''hrvatsko pitanje''???

Locked
osa

Post by osa »

Pomoć od unprofora, pomoć od hrvatske, pomoć od arapskih zemalja, išla cestom preko jablanice, konjica, vran planine. ljudi kakva pomoć šta ste vi sami učinili da vam pomoć ne bude potrebna, da ne ovisite o ustašama i njihovoj dobroj volji ili njihovom smislu za lopovluk. zašto niste bar pokušali obraniti istočnu bosnu, bar dva tri grada uz drinu, možda bi vas svi drukčije gledali, srbi respektirali kao protivnika a hrvati kao saveznika, vaša riječ bi u dejtonu imala daleko veću težinu, a bih bi danas potpuno drukčije izgledala. nemojte samo kukati o prošlosti i biti fatalisti u pogledu budućnosti .
Prozor

Post by Prozor »

osa wrote:Pomoć od unprofora, pomoć od hrvatske, pomoć od arapskih zemalja, išla cestom preko jablanice, konjica, vran planine. ljudi kakva pomoć šta ste vi sami učinili da vam pomoć ne bude potrebna, da ne ovisite o ustašama i njihovoj dobroj volji ili njihovom smislu za lopovluk. zašto niste bar pokušali obraniti istočnu bosnu, bar dva tri grada uz drinu, možda bi vas svi drukčije gledali, srbi respektirali kao protivnika a hrvati kao saveznika, vaša riječ bi u dejtonu imala daleko veću težinu, a bih bi danas potpuno drukčije izgledala. nemojte samo kukati o prošlosti i biti fatalisti u pogledu budućnosti .
A sto vi ne-pokusate odbraniti nesto uz Savu? Par gradova u Posavini ili Bosanski Novi? Srbi bi vas respektovali... :oops:
Liska

Post by Liska »

Rundo, iz Mostara sam. Radim u Sarajevu, zivim u Mostaru. Ako imas neke dokaze da se Hrvate nije nista dogodilo u Zenici, trebao si ih iznositi prije presude gen. Hadzihasanovicu. A za ostalo me se jebe sto si napisao. Ti nisi kompetentan da odlucujes tko je Hrvat a tko nije. U Varesu sam bio sto puta vise nego ti. Sto se tice BiH putujem svugdje, od Banjaluke pa sve do juga. Svijet nije crno-bijel pa da u njemu postoje samo osobe koje se slazu samo sa tobom.
Ne postoji magistralni put koji povezuje Prozor i Tomislavgrad. Postoji planinski put i koja je razlika robu slati preko HVO i Vran planine ili HVO preko Mostara. Taj put su napravile i prosirile ustase da bi spasili ljudi iz Bosne. Da njega nije bilo kuda bi se izvlacili?
Prozor, evo ti svjedocenja general Divjaka u vezi slucaja Delic. Svjedocenje je od prije par dana.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,214 ... 06,00.html
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

pa gdje sam ja spomenula da postoji magistralni put? :-)
put postoji, a ja nisam pisala kakav je. :D :D

i da jos jednom prije nego odem pitam (vidim izbjegava se odgovor na ovo pitanje): zar je tesko prihvatiti da je HVO stajao i svjesno vodio etnicko ciscenje nad bosanskim muslimanima?
ARBiH i HVO nisu imali isti cilj... ARBiH se branila protiv neprijatelja i branili svoju rodnu grudu, HVO je mastao o velikoj Hrvatskoj.
Prozor

Post by Prozor »

Liska wrote:Rundo, iz Mostara sam. Radim u Sarajevu, zivim u Mostaru. Ako imas neke dokaze da se Hrvate nije nista dogodilo u Zenici, trebao si ih iznositi prije presude gen. Hadzihasanovicu. A za ostalo me se jebe sto si napisao. Ti nisi kompetentan da odlucujes tko je Hrvat a tko nije. U Varesu sam bio sto puta vise nego ti. Sto se tice BiH putujem svugdje, od Banjaluke pa sve do juga. Svijet nije crno-bijel pa da u njemu postoje samo osobe koje se slazu samo sa tobom.
Ne postoji magistralni put koji povezuje Prozor i Tomislavgrad. Postoji planinski put i koja je razlika robu slati preko HVO i Vran planine ili HVO preko Mostara. Taj put su napravile i prosirile ustase da bi spasili ljudi iz Bosne. Da njega nije bilo kuda bi se izvlacili?
Prozor, evo ti svjedocenja general Divjaka u vezi slucaja Delic. Svjedocenje je od prije par dana.
I gdje on ovdje kaze da je bio ikebana? Nemoj mi molim te samo reci da si citao izmedju redova...
osa

