Jel racunas i ovoga naseg Komsica,sto nam ga vi izabraste,sad vam ni on ne valja,stvarno neki cudni ljudi?Prozor wrote:Bio sam u Zagrebu prvi put nakon rata i nisam osjecao nikakve tegobe ili neugodnosti zbog imena. Sa druge strane zapadni Mostar sam prvi put nakon rata posjetio krajem 90-ih i bolje je da ne govorim o utiscima, ako ce se bh. hrvatski politicari ugledati na HR neka to oprave uradi. Da u Hercegovini vlada ista atmosfera kao u Zagorju sigurno bi situacija bilo puno bolja. Ipak mislim da je hrvatski narod u BiH skloniji jedinstvenoj drzavi i da ga samo vode pogresne osobe.dawn_upon_dawn wrote:sjoo, Dena nam je iz hercegovine pa ne razumije turcizme![]()
naime, ipak je ona profesorica povijesti - zna dobro ko ne razumije a ko razumije turcizme, makar od '95-te
a ocito i ko smije a ko ne smije govoriti hrvatski
i ja se isto nadam da ce do nase mirovine stanje biti bolje, da cemo priznati jedni drugima da razumijemo i germanizme, i turcizme, i talijanizme, pa mirno snivati, bez nacionalsoc. snova o cistoti jezika... Ispricavam se, profesionalna deformacija, ja sam ipak profesor jezika
i usput, dvoje ljudi u zagrebu se bas i ne biju kod koga cu ja prespavati, ali se nekako dogovorimo da to vrijeme provedemo zajedno. meni je sarajevo dom, a u zagrebu mi je uvijek bilo dobro, a isla sam u raznim periodima. sve zavisi kako se postavis prema ljudima.
''hrvatsko pitanje''???
-
privat
-
basta sljezove boje
vidis da covjek nema pojma ni o cemu kad usporedjuje Mostar sa Zagrebom na koji je palo par granata u cijelom ratu i to srpskih a ne mudzahedinskihprivat wrote:Jel racunas i ovoga naseg Komsica,sto nam ga vi izabraste,sad vam ni on ne valja,stvarno neki cudni ljudi?Prozor wrote:Bio sam u Zagrebu prvi put nakon rata i nisam osjecao nikakve tegobe ili neugodnosti zbog imena. Sa druge strane zapadni Mostar sam prvi put nakon rata posjetio krajem 90-ih i bolje je da ne govorim o utiscima, ako ce se bh. hrvatski politicari ugledati na HR neka to oprave uradi. Da u Hercegovini vlada ista atmosfera kao u Zagorju sigurno bi situacija bilo puno bolja. Ipak mislim da je hrvatski narod u BiH skloniji jedinstvenoj drzavi i da ga samo vode pogresne osobe.dawn_upon_dawn wrote:sjoo, Dena nam je iz hercegovine pa ne razumije turcizme![]()
naime, ipak je ona profesorica povijesti - zna dobro ko ne razumije a ko razumije turcizme, makar od '95-te
a ocito i ko smije a ko ne smije govoriti hrvatski
i ja se isto nadam da ce do nase mirovine stanje biti bolje, da cemo priznati jedni drugima da razumijemo i germanizme, i turcizme, i talijanizme, pa mirno snivati, bez nacionalsoc. snova o cistoti jezika... Ispricavam se, profesionalna deformacija, ja sam ipak profesor jezika
i usput, dvoje ljudi u zagrebu se bas i ne biju kod koga cu ja prespavati, ali se nekako dogovorimo da to vrijeme provedemo zajedno. meni je sarajevo dom, a u zagrebu mi je uvijek bilo dobro, a isla sam u raznim periodima. sve zavisi kako se postavis prema ljudima.
p.s. a pricu da nije bilo mudzahedina u BiH slusamo bas ovih dana ...
