Pa izvadi sad. Vaj not? Mene su za vrijeme korone dva pasosa spasila.. plus sto sam imala i lk druge drzave. Putovala normaladječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 19:09 E moj Muha, meni sa materine strane Hrvati, baba Svabica, a ja nosim BH Pasos.
Jebo budalei treba da nas odvajaju na stranu
mene u Metkovicu jednom, od cijelog busa mene izvadi treba granicarka, odvede u onaj bungalov ko da sam zadnji kriminalac.
Trebo sam zapjevat danke Dojcland fir das libe gešenk
Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
-
moimoi
#826 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
- drndalo
#827 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Znam filmove koji ovako pocinju...dječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 19:09 E moj Muha, meni sa materine strane Hrvati, baba Svabica, a ja nosim BH Pasos.
mene u Metkovicu jednom, od cijelog busa mene izvadi treba granicarka, odvede u onaj bungalov ko da sam zadnji kriminalac.
-
moimoi
#828 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Eu gradjani mogu kupiti nekretnine u hr. Za ne eu gradjane je procedura puuuno teza. Dzeko je dobio domovnicu da bi mogao otvoriti restoran tj konacno… njima je u interesu. Sigurno da zelis samo kupiti apartman od 400k ne bi dobio. Al da imas love ko blata a nisi eu drzavljanin… zakonski je i njima lakse. Cisto sumnjam da je Dzeki trebala domovnica tj da ju je uopste trazio. On je investitore mogao dovuci i bez hr drzavljanstva.neki wrote: ↑16/07/2025 17:25Koristan zbog uticaja i poslovnih veza koje ima, mnoge je ulagače doveo u Dubrovnik.
Mnoge zemlje EU imaju tzv. Program zlatne vize ulaganjem u nekretnine ali Hrvatska nije jedna od njih, i na taj način se ne može steči domovnica
-
konami666
#829 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
I kažeš 97.skontaj sad kako je, još veća razlika.muha_sa wrote: ↑16/07/2025 19:02Moj prvi rodjak išo na nekakvu vjeronaukudječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 18:45 Malo sutra, cijelu 92 i 93 popovi stancali krsne listove u nadbiskupiji, a kupci zna se![]()
položio, dobio papire a bogme i putovnicu.
Ja se ibretio--al opet kontam-ima rodjo kucu u Orebicu pa nek je![]()
Kad sam 97. kreno za Libiju pa iz Zagreba za Prag pa cemo u Tunis pa odatle taksijem za Tripol--slezili u Kladnu i moj jaran koji sa mnom ide u Libiju ima putovnicu--njemu na aerodromu ono--izvolite gospodinemene u stranu
tad sam prvi od 100 puta jebo sebi sve od A-Ž što nisam i ja to uradio
glupson se jebavo u onim ponižavajucim redovima za vize a moj rodjo hadzo
![]()
![]()
- Edin H.
#830 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Opa, ovo zvuči kinky…drndalo wrote: ↑16/07/2025 19:50Znam filmove koji ovako pocinju...dječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 19:09 E moj Muha, meni sa materine strane Hrvati, baba Svabica, a ja nosim BH Pasos.
- drndalo
#831 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
I BiH drzavljani mogu kupiti nekretninu u HR isto kao i EU drzavljani, uz samo 1 dodatni papir vise, saglasnost Ministarstva Uprave mislim, za upis iste u Katastar Suda. Upravni postupak, traje 2-3 mjeseca dok se papir ne dobije u zavisnosti od doba godine i godisnjih.moimoi wrote: ↑16/07/2025 20:04Eu gradjani mogu kupiti nekretnine u hr. Za ne eu gradjane je procedura puuuno teza. Dzeko je dobio domovnicu da bi mogao otvoriti restoran tj konacno… njima je u interesu. Sigurno da zelis samo kupiti apartman od 400k ne bi dobio. Al da imas love ko blata a nisi eu drzavljanin… zakonski je i njima lakse. Cisto sumnjam da je Dzeki trebala domovnica tj da ju je uopste trazio. On je investitore mogao dovuci i bez hr drzavljanstva.
-
moimoi
#832 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Ministarstvo pravosudjadrndalo wrote: ↑16/07/2025 20:11I BiH drzavljani mogu kupiti nekretninu u HR isto kao i EU drzavljani, uz samo 1 dodatni papir vise, saglasnost Ministarstva Uprave mislim, za upis iste u Katastar Suda. Upravni postupak, traje 2-3 mjeseca dok se papir ne dobije u zavisnosti od doba godine i godisnjih.moimoi wrote: ↑16/07/2025 20:04Eu gradjani mogu kupiti nekretnine u hr. Za ne eu gradjane je procedura puuuno teza. Dzeko je dobio domovnicu da bi mogao otvoriti restoran tj konacno… njima je u interesu. Sigurno da zelis samo kupiti apartman od 400k ne bi dobio. Al da imas love ko blata a nisi eu drzavljanin… zakonski je i njima lakse. Cisto sumnjam da je Dzeki trebala domovnica tj da ju je uopste trazio. On je investitore mogao dovuci i bez hr drzavljanstva.