Post by osa »

Prozor wrote:
osa wrote:Pomoć od unprofora, pomoć od hrvatske, pomoć od arapskih zemalja, išla cestom preko jablanice, konjica, vran planine. ljudi kakva pomoć šta ste vi sami učinili da vam pomoć ne bude potrebna, da ne ovisite o ustašama i njihovoj dobroj volji ili njihovom smislu za lopovluk. zašto niste bar pokušali obraniti istočnu bosnu, bar dva tri grada uz drinu, možda bi vas svi drukčije gledali, srbi respektirali kao protivnika a hrvati kao saveznika, vaša riječ bi u dejtonu imala daleko veću težinu, a bih bi danas potpuno drukčije izgledala. nemojte samo kukati o prošlosti i biti fatalisti u pogledu budućnosti .
A sto vi ne-pokusate odbraniti nesto uz Savu? Par gradova u Posavini ili Bosanski Novi? Srbi bi vas respektovali... :oops:
pa uz savu je sve odbranjeno s. brod , gradiška, jasenovac, a b.novi je u bih ako bi bili sigurni da bi nam pripao mi bi ga uzeli ali za to nema šanse pa ga uzmite vi.
osa

Post by osa »

cHupjahalic@ wrote:pa gdje sam ja spomenula da postoji magistralni put? :-)
put postoji, a ja nisam pisala kakav je. :D :D

i da jos jednom prije nego odem pitam (vidim izbjegava se odgovor na ovo pitanje): zar je tesko prihvatiti da je HVO stajao i svjesno vodio etnicko ciscenje nad bosanskim muslimanima?
ARBiH i HVO nisu imali isti cilj... ARBiH se branila protiv neprijatelja i branili svoju rodnu grudu, HVO je mastao o velikoj Hrvatskoj.
možda ne bi bilo loše napraviti jedan presjek gdje je ostalo više stanovništva hrvatskog ili bošnjačkog, u odnosu na popis iz 91, u gradovima u kojima dominiraju hrvati ili bošnjaci mislim da bi se svi koji govore samo o progonu bošnjaka jako iznenadili, a isto tako i o povratku istih u gradove gdje je dominantan drugi narod. ne mojte mi samo pričati bajke o rezervnoj domovini, jer ako je bolja glavna nitko ne bira rezervnu.
Prozor

Post by Prozor »

osa wrote:
Prozor wrote:
pa uz savu je sve odbranjeno s. brod , gradiška, jasenovac, a b.novi je u bih ako bi bili sigurni da bi nam pripao mi bi ga uzeli ali za to nema šanse pa ga uzmite vi.
Pa sto onda niste ostavili i Hercegovinu da je uzmemo mi? :oops:
osa

Post by osa »

Prozor wrote:
osa wrote:
Prozor wrote: A sto vi ne-pokusate odbraniti nesto uz Savu? Par gradova u Posavini ili Bosanski Novi? Srbi bi vas respektovali... :oops:
kako nismo hercegovinu nitko nije uzeo ona je oduvjijek u bih kako zapadna tako i istočna i hvala bogu i svim svecima neka tako i ostane.
Prozor

Post by Prozor »

osa wrote:
Prozor wrote:
osa wrote: pa uz savu je sve odbranjeno s. brod , gradiška, jasenovac, a b.novi je u bih ako bi bili sigurni da bi nam pripao mi bi ga uzeli ali za to nema šanse pa ga uzmite vi.
kako nismo hercegovinu nitko nije uzeo ona je oduvjijek u bih kako zapadna tako i istočna i hvala bogu i svim svecima neka tako i ostane.
Pa nebi bila da je bilo "po vama"...
liberal

Post by liberal »

