naravno,treba pogledati i u svoje dvoriste i slazem se da je bilo dosta propusta i gresaka u vodjenju politike.nadam se da ce i ti transkripti nekada biti objavljeni i da ce se mnoge stvari razjasniti.meni niko 90-tih nije trebao nista govoriti jer mi je sve bilo jasno sta se desava i sta ce se desavati.1993 me iznenadila.bez obzira na sve greske bih politike mislim da ideje koje su zastupali nisu bile zlocinacke.osa wrote:Kad se objave ovi transkripti kad se objave oni transkripti, pa što se već jednom ne objave, svako ima svoje mišljenje, moje je da je bošnjačko rukovodstvo početkom rata vodilo lošu i kalkulantsku politiku umjesto da je svoje stanovništvo pripremalo za rat , jer bi svaki iole pametan političar i strateg na primjeru hrvatske vidio šta će biti u bih i još 100 puta gore, ali ne, nego izjave tipa ovo nije naš rat, jna će smiriti situaciju i sl., e lijepi moj kad se jednom kotač povijesti okrene u jednom smjeru teško ga je zaustaviti. svi vi pričate o odgovornosti franje tuđmana i rh zbog rata u bih( ona sigurno postoji),ali prvo treba malo pogledati u svoje dvorište i čuti svoje transkripte. zašto gospodin izetbegović nije na početku rata otvoreno izjavio da je jna neprijateljska vojska da će biti napadnuta na svakom dijelu teritorija bih, odmah zatražio pomoć rh ( ma tada ni rh nije bila u nekom bajnom položaju, ali bi pomogli koliko se može) i povlačenje jna u pravcu srbije i crne gora, pa poslije onakve izjave o nestanku jednog naroda karadžić je isti tren morao biti uhapšen odmah u skupštini od strane samih zastupnika bošnjaka a oni su ćutili kao pičke, i kad su se hrvati sami organizirali kad su stvari krenulo neželjenim tijekom onda su za sve krivi9 hrvati, moj jarane tebi treba malo širine u pogledu. a rezervnu opciju ima svaki pametan čovjek pa pitaj mnoge svoje sunarodnjake pogotovo političare, biznismene i islamske velikodostojnike čiju putivnicu imaju i koja je njihova rezervan varijante. a koja je tvoja.?and wrote:kad se objave transkripti razgovora iz karadjordjeva puno toga ce biti jasnije oko uloge hrvata u bih.ako ste na referendumu glasali za nezavisnu drzavu bih zasto se za nju niste borili.da li ste 93 u bih bili ugrozeni od bosanaca i hercegovaca.vi ne postujete ni hrvatsku kao drzavu jer ne postujete instituciju predsjednika,vi samo postujete ideju.ideja je izgleda ponovo ozivjela u karadjordjevu i ko nije za tu ideju nije dobar,pa ni mesic.znaci i u miru vi se nastavljate boriti za tu ideju,a na nama je da se protiv toga borimo.mi imamo samo jednu domovinu bih i nedamo je.vi uvijek imate rezervnu varijantu,mi nemamo.
rezervnu varijantu nemam i ne mislim da ce mi trebati.