- muha_sa
#833 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Sad prije nego krenem kcerki u ŠveCku kažem joj da mi napiše kod koga idem, koliko ostajem, imam li povratnu kartu.......................................sve to isprintam i uz pasoš predm i taj papir, u sebi kažem-- jebite mater više sa ispitivanjemkonami666 wrote: ↑16/07/2025 20:05I kažeš 97.skontaj sad kako je, još veća razlika.muha_sa wrote: ↑16/07/2025 19:02Moj prvi rodjak išo na nekakvu vjeronaukudječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 18:45 Malo sutra, cijelu 92 i 93 popovi stancali krsne listove u nadbiskupiji, a kupci zna se![]()
Kad sam 97. kreno za Libiju pa iz Zagreba za Prag pa cemo u Tunis pa odatle taksijem za Tripol--slezili u Kladnu i moj jaran koji sa mnom ide u Libiju ima putovnicu--njemu na aerodromu ono--izvolite gospodinemene u stranu
![]()
![]()
- Chloe
- Photo mod
#834 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Dedooo, moje pola općine i više ima putovnice. Svi su oni Hrvati u BiH, i imali obavezu glasati za HDZ.muha_sa wrote: ↑16/07/2025 19:02Moj prvi rodjak išo na nekakvu vjeronaukudječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 18:45 Malo sutra, cijelu 92 i 93 popovi stancali krsne listove u nadbiskupiji, a kupci zna se![]()
![]()
![]()
Nikakvih nije bilo vjeronauka, samo prijava boravka u HR kod nekog i za mjesec dana putovnica na džep.
Poslije je u BL bio njihov ured, ali ni tu nije bio problem dobiti putovnicu, bitno je bilo izjasniti se kao Hrvat.
Nemam putovnicu, i ne kajem se sekunde. A bez ikakvih problema sam je mogla imati, tad smo imali stan u Rijeci, i još neke pogodnosti.
Moj narod tražio ostatke svojih najmilijih ubijenih u ratu, a da se ja izjasnim kao Hrvatica i idem glasati za HDZ , zbog putovnice. Roknula bih se.
-
neki
#835 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Edin Džeko je restoran otvorio prije nego je dobio domovnicu a kuću u Dubrovnik kupio još 2015. Znam jer mu je papire završavao advokat iz makarske kod kojeg sam ja tad sređivao papire za dogradnju.moimoi wrote: ↑16/07/2025 20:04Eu gradjani mogu kupiti nekretnine u hr. Za ne eu gradjane je procedura puuuno teza. Dzeko je dobio domovnicu da bi mogao otvoriti restoran tj konacno… njima je u interesu. Sigurno da zelis samo kupiti apartman od 400k ne bi dobio. Al da imas love ko blata a nisi eu drzavljanin… zakonski je i njima lakse. Cisto sumnjam da je Dzeki trebala domovnica tj da ju je uopste trazio. On je investitore mogao dovuci i bez hr drzavljanstva.
A ovo da je za non EU građane procedura kupovine "puuuno teža" je smiješna konstatacija.
Kako god, vlasništvo nad nekretninom nije put do stjecanja hr državljanstva.
-
moimoi
#836 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
2021 restoran i drzavljanstvo. Nekom logikom pokrenuto u isto vrijeme jer nista ne ide preko noci. Al ok.. ako ti tako mislis. Ja ne mislim.neki wrote: ↑16/07/2025 21:21Edin Džeko je restoran otvorio prije nego je dobio domovnicu a kuću u Dubrovnik kupio još 2015. Znam jer mu je papire završavao advokat iz makarske kod kojeg sam ja tad sređivao papire za dogradnju.moimoi wrote: ↑16/07/2025 20:04Eu gradjani mogu kupiti nekretnine u hr. Za ne eu gradjane je procedura puuuno teza. Dzeko je dobio domovnicu da bi mogao otvoriti restoran tj konacno… njima je u interesu. Sigurno da zelis samo kupiti apartman od 400k ne bi dobio. Al da imas love ko blata a nisi eu drzavljanin… zakonski je i njima lakse. Cisto sumnjam da je Dzeki trebala domovnica tj da ju je uopste trazio. On je investitore mogao dovuci i bez hr drzavljanstva.
A ovo da je za non EU građane procedura kupovine "puuuno teža" je smiješna konstatacija.
Kako god, vlasništvo nad nekretninom nije put do stjecanja hr državljanstva.
Znam da se na kucu nije mogao upisati.
