''hrvatsko pitanje''???

Locked
lady midnight

Post by lady midnight »

_BosanaC wrote:A onaj Zagrebacki hodza sa "Hajmo sada tisucu puta Allah-u-ekber"? :oops: :D
eh bosancheros, to u prevodu znachi ad infinitum :D:D:D zna se :P:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

E ti nisu pravi Hrvati :oops: :lol:
and

Post by and »

basta sljezove boje wrote:
and wrote:zna li neko kad ce ante jelavic doci da odrobija milione,jeli i to ugrozenost mazni pa bjezi u hrvatsku.
mozda bi zato treci entitet da ne moraju bjezati u hrvatsku
mene vise brine sta ce biti sa Covicem ... a sta sa Lijanovicima ... kad dodje revizija ... pa puknu 15 godina KP Doma Zenica ... imaju li na Djevicanskim otocima kakve entitete gdje bi smjestili sve ove nase fine ljude ...
mozda u kpd zenici ne bi mogli pricati hrvatski,kako god ugrozeni ljudi
meni ne smeta tisuca,opcina i tako te rijeci ali nadnevak za datum je bas preseravanje
lady midnight

Post by lady midnight »

_BosanaC wrote:E ti nisu pravi Hrvati :oops: :lol:
kako nisu bolan :D latini :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

lady midnight wrote:
_BosanaC wrote:E ti nisu pravi Hrvati :oops: :lol:
kako nisu bolan :D latini :lol: :lol: :lol:
Ne znam, kontam nesto... Kad je bal nek' i hala gori :D

Pa nek se regije zovu, po (h)istorijskom podrijetlu nasih naroda i narodnosti, recimo: Ilirija, Romana, Indija :D (posto su Croati i onako maltene Rimskog porijekla, Bosnjaci su Iliri, a Srbi naucismo da dodjose iz Indije :D)

A distrikt' nek' bude Visoko :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

_BosanaC wrote:A onaj Zagrebacki hodza sa "Hajmo sada tisucu puta Allah-u-ekber"? :oops: :D

Ljudi legalisti... :D A mnogima, materinski jezik, bukvalno hrvatski :D

I još, što reče lady, volim kad taj svoj hrvatski, začine određenom terminologijom, iz muslimanskog kulturno povijesnog kruga :D

Jedne prilike, bio ja u Čitluku.Kod nekih sjajnih ljudi, Hrvata, katolika. Imaju babu i dedu, žive legende :) I baba, svako malo, meni prevodi njene turcizme: avlija :D , muhajam, mazlum, šejtan :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

and wrote:
and wrote:zna li neko kad ce ante jelavic doci da odrobija milione,jeli i to ugrozenost mazni pa bjezi u hrvatsku.
mozda bi zato treci entitet da ne moraju bjezati u hrvatsku
mene vise brine sta ce biti sa Covicem ... a sta sa Lijanovicima ... kad dodje revizija ... pa puknu 15 godina KP Doma Zenica ... imaju li na Djevicanskim otocima kakve entitete gdje bi smjestili sve ove nase fine ljude ...
meni ne smeta tisuca,opcina i tako te rijeci ali nadnevak za datum je bas preseravanje
a dze si ti cuo za taj nadnevak? Danas na vijestima prenesose (i HRT i Nova) kako je Milanovic trazio da Sanader odredi datum izbora
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

a sto se kajkavstine tice enese, kao poenta bi bila da ti znas kajkavski, sta li :D well, good for you, meni je oduvijek bio sladak :D

sto se tice gospon krleze, ne znam mozda je iz necije perspektive samo spomenuti njegovo ime i glagol citati neka velika hvala, ali djela su mu obavezna lektira u skolama i na fakultetima, ne vidim ja tu nikakve ekskluzive i elite sa moje strane. ili je na ovoj temi o hrvatima automatski postao nekakvim simbolom?
and