- Prozor
Eto ne znam ja o cemu pricam, ali znas ti koja si vidjela mudzahedinske granate nad Mostarom?basta sljezove boje wrote:vidis da covjek nema pojma ni o cemu kad usporedjuje Mostar sa Zagrebom na koji je palo par granata u cijelom ratu i to srpskih a ne mudzahedinskihprivat wrote:Jel racunas i ovoga naseg Komsica,sto nam ga vi izabraste,sad vam ni on ne valja,stvarno neki cudni ljudi?Prozor wrote: Bio sam u Zagrebu prvi put nakon rata i nisam osjecao nikakve tegobe ili neugodnosti zbog imena. Sa druge strane zapadni Mostar sam prvi put nakon rata posjetio krajem 90-ih i bolje je da ne govorim o utiscima, ako ce se bh. hrvatski politicari ugledati na HR neka to oprave uradi. Da u Hercegovini vlada ista atmosfera kao u Zagorju sigurno bi situacija bilo puno bolja. Ipak mislim da je hrvatski narod u BiH skloniji jedinstvenoj drzavi i da ga samo vode pogresne osobe.
p.s. a pricu da nije bilo mudzahedina u BiH slusamo bas ovih dana ...
@privat znas dobro na koga sam mislio.
- osa
Ma ne smatram, mislim da je to najveća sramota hrvatskog naroda u povjesti, to je bila samo mala digresija na ovo o bosni do istre u doba tvrtka, pa u to doba je bosna mogla biti i do beča pa tvrtko je bar po imenu katolik ili danas hrvat.Prozor wrote:Dakle, ti smatras Hrvatsku nasljednicom NDH? A ovo za Tvrtka -osa wrote:Kada, za doba ugarsko-hrvatskog namjesnika tvrtka. Pa hrvatska je još 45. bila u zemunu.Šapat wrote:A bilo bi tako lijepo zivjeti u sadasnjosti, i jos bolje u buducnosti...
Ovako, dok nam povijest, istorija i historija diriguju sasasnjost, a realno su neusporedive u bilo kojem aspektu, buducnost nam izgleda prilicno traljava, bljutava, a ponajvise - nikakva.
Nekad i Bosna bijase do Istre ali, interesantno, to niko ne spominje...
Ocito je vrijeme za novu temu jer se ovdje nece vise vidjeti nikakav konstruktivan prijedlog...![]()
![]()
- Prozor
Tvrtko nije danasosa wrote:Ma ne smatram, mislim da je to najveća sramota hrvatskog naroda u povjesti, to je bila samo mala digresija na ovo o bosni do istre u doba tvrtka, pa u to doba je bosna mogla biti i do beča pa tvrtko je bar po imenu katolik ili danas hrvat.Prozor wrote:Dakle, ti smatras Hrvatsku nasljednicom NDH? A ovo za Tvrtka -osa wrote: Kada, za doba ugarsko-hrvatskog namjesnika tvrtka. Pa hrvatska je još 45. bila u zemunu.![]()
![]()
- osa
ma nije ni ndh.Prozor wrote:Tvrtko nije danasosa wrote:Ma ne smatram, mislim da je to najveća sramota hrvatskog naroda u povjesti, to je bila samo mala digresija na ovo o bosni do istre u doba tvrtka, pa u to doba je bosna mogla biti i do beča pa tvrtko je bar po imenu katolik ili danas hrvat.Prozor wrote: Dakle, ti smatras Hrvatsku nasljednicom NDH? A ovo za Tvrtka -![]()
![]()
I po stoti put, nemoj me tjerat u historijske rasprave...
- Prozor
Ti si spomenuo NDH i to imenom "Hrvatska"... Ali hajde, nazad na "hrvatsko pitanje"...osa wrote:ma nije ni ndh.Prozor wrote:Tvrtko nije danasosa wrote: Ma ne smatram, mislim da je to najveća sramota hrvatskog naroda u povjesti, to je bila samo mala digresija na ovo o bosni do istre u doba tvrtka, pa u to doba je bosna mogla biti i do beča pa tvrtko je bar po imenu katolik ili danas hrvat.I po stoti put, nemoj me tjerat u historijske rasprave...
