Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

komentar

#1 Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by komentar »

Priča ide ovako:
Prošle godine Tomato - brand name hrvatskog telecoma VIPneta je krenuo sa pozamašnom promotivnom akcijom u kojoj se promovirao prvenstveno prema turistima iz BiH da preko njihove mreže Tomato korisnici mogu ostvariti po jedinstvenoj cijeni pozive prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u Hrvatskoj i za istu cijenu pozive i poruke prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u FBiH. Naravno vecina nas koji ljetujemo u Hrvatskoj smo poletili da kupimo Tomatov start paket - ako se ne varam ja sam svoj platio 50 Kn i dobio i saobraćaja u toj cijeni.

Samim tim su privukli mnoštvo nas koji ljetujemo u Hrvatskoj jer tako nisamo morali plaćati skupi roaming koji nam pale po džepovima sva tri opertoara dole a oni su na taj način povečali broj korisnika svojih usluga. I svi su bili prezadovoljni. Ja sam mogao ekonomično zvati prema Sarajevo i više nego što bih ikada mogao zamisliti da sam bio u roamingu i nije mi bilo žao para što sam davao na nadopune jer se isplatilo.

Ove godine dođem dolje, nadopunim račun i nazovem Sarajevo, obavim nekoliko pozive ne duže od 7 minuta i skinu mi 19 Kn. Skoro čitavu nadopunu od 20 Kn. Nazovem ih da bi provjerio da li se radi o nekoj grešci u njihovom sistemu te na stranu to da sam jedva došao do njihovog operatora na vezi i uopšte do broja na koji ću zvati, on me obavjesti da su fino digli tarife za pozive i brojeve prema FBiH uz izgovor da, eto, sad su uvidili da iste tarife ne mogu biti za Hrvatsku i za pojedine regije u inostranstvu.

Tako znači namagarčen odlučim baciti im karticu zauvijek, u more.

Upravo pokušavam naći tarife prošlogodišnje i nove i usporedbe radi tarife ostala dva operatora jer mislim da sada je Tomato ubjedljivo najskuplji u Hrvatskoj....
rumenige_brajtner

#2 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by rumenige_brajtner »

mene je toliko potresao ovaj nemili dogadjaj da sam ostao zabezeknut
Babsy

#3 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Babsy »

LoL.
A preko koje BHMobile tarife su pozivi prema Hrvatskoj iste cijene kao za pozive u okviru BHMobile mreže?

Darinka, ha.
dalmatinka

#4 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by dalmatinka »

Joj sused, škandal... al totalni... :lol: :lol: :lol:
Panthera

#5 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Panthera »

sram ih i stid bilo, pa telefon na moru ;-)

cekaj 7 min 19 kn hmmm ...hajd recimo da to dodje malo jace of pola km po minuti
pa vise od toga naplacuje bh telecom kad si recimo u hercegovini ili RS na domacem romingu

svega za po marke
Babsy

#6 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Babsy »

Što bi narod rekao.. hrđavom q*** svaka dlaka smeta.
Vitamin C

#7 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Vitamin C »

Babsy wrote:Što bi narod rekao.. hrđavom q*** svaka dlaka smeta.
To lajav neki narod. :D Mada se slažem s njim.
terra_incognita

#8 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by terra_incognita »

SMS košta 0,26 Kuna, što nije ni 0,10 KM.
Bolje ne može.

SMS sa Ultre prema inostranstvu je 0,20 KM (iz vlastite mreže), pa uporedi.
Panthera

#9 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Panthera »

Babsy wrote:Što bi narod rekao.. hrđavom q*** svaka dlaka smeta.
tomato se bogati na napacenim nama :lol: :lol:
ja shupljaka
legendo_moja

#10 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by legendo_moja »

Ja da imam vremena i para da odem na more ove godine, a da se zamorim sa cijenom telefonskih poziva, ne da bi bacio karticu u more, nego i telefon, a vjerovatno i sebe.
Panthera

#11 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Panthera »

legendo_moja wrote:Ja da imam vremena i para da odem na more ove godine, a da se zamorim sa cijenom telefonskih poziva, ne da bi bacio karticu u more, nego i telefon, a vjerovatno i sebe.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: normala
osa

#12 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by osa »

nadoplatio ti 20 kuna, pa zar postoji takva minorna nadoplata.
komentar

#13 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by komentar »

Bolje ne može.

Mislim da su to stare tarife koje spominješ.

