Hrvatski turizam i lojava daska

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Mahalac

#1 Hrvatski turizam i lojava daska

Post by Mahalac »

Htio bih napisati par zapazanja s odmora koji sam proveo na hrvatskom primorju 6-7dana u jednom od gradica makarska rivijera. (Eto natjerah se)
To radim dobronamjerno i kao moguci savjet drugima koji se spremaju dole a vidim ima ih mnogo.
U Hrvatsku idem vec dugo i vjerovatno cu ako bude zdravlja i dalje jer za mene nema boljeg i ljepseg primorja.

Na samoj granici cekanje 20-30 min i onda taman kad sam bio tu 5m do carinika eto ti 3 autobusa uvaljuju se i produzuju moje cekanje na jos 15 min.
Jel se bas poslije toliko godina nije mogao napraviti pravi granicni prelaz ???koji se by the way pomakao nekih 1km u BH teritoriju.
Prolazim bez problema, prvo mjesto nema ponude ili ima ali 60EURA?? Ok hvala ali puno nam je. Nista idemo dalje…opet ono odvratno premjeravanje kolko vas ima, kolko smo planirali ostati imatel djece pa tek onda odgovor jel ima mjesta ili nema(napominjem nismo na ulici nego u turistickoj agenciji) Telefon radi, uglavnom se pita hoce li nas ko uopste primiti na 5 noci????)
Cijena 55EURA bez kuhinje, hvala ne. Nude se apartmani, sobe su izasle iz mode ima ih ali samo jos gore preko, gdje magarci hodaju.
Eh sad apartman??…20 kvadrata, nema klime uglavnom ispregradjivano od spaiza i hodnika itd sto je OK ali ipak cijena bi trebala biti adekvatna tome.
Skrasimo se u trecem mjestu za 35EURA apartman, kaze gazdarica ..ih vi ste ufatili lutriju :D
U svakom tom mjestu smo platitili 10 kuna parkinga min. u suprotnom vidio sam kasnije veliki broj lisica na autima gostiju koji eto nemaju taj obicaj da plate Parking a nema ni “prometne mladezi” da pomogne jer se uglavnom i ne zna da li se placa ili ne.
Neke cijene:
Kuhani kukuruz 10kuna, kokice5kuna, Grozdje30kuna, sladoled5kuna-kugla sve bas sve puta 3 naspram naših cijena, pola kile teletine u Konzumu 45kuna, flasica vode koju morate kupovati 5kuna.
Lezaljke na plazi kao I cuncobrani 20 kuna/dan , plaze su prilicno prljave (opusaka millioni) a korpe za smece su pune vec u podne tako da poslije imate smeca svuda naokolo. Ako kojim slucajem zaspite e tu su ovi koji nude po 50 puta dnevno turisticko putovanje Hvar, Bol Brac…(zasto im se uopste daje na plazu, tu su standovi uvece pa ko voli nek izvoli???).
Kad sjednete u restoran koji su po pravilu puni cekate bar10min konobara jer ih je premalo s obzirom na broj stolova a kad narucite opet cekate 20min.(Recimo lignje 80kuna).
Sve u svemu ne moze a da se ne primjeti podredjenost uzimanju novca na svakom koraku a ni traga onom nekom iskrenom postenom odnosu ulozeno dobiveno.
I sve bi to bilo nekako OK da se ne dogodi vrhunac ponude i organizacije programa koji je bar u mojih 7 dana bio glavni i jedini dogadjaj a to je LOJAVA DASKA.
Nekakav brod uplovi u luku s GRRRRRomoglasnom muzikom(by the way nista internacionalno, samo Miso, Vice,Mice …) i voditeljem koji na svaku drugu psuje i proziva polupijane momke da hodaju po lojavoj dasci te nadasve uspiju osvojiti nagradu.
Malo zalosno. Ponavljam pisem ovo dobronamjerno te opet mislim ici u Hrvatsku samo se nadam da ce se neke druge stvari mjenjati u skladu sa cijenama.

PS imam nekih slikica Cehinja all naturals pa sad ako se smije , pristavicu ih jel.

Roditeljska paznja! :D

Image
ovejaraS

Post by ovejaraS »

razlog zbog cega je sve tako kako se napisao i zasto i ti pristajes na sve navedeno je u cinjenici da ste ipak i dalmacija, kao i ti, balkanski produkti :D :D :D
Last edited by ovejaraS on 01/08/2005 22:58, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

Ne znam kako se tema našla na kulturi...sorry stvarno a o balkanskim produktima...što jest jest ja se ne stidim samo nebih polemiku u tom pravcu :D Iskreno Hrvatsko primorje je prelijepo i samim tim dovoljan razlog za posjetu.
Treba dodati da se izgubi oko 1 sat zbog radova na putu
Balkanski bageri na djelu :D

Image
Lace

Post by Lace »

pa gdje su cehinje :-? :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Lace wrote:pa gdje su cehinje :-? :D
i ja sve ocekujem, a nigdje ih

HOCEMOO CEHINJEE HOCEMOOO CEHINJEEEEEE
Mahalac

Post by Mahalac »

Sram vas bilo :D

Image
car-x

Post by car-x »

Mahalac wrote:Sram vas bilo :D

Image
vala, ovoj ne pise na celu da je cehinja..
Mahalac

Post by Mahalac »

Image
:~)

Post by :~) »

Ovo na slici je Baska Voda :) Tu ljetujem vec par godina ali ne zahvaljujuci gostoprimstvu konobara, precistim plazama te raznim sadrzajuma kako na plazi tako u tzv. klubovima.