-
MMM1977
#837 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Nikakav problem nije kupiti stan ili kuću, mislim da ne može zemljište. Tu potvrdu od ministarstva izganja notar, nisam morao ništa tu raditi i trajalo je nekih 6 mjeseci.
Ovo za državljanstvo putem kupovine nekretnine ću baš provjeriti, ako bude moglo pozdravljam se sa Bosnom, doći ću ponekad da obiđem mezarja ili na kakvu dženazu, ostalo me sve manje zanima svakog dana...
Ovo za državljanstvo putem kupovine nekretnine ću baš provjeriti, ako bude moglo pozdravljam se sa Bosnom, doći ću ponekad da obiđem mezarja ili na kakvu dženazu, ostalo me sve manje zanima svakog dana...
-
HelaS
#838 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
I da nije takav zakon, tačno ga treba forsirati da bude, najviše zbog ljudi kojima nikad ne smiješ leđa okrenutiMMM1977 wrote: ↑17/07/2025 00:05 Nikakav problem nije kupiti stan ili kuću, mislim da ne može zemljište. Tu potvrdu od ministarstva izganja notar, nisam morao ništa tu raditi i trajalo je nekih 6 mjeseci.
- teuta06
#839 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
ne, u BiH
- ferratilis
#840 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Putovnica mi istice za nekih 6 mjeseci. Da li je rano za podnosenje zahtjeva za novu? Na stranici MVP nema nista o ovome.
- Edin H.
#841 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Možeš kada hoćeš, pitanje je koliko ćevtimoriznati od preostalog vremena i dodati na novi.ferratilis wrote: ↑12/09/2025 21:13 Putovnica mi istice za nekih 6 mjeseci. Da li je rano za podnosenje zahtjeva za novu? Na stranici MVP nema nista o ovome.
- ferratilis
#842 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
ZahvaljujemEdin H. wrote: ↑12/09/2025 21:15Možeš kada hoćeš, pitanje je koliko ćevtimoriznati od preostalog vremena i dodati na novi.ferratilis wrote: ↑12/09/2025 21:13 Putovnica mi istice za nekih 6 mjeseci. Da li je rano za podnosenje zahtjeva za novu? Na stranici MVP nema nista o ovome.
- Edin H.
#843 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Neka preporuka u Engleskoj je 9 mjeseci prije isteka podnijeti zahtjev da se izbjegnu potencijalni problemi sa vizama, jer neke zemlje zahtjevaju šest mjeseci validnostiferratilis wrote: ↑12/09/2025 21:19ZahvaljujemEdin H. wrote: ↑12/09/2025 21:15Možeš kada hoćeš, pitanje je koliko ćevtimoriznati od preostalog vremena i dodati na novi.ferratilis wrote: ↑12/09/2025 21:13 Putovnica mi istice za nekih 6 mjeseci. Da li je rano za podnosenje zahtjeva za novu? Na stranici MVP nema nista o ovome.![]()
- stubrijez
#844 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
....krenu mi suza...Chloe wrote: ↑16/07/2025 21:20Dedooo, moje pola općine i više ima putovnice. Svi su oni Hrvati u BiH, i imali obavezu glasati za HDZ.muha_sa wrote: ↑16/07/2025 19:02Moj prvi rodjak išo na nekakvu vjeronaukudječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2025 18:45 Malo sutra, cijelu 92 i 93 popovi stancali krsne listove u nadbiskupiji, a kupci zna se![]()
![]()
![]()
Nikakvih nije bilo vjeronauka, samo prijava boravka u HR kod nekog i za mjesec dana putovnica na džep.![]()
Poslije je u BL bio njihov ured, ali ni tu nije bio problem dobiti putovnicu, bitno je bilo izjasniti se kao Hrvat.
Nemam putovnicu, i ne kajem se sekunde. A bez ikakvih problema sam je mogla imati, tad smo imali stan u Rijeci, i još neke pogodnosti.
Moj narod tražio ostatke svojih najmilijih ubijenih u ratu, a da se ja izjasnim kao Hrvatica i idem glasati za HDZ , zbog putovnice. Roknula bih se.
-
konami666
#845 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Koliko vidim i čitam po forumima, dosta ima sad Indijaca, Nepalaca, Pakistanaca u Hrvatskoj i ako ostanu tamo 8 godina i oni će dobiti putovnice. Umjesto da daju ljudima iz Bosne koji pričaju isti jezik i istog su mentaliteta. Izgleda da će za 20 godina na balkanu biti samo stranci.
-
moimoi
#846 Re: Hrvatsko drzavljanstvo i putovnica
Mozes predati. Stara se ponistava svakako prilikom preuzimanja nove.ferratilis wrote: ↑12/09/2025 21:13 Putovnica mi istice za nekih 6 mjeseci. Da li je rano za podnosenje zahtjeva za novu? Na stranici MVP nema nista o ovome.