- osa
čemu pa hrvatsko pitanje je riješeno samo to hrvati u bih ne znaju, broj hrvata u bih sve govori, a sve ove rasprave su pomalo bespredmetne, hrvati pomalo popunjavaju područja ispražnjena od srba u hrvatskoj (prije početka ove školske godine na područje gline je doseljeno 50 porodica iz drvara sa 62 djece, podatak 100% točan) još će se malo naseliti mostar a srednja bosna i dijelovi u rs na kojima su u većem broju živjeli hrvati više se gotovo ne računaju kao hrvatski etnički prostor. srednja bosna će u potpunosti pripasti bošnjacima, a hrvatski prostor će biti linija: livno-kupres-gornji vakuf-prozor-mostar-stolac-ravno. projekt će biti realiziran u idućih 10-15 godina povezivanjem regija u sklopu eu.
- Prozor
"Hrvatsko pitanje" je daleko od rjesenog, kako ja to vidim imaju dvije opcije.osa wrote:čemu pa hrvatsko pitanje je riješeno samo to hrvati u bih ne znaju, broj hrvata u bih sve govori, a sve ove rasprave su pomalo bespredmetne, hrvati pomalo popunjavaju područja ispražnjena od srba u hrvatskoj (prije početka ove školske godine na područje gline je doseljeno 50 porodica iz drvara sa 62 djece, podatak 100% točan) još će se malo naseliti mostar a srednja bosna i dijelovi u rs na kojima su u većem broju živjeli hrvati više se gotovo ne računaju kao hrvatski etnički prostor. srednja bosna će u potpunosti pripasti bošnjacima, a hrvatski prostor će biti linija: livno-kupres-gornji vakuf-prozor-mostar-stolac-ravno. projekt će biti realiziran u idućih 10-15 godina povezivanjem regija u sklopu eu.
1. Jedinstvena BiH gdje ce se Hrvati moci "probiti" iz spomenute linije i ponovo ostvariti ravnopravnost na cijeloj teritoriji i
2. Pristanak na veliko-srpstvo i trazenje etnicke podjele koja ce Hrvate definitivno skoncetrisati na komad Hercegovine.
- osa
da se okladimo da će se hrvati složiti s ovim drugim.Prozor wrote:"Hrvatsko pitanje" je daleko od rjesenog, kako ja to vidim imaju dvije opcije.osa wrote:čemu pa hrvatsko pitanje je riješeno samo to hrvati u bih ne znaju, broj hrvata u bih sve govori, a sve ove rasprave su pomalo bespredmetne, hrvati pomalo popunjavaju područja ispražnjena od srba u hrvatskoj (prije početka ove školske godine na područje gline je doseljeno 50 porodica iz drvara sa 62 djece, podatak 100% točan) još će se malo naseliti mostar a srednja bosna i dijelovi u rs na kojima su u većem broju živjeli hrvati više se gotovo ne računaju kao hrvatski etnički prostor. srednja bosna će u potpunosti pripasti bošnjacima, a hrvatski prostor će biti linija: livno-kupres-gornji vakuf-prozor-mostar-stolac-ravno. projekt će biti realiziran u idućih 10-15 godina povezivanjem regija u sklopu eu.
1. Jedinstvena BiH gdje ce se Hrvati moci "probiti" iz spomenute linije i ponovo ostvariti ravnopravnost na cijeloj teritoriji i
2. Pristanak na veliko-srpstvo i trazenje etnicke podjele koja ce Hrvate definitivno skoncetrisati na komad Hercegovine.
- Prozor
Hoce vecina sa tog komada Hercegovine...osa wrote:da se okladimo da će se hrvati složiti s ovim drugim.Prozor wrote:"Hrvatsko pitanje" je daleko od rjesenog, kako ja to vidim imaju dvije opcije.osa wrote:čemu pa hrvatsko pitanje je riješeno samo to hrvati u bih ne znaju, broj hrvata u bih sve govori, a sve ove rasprave su pomalo bespredmetne, hrvati pomalo popunjavaju područja ispražnjena od srba u hrvatskoj (prije početka ove školske godine na područje gline je doseljeno 50 porodica iz drvara sa 62 djece, podatak 100% točan) još će se malo naseliti mostar a srednja bosna i dijelovi u rs na kojima su u većem broju živjeli hrvati više se gotovo ne računaju kao hrvatski etnički prostor. srednja bosna će u potpunosti pripasti bošnjacima, a hrvatski prostor će biti linija: livno-kupres-gornji vakuf-prozor-mostar-stolac-ravno. projekt će biti realiziran u idućih 10-15 godina povezivanjem regija u sklopu eu.