Mene tu zadrzava zena koja je vlasnica vile ANA u Baskoj Vodi kojoj mogu pozavidjeti na gostoprimstvu i ponudi i najbolji hoteli. Njena vila nosi 4 zvjezdice, ali ih nije ona sama sebi dodijelila kao neki, nego ih je dobila od Turisticke Udruge (cini mi se da se tako zove). Vila je za 10 a i njeni domacini. Ona jeste malo skuplja od ostalih, ali halal svaka para. Nema mi nista draze nego kada dodjem sa plaze a ceka me uredan apartman/soba, sve mirise, mirno, niko te ne spijunira, tu je ako je zovnes, ne gadi ti se leci u posteljinu jer je kao kod tvoje kuce itd. Rucnike mijenja svakih dva dana, posteljinu svakih sedam... i da ne nabrajam. I ja cu opet otici u Basku Vodu jer se odmorim i bude mi jako lijepo. :)

Ako vas interesiraju ostali podatci, mozete ih naci na webu http://www.villaana.com

Ja je toplo preporucujem :)
Mahalac

Post by Mahalac »

:~) wrote:Ovo na slici je Baska Voda :) Tu ljetujem vec par godina ali ne zahvaljujuci gostoprimstvu konobara, precistim plazama te raznim sadrzajuma kako na plazi tako u tzv. klubovima.
POTPISUJEM
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Prije dvije godine bijah u "elitnom" mjestu (tako mi priopcise) sto se zove brela, blizu baske vode...toliko je strmo da sam razjebao rucnu kocnicu parkirajuci i okrecuci se (plus sto sam morao podmetati kamen pod tockove da se ne bi desilo da mi kola odlete u p.m.), ulicice su pravljene za bicikle, a ne za auta, no ipak svi na plazu dolaze kolima, i to sve gospoda rodjena u kadilacima, pa moraju dva metra do vode da pridju vozilom, ako je ikako moguce...ali dobro, nema veze...

...99% hrvatskog primorja ima plaze (bolje reci kamenjare) takve, da poslije dva dana pozelim da legnem na makadamski put sapna-godus da odmorim kosti...

...kada sam gazdaricu pitao je li sigurno da na jednom parkingu ostavljam kola, ona mi je odvratila da je "totalno sigurno, jedino ako naidju bosanci, oni kradu, a inace drugi nece niko pipnuti."...to je bio poslednji put u mom zivotu da sam otisao na hrvatsko primorje...priroda je super za obici, sve je to prelijepo...ali ici citav zivot na jedno te isto mjesto (zemlju) je po meni potpuno debilno...
Frutek

Post by Frutek »

Mahalac wrote:
:~) wrote:Ovo na slici je Baska Voda :) Tu ljetujem vec par godina ali ne zahvaljujuci gostoprimstvu konobara, precistim plazama te raznim sadrzajuma kako na plazi tako u tzv. klubovima.
POTPISUJEM
Pa dobro ljudi, ovaj naš kolega :D ostao u Baškoj Vodi zbog apartmana i komfora, zbog čega si ti Mahalac ako potpisuješ da je sve ostalo sranje :shock: Što ne ode gdje drugo, vidit da neće bit ponuda zabave i noćnog života bit šta bolja nego tu :roll:

Kažeš da bi opet išao, ja bi makar mjesto promijenio da mi nije bilo dobro tu :roll:
Mahalac

Post by Mahalac »

Ma meni je bilo OK poenta je bila u cijenama i ono ulozeno dobiveno a zasto bih opet tamo je neka druga stvar ... :D

Na slikama su Cehinje provjereno a ako nekome smeta ukinite no problem...dobar mi ovaj opticki zoooom pa moradoh :D
novalic

Post by novalic »

je li tko ljetovao na korculi... i kako je tamo, isto tako me zanima nocni zivot.. koncerti.. ma sve, najbolji restorani, sladoledi... gdje izaci, a narocito gdje ne izaci..
:~)

Post by :~) »

novalic wrote:je li tko ljetovao na korculi... i kako je tamo, isto tako me zanima nocni zivot.. koncerti.. ma sve, najbolji restorani, sladoledi... gdje izaci, a narocito gdje ne izaci..
Korcula je prelijepa :) nema nekih Bog zna plaza, ali je nocni zivot dobar. Sve vrije, svugdje veselo. Ja sam tamo bila prije 3 godine i jaako mi se dopalo. Ljudi su usluzni, hrana dobra, cijene kao i svugdje. Da ti sada ne nabrajam imena restorana ili klubova jer iskreno mozda se ni ne sjetim tacnih naziva (ni ne obracam puno paznju na to) uglavnom neces se pokajati ako tamo odes.