Problem je što su jedno promovirali prošle godine a ove godine su hinjski podigli cijene. Večina turista nije došla na more da bi vodilo pažnju o tome kad je i koliko Tomato podigao cijene ali su dobro osjetili po svom džepu vjerujući da je sve po starom.

Mislim da je ispravno da naši ljudi zanju šta su uradili. A usporedba BiH tarifa prema Hrvatskoj ne stoji jer ne dolaze Hrvati na odmor u Bosnu već Bosanci u Hrvatsku. Usput - ima Eronet, oni imaju preferencijalni status za sav saobraćaj sa Hrvatskom za svoje korsinike. Isto kao i Mobis za Srbiju.
komentar

#14 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by komentar »

osa wrote:nadoplatio ti 20 kuna, pa zar postoji takva minorna nadoplata.
Najmanja nadopuna kao i nadopuna od 5 KM kod nas. Ko sad priča o iznosima nadopuna.
Da sam imao više para nadopunio bih odmah 500 Kn. :D
dalmatinka

#15 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by dalmatinka »

osa wrote:nadoplatio ti 20 kuna, pa zar postoji takva minorna nadoplata.
Postoji, Tomato 20, a Tele 2 - 25 kn.
hakazvaka

#16 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by hakazvaka »

postavljacu teme.. niko ti nije kriv sto si ti ne pazljiv.. niko tu nije lopov..
a na stranu to, tomato uopste nije skup, cak naprotiv, mislim da je najjeftiniji tamo. mama je koristila tu karticu dok smo bili u hrvatskoj, i bagatela prava.
ja sam bio na tele2, malo skuplji, ali meni bolji jer su imali internet sto tomato nije imao. potrosio na njih oko 100 kuna za puni mjesec dana koristenja, koristio oko 30 MB internet veze, i jaaako puno sms-ova. razgovor onako.
rumenige_brajtner

#17 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by rumenige_brajtner »

komentar wrote:
Bolje ne može.

Mislim da su to stare tarife koje spominješ.

Problem je što su jedno promovirali prošle godine a ove godine su hinjski podigli cijene. Večina turista nije došla na more da bi vodilo pažnju o tome kad je i koliko Tomato podigao cijene ali su dobro osjetili po svom džepu vjerujući da je sve po starom.

Mislim da je ispravno da naši ljudi zanju šta su uradili. A usporedba BiH tarifa prema Hrvatskoj ne stoji jer ne dolaze Hrvati na odmor u Bosnu već Bosanci u Hrvatsku. Usput - ima Eronet, oni imaju preferencijalni status za sav saobraćaj sa Hrvatskom za svoje korsinike. Isto kao i Mobis za Srbiju.
pa kupi eronet, mtel, nosi svoj broj, idi u postu pa plati teti na salteru, ne nosi telefon nikako, ma radi sta hoces samo prestani kmezit vise...
Image
komentar

#18 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by komentar »

hakazvaka wrote:postavljacu teme.. niko ti nije kriv sto si ti ne pazljiv.. niko tu nije lopov..
a na stranu to, tomato uopste nije skup, cak naprotiv, mislim da je najjeftiniji tamo. mama je koristila tu karticu dok smo bili u hrvatskoj, i bagatela prava.
ja sam bio na tele2, malo skuplji, ali meni bolji jer su imali internet sto tomato nije imao. potrosio na njih oko 100 kuna za puni mjesec dana koristenja, koristio oko 30 MB internet veze, i jaaako puno sms-ova. razgovor onako.
Očigledno ne kontaš. Tomato nije opertaor. To je brand koji je napravio ViPnet koji je jedan od operatora. Brand kao i što je Vegeta Podravci, Jana Konzumu itd.

A za šta ga je napravio????????

Pa da privuče strane korisnike koji će na taj način kupovati Tomato kartice, postajati njihovi korisnici i kupovati njihove nadopune. I sve je Ok slažem se.

A da bi se to nekom iz vana isplatilo potrebno je da razgovori i SMS koji može poslati a šalju većinom prema FBiH jer je za njih i stavljena ista tarifa kao i za pozive unutra Htrvatske, isplativije nego roaming.