Prozor wrote:
Liska wrote:Prozor, ali ako znas onda postavi link na neki sluzbeni akt Crvenog kriza koji govori o konc-logorima u BiH i koji ih tako definise. Slucajno sam imao kontakata sa Zenicanima, Bugojancima i slicnim pa sam cuo sudbine ljudi kojima su najmiliji stradali u zatvorima, nesistematski kao sto ti kazes. Isto tako imamo presudu suda u Hagu protiv generala Hadzihasanovica u kojoj se govori o Muzickog skoli, stadionu u Bugojnu kao ne bas odmaralistima i nisu bila puno ugodnija od Heliodroma. Istina je da se HVO borio prvenstveno za hrvatski narod i za pripojenje Hrvatskoj ali mi nije logicno da se HVO-u to uzima kao losa stvar a HOS-u koji se borio za pripojenje citave BiH Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj se ta borba uzima kao nesto pozitivno od strane Bosnjaka??? Armija BiH se prvenstveno borila za Bosnjake i za BiH kao nacionalnu drzavu bosnjackog naroda. Za to mozemo naci stotine dokaza, posrednih i neposrednih. Cak je i general Divjak izjavio da je bio samo ikebana. Njegov problem je sto je to shvatio tamo negdje 1993. godine a da je mene pitao rekao bih mu jos 1992. godine da je samo ikebana i da se nitko u Armiji i vrhu SDA ne bori za Srbe i Hrvate. Sto ih bude manje, njima je bolje. Da ti ne kazem da su mene odbili primiti u Mostarski bataljon jer mi prezime nije bilo dovoljno mostarsko. Nisu htjeli u bataljon, jesu u HVO. Meni je tada bilo svejedno, samo da se borim protiv JNA.
Haj mi ti postavi link koji dokazuje da se ARBIH borila za nacionalnu drzavu bosnjackoga naroda? Po tebi je Karadzic bio upravu... :oops:

Hadzihasanovic je osudjen sto nije preduzeo mjere da sprijeci te zlocine, sto je dokaz da su ih cinili pojedinci.

Nema dokumenta koji svjedoci o tome sta se HOS borio, no za razliku do HVO-a on Bosnjake nije masakrirao a Kraljevic se stavio na raspolaganje Predsjednistvu RBIH sa cime je priznao njen Ustav i samostalnost.

I zamolio bih te za link ove Divjakove izjave obzirom da mi je nepoznata...

zima 93 na 94 postrojavanje prve motorizovane brigade u sarajevu ( u buca potoku kod zraka ) pred odlazak na treskavicu.
fino izadje sehovic i kaze srbi i hrvati istupite......ajte sad kucama vi neizlazite iz grada, naredba staba :D :D :D
(nisu vjerovali preostalim srbima i hrvatima :D :D)
prije toga mi dodje u ruke naredba staba ( a sve po naredbi iz prvog korpusa) da u jednom rovu nesmeju da budu vise od 2 srbina i jedan bosnjak. :D :D :D

sa druge strane pricate ko je ovdje krao a ko nije.....pa dajte ljudi ( i zene :D ) nema razloga za to
u proslom ratu krao je svako ko je imao sanse, trgovna je vrsena u vrijeme najvecih bitaka
prodaja oruzja bosnjacima u krajini (vrs oficiri) kupovina nafte za srpske snage iz istocne hercegoive preko stoca (hv i hvo) "kupovina" municije i artiljerijskih usluga u mostaru (fatima leho i ...zaboravio sam kako se zvao komandant nevesinjske brigade)
sverc mafije u sarajevu sa srbima ( na pocetku juka) kasnije celo itd.
samo podsjecanje za one koji su bili u sarajevu kad je trg pere kosorica zapaljen ( navodni pokusaj zauzimanja 11 plavih ) je bila razmjena droge koja se nije odigrala kako treba

a sto se tice zatvora .....eh na pocetku rata svaki lokalni siledjija je imao svoj privatni zatvor u sarajevu ( licno sam bio u 3 nazalost)
Prozor

