjeli u Hrvatskoj) se borilo u Hrvatskoj Vojsci. To su otprilike tri brigade ljudi. S Bošnjacima Hrvatske, spominje se brojka od 25000 ljudi u HV-u.
Za potvrdu postojanja dogovora Miloševića i Tuđmana ti nije problem naći informacije po Netu.
ali iz Hrvatske, 9000 iz Bosne mi se čini poprilično uvečana cifra
nikad čuo za toliku brojku,što mi je vrlo čudno
pa mi daj neki izvor a ne neki link na forum gdje blebeću gluposti
znam ja za taj navodni dogovor, piše na netu i da vanzemaljci svako malo otimaju ljude
pa dali da i tome vjerujem?
-
daddy-kool
#164 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Ovo što sam pregledao na brzinu su relativno male cifre, često sa navedenim cijenama. Što se motiva tiče, nemoj zaboraviti u slučaju da je BiH pala pod kontrolu Srbije, pola Hrvatske ne bi bilo nezavisno danas.tnnt wrote:http://www.slobodanpraljak.com/materija ... oruzje.htmdaddy-kool wrote:
Istina je, a HR je naoružavala i formirala HVO, a ne Bošnjake. Bošnjaci su pristupali HVO upravo da bi došli do naoružanja, ali upravljanje i komandovanje nisu imali.
neki dokumenti su i na netu o direktnom naoružavanju patriotske lige i armije
a glede hvo, pa kakva je to logika naoružati nekoga i u sklopu HVO-a a imaš navodno plan ih napasti
i podjeliti im zemlju?
Uostalom šta znači to ako nije bilo dogovora Tuđman-Milošević? Da je HR bila potpuni oportunista i okrenula list čim se pružila prilika - pa to još gore zvuči. I opet činjenice da se sve znalo šta se dešava i šta se sprema Bošnjacima. (već su bili logori, pokolji, silovanja, progoni)
- BHCluster
#165 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
1. Ivo Jelićtnnt wrote: 1. koji generali i kako opravdavaju gubitak 3000 pripadnika HV-a i HVO-a u posavini
kada su tu posavinu kao već dogovorili Milošević i Tuđman 1991 u Karađorđevu?![]()
2. ajde može biti da sam pogrješio, ali garant je među prvima priznala![]()
3. znači jaki je to dogovor, dogovorili se navodno
pa opet svako po svome i to odmah na početku rata za dogovorenu posavinu i Mostar proliše obe strane puno krvi
koje nebuloze![]()
4. imaš mozak i promisli sam malo, a ne da ti izvor informacija bude samo velikobošnjački portali i forumi![]()
5. itd. itd
2. Nije moze biti nego jesi.
3. Nisu planirali na otpor koji su dobili od Bosanaca i Hercegovaca. Dali posavinu da bi ocistili Hrvatsku od Srba.
4. I opet grijesis nebavim se samo jednoumljem kao ti jer prihvacam sve relevantne informacije.
5.
- BHCluster
#166 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
tnnt wrote:znam da je dosta Muslimana, jer Bošnjaci tada nisu ni postojali u Hrvatskoj, se pridružilo HV-uJay Gatsby wrote:
Davali su i Bošnjaci veliku potporu Hrvatima. 9000 Bošnjaka iz BiH (ljudi koji uopće ranije nisu živjeli u Hrvatskoj) se borilo u Hrvatskoj Vojsci. To su otprilike tri brigade ljudi. S Bošnjacima Hrvatske, spominje se brojka od 25000 ljudi u HV-u.
ali iz Hrvatske, 9000 iz Bosne mi se čini poprilično uvečana cifra
nikad čuo za toliku brojku,što mi je vrlo čudno
pa mi daj neki izvor a ne neki link na forum gdje blebeću gluposti
znam ja za taj navodni dogovor, piše na netu i da vanzemaljci svako malo otimaju ljude
pa dali da i tome vjerujem?
Haj sad na praljkovu stranicu ili one dvije druge pa se posavjetuj.
Last edited by BHCluster on 26/05/2013 20:49, edited 1 time in total.
- TDK-90
#167 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Last edited by TDK-90 on 26/05/2013 20:45, edited 1 time in total.
-
Eöl Mornedhel
#168 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Mišljenja sam da je vrlo maliciozna tvrdnja da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. To je više nešto kao, ideš ulicom i gledaš svoja posla i ondak vidiš lika kako je mlatnuo cicu toljagom po glavi i krenuo da je siluje onako obeznanjenu. A ondak ti pomisliš "daj da je i ja jebem dok je omamljena (iliti u skladu sa percepcijom tada 'dok je još topla')" pa priletiš i uvališ joj kitu u dupe. E, tako nekako.
- mO k3
#169 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Imam osjecaj da ce ih osuditi pa drugo stepeno osloboditi ili odma osloboditi ...
- BHCluster
#170 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Imam i ja isti osjecaj.mO k3 wrote:Imam osjecaj da ce ih osuditi pa drugo stepeno osloboditi ili odma osloboditi ...
- cyprus
#171 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Ja nemam taj osjećaj
Ja imam osjećaj da će Prlića osloboditi odmah, a ostale osuditi...
-
Bodkin
#172 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
sto njega?cyprus wrote:Ja nemam taj osjećajJa imam osjećaj da će Prlića osloboditi odmah, a ostale osuditi...
-
palermo
#173 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
a ja imam osjećaj da ćemo osvojiti svjetsko prvenstvo u Brazilu.cyprus wrote:Ja nemam taj osjećajJa imam osjećaj da će Prlića osloboditi odmah, a ostale osuditi...
Mislim da moj osjećaj ima više realnosti nego tvoj
-
sredoje
#174 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Ja imam osjećaj za filing.
-
jiji
#175 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU
Mozda nas osude za agresiju,mozda ne,nemjenja to neznam sto kod ulaska Hr u EU. Moje je misljenje da tesko da ce nas osuditi,ali nikad se nezna,sve je moguce. Ima tu nekih cinjenica o prisutstvu HV u BiH,ali jel to dovoljno da nas osude za agresiju?
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/nacion ... mbije.html
http://www.jutarnji.hr/dva-ruska-borben ... r/1083717/
http://www.advance.hr/vijesti/indija-op ... teritorij/
http://metro-portal.hr/nato-usao-na-ter ... nika/65834
Hoce li Venezuela, Kina ,Rusija i NATO biti okarakterizirani i optuzeni za agresiju?
Ako hoce kakve ce to posljedice imati na njih?
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/nacion ... mbije.html
http://www.jutarnji.hr/dva-ruska-borben ... r/1083717/
http://www.advance.hr/vijesti/indija-op ... teritorij/
http://metro-portal.hr/nato-usao-na-ter ... nika/65834
Hoce li Venezuela, Kina ,Rusija i NATO biti okarakterizirani i optuzeni za agresiju?
Ako hoce kakve ce to posljedice imati na njih?