Eto :)
Himera

Post by Himera »

novalic wrote:je li tko ljetovao na korculi... i kako je tamo, isto tako me zanima nocni zivot.. koncerti.. ma sve, najbolji restorani, sladoledi... gdje izaci, a narocito gdje ne izaci..

ako ima mjesta još i ako imaš volje biti u gužvi samo pravo mjesto za provod i odmor 8) :D
novalic

Post by novalic »

mjesta ima, sigurno, vec odavno osigurano... ali me interesuje nocni zivot, jer je korcula jedno od rijetkih mijsta gdje nikada nisam bila.. i da ne bih gubila vrijeme, ako se tko sjeti imena restorana ili bilo sto drugo interesantno, dobro je doslo.. 8-)
Himera

Post by Himera »

novalic wrote:mjesta ima, sigurno, vec odavno osigurano... ali me interesuje nocni zivot, jer je korcula jedno od rijetkih mijsta gdje nikada nisam bila.. i da ne bih gubila vrijeme, ako se tko sjeti imena restorana ili bilo sto drugo interesantno, dobro je doslo.. 8-)

Ima ona diskoteka od Igora Štimca,sportski direktor Hajduka;partyiji u stilu Ibize :D :D
novalic

Post by novalic »

izvrsno... a restorani ?
car-x

Post by car-x »

novalic wrote:mjesta ima, sigurno, vec odavno osigurano... ali me interesuje nocni zivot, jer je korcula jedno od rijetkih mijsta gdje nikada nisam bila.. i da ne bih gubila vrijeme, ako se tko sjeti imena restorana ili bilo sto drugo interesantno, dobro je doslo.. 8-)
ne znam kako je na korculi, zadnji put sam bio ko maloljetni delikvent, a od tada se puno toga promijenilo.. ali sam zato u nedjelju proso kroz "tvoj" kraj.. pozarike -> donje ledenice -> slatina.. :D

put su pokrpili (nigdje ne naletih na rupu) i pravo je fino za vozit.. a skoro da nema guzve.. htjedoh i maksuz slikat i postirat na prvoj temi na kojoj se pojavis, ali mi je ba(k)terija na aparatu prijevremena crkla.. jbg.. drugi put..
novalic

Post by novalic »

dabogda drugu bateriju kupio :-? i u rezervi je drz'o.. bas bi me lijepo iznenadio... do kuda si isao, ako si prosao pozarike, pa sisao u ledenice, tamo blize oklopnog, to nisu donje ledenice, iz kojih sam ja... nego treba nastaviti put, tamo do ceste gradacac-bos. samac.. pa preci preko puta i ici u zaseok bare... odakle sam i ja...
car-x

Post by car-x »

novalic wrote:dabogda drugu bateriju kupio :-? i u rezervi je drz'o.. bas bi me lijepo iznenadio... do kuda si isao, ako si prosao pozarike, pa sisao u ledenice, tamo blize oklopnog, to nisu donje ledenice, iz kojih sam ja... nego treba nastaviti put, tamo do ceste gradacac-bos. samac.. pa preci preko puta i ici u zaseok bare... odakle sam i ja...
ma iso sam bas za samac.. ali nisam skreto sa "glavnog" puta.. inace, prelaz u samcu je svakako za preporuciti, s obzirom na guzve na orasju i brodu, ovdje sam preso za nekih 5 minuta..
novalic

Post by novalic »

pa kako si onda prosao kroz pozarike, ako nisi skretao sa glavnog puta.. onda is isao putem kraj bosnaprodukta... eh, ako je taj, prije skole u ledenicama, na jedno 200 m ima krizanje, kada ides od gradacca pa na desnoj strani su ti bare.. na istoj strani gdje ima bagicev bazen.. tu blizu...
car-x

Post by car-x »

novalic wrote:pa kako si onda prosao kroz pozarike, ako nisi skretao sa glavnog puta.. onda is isao putem kraj bosnaprodukta... eh, ako je taj, prije skole u ledenicama, na jedno 200 m ima krizanje, kada ides od gradacca pa na desnoj strani su ti bare.. na istoj strani gdje ima bagicev bazen.. tu blizu...
odvezo jarana u pozarike i onda se vrno vamo.. kazem ti, obiso sam citav tvoj kraj.. hehehe.. ne sjecam se table bare, jer bi se garant sjetio, moje naselje u srebreniku se zove bare..
novalic

Post by novalic »

nema table, jebi ga, vukojebina, sta ce tabla, to je vise narodski naziv, nego sluzbeni..

moj otac je radio na gradnji skole u srebreniku, nekada davno, prije jedno 25-30 godina... i znao me odvesti tamo da vidim...
Post Reply