- osa
točno a ovi ostali će većinom prije ili kasnije završiti na tom komadu hercegovine a oni malo sretniji u hrvatskoj.Prozor wrote:Hoce vecina sa tog komada Hercegovine...osa wrote:da se okladimo da će se hrvati složiti s ovim drugim.Prozor wrote: "Hrvatsko pitanje" je daleko od rjesenog, kako ja to vidim imaju dvije opcije.
- Prozor
Ako se izabere opcija 2.osa wrote:točno a ovi ostali će većinom prije ili kasnije završiti na tom komadu hercegovine a oni malo sretniji u hrvatskoj.Prozor wrote:Hoce vecina sa tog komada Hercegovine...osa wrote: da se okladimo da će se hrvati složiti s ovim drugim.
- osa
ma već je izabrana, ili preciznije takva je situacija na terenu.Prozor wrote:Ako se izabere opcija 2.osa wrote:točno a ovi ostali će većinom prije ili kasnije završiti na tom komadu hercegovine a oni malo sretniji u hrvatskoj.Prozor wrote: Hoce vecina sa tog komada Hercegovine...
- osa
1.jesuliberal wrote:I na kraju do kojeg zakljucka smo dosli nakon oopa 24 stranice![]()
Jesu li hrvati za bih ili ne?
Jesu li ugrozeni ili ne?
Koliko su im opravdani zahtjevi za trecim "hrvatskim" kanalom?
Koliko su im opravdani zahtjevi za autonomnoscu?
2.jesu
3.u potpunosti
4.nisu, ne možeš kao konstutivan narod biti autonoman u svojoj državi
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Nije mi jasan taj hrvatski kanal. Imate svoju televiziju ( OBN ) u sred Sarajeva, a ovi iz Hercegovine većinom gledaju HRT.
Dakle, Hrvati su ugroženi ali ne od Bošnjaka, nego od ovih svojih što im zapišavaju granice.
Re: Bašta Sljezove Boje
Dakle, zapišavanje teritorija uveliko traje, samo što sada nije na liniji Karlovac - Ogulin - Virovitica, nego Livno - Kupres - Kurac - Palac - Ravno.hrvati pomalo popunjavaju područja ispražnjena od srba u hrvatskoj (prije početka ove školske godine na područje gline je doseljeno 50 porodica iz drvara sa 62 djece, podatak 100% točan) još će se malo naseliti mostar a srednja bosna ... a hrvatski prostor će biti linija: livno-kupres-gornji vakuf-prozor-mostar-stolac-ravno.
Dakle, Hrvati su ugroženi ali ne od Bošnjaka, nego od ovih svojih što im zapišavaju granice.
Re: Bašta Sljezove Boje
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Halo, Halo, dobar dan, tko je s´nama? Da čujem odgovor. Jako dobro, jako dobro, jedan od boljih odgovor, na dobro ste putu, u ekstra ste vrućem polju, ali u svakom slučaju nemojte odustati, jer bili ste jako blizu.
Sada budite skoncentrirani.
Probajte ponovo.
Sada budite skoncentrirani.
Probajte ponovo.