I to traje jedno ljeto i nakon toga drastično povečanje. Sad je cijena poziva jednaka ako ne i veća nego kod druga dva operatora za pozive i SMS koristići njihove mreže.
Panthera

#19 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Panthera »

hajd evo recimo i da je poskupilo..sigurno ne senzacionalno kako stoji u naslovu (za tuzbe ako hoces mak na konac), al recimo da jeste..oni su prodavac...ti si kupac...njhovo da ti prodaju proizvod...tvoje da provjeris jel ti odgovara..i zavrsena pricha.
kakve prevare kakvi lopovluci..provjeri pa kupi..isto ko kod tete u granapu..ha ja..
Babsy

#20 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Babsy »

Onda, provjeri tarife, cijene poziva i sve što te zanima prije neg gurneš SIM u mobitel. Mirna Bosna.
kockica_kockica

#21 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by kockica_kockica »

baci karticu telefon i sebe u more.... karticu da ne mozes vise koristiti tomato... telefon jer ti na odmoru ne treba.. a sebe da se ohladis i dodjes sebi.... :-)

Samo mi nije jasno zasto si mislio da ce njihove cijene ostati iste ako su svuda cijene skocile :roll: :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vitamin C

#22 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Vitamin C »

Da sam na tvom mjestu, unajmio bih najbolju odvjetničku ekipu, tužio bih ih, tražio povrat novca, novčanu nadoknadu za duševne boli, napravio međunarodni skandal, uzdrmao hrvatski turizam, nikada više ne bih posjetio Hrvatsku, pa ni Jadransko more, obrisao hrvatske kanale (često ima reklama za Tomato, lopove pogane!), prestao kupovati hrvatske proizvode, trovao rijeke koje dolaze iz Hrvatske, išao na hrvatske portale i provocirao žitelje Hrvatske, štedio na hrani, jeo u pučkoj blagovaonici i bio svjetski prvak u navlačenju maka na konac, traženju dlake u jajetu i cijepanju dlake. A ti kako hoćeš.
Panthera

#23 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Panthera »

Vitamin C wrote:Da sam na tvom mjestu, unajmio bih najbolju odvjetničku ekipu, tužio bih ih, tražio povrat novca, novčanu nadoknadu za duševne boli, napravio međunarodni skandal, uzdrmao hrvatski turizam, nikada više ne bih posjetio Hrvatsku, pa ni Jadransko more, obrisao hrvatske kanale (često ima reklama za Tomato, lopove pogane!), prestao kupovati hrvatske proizvode, trovao rijeke koje dolaze iz Hrvatske, išao na hrvatske portale i provocirao žitelje Hrvatske, štedio na hrani, jeo u pučkoj blagovaonici i bio svjetski prvak u navlačenju maka na konac, traženju dlake u jajetu i cijepanju dlake. A ti kako hoćeš.
omoto bi se u slovenacku zastavu otiso na piranski zaljev i viko "TUDE TUKAJ JE SLOVENIJA" :lol:
Vitamin C

#24 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by Vitamin C »

Panthera wrote:
Vitamin C wrote:Da sam na tvom mjestu, unajmio bih najbolju odvjetničku ekipu, tužio bih ih, tražio povrat novca, novčanu nadoknadu za duševne boli, napravio međunarodni skandal, uzdrmao hrvatski turizam, nikada više ne bih posjetio Hrvatsku, pa ni Jadransko more, obrisao hrvatske kanale (često ima reklama za Tomato, lopove pogane!), prestao kupovati hrvatske proizvode, trovao rijeke koje dolaze iz Hrvatske, išao na hrvatske portale i provocirao žitelje Hrvatske, štedio na hrani, jeo u pučkoj blagovaonici i bio svjetski prvak u navlačenju maka na konac, traženju dlake u jajetu i cijepanju dlake. A ti kako hoćeš.
omoto bi se u slovenacku zastavu otiso na piranski zaljev i viko "TUDE TUKAJ JE SLOVENIJA" :lol:
I naravno, monotono bi bilo kada ne bih otpočeo talačku krizu u hrvatskoj ambasadi ili, pak, prijetio suicidom pri nekom od diplomatskih susreta ove dvije roamingli neprijateljske zemlje. :D
komentar

#25 Re: Hrvatski lopovski telekom - Tomato

Post by komentar »

Vitamin C wrote:
Panthera wrote:
I naravno, monotono bi bilo kada ne bih otpočeo talačku krizu u hrvatskoj ambasadi ili, pak, prijetio suicidom pri nekom od diplomatskih susreta ove dvije roamingli neprijateljske zemlje. :D
:-)
cccc
Post Reply