Post by and »

and wrote:
basta sljezove boje wrote: mene vise brine sta ce biti sa Covicem ... a sta sa Lijanovicima ... kad dodje revizija ... pa puknu 15 godina KP Doma Zenica ... imaju li na Djevicanskim otocima kakve entitete gdje bi smjestili sve ove nase fine ljude ...
a dze si ti cuo za taj nadnevak? Danas na vijestima prenesose (i HRT i Nova) kako je Milanovic trazio da Sanader odredi datum izbora
na racunu od hypo-leasinga pise nadnevak
Ahmmed

Post by Ahmmed »

and wrote:
and wrote: mozda u kpd zenici ne bi mogli pricati hrvatski,kako god ugrozeni ljudi
na racunu od hypo-leasinga pise nadnevak

Ama, ne znam zašto bi, bilo ko, imao problem sa nadnevkom, sve dok neko ne pokuša da ga "natjera" na korištenje nadnevka...Koji btw, ne zvuči loše...Ima lirike u pojmu :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš. ;-).
Pre par meseci, odem da uplatim listić u kladinici u Koševskoj ulici. Kladionicu drže Hrvati. Daju mi listić, i kada sam proveravao parove, pročitam adresu. Umesto Koševska ulica piše Kralja Tomislava. Znam da je to staro ime Koševske ulice ali prošlo je od tada dosta godine ( 12? ).
Šta je to? Nepoštovanje?
Last edited by enes-s on 15/09/2007 23:51, edited 1 time in total.
lady midnight

Post by lady midnight »

Ahmmed wrote: Ama, ne znam zašto bi, bilo ko, imao problem sa nadnevkom, sve dok neko ne pokuša da ga "natjera" na korištenje nadnevka...Koji btw, ne zvuči loše...Ima lirike u pojmu :D
ma meni zvuchi bash prozaichno :D vuche mi vishe na dnevnicu :D sa prekovremenim satima :D:D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

lady midnight wrote:
Ahmmed wrote: Ama, ne znam zašto bi, bilo ko, imao problem sa nadnevkom, sve dok neko ne pokuša da ga "natjera" na korištenje nadnevka...Koji btw, ne zvuči loše...Ima lirike u pojmu :D
ma meni zvuchi bash prozaichno :D vuche mi vishe na dnevnicu :D sa prekovremenim satima :D:D

Ovisi, iz kog se ugla gleda :D Ima ova tvoja smisla, glede prekovremenih sati :D
basta sljezove boje

enes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš. ;-).
Pre par meseci, odem da uplatim listić u kladinici u Koševskoj ulici. Kladionicu drže Hrvati. Daju mi listić, i kada sam proveravao parove, pročitam adresu. Umesto Koševska ulica piše Kralja Tomislava. Znam da je to staro ime Koševske ulice ali prošlo je od tada dosta godine ( 12? ).
Šta je to? Nepoštovanje?
je li ovo kajkavski ekavski? :-D

cujem u Zagrebu - mleko, mlekeco ...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

enes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš. ;-).
da, eto, to je sustina moje osobe i sustina moga posta, ma bjezi.

molujem ja jefrino i stanove, ali to nije relevantno za raspravu. i ako cemo mak na konac, nisam doktorirala (ili za mog dragog neznanca iz kafane sigurno bih "doktorovala":D) , ni magistrirala, a nisam ni uber-super-rirala, a i tu sam varijantu rada navela. ono je bio freakin primjer :wink:
Last edited by Bea_Trix on 16/09/2007 04:33, edited 1 time in total.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Šta je to? Nepoštovanje?
To je nostalgija :D Ko i za Ferhadiju, iz vakta kad se zvala Vase Miskina, pa je , među svijetom i dalje bila i ostala Ferhadija.... 8-) Nego, komunisti nisu dali da se na listićima :D štampa stari naziv, samo je u tome razlika :D