Post by Prozor »

liberal wrote:
Prozor wrote:
Liska wrote:Prozor, ali ako znas onda postavi link na neki sluzbeni akt Crvenog kriza koji govori o konc-logorima u BiH i koji ih tako definise. Slucajno sam imao kontakata sa Zenicanima, Bugojancima i slicnim pa sam cuo sudbine ljudi kojima su najmiliji stradali u zatvorima, nesistematski kao sto ti kazes. Isto tako imamo presudu suda u Hagu protiv generala Hadzihasanovica u kojoj se govori o Muzickog skoli, stadionu u Bugojnu kao ne bas odmaralistima i nisu bila puno ugodnija od Heliodroma. Istina je da se HVO borio prvenstveno za hrvatski narod i za pripojenje Hrvatskoj ali mi nije logicno da se HVO-u to uzima kao losa stvar a HOS-u koji se borio za pripojenje citave BiH Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj se ta borba uzima kao nesto pozitivno od strane Bosnjaka??? Armija BiH se prvenstveno borila za Bosnjake i za BiH kao nacionalnu drzavu bosnjackog naroda. Za to mozemo naci stotine dokaza, posrednih i neposrednih. Cak je i general Divjak izjavio da je bio samo ikebana. Njegov problem je sto je to shvatio tamo negdje 1993. godine a da je mene pitao rekao bih mu jos 1992. godine da je samo ikebana i da se nitko u Armiji i vrhu SDA ne bori za Srbe i Hrvate. Sto ih bude manje, njima je bolje. Da ti ne kazem da su mene odbili primiti u Mostarski bataljon jer mi prezime nije bilo dovoljno mostarsko. Nisu htjeli u bataljon, jesu u HVO. Meni je tada bilo svejedno, samo da se borim protiv JNA.
Haj mi ti postavi link koji dokazuje da se ARBIH borila za nacionalnu drzavu bosnjackoga naroda? Po tebi je Karadzic bio upravu... :oops:

Hadzihasanovic je osudjen sto nije preduzeo mjere da sprijeci te zlocine, sto je dokaz da su ih cinili pojedinci.

Nema dokumenta koji svjedoci o tome sta se HOS borio, no za razliku do HVO-a on Bosnjake nije masakrirao a Kraljevic se stavio na raspolaganje Predsjednistvu RBIH sa cime je priznao njen Ustav i samostalnost.

zima 93 na 94 postrojavanje prve motorizovane brigade u sarajevu ( u buca potoku kod zraka ) pred odlazak na treskavicu.
fino izadje sehovic i kaze srbi i hrvati istupite......ajte sad kucama vi neizlazite iz grada, naredba staba :D :D :D
prije toga mi dodje u ruke naredba staba ( a sve po naredbi iz prvog korpusa) da u jednom rovu nesmeju da budu vise od 2 srbina i jedan bosnjak. :D :D :D

sa druge strane pricate ko je ovdje krao a ko nije.....pa dajte ljudi ( i zene :D ) nema razloga za to
u proslom ratu krao je svako ko je imao sanse, trgovna je vrsena u vrijeme najvecih bitaka
prodaja oruzja bosnjacima u krajini (vrs oficiri) kupovina nafte za srpske snage iz istocne hercegoive preko stoca (hv i hvo) "kupovina" municije i artiljerijskih usluga u mostaru (fatima leho i ...zaboravio sam kako se zvao komandant nevesinjske brigade)
samo podsjecanje za one koji su bili u sarajevu kad je trg pere kosorica zapaljen ( navodni pokusaj zauzimanja 11 plavih ) je bila razmjena droge koja se nije odigrala kako treba

a sto se tice zatvora .....eh na pocetku rata svaki lokalni siledjija je imao svoj privatni zatvor u sarajevu ( licno sam bio u 3 nazalost)
Eto tebi su dolazile naredbe iz Staba 1-og korpusa... :roll: A i ovo za Sehovica vjerujem da si debelo nalagio...
osa

Post by osa »

Prozor wrote:
osa wrote:
Prozor wrote: Pa sto onda niste ostavili i Hercegovinu da je uzmemo mi? :oops:
da smo je htjeli tko bi nam je oteo, jedino nato.
Liska

Post by Liska »

