http://www.hrt.hr
razne programe o osudi Haaskog suda. Pred samu optuzbu neki strucnjaci pricaju o Bosnjackim zlocinama i o tome kako su se Hrvati smao branili a kako je RH samo pomagala Bosnjacima i te jeftine parole..... voditelji HRT-a isto klimaju glavom. Onda druge programe na HRT-u otvaram poput "tema dana" gdje se velica Tudjman i gje voditelj govori o tome da je "logicno sto je HV pomagala HVO-u u BiH."
Onda slusam Josipovica koji govori o tome da "Jos nista nije gotovo." Slusam Jadranku Kosor i druge. Sve su svemu mislim da su se odnosi totalno sjebali sa Hrvatskom. Za samo par dana sam promijenio misljenje o Hrvatima 100%.
Dakle posle onih Izvinjenja Mesicevih i Josipovicevog izvinjenja za "politiku podjele i stradanja" za koju je se on ispricao u BH parlamentu sam dobio dojam kako su oni manje vise osudili tu politkiku. No sada vidimo kako su u stvari oni kao jaca zemlja od koje zavisi velikim dijelom Bosnjacka ekonomija, zelijeli da operu ruke na vrlo jeftin nacin.
U principu vjerujem da se poltika RH nije nimalo promjenila. Ako gledamo malo te izjave raznih gradonacelnika Zagreba, politicara, analiticara, profesora i voditelja na HRT-u mozemo steci dojam da smo opet tamo u 1993.
Mislim da je Sefer Halilovic najbolje rekao u emisiji na FTV:
Moje licno misljenje; treba se nastaviti sa integrisanjem Republike Turske u BiH politiku kako bi za deceniju ili dvije svaka Hrvatska politika u BiH bila slomljena. Sto znaci da idemo na to da u BiH dobijemo jednacinu sa dvije nepoznate: Bosnjake i Srbe."Ukoliko Hrvati nastave sa ovom politikom to ce na kraju samo njima donijeti stetu."