I šta si se ti natakario Hrvatima na leđa? :D Mogli bi malo o tvojim Beograđanima :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Šta je to? Nepoštovanje?
eh moj ti, nakon svega shto je dawn na ovom forumu napisala, vjeruj mi da nema nikakve potrebe da na bilo koji nachin naglashava shta radi i koji akademski stepen gonja - ona je za mene davno doktorirala.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Jednom sam na jednom forumu čitao legendarnoog lika pod nickom Mile Ćurčić.
Čovek je jako inteligentan, ali je teški srpski nacionalista. E, on je vrlo pismeno tvrdio kako hrvatski jezik ne postoji, već su to sve narečja i dijalekti srpskog jezika, samo je priznavao kajkavski za hrvatski. Nije se zavitlavao, a nije ni znao koliko u kajkavskom ima ekavskog, kao i da se kaže ˝upotreba˝, a ne ˝uporaba˝. Kladim se da i ovaj Thomspon, koji me tera preko Drine, isto nema pojma.
basta sljezove boje

Ahmmed wrote:
Šta je to? Nepoštovanje?
To je nostalgija :D Ko i za Ferhadiju, iz vakta kad se zvala Vase Miskina, pa je , među svijetom i dalje bila i ostala Ferhadija.... 8-) Nego, komunisti nisu dali da se na listićima :D štampa stari naziv, samo je u tome razlika :D

I šta si se ti natakario Hrvatima na leđa? :D Mogli bi malo o tvojim Beograđanima :D
i ulicu Mula Mustafe Baseskije jos uvijek zovemo ulicom kralja Aleksandra mada je otada promijenila 4 puta ime. Sta mozemo kad smo senti-menti :-D
basta sljezove boje

enes-s wrote:Jednom sam na jednom forumu čitao legendarnoog lika pod nickom Mile Ćurčić.
Čovek je jako inteligentan, ali je teški srpski nacionalista. E, on je vrlo pismeno tvrdio kako hrvatski jezik ne postoji, već su to sve narečja i dijalekti srpskog jezika, samo je priznavao kajkavski za hrvatski. Nije se zavitlavao, a nije ni znao koliko u kajkavskom ima ekavskog, kao i da se kaže ˝upotreba˝, a ne ˝uporaba˝. Kladim se da i ovaj Thomspon, koji me tera preko Drine, isto nema pojma.
nije srpskog nego bosanskog. Pitaj tog Mileta gdje se govori najcistiji jezik svih tih varijanti i narjecja - u Gacku i okolini, a Gacko je u BiH :-D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

jah, rekni mu da je osnovica standardnog jezika istocnohercegovacko narjecje :wink: :D:D:D pa da vidim sta ce kazati :D taj nevjerovatni lik :D:D:D
Last edited by Bea_Trix on 16/09/2007 00:20, edited 2 times in total.
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:jah, rekni mu da je osnovica standardnog jezika istocnohercegovacko narjecje :wink: :D:D:D pa da vidim sta ce kazati :D taj nevjerovatni lik :D:D:D
pa kazace da je to oduvijek bila srpska sveta zamlja :lol: :lol: :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

dawn_upon_dawn wrote:jah, rekni mu da je osnovica standardnog jezika istocnohercegovacko narjecje :wink: :D:D:D pa da vidim sta ce kazati :D taj nevjerovatni lik :D:D:D
No, treba mu dostaviti nacionalnu strukturu toga kraja, kad je u njemu Vuk gramatiku piso :D
lady midnight

Post by lady midnight »

ja bih se u potpunosti slozhila :kravata: :kravata: :D
dzhaba ja vazda trubim bosancima :D:D:D da bash MI govorimo standrad :D a ne ONI :D:D:D

ovo ja da malo zakompliciram stvar, hihihihi :lol: :lol:
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

dupli :shock:
Last edited by Bea_Trix on 16/09/2007 00:31, edited 2 times in total.
Locked