Rundo, iz Mostara sam. Radim u Sarajevu, zivim u Mostaru. Ako imas neke dokaze da se Hrvate nije nista dogodilo u Zenici, trebao si ih iznositi prije presude gen. Hadzihasanovicu. A za ostalo me se jebe sto si napisao. Ti nisi kompetentan da odlucujes tko je Hrvat a tko nije. U Varesu sam bio sto puta vise nego ti. Sto se tice BiH putujem svugdje, od Banjaluke pa sve do juga. Svijet nije crno-bijel pa da u njemu postoje samo osobe koje se slazu samo sa tobom. Mene policija ne mora cuvati nigdje u BiH, zasto bi pa nisam ratni zlocinac? :lol:
Ako je ovo borba za ravnopravnost kako to da nemamo vise generala Hrvata i Srba. Da se Armija BiH stvarno borila za prava Hrvata i Srba onda bi ih imala uza sebe. To sto se pravila da se bori je nesto drugo. Dvostruka politika se vodila na svim stranama i nisu svi bili sposobni da je odmah procitaju.
Sto se tice HOS-a, dozvoli da znam vise od tebe. Imao sam ih pored sebe. Svaka zapovijed koju su dobijali je zavrsavala sa ZA DOM SPREMNI! Ukucaj Blaz Kraljevic na youtube pa pogledaj materijale koji tamo postoje. Ako ono nisu ustase, ja ne znam sto su onda ustase. Za tvoju informaciju Kraljevic je trebao biti 19 clan one skupine koja se iskrcala 1972 u BiH. Nemoj mi reci da se oni nisu borili za NDH kad su to sami stotinu puta izjavili. I tako je kod nas notorni ustasa borac za BiH. :?
http://youtube.com/watch?v=8oxTqpr1oUE
rundo

Post by rundo »

Liska wrote:Rundo, iz Mostara sam. Radim u Sarajevu, zivim u Mostaru. Ako imas neke dokaze da se Hrvate nije nista dogodilo u Zenici, trebao si ih iznositi prije presude gen. Hadzihasanovicu. A za ostalo me se jebe sto si napisao. Ti nisi kompetentan da odlucujes tko je Hrvat a tko nije. U Varesu sam bio sto puta vise nego ti. Sto se tice BiH putujem svugdje, od Banjaluke pa sve do juga. Svijet nije crno-bijel pa da u njemu postoje samo osobe koje se slazu samo sa tobom.
E pa onda znas i kako ti ljudi tamo zive, kako zive u Vijaci, kako zive u gore pobrojanim mjestima...ja nisam bio stotinu puta, kao ti, ali sam bio dovoljno puta da vidim bijedu i ponos tih ljudi jer iako ni sami nemaju, a ti znas posto si bio, ponos im ne dozvoljava da te barem kafom ili cajem ne ponude, a sve je to stariji zivalj, koji zavisi od ono malo penzije/mirovine koju dobiju...i te i takve scene mene rastuze, a tipovi kao ti, koji rade u Sarajevu, zive u Mostaru i palamude kako su oni veci Hrvati od tih ljudi, i kako su ponosni sto su sljedbenici jedne ideologije koju je neki dan i sam Predsjednik Stipe Mesic, koji je ljudina, nazvao fasisticko-nacistickom za mene su mizerija...Boli mene sto se ti ne slazes sa mnom, ali tolika ogranicenost meni nije jasna...i ne nisam kompetentan i ne zelim da budem taj koji ce govoriti ko je a ko nije Hrvat, ali ja to i priznajem, za razliku od tebe...
Poziv za Zenicu jos stoji...
Ma reko posto znas sigurno da je u Zenici bilo konc. logora mozda ti je vuna malo...a mozda imas i pouzdane informacije da ih jos ima...pa reko da se bez straha uvjeris u suprotno...a posto ti puno putujes ocekujem te uskoro...
Liska

Post by Liska »

Ti nadji jednu moju rijec gdje tvrdim da sam veci Hrvat od bilo koga ja se povlacim sa foruma. Dakle, ne odredjujem necije hrvatstvo. Za mene je Hrvat svatko tko se tako izjasni a ti zaboravljas stotine forumasa koji ovdje mitinguju kako Hrvata uopce nema i ne vidim da po njima udaras kao po meni. Imas ljudi koji tesko zive i u Hercegovini. S ozbirom da ovdje postoje ljudi koji toliko brinu o BiH, gdje su da pomognu ovim jadnim ljudima po Varesu?! Ja radim u Sarajevu jer sam HDZ-ovac pa ne mogu dobiti posao u Mostaru. Normalno, ovo je sala jer da sam HDZ-ovac zivot bi mi bio laksi. A za Zenicu ti ne tvrdim ja nego presuda protiv generala Hadzihasanovica i ja nigdje ne napisah da je u pitanju konc.logor. Ne pravim razliku izmedju logora i konc.logora jer su ista sranja u pitanju. Samo bih voli da mi netko obrazlozi ili nadje neki papir Crvenog kriza koji govori o konc logorima u BiH. Koliko sam ucio konc logori su postojali za vrijeme II svjetskog rata. U Zenici nisam nikada bio jer nisam imao razloga. Prodjem kroz nju kad putujem u Austriju i to je to. To su djecje hajd dodji u Zenicu. Koji cu kurac u Zenici pored Sarajeva i Mostara, a i Banja Luka je ljepsa sto jest. Pa i Travnik.
liberal