-
Liska
Šapat, daleko bih otišao i sa nekim pokušajem elaboriranja kako nam je lijepo bilo prije 17 godina. Očigledno nam nije bilo lijepo jer je većina naroda glasala protiv toga od 17 godina. Onako nije moglo ostati jer se država (SFRJ) držala samo dok je državna ideologija pila vodu. E što se mene tiče, ja i danas slavim sve praznike kao i ranije. Netko meni dođe na Božić a ja nekome drugom na drugi Božić ili Bajram. Družim se sa istim ljudima kao i prije, s ono malo što je ostalo. Nisam stekao previše novih prijatelja. I opet naš dobar ili loš privatni dojam nije previše značajan kad se gleda kakva je neka država. U međuvremenu je bio rat i sve promjenio naopačke. Da nije bilo rata ovakve stvari koje se danas dešavaju bi zbilja i bile čudne, ali ovako. Što se tiče same teme i Hrvata, istina je da hrvatski političari i nisu previše uradili za taj narod. Istina je da se polako raseljavaju i da će ih u neko dogledno vrijeme ostati vrlo malo u Bosni, nešto vise u Hercegovini a ostatak ide u Hrvatsku. Nitko se time previše i ne bavi a slične se stvari događaju i drugim narodima. Bošnjaci se vraćaju i naseljavaju pretežno u Federaciju, Srbi u RS. Ljudi idu tamo gdje se osjećaju najsigurniji što nam puno govori koliko smo napredovali od kraja rata. Hrvati u BiH su u specifičnom položaju jer ih je najmanji broj i pretežno misle da ih ni toliko ne bi ostalo u BiH bez pomoći Hrvatske. Koliko je to realno ubjeđenje možemo raspravljati ali ima tu i istine. Možemo se zapitati kako bi Hrvati u BiH prošli da Hrvatska nije tu gdje jeste nego da je nešto dalje?! Možda bi sve prošlo kao i na selu Ravnom. Strah počesto nije realan ali je realan za onoga tko se boji. Nama bi ovdje svima bila potrebna jedna masovna psihološka terapija koja bi nas osposobila da stvari gledamo realnije i sa manje bojazni.
A ako naši političari čitaju ovaj forum onda znaju da će još dugo ostati na vlasti. Mogu biti mirni i ne samo u ovom mandatu nego i u idućem. Da ne kažem da bi imali puno pametnijih stvari da rade, nego da čitaju trkeljanja raznoraznih anonimaca na forumu.
A ako naši političari čitaju ovaj forum onda znaju da će još dugo ostati na vlasti. Mogu biti mirni i ne samo u ovom mandatu nego i u idućem. Da ne kažem da bi imali puno pametnijih stvari da rade, nego da čitaju trkeljanja raznoraznih anonimaca na forumu.
-
basta sljezove boje
cuj OBN hrvatska TV? Onda su po toj logici Nova TV i Jutarnji list austrijski 
bas su mi Maca i ona tuka sto najavljuje vrijeme reprezentanti hrvatske kulture
-
basta sljezove boje
bar ne hvata na ulici sirote zene za guzu i ne valja se u cokoladi sa lokalnim kurvamaProzor wrote:Ne, to je ipak Thompson...basta sljezove boje wrote:cuj OBN hrvatska TV? Onda su po toj logici Nova TV i Jutarnji list austrijski
-
enes-s
Pa kad dovede voditelje iz Beča, onda će biti austrijski. Kao što su ovi doveli 80 % voditelja iz Hrvatske, ali nije to poenta, poenta je da su mediji sredstvo propagande i manipulacije. OBN je hrvatska televizija, nego šta. To što rade i nehrvati ništa ne govori, kao što ne govori ni to što se reklamira ( promidžbuje ) deterdžent i ulošci. Bitna je uređivačka politika, a nju određuje vlasnički kapital, a on je u rukama Hrvata. Nemo´se pravimo blesavi.cuj OBN hrvatska TV? Onda su po toj logici Nova TV i Jutarnji list austrijski
A i taj Maca, jeste da je seljak, ali ga bar ne ponese refren pa ne bi da ide da pali i gazi.
- Prozor
Nozevi iz Jasenovca su puno veci odraz kulture...basta sljezove boje wrote:bar ne hvata na ulici sirote zene za guzu i ne valja se u cokoladi sa lokalnim kurvamaProzor wrote:Ne, to je ipak Thompson...basta sljezove boje wrote:cuj OBN hrvatska TV? Onda su po toj logici Nova TV i Jutarnji list austrijski
-
basta sljezove boje
a koga su to doveli iz Hrvatske osim necaka vlasnika OBN-a koji vodi Milijunasa? Je li neko od njih mozda iz Hrvatske?
http://www.obn.ba/?otvori=voditelji
Sanja talk show je kupljeni program bas kao i latinoamericke sapunice. "Hrvatskiji" mi je onda Hayat
http://www.obn.ba/?otvori=voditelji
Sanja talk show je kupljeni program bas kao i latinoamericke sapunice. "Hrvatskiji" mi je onda Hayat