Post by liberal »

osa wrote:
Prozor wrote:
osa wrote: kako nismo hercegovinu nitko nije uzeo ona je oduvjijek u bih kako zapadna tako i istočna i hvala bogu i svim svecima neka tako i ostane.
da smo je htjeli tko bi nam je oteo, jedino nato.

zajeb za citat ....do mene
Last edited by liberal on 20/09/2007 18:03, edited 1 time in total.
and

Post by and »

sto se tice konvoja koji su u ratu prolazili kroz hercegovinu mislim da je i logicno da u toku rata izmedju abih i hvo-a nisu mogli prolaziti konvoji sa oruzjem.sto se tice humanitarne pomoci koja je isla pod pratnjom un-a,mislim da onemogucavanje prolaska i napadi na te konvoje predstavljaju krsenje medjunarodnih propisa.za sve to,kao i i za koncentracione logore je odgovorna politika i politicka partija koja je provodila takvu politiku.nazalost ta politicka stranka umjesto da bude zabranjena i danas na tim prostorima osvaja najveci broj glasova sto izmedju ostalog govori da su za sve sto su radili imali su i danas imaju podrsku.
nije opravdanje reci bili su i tamo logori,svako od nas treba da se stidi ako su logori bili u njegovom mjestu.zivot je nesto najljepse i najvrijednije na svijetu,to bi trebali postovati.
gledajuci sve sto se desilo u bih,iako se svi pozivaju na vjeru,mogu reci da u njoj ima jako malo pravih vjernika, jer nijedna vjera ne opravdava takve krvolocne zlocine.
liberal

Post by liberal »

Prozor wrote:
liberal wrote:
Prozor wrote: Haj mi ti postavi link koji dokazuje da se ARBIH borila za nacionalnu drzavu bosnjackoga naroda? Po tebi je Karadzic bio upravu... :oops:

Eto tebi su dolazile naredbe iz Staba 1-og korpusa... :roll: A i ovo za Sehovica vjerujem da si debelo nalagio...
ako mislis da sam se "nalagio" nadji nekog ko je bio u prvoj motorizovanoj pa onda pricaj
jel ti treba jos detalja ...mogu da ih nabrajam do sutra
a naredbu mi je pokazao tip iz staba sa kojim sam odrastao ....samo je rekao pogledaj ovo mamu im jebem
privat

#795 Hrvatsko pitanje

Post by privat »

S ovakvim tipovima ne vrijedi raspravljati,oni imaju svoje vidjenje i niko im ga ne moze promijeniti.Neka ih, nek zive u zabludi ,takav im je zivot ,ko zna sta su jadnici ispatili.Mi Hrvati ne trebamo se pravdati ,narocito onima koji nas mrze i nazivaju ustasama a vise od pola njihovi deda(djedova) su ginuli pod ustaskom kapom.Ako je za njih HVO ustaska vojska ,tako je i tz. armija BiH za nas ustaska,jer nicim nije pokazala da zastupa interes ostala dva naroda.Zalosno je to, da ovome nikada nema kraja,ovoj diskusiji ,ko je bio bolji a ko je bio zlocinac.Samo se vrtimo u krug a godine odose u nepovrat.
Šapat

Post by Šapat »

E, jebi ga sad... A s cim, s kojim MTS-om se bilo sta moglo odbraniti, pogotovo uz Drinu? Iz Srbije preko mostova presle stotine do zuba naoruzanih Srba, uz podrsku desetina raznoraznih oklopnih vozila i uz podrsku artiljerije s one strane Drine, a ovamo ih docekale stotine domacih Srba, koji su takodjer vec bili naoruzani i spremni. Pa nemojte valjat budalastine... Ovo je isto kao da se sad postavi pitanje sto Hrvati ne odbranise Vukovar, a odnos snaga je bio vrlo jasan.
Šapat

Post by Šapat »

@Liberal

Da nisi malo ukakio sa 11 plavih,a? Znas li uopste cija je bila OSA koja je sve ono sprzila?

Evo vic, da se malo opustite ba, ubiste s lopovima. :)

Kaze:
Ovladali roboti Zemljom, pa tako i zavodom za zaposljavanje.
Dolazi jedan dan Mujo da trazi pos'o, ulazi, i docekuje ga metalizirani glas:
- Do-bar dan.
Mujo ce: "Dobar dan"
Opet robotski glas: "Sta i-mas od sko-le?"
Mujo: Osnovnu...
Robot: Dovi-dje-nja!

Sutradan dolazi Suljo, ulazi, i opet robot: Do-bar dan!
Suljo: Dobar dan...
Robot: Sta i-mas od sko-le?
Suljo: Tehnicku srednju, V stepen!
Robot: Ko-je je-zi-ke go-vo-ris?
A suljo malo zbunjen: Pa eto, slab sam s jezicima...engleski pomalo...
Robot ce: Dovi-dje-nja!

Treci dan dolazi Hercegovac, ulazi, a robot isto: Do-bar dan!
Pozdravi i Hercegovac (ali sa Hercegovackim naglaskom): Dobar dan!
A robot ce: Dovi-dje-nja!
:D
liberal

Post by liberal »

Šapat wrote:@Liberal

Da nisi malo ukakio sa 11 plavih,a? Znas li uopste cija je bila OSA koja je sve ono sprzila?

Evo vic, da se malo opustite ba, ubiste s lopovima. :)

Kaze:
Ovladali roboti Zemljom, pa tako i zavodom za zaposljavanje.
Dolazi jedan dan Mujo da trazi pos'o, ulazi, i docekuje ga metalizirani glas:
- Do-bar dan.
Mujo ce: "Dobar dan"
Opet robotski glas: "Sta i-mas od sko-le?"
Mujo: Osnovnu...
Robot: Dovi-dje-nja!

Sutradan dolazi Suljo, ulazi, i opet robot: Do-bar dan!
Suljo: Dobar dan...
Robot: Sta i-mas od sko-le?
Suljo: Tehnicku srednju, V stepen!
Robot: Ko-je je-zi-ke go-vo-ris?
A suljo malo zbunjen: Pa eto, slab sam s jezicima...engleski pomalo...
Robot ce: Dovi-dje-nja!

Treci dan dolazi Hercegovac, ulazi, a robot isto: Do-bar dan!
Pozdravi i Hercegovac (ali sa Hercegovackim naglaskom): Dobar dan!
A robot ce: Dovi-dje-nja!
:D
sapat
tip koji je zakazao za drogu je u beogradu
jedini koji je ostao ziv i dan danas je manji od makovog misa sve da ga nepovale nakon svih ovih godina
dvaput je vec upucan ali je prezivio

a dobar ti vic sad cu da ga seljem hercegovcima :D :D :D
Šapat

Post by Šapat »

Moze bit za tog lika, ali 11 plavij je sprzeno radi toga sto su unutra uletili cetnici. kazu da su bile Nislije, ali svejedno. Njih 16, a mi spicimo fino OSU, da se ne bakceo previse. I - puf. Zgariste...

A gdje je bio taj sreco za drogu, to ti ne znam. U 11 plavih sigurno nije, jer iz tog objekta niko nije izasao. Tacnije, jesu dvojica, al' onda ostadose pred vratima.
Prozor

Post by Prozor »

liberal wrote:
Prozor wrote:
liberal wrote:

ako mislis da sam se "nalagio" nadji nekog ko je bio u prvoj motorizovanoj pa onda pricaj
jel ti treba jos detalja ...mogu da ih nabrajam do sutra
a naredbu mi je pokazao tip iz staba sa kojim sam odrastao ....samo je rekao pogledaj ovo mamu im jebem
Hajde mi nadji jednog da ti ovo potvrdi. Ovo za naredbu ti i dalje ne vjerujem, cista